Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frozen

addikt

válasz efegyke #89897 üzenetére

Kicsit szerintem túlzás amiket leírsz.
    Nekem egy 11800H procim van és 86-90W fölé még nem sikerült vinni.
    Amit leírsz 110w erős túlzás nem hinném,hogy a 12. generáció ennyivel többet bekérne.Attól függetlenül ,hogy az intel maximumnak 115wattot adott meg.

De nem is ez a lényeg mivel egy belépő szintű gép ezért nem kell tőle a hűtéstől csodát várni. A másik finom hangolni kell a gépet, erre való az intel utility ha a biosban nem tudod állítani.
    Olyan szépen be lehet lőni az egész gépet hogy x wattól ne vegyen fel többet a proci és máris egy sokkal jobb eredményekkel tud szembesülni az ember.
    Az az 5800h olyan gyenge ,hogy még a 11800H val sem veszi fel a versenyt az 5900HX előzi be ,viszont ha egy jó laptopban felhúzák kicsit az órajeleket akkor még az intel lehet azt is megeszi proci terén. De nem is ez a lényeg hanem az hogy az embernek be legyen állítva rendesen a gép ez a gpu kártyára is vonatkozik nem véletlen kezdik el sokan keresni az uv optimális tartományokat. Nyilván a procikat is meg lehet uv-zni és már ezen a területen is jelentőseket lehet nyerni. Ha valaki tovább megy és feltud tenni egy jó fémet vagy pasztát esetleg párnát az is rengeteget segít.
    Az hogy kiad 2 gyártó 2 féle hardweres notit az közel sem bizos hogy a lefutatott tesztek alapján ki lehet jelenteni,hogy melyik a jobb.

#89900efegyke
    Nagyon rossz oldalról közelíted meg a dolgokat.
    Az intel nem pörög folyamatosan 110watton nem is tudom ezt honnan vetted, ezek pillanatnyi értékek és max terhelés.Az amd ezen a fronton előrébb van hiszen jobb gyártástechnologiával készült. Viszont a teljesítménybe lemarad. A képlet egyszerű be kell az intelnek is állítani egy határt a biosban vagy az intel utilitiben és atom stabilan fog menni.Ez már a 13 generációnál is jól látszik, hogy amd 7000 resel senki nem vesz lapost akinek esze van :DDD

Új hozzászólás Aktív témák