Új hozzászólás Aktív témák

• Lacuss20

senior tag

Üdv :R
    Érdekes szisztéma állt elő. Adott egy játék, "minden" ugyanaz mint eddig szobahőmérséklet, gép stb. AMD Ryzen 7 5800H és RTX3070 100W-os GPU a belsőség és elég érdekes fps veszteség, ingadozás van. MSI afterburnerrel monitorozva olyat mutat hogy power limit és a fölötte lévő grafikonon pedig írja, hogy 80W. Ez fura egyrészt mert ugye a GPU 100W-os saját állítása szerint is illetve külsős program szerint is(HW info mos tpl 95W ot mértbe maximális körülbelüli teljesítménynek míg az MSI afterburner 80W fölé nem mutatta mostanság). Valamint az is módfelett fura, hogy eközben a GPU usage 80-90% körül mozog fel felugrik 95-8 ra esetenként. Mindeközben a H s GPU a prociban 27% körüli kihasználtságon van stabilan ellenben az órajele brutális "gyorsan"-sokat ugrál 2000Mhz-ig 400Mhz-ről. Ott ugye a gyári max 2000Mhz míg a RAM, 1600MHz-en áll atom stabilan és 300 valahány MB videoramot eszik konstans. Lehetséges, hogy valami módon az AMD radeon graphics software össze kutyulja nekem itt a levest az Nvidia RTX nek? Illetve azt sem értem hova lett a 20W teljesítmény ami még legutóbb megvolt, egész korrektül ment a jték 85-120Fps között QHD-n a saját kijelzőn( most 56-80) míg 1080P ben 110-140 körül mozgott( most ez is csúnyán le van amortizálódva max 90 körülre) ugyanazon egyéb beállítások mellett. Most kapott egy driver frissítést az RTX, de sajnos az sem oldotta meg a problémát. Valami mód van rá, hogy az AMD-t kizárjam a "grafikai" irányításból, hogy addig ő csakis az asztalt kezelje amíg az RTX a játékot futtatja? Olyat is csinált, hogy NITRO sense szerint 60% terhelésen ment a GPU játék közben míg főmenüben várakozva letálcázva képes volt 100% hajtani a GPU-t. HWI info val megnéztem sem hőmérséklet miatt tiltás nincs se teljesítmény kihasználatlanság miatti "vissza esés", stb viszont egy olyat ír, hogy megbízható feszültség miatt teljesítményhát - igen. Ez mitől lehet mit lehet ezzel kezdeni? Emellett pedig amúgy 1725-re felmegy az órajele és a VGA ram is szépen szalad 6000-en. :F

Új hozzászólás Aktív témák