Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• seawolf570

aktív tag

válasz Bagira01 #3077 üzenetére

"Épp, hogy hülye. Annak lenne értelme, ha legalább a saját lapjába menne. Nforce730i lap 9300-as igp-vel. Hybrid sli se megy ugye Pont annyi előnye, hogy semmi"

Nem hülye az Nvidia, csak a 9300 IGP nem alkalmas Physx-re. Ha jól tudom ahhoz, hogy egy Nvidia karin Physx-et lehessen futtatni, legalább 32 shader (Cuda mag) egységgel kell rendelkeznie. Na most a fent említett 9300, 16 Cuda maggal rendelkezik, tehát ezért nem számolja a Physx-et. Azt nem tudom miért lehet az Nvidia vezérlőpanelen beállítani a Physx számítást az ilyen VGA-kra, de azt tudom, hogy pl. a 7300 esetén is be lehet állítani, pedig az is alkalmatlan erre a feladatra. Ha jól emlékszem, akkor az eredeti Ageia kártya is 32 shader egységgel rendelkezett, gondolom ezért van ez a limit Physx futtatására.
    Legjobb tudomásom szerint, asztali PC vonalon nem is létezik olyan Nvidia IGP, ami 32 Cuda magot tartalmazna.
    A Hybrid SLi viszont működik, de csak belépőszintű VGA-val. Én példáúl annak idején raktam össze gépet ismerősnek 730-as deszkával, és egy 8500 GS-el. Abban működött a Hybrid SLi, amit lent tálcáról lehetett ki-be kapcsolni. Természetesen csak Vista, és Win7 alatt, XP alatt ez a funkció nem működött (mármint a Hybrid SLi). Kikapcsolt állapotban csak az IGP felelt a grafikai megjelenítésért.

Új hozzászólás Aktív témák