- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Lacuss20 #87101 üzenetére
Szia!
Sajnos az a 100 watt dynamic boostal érhető el, ami akkor jöhet össze ha azt a pluszt a procitól veszi el, azaz a 100watt az marketing szöveg, csak ideális környezetben teremthető meg ami játék közben nehezen megvalósítható, ha pedig multis játék akkor meg a CPU nagyobb befolyásoló tényező fps számok terén.Hosszú sorokat lehetne írni, de sajnos ennyi van az acer nitróban. Abszolút nem ajánlott kategória rtx 3060 fölött.
Amúgy az a 100 watt is csak azután jött össze nekik, hogy bios update-al feltornászták 85 watt-ról, azt a 85 wattos 3070 et pedig egy rendes 130 wattos 3060 elég erősen megszorongatja sokkal kedvezőbb áron.
Hány fokon mennek a komponensek ?
Ha van módod még rá, akkor 14 napos elállás jogával élj és óvd meg magad a sok fájdalomtól.A játékokban pedig a teljesítmény romlás szinte mindig a játék oldaláról van, nekem is volt legion 7 em(140 wattos 3070 el) és escape from tarkovnál, hunt showdown-nál is volt hogy 1-1 update után tartós fps veszteség történt, ez van sajnos.
Egy játék miatt viszont nehogy nekiess és agyonmókold a gépet, mert nem a gépeddel van a baj, hanem ahogy fentebb is írták basznak optimalizálni manapság.
-
RM007
addikt
válasz
Lacuss20 #87101 üzenetére
A proci topikban mondták nekem a múltkor hogy jobb és csinálja szinte mindenki hogy fix feszre teszik a cpu feszültséget mert jobb mintha mindig ugrálna. Szóval UV kell oda hogy nagyobb teljesítményt lehessen elérni, az a idő amit a folyamatos állítgatással tesz azt meg lehet spórolni meg hasonló magyarázatok pl alaplap élettartam stb.... Hát én hagytam/om automatán a hűtésem miatt....na akarom mondani szerintem ugyanezt kell, vagy valami hasonlót is tenni a gpu görbe beállításával. Ki kell kísérletezni egy olyat ami hűtésileg és teljesítményileg is a legjobbat hozza ki az adott hardverből. Mivel minden hardver kicsit más egyedi ezért ez csak egyéni kísérletezgetés lehet. Szerintem nekem most ebben a tekintetben minden szuper és persze nem értek hozzá, de sokat eljátszottam vele és végül lett egy jó beállításom. Egy ehhez hasonlót készíts. Halványan látszik a gyári UV görbe.
Aztán GPU-Z ellenörzés hogy az esetleges tuning 10%-ot azért ne haladja meg a biztonságos még egészséges tuning miatt.
Van a Superposition benchmark teszt ami csak GPU teljesítmény felmérő. Meglátásom szerint ha bizonytalan vagyok a vga felől, fogyasztás, teljesítmény tekintetében, akkor ezt kell, érdemes lefuttatni, ha ott nem mutat 100% vga terhelést az nem jó....lehet, akkor kell egy UV állítás az MSI AB-vel. A görbe vége egyenesbe, az elejét hagyni és figyelni az alapfeszre, nálam elég alacsony szerencsére stabilan és így hűvös, de ha megemelném a 806mV -t azzal pl tudnám növelni a vga teljesítményét nagyobb melegedés mellett mondjuk mindenképp 2000Mhz alatt jóval a stabilitás miatt......kell a hardver optimalizálás is, szerintem laptopnál is.
Az hogy játékoknál nem fut fullon a hardver sajnos általános dolog aminek sok oka lehet, nem csak nálad van jelen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Építő/felújító topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Effektíve TKL méretűek a Corsair legújabb, numerikus paddal ellátott klaviatúrái
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Formula-1
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Diablo IV
- További aktív témák...
- HP,15.6",250 G6,8.gen.core i5 (8X4,0Ghz)8-32GB RAM,256GB-1TB SSD,nagyon jó akku,Win.11,szép
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6440H(fiz.4MAG!),8-16GB DDR4 RAM,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku,Win.11
- Fujitsu ,15,6",8.gen.i5,világító.bill, 4G LTE,8-32GB/256-512,jó akku,Win.11,szép
- HP 15.6 ",AMD A10,jó állapotú,magyar billentyűzet,Win.11 is megy!!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 9th ,14" ,i7-1185G7 ,16GB RAM ,512GB SSD, magyar bill, 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3521
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Csere-Beszámítás! Macbook Air 13 2020! I3 / 8GB / 256 SSD. Akksi- 124 Ciklus
- PlayStation Network (PSN) ajándékkártyák, feltöltőkártyák áron alul!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest