Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
echterion
nagyúr
válasz
gago1975
üzenetére
Én 21.500 Ft-ért vettem március 12-én erős akcióban, ennyiért akkoriban (meg most is) az átlagos rampárok mentek, szóval nagyon megérte még úgy is, hogy semmit se használ ki belőle a gépem. Hogy most megéri-e? Ennyi az ára kb. a hasonló sebességű ramoknak, így neked kell eldöntened, hogy tényleg kell-e ilyen ram, vagy sem, mert most nem valami bestbuy a dolog.
-
Baga1983
senior tag
válasz
gago1975
üzenetére
Igen az megvolt, közben sikerült megoldani. Nem az eladót hibáztatnám, elég korrektnek tünik, sajnos egy tipushibája a gépnek ez a fan speed dolog.
[link]
[link]Sajnos alapon terheletlenül is 2000-en pörög a venti, ami idle-ben gépeléshez...hát nem gyenge. Plusz a GPU órajel is...Elvileg nem MAX-Q, az eladó sem gy hirdette.
-
echterion
nagyúr
válasz
gago1975
üzenetére
85ezerért adtam el, és igen, az már kicsit sok nekem. Ha minden kötél szakad, akkor veszek valamelyik hardveraprós szürkétől egy oem-et vagy marad a várakozós verzió. Majd még meglátom, hogy jön ki jobban a lépés. Egyre inkább hajlok egy 8700k felé, ott lehet majd azzal is játszani, hogy ki-be kapcsolgatom a HT-t, attól függően, hogy kell-e vagy sem, meg nah, 12 szálom biztos masszív lehet teljesítményben.

-
MR007RM
addikt
válasz
gago1975
üzenetére

Bizonyíték!
Szerintem nem volt ez drága. Nekem most ennél több nem kell, úgy hogy elvagyok a mostanival is. Vannak problémák, de valahogy mindig megoldom. Tegnap sokat ment a Doom és gondoltam rá, de jó hogy van egy 1070 a gépemben, ezt egy quadro k3100 nem vitte volna így.
Nincs G-sync...sebaj, mert folyékony, reccenés mentes futás.....az igényeimet maradéktalanul kiszolgálja.
Annyi pénzt meg amibe egy számomra most még (kevésbé izgalmas) gép kerülne sosem adnék....nem szeretnék áldozni, amíg nem érzem eljött a pillanat tervezgetni.
Maradtam a régi. KillHates alig várja a gépem további építését.
Nem okozhatok neki csalódást.
-
válasz
gago1975
üzenetére
Szia Gago.
Értem ami írsz.
Azt nem tudom megérteni, hogy az én GPU-m erősebb, mint a te újabb GPU-d?
FS GS amit látok (CPU-t ne nézzük, mert i7 6th gen vs i7 9th gen. az nem releváns) - CPU terén 3+ év van.
Igen TS teszten a Graphics Score a 2070 javára dőlt el.
700k -t nem akarok egy összegben kiadni (most) de a T-s ajánlat megfelelő lenne, mert régi előfizető vagyok náluk (még Matav óta) és pont a jelenlegi hűség lassan lejár, így újítanék és akár mehetne részletre az a kis gép. (ha nem jönne be, akkor ott az elállás, első hónapban 1 Ft-t sem kell fizetnem...ha meg elállnék, akkor storno minden)
-
Balázzs
senior tag
-
-
echterion
nagyúr
válasz
gago1975
üzenetére
Hát kábé. De lehet, megjött nála is a viszketés, hogy jó lenne valami mást is kipróbálni.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha így is van, az jó dolog, de azért nah...ez elég nagy visszalépés lenne. Túl nagy.Az a Clevo tényleg jónak tűnik. Meg amit ma láttam, Attis hirdeti ezt a Clevo-t. Ennyi pénzért ez azért elég jó vétel. Az 1060-nal még el lehet pöcögtetni azért és később kell bele venni egy 1080-ast (esetleg egy 1070-est, az jóval olcsóbb), aztán csókolom.
-
MR007RM
addikt
válasz
gago1975
üzenetére
Mert a meglévő paraméterekkel még sokáig tudom minőségileg futtatni az új dolgokat is. Eddig mint azt tapasztaltam érdemben elég volt a gpu csere. 60Hz, 60fps mellett még jó ideig fent tartható a jelen hardveres követelmény szint. A 980m csere az a maga idejében aktuális volt, nem hozta a számokat annál amit akkor nyomtam(bár meg voltam vele többet akartam), és mellette lehetséges is, mint kiderült (szerencsére).
Nekem kell a min. high beállítás, effektek stb.....számít a látvány, mindez 60Hz mellett okés, nem beszélve a kijelzőt nem lehet cserélni jobbra. Új gépet ezért nem akarok beszerezni. Nincs váltás ezzel járó hercehúrca, marad a megszokott kényelem. Kihasználom a kiskapukat amíg lehetséges és ezért alacsonyabb kiadás mellett elérem a célom, amíg nem alakul ki egy olyan gyenge pont ami ezt megtorpedózza..pl. vga driver stb.....mindennap újra kell miatta indítanom a gépet(1-szer), mert kidobja. Beállítottam mindent, elég csak újranyomnom bios indítás nélkül. Ez a tervezett elavulás, rákényszerítés, amitől felrobbanok.
-
Medocsabi
addikt
válasz
gago1975
üzenetére
Értem én, hogy most a legtöbben home officeban vannak, de attól még azt gondoltam nagyobb a választék. Illetve amit furcsállottam, hogy használt gépekből sincs választék.És ami fő, SZÍNES gép nincs. Ez a fő prioritás, minden más szempont (a méreten kívül) másodlagos.
(#46602) Raymond
Ahol nézem, ott a szűrőt 11-14" állítom be, de zéró találat a fenti feltétel miatt. Erre írtam, hogy akkor amikor a hp-t vettem, bőséges volt a választék, még a fenti feltételek mellett is .
(#46603)KillHates
Gyenge már a gép, de egyelőre amire kell arra jó, sőt, kérlek szépen fut rajta a GTA1 win7 alatt
-
echterion
nagyúr
válasz
gago1975
üzenetére
Bizony, tőle kaptam a tippet, hogy próbáljam ki és nem bántam meg. Ez volt az oka, hogy nem fogadtam el egy 80ezres ajánlatot a procimra a napokban. Nézd meg, milyen hűs a kicsike WoW közben, miközben a ventik alig-alig mennek. 15W-ot eszik.

Az Intelnél valóban van a tic-toc fejlesztési ütem, ez nem urban legend, direkt csinálják így. Ettől függetlenül nem várok bődület előrelépést ettől a gen-től, eléggé a határainál vannak már a 14nm-nek: I7 10875H teszt és a lényeg -> "In practice we are getting 10 to 20 percent more performance than a 9750H CPU." És persze játékok alatt ebből kb. semmi se fog látszani.
-
echterion
nagyúr
válasz
gago1975
üzenetére
A 10750 kb. ugyanazt fogja fogyasztani, mint elődje, találtam erről egy hírt, hogy a legerősebb, 8c/16t proci (i9 10980HK) lesz eleresztve a legjobban laptop vonalon, 135W-ig mehet majd el Intel bácsi szerint. Na, ahhoz már fog kelleni combos hűtés, még akkor is, ha maga a gép nem fogja tudni ennyi krafttal ellátni, csak kicsit kevesebbel.
-
echterion
nagyúr
válasz
gago1975
üzenetére
Így van, de legalább nem kazánt kell hűteni a gittel, amit beleraknak, jgy több az esélye a gépnek.

Amúgy nem tudom, lehet, az AW-ekbe másfajta pasztát használnak, de nálam nem nagyon hiányzik az újrakenés. Jelenleg épp a kíváncsiságom fojtom el, hogy ne szedjem szét és pasztázzam újra, de előbb-utóbb úgyis szétkapom, akkor majd meglátom, mekkora lesz a difi (KillHates szerint nem sok). -
echterion
nagyúr
válasz
gago1975
üzenetére
Naná, hogy jobb azoknál, nincs túl magasan a léc.

Az a hőfok jó, csak Hódmezővásárhelyről nem egyszerű Attishoz elmenni, így én inkább olyan gépet néznék, ami mezei kezelések mellett (vagy azok néllkül) is megfelelően kiszolgálná a kollégát. Persze, ha meg tudja ezt oldani, akkor hajrá, én csak leírtam, mit tapasztaltam ilyen hűtéssel, rossznak nem nevezném, inkább elégségesnek talán. -
blue_23
senior tag
válasz
gago1975
üzenetére
Nitro nagyon messze van az RTX2070 teljesítménytől, G731-et sem szabad ilyen GPU-val venni, szerintem nagyon melegedni fog. Korábban MediaMarkt vagy Digiprimenál is olcsóbb volt a G531/731, kedvezmény nélkül is.
Hitelben nem vagyok otthon, de utóbbinál ahogy nézem 0% THM hitel van. -
Ubul86
őstag
válasz
gago1975
üzenetére
fentebb írtam, hogy nem tudtam elhozni, mert nem engedték addig amíg karanténban van a gép ->és már kivették
de még nem vonták vissza a pénzösszeget se plusz a szerződést seaddig nem engednek új szerződést, amíg a régi le nem zárul
türelmetlen voltam, na. De itt az élő példa, hogy kár volt.
-
hszilard666
veterán
-
echterion
nagyúr
válasz
gago1975
üzenetére
Egész pontosan 455-ért ment el. De 400-ról indult az alku azzal, aki végülis megvette, szóval nah, ki kellett tartani.

Sajnos ez elkerülhetetlennek tűnik, a számítástechnikában mindig is ez volt, a használt cuccok árai gyorsan estek mindig is. Én pl. teljesítményban, ha nem bencsmárkokat, hanem gyakorlati dolgokat nézek, akkor kb. semmit se léptem előre a mostani gépemmel, aztán milyen árkülönbség van a kettő között. Igaz, most nem kell UV meg pasztáznom se kell (pláne nem vassal), aztán röhögve van bőven 80 fok alatt a gépem, de azért valljuk be, 2x szorzót ez azért nem ért meg.
-
frame120
tag
válasz
gago1975
üzenetére
Anélkül, hogy megbontanád a használt vasat nem tudod, hogy nem volt-e bontva, kókler módon pasztázva, gap padok pasztára cserélve, vagy ez-az eltörve stb., ami miatt eleve bukó a garancia.
Valahol érthető az értékvesztés egy viszonylag új notebooknál is. Én is félnék használtat venni(ez mondjuk az én bajom), pedig asztali gép alkatrészekből azért szoktam.
Mondjuk a 40% az valóban durva, de ha ilyen rá a kereslet, akkor ilyen. Most biztos drágábban elmenne
-
blue_23
senior tag
-
motifator
senior tag
válasz
gago1975
üzenetére
Azt gondolom ésszerű határok között használva az uv talán kissebb kárt tud okozni mint a folyamatos kazán mód és persze vele jár a throttling. Kérdés, hogy így lesz kevesebb döglött proci / laptop, vagy az eszetlen uv használatával?
Amiket említesz gépek ahogy echterion mondja kevesen engedhetik meg maguknak. A piacon lévő gépek nagyrésze nem ebbe a kategóriába tartozik. És ez érinti az összes kategóriát, mondjuk egy 3D tervező lehet, hogy pont nem az XTU-ban vagy a throttlestop-ban fog matatni. -
Vasy09
őstag
válasz
gago1975
üzenetére
Köszi nektek! Megmondom őszintén, hogy 250nél többet nem szívesen szánnék rá!

A második G752 tetszene, csak marha drága!
Igaziból ezt is luxusnak érzem, főleg úgy, hogy 3. gép! 
Ami meg a márkát illeti, asus párti lennék, de igazából jöhet más is, ami 17-es!
A másik pedig, hogy annyira nem ragaszkodom a full grafikához, persze ahogy írtátok is az 1070 lenne az igazi hosszútávon!
Meglátjuk, nézelődöm akkor tovább! Mondjuk az sem lenne utolsó szempont, ha a g551-et elvinnék előbb!
-
törölt tag
válasz
gago1975
üzenetére
Én azt mondom, hogy ha pénzt költünk, mindenből hozzuk ki a legjobbat, beleértve a termék támogatást is. Csak egyszer kell, hogy probléma legyen és a kolléga valószínűleg agyvérzést fog kapni a Lenovo szerviztől. ASUS G731, esetleg ha lehetne valahol egy Helios 500-ra lelni, az se lenne rossz választás szerintem. Aprón van egy jó áron, de nem tudom, hogy a H500 mennyire bír el egy i9-es processzorral. Meg egyáltalán kihasználná-e a kolléga.
-
Gergello
addikt
válasz
gago1975
üzenetére
Köszönöm a részletes válaszod.
Igazából arra voltam kíváncsi, csak rosszul fogalmaztam meg, hogy elfogadható-e a processzor, akár game-re.
Nem cserében gondolkodtam, csak azért írtam az i7-et, mert legtöbbször i7-7700HQ-val hirdetik ezeket a használt gépeket.
Tesztekből egálnak tűnik a 2 cpu, így cserének valóban nem lenne értelme. -
Vasy09
őstag
válasz
gago1975
üzenetére
Köszi szépen! G752-nél maradnék, nagyon bejön a forma, No meg a 17-es méret is!
Annyira nem égető a dolog, mert amire kell, arra a mostani is elég!
Csak gondoltam ezt felrakom netre, ha elviszik, akkor tovább lépnék! Viszont árban sem nagyon akarok elszállni, lévén, hogy ez csak 3. gép!
-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
gago1975
üzenetére
Holnap teszt.A hátizsákkal elmegyek bicajozni egy nagy körre,meglátjuk,mennyire bírja a vállam a súlyt.Csakis emiatt cserélnék kisebb,könnyebbre.Azért van egy határ,1.2 misi már bőven felette van.Már a Helios 700 is ott volt.
Én is egyre jobban azon vagyok,hogy marad ez a nagy dög.
-
válasz
gago1975
üzenetére
Jelenleg 80-86 fok között között ingadozik MX4-el a CPu hőmérséklet, GPU 70 fok. Mindez High beállításon 0,135 V-al undervoltolva a proci. Ha nem undervoltolom akkor jön a Thermal throttling. Armoury crate-ben Turbo mode van kiválasztva. Na ezt akarnám letolni 75-80 fok közötti inadozásra.
Fémet offolom.
Tuti elrontanám.
-
Gergő170
aktív tag
válasz
gago1975
üzenetére
Nagyon hálás lennék érte, részletre nagyjából 2 évesre menne, nagyon plafon 420 ezer.
KISDUCK: Sajnos, a fizetős menne, de akkor elfelejtjük a Telekomot, megvárom a gago1975 ajánlásait, aztán szemezgetünk azokkal.
P.s.: Esetleg jöhet 8Gb memóriás verzió is, aztán bővítjük rögtön, persze csak, ha van valamilyen jó ajánlat.
-
-
-
-
-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
gago1975
üzenetére
Pedig már írtam,azt hiszem itt is,privátban is.Még ott a Zephyrus,nem kell senkinek,lehet ez a sorsom,hogy az maradjon.Kettő sok nekem ilyen kaliberű gépből,hogy porosodjon itt az egyik.
Amúgy is jön a jó idő,bicajjal fogok járni melózni is,kisebb,könnyebb-na meg nyáron kevesebbet játszadozok. -
Ubul86
őstag
válasz
gago1975
üzenetére
nem tudom mennyire adja vissza, de visszaállításnál már alapból így pörög a venti, és hogy ez normális vagy sem, jó kérdés.
De hogy megint csak visszakanyarodjak, az Acer ad ki ilyen hangot akkor, mikor Doom-mal játszok rajta. Itt meg most csak egy visszaállítás történik, főleg az ssd dolgozik
de amúgy hasonló a hangja (kicsit halkabb) sima böngészés alatt, legyen facebook, vagy más, egy-két tabbalés ez csak hangosabb, mikor játszok
szóval eldöntöttem, return 
Köszönöm, első lesz, szóval felkell kötni a gatyát, most még könnyen mondom hogy van mindenre pénz és még szerencsére mi oda tartozunk, akik tudnak félretenni a mostani nehéz helyzetben is, bár azért az informatikát is megsinyli (kevesebb az ügyfél aki fizetne értelemszerűen, így főleg azokkal termeljük ki a fizunkat, akik eddig is megvoltak, és kell nekik a projekt)
-
Ubul86
őstag
válasz
gago1975
üzenetére
lemaradt, hogy igen, T, otthoni előfizu hosszabbítás által kimaxolva az engedményeket.
max 400K most...pár hónap múlva lehet hogy 450-500..az kérdés hogy részlet vagy teljes összeg, jelenleg részlet..pár hónap múlva lehet hogy teljes összeg is akár.
vagy másik megoldás az asztali gamer gép (mondjuk attól elszoktam már, 15 éve nincs
), és maradna az acer laptop -
Ubul86
őstag
válasz
gago1975
üzenetére
14750 22 hó részletre (szóval 324-re jön ki), mert nekem az most perpill kifizetődőbb volt, mint egy összegben
azért is írtam mindenkinek, hogy részletre vagy 0%- thm-es hitelre tudnék most gépet venni, mert azt simán kicsengetem 15-20K közöttwebfejlesztőként mondjuk most csökkentették a fizumat, de szerencsére a bérletpénzt vették el, ami most úgy se kell

-
blue_23
senior tag
válasz
gago1975
üzenetére
Asus honlap alapján szinte minden variálható mindennel, valószínűleg ezért is lett ilyen katyvasz. Ugyanakkor ha valaki G531-et vásárol, érdemes digiprime honlapját legalább referenciának használni, mert pár hónapja mikor vásároltam minden laptophoz helyes kép és leírás tartozott. Szerintem a többi bolt kevesebb energiát fektetett az adminisztrációba, nem feltétlenül csak Asus hibája. Pl. volt egy Scar III mediamarkt honlapján, írtam nekik, hogy szerintem 120 Hz kijelző helyett 240 Hz van benne, utánanéztek és válaszoltak, hogy javították. Más boltnak hiába írtam, nem néztek utána (bár ott 240 Hz kellett volna változtatni 120 Hz-re...
) . -
blue_23
senior tag
-
Ubul86
őstag
válasz
gago1975
üzenetére
persze, ezek érthető dolgok. És igen, ha van megbízható ember, értelemszerű, más kérdés hogy elérhető közelségben van -e az az illető
Nekem az elérhető közelség Szeged, az is 30 km perpill
(főleg most ezekben az ínséges időkben)viszont mivel mindenhol írták hogy 14 napos visszaküldés áll online rendelésnél, ezért még kicsit nyüstölöm, meg megpróbálom valakivel bepasztáztatni aki feltűnés nélkül megcsinálja

fentebb meg ha hülyeséget írtam, bocs, értelemszerűen laikus vagyok, az Acerre is azért írtam, amit, mert itt is azt mondták fél évvel ezelőtt
bár az a gép 1.5 év után kapott új pasztát, érződött is. Más kérdés, hogy mikor szétkapták és összerakták, a kijelző elromlott, nyitogatásra, csukogatásra elkezdett remegni, össze-vissza képet adni, aztán valami vezetékprobléma volt, és elvileg szériahiba...azóta nem merem szétszedni, pedig a gari már lejárt, takaríthatnám én is 
-
pamesz
tag
válasz
gago1975
üzenetére
Szia! Ez nagyon jó lenne, viszont kissé elbizonytalanodtam. A T semmi tájékoztatást nem tud sajna adni. Teljesen vakon vannak, nem tudják mit árulnak. Ha megnézed a telekom oldalát, a termék linkjében benne van a gép neve. [link] [kép] Tehát Asus ROG G731GW EV135T.
Notebookchecken rákeresve is simának hozza. [link] [kép]
IIlletve találtam valami spanyol oldalt, ahol totál egyezik a típusszám, na itt már a képeken sem scar III.
[link] [kép]
Szóval nem tudom honnan lehetne kideríteni mit is kapnék valójában. Elkerülve a 14 napos visszaküldős dolgot. -
Ubul86
őstag
válasz
gago1975
üzenetére
viszont ha újrapasztáztatom pl a hp -t is most, akkor azzal már ugrik a 14 napos visszaküldés nem (boltban gondoltam, pl lsz-nél)? mert amúgy pont erre gondoltam hogy nem árt (meg az asus tuf cikknél is épp olvasom), anno a vx15-öt folyékony fémmel kértem, és mai napig nem megy 80 fok fölé, doom eternalnál se ment, aida stresszteszttel se, de persze az kisebb, i5,8gb ram, ati 1050ti 4gb teljesítményű.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hálózati / IP kamera
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple TV+
- Okos Otthon / Smart Home
- Hardcore café
- ASUS blog: kisebb, de nem gyengébb – a mini PC-k forradalma
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16 2023 M3 Pro 36GB 512GB macbook garanciával hibátlan működéssel
- Proc. hibás DELL Latitude 3510 Black i3 256 SSD alkatrésznek eladó
- Macbook Air M3 15" 16GB 256GB 100%
- Macbook Air M2 15" 8GB 256GB 100%
- BESZÁMÍTÁS! MSI Thin A15 B7VE Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4050 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! 10TB WD Purple Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi 15 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Alienware 17r4 olvass
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3918, 100% Akkumulátor
- Honor X7D / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Nincs G-sync...sebaj, mert folyékony, reccenés mentes futás.....az igényeimet maradéktalanul kiszolgálja.
Maradtam a régi. KillHates alig várja a gépem további építését.
Nem okozhatok neki csalódást.
Az is csoda, hogy fánk alatt megállt 90 fokon!

Muerte