Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Hadeska22: Fiio x Snowsky Tiny - Megoldás a (mesterségesen gerjesztett) problémára
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Pitterix: Gyógytorna
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
Lipton
őstag
F9-ces BIOS van sima S3-hoz is?
-
bim
veterán
válasz
péter007
üzenetére
szeriintem itt a gigát fogják javasolni.

én amikor vettem a lapomat akkor én is nagy dilemmában voltam.
olvastam mintkét topikot DS4 vs.P5B DLX.és az döntött hogy hány lapelhalálozás és mennyi bosszantó bug van a lapnál.
akkoriban elég bugos volt az asus,és ezért vettem gigát.
nem bántam meg!
az hogy esetleg az asusban magasabb fsb.-t lehet elérni az nálam nem volt mérvadó mivel nem hajtanám végletekig a rendszerem.
ha van rá 40kilod akkor DS4 is játszhat ami jobban felszerelt mint a DS3.
szerintem stabilan viszik a gigák a 450-es fsb-t.(lehet többet)
ami mire nem elég?
-
Lipton
őstag
Ha a sysfanra rendes 3-4 tűs venti van dugva, akkor szabályozza a fordulatszámát a lap?
-
péter007
senior tag
hello mindenkinek
úgy néz ki h. sikerül eladnom a mostani msi lapomat és veszek helyette egy jobbat
nem tudok dönteni hogy ds3-a vegyek vagy p5b-t?
a keret 40K-ig van megszabva és az a lényeg hogy menjen a tuning keményen meg legyen atomstabil
különben a ds3-on alapból mien bios van és mennyire lehet vele tuningolni?? -
Sárpac
nagyúr
Giga ds4-re érdemes az új biost felrakni vagy inkább f6 maradjon?

-
ati2
őstag
1. Táp 230, lehúz elem ki 5-10 percre.
2. Ha nem segít, akkor utána clear CMOS.
Ui: a QFLASH-ban mielőtt váltasz a 2 bios között nyomni kell egy ''load defaults''-ot, majd main/backup bios, a végén meg ''save settings to cmos'' (az F8-as bios és a korábbiak között nekem csak így váltott normálisan régebben nem kellett).
[Szerkesztve] -
polip
addikt
nagy a baj, segítsetek!
leszedtem a gigabyte oldaláról az F8-at és felnyomtam...
minden ok, de újraindulás után ledetektálja az eszközöket és ott megáll, a bal felső sarokban villog a kurzor és ennyi...
gondoltam nem baj, backup biosról bebootolok....de onnan nem bootol, hiába állítom be...
nem estem kétségbe, gondoltam visszateszek egy F7-et
letöltöttem, de amikor checkolja a biost (az F7-et, akkor BIOS ID errorral nem csinál semmit...) F6-tal ugyanez a helyzet...
ötlet? -
Gorneck
legenda
Cpu fesz normal, ram 2.0V, fsb 420, 1:1, 5-7-7-20-Auto eddig, de most húzok melózni...
slayer006:
[Szerkesztve] -
kiszu
senior tag
Sziasztok. Egy olyan kérdésem lenne,hogy van 2 wd 250 gigás raid edition vinyóm,ami sata-es,16 mb cache.
Az egyik vinyóról másoltam át 20 giga adatot a másikra,miért csak 30-35 mb/s-el megy?
Ennél azért sokkal többel kellene,úgy tudom,hogy 60-65 lenne a jó.
Giga ds4-es alaplap,legfrissebb biossal. -
ati2
őstag
válasz
Gorneck
üzenetére
Ezt olvastam én is, de se füle se farka a szövegnek

Nálam a cold boot bug-ot csak a bios újra felrakása küszöbölte ki (még alapon se indult a gép mindig, nemhogy húzva
).
Ráadásul ugyanazt a @bios-t használtam mindkét alkalommal.
Szerintem inkább valamit nagyon módosítottak a profile-os biosokban, amitől a régiebbi @bios nem működik rendesen.
De erről is írtak még jóval ez előtt az XS-en, hogy az új @bios-al nincs ilyen bug.
Sajnos nem mentettem le a bugos bioségetést
-
Gorneck
legenda
XS:
''I think I have found the main reason for our cold boot problem. I hooked up a dmm to the read point for vmch.
I started out with plans this afternoon of being vdroop, vmch, and vdimm. Vdroop so I could get a more reasonable vcore at idle. Vdimm since mine was 0.1v lower than what was set. Plus, I figured if I made starting vdimm at 2.1v, it may eliminate some boot issues. Results show vdimm boost didn't help boot issues though, but it's nice to have +0.2v have it at 2.3v.
Vmch. Here's the interesting guy. It's been brought up many times before, and people have done actual reads based on different fsbs and all settings normal, +0.1, +0.2, and +0.3. I should have done this as a baseline for comparison but I didn't think to at the time. I ran out of qtips for the time being, but I need to erase the pencil for vmch anyway.
But here's what I found. I recall setting it so that base vmch was 1.35v. Then I proceeded to try and do 450fsb. I tried +0.2v setting as my preference, since I read I think a vrzone article saying they stopped seeing cold boot issues after keeping vmch at 1.55+. However, this +0.2v resulted in a setting somewhere around 1.7v. What the... Maybe the graphite heated up and become less resistive. I'll check that in a bit. I try normal and +0.3v and both send me to 1.8v vmch. Yikes. +0.1 sets me very close to my original target of 1.55 though so I figured I'd just try to keep it there.
One thing I noticed was that each time the system went for a reboot, I saw a first vmch setting of 1.45-1.49v regardless of what vmch is set to. Then it pulls it up to what the setting was. However, I haven't been able to boot 450fsb ever since I did the mod. Got it to post maybe once or twice, with insane vmch iirc. But even then it didn't boot successfully into windows.
I'll try to get rid of the graphite, and see if I can determine any characteristics of it at stock.
Perhaps if there was a way to clamp vmch at 1.55 - 1.6v, everything would be peachy? The problem is that I'm not sure how to approach this. Since with however much graphite I put on, it looks like the effective baseline vmch is being set to 1.45-1.49, which rarely do I see applied. The problem is that ''normal'' goes to the +0.3v equiv at the fsb's we want to be focusing on. And the problem with that comes in that there is no +0.0. The best compromise would be +0.1v. If things do work out properly, this would mean it'd always turn on at 1.55v, and once it gets ready to post it pulls it up to 1.65v. With adequate cooling, 1.65 should be ok. However, this still has the problems of normal/+0.3 sending vmch to nearly 1.9v (seems the +0.3v setting is slightly more than a 0.3v jump). On recovery posts, I believe it always forces max vmch, so there should be frequent shocks for us tweakers.
I'd imagine that clamping vmch would require soldering, beyond the pencilmods I did.
edit: Oh yeah, I nuked my windows again. Agh. I shorted out the read point for vmch with one of the legs, powering off the system. On boot up again, bios settings are retained, except time gets reset. I didn't realize this, and proceeded to try and boot windows. I was greeted with ''trial period over'' again. Grrr, back to safemode to backup and format once I get it up I guess
update: bleh didn't help with instability. guess the board was returned for a reason. but woohoo, got my rev2 working again.'' -
xcbiker
addikt
ha valaki DS4-re pályázik: [link]
-
der_
tag
Ds 4 F8-as bioszában van olyan beállítás hogy ''Hight Speed Dram DLL settings'' (MIT menüpont alatt Ctrl+F1 után) Az mire jó?
Foglalkozott vele valaki? -
Gorneck
legenda
410-től elkezdem majd a felfelé lépkedést...szépen. Sztem véglegeset, majd hétfőn tudok mondani (30-60 percet min rászánok egy beállításra), de ha tudsz vegyél A-Data Vitesta-t...jó az a ram nagyon. Lehet időzítésben semmivel se mutat jobbat, mint egy Cors, Geil...
[Szerkesztve] -
tkesy
őstag
Aki esetleg DS4 + Scythe Infinity (rev.B) pároson gondolkodik, annak felhivnám a figyelmét 2 fontos dologra:
- nme /nagyon nme/ egyszerű felszerelni a hűtőt...
- ha pedig ilyen helyzetben [link] használja az ember, a venti felül az 1. slotban lévő ramra... / akkor is, ha nincs rajta borda/ -
CyberJedi
tag
Boldog új 965P-S3 tulajdonos lettem!!! E6400@3200Mhz (8*400FSB), Arctic Cooling Freezer Pro, A-Data DDR2 667@800@2.1V és MINDEN MÁS ALAPFESZEN és gyönyörűen megy, összes CPU beállítással együtt (C1E, stb.) !!!
F8 Bios-szal szívtam, állandóan memory voltage hibákat írt ki a BIOS, DDR18V FAILED meg ilyenek. Visszatöltöttem az F6-ost, USB Legacy Disable - erre rá kellett jönnöm, addig nem engedett overclockolni....
Üdv mindenkinek!
-
Frigo
őstag
Ez már volt itt ?
[link]
Jönnek a 3.3-as reviziók , 1333FSB támogatással! -
Muréna
őstag
Hali!
valaki tudna adni proci furattávolságot mm-es pontossággal? nemtaláltam semilyen oldalon ilyen információt
-
Qru
MODERÁTOR
Lassan neki állok a tuningnak:[link]
Pozitívat csalódtam a no-name ramban. Egész jól megy, igaz az időzítései...
-
Fori23
őstag
válasz
Gorneck
üzenetére
A subtimingeket mindig Én állítom be magamnak, kitesztelve, biosból. A memset sokat segít, de lekell ellenőrizni, mert biosban pár időzítést, /ami nem jelenik meg, csak a memsetben/, automatikusan állít a többitől függően.
Nem kicsi a különbség, de függhet beállítástól is. /Robi-kb.20% latency, Pietrosznak meg +200MHz-e volt/ -
Gorneck
legenda
Biztos (lehet nem is volt mit javítani), ahogy biztos az is, hogy már az elején ez megtörtént (persze, ha kellett mit javítani), mert erről már volt szó a topikban és elég régen...jött ki pár bios azóta amik sokkal használhatóbbak...de amúgy tényleg kár görcsölni...én úgy gondolom ilyen baj ha volt is gigának nem sokáig.
-
Fori23
őstag
válasz
Robi_73
üzenetére
Oké, Nekem végülis mindegy, nem akarok ezen rágódni.
Csak amit felírtam, mikor E6400-am volt, abból tudok pár dolgot.
Az első képed beállításával, nálam 8x400-1000MHz/4-4-4-12:
Everestben a latency 47.5 volt, a többi nem hasonlítható, mert régebbi verzió.
Spi 1.5: 17.375s
Winrar: 1526
Pietrosznak meg van ez az eredménye [link] , szintén e6400-zal, nekem 8x400-800MHz/4-4-4-12/ 1:1-ben 1409 volt
Tehát valahogy gigánál is megoldották, ezekszerint máshogy mint az asus
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
válasz
detroitrw
üzenetére
Ha végre hazajutok innen fel is rakom...

bim: Megnézem sztem holnap az ultrákat mit bírnak, de ennél a Vitestánál kevesebbet mennek ez szinte biztos (sajna akár 4 fajta chip is lehet rajta...d9ből 3 fajta (aszhem írtam is a topikban) és elpida is elképzelhető. Anno sajna nem lehetett őket kapni, pedig ilyet akartam. Csere gondolata már megfogant bennem, de elég combos kiadás lenne...szal igazából nemtom hogy mit is kéne tennem, mert ne hiányzik, de nem lenne rossz. -
Gorneck
legenda
válasz
Stalker-2572
üzenetére
Ez van...de próbáltad intellel is?
-
[link]
300FSB-ről indítottam 12:8-as RAM : CPU aránnyal
10-esével lépkedtem ~106*-ig
ja s a RAM-nak adtam a bios-ba a biztonság kedvéért +0.2V-t
alacsonyabb időzítéssel ill. tovább nem is próbáltam!!
megjegyzendő hogy a A-data DDR2 1066+ EE
gyári adatai: ‧ Timings: 5-5-5-15-2T ‧ Voltage: 2.2V~2.3V![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
szal ezek szerint túlsok külömbség nem lehet
más: már akartam kérdezni .... az miért van ha a ram-ot bazírgatom akkor /magasabb tartományba 9**mhz/ akkor a lap restart /akár win vagy bios beállítás/ után lekapcsol 2-3mp-ra s újra elindul
nektek csinál ilyet?
esetleg van oka?
[Szerkesztve] -
Amoroso
aktív tag
Milyen ram-ot tudnátok ajánlani a ds4-hez?
E6300 lesz benne, de ramra 35-nél nem tudok többet szánni.
Elöre is köszi a válaszokat. -
Amoroso
aktív tag
Reggelt.
Arra szeretnék választ kapni, hogy a ds4-nel meg lehet ugy oldani, hogy az 1 ata csatlakozóra lehet egy optikait es egy winyot kötni egyszerre?
Aktív témák
- Gigabyte GA-H110M-S2H (rev: 1.0 LGA 1151 alaplap, + i5-6600 CPU, + Garancia!
- ASUS ROG STRIX B660-I GAMING WIFI
- ASUS ROG STRIX X570-E Gaming WiFi Alaplap
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-A H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 32GB(4x8GB) G.Skill Trident Z RGB 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747, 91% Akkumulátor
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Honor 400 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG CHIEFTEC 700W
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

).

Most nézegetem...egy biztos, hogy 410en nem megy neki a 4-4-4-12-Auto 2.0V-tal.