Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Xerath404

aktív tag

válasz Lacuss20 #87101 üzenetére

Szia!
    Sajnos az a 100 watt dynamic boostal érhető el, ami akkor jöhet össze ha azt a pluszt a procitól veszi el, azaz a 100watt az marketing szöveg, csak ideális környezetben teremthető meg ami játék közben nehezen megvalósítható, ha pedig multis játék akkor meg a CPU nagyobb befolyásoló tényező fps számok terén.

Hosszú sorokat lehetne írni, de sajnos ennyi van az acer nitróban. Abszolút nem ajánlott kategória rtx 3060 fölött.

Amúgy az a 100 watt is csak azután jött össze nekik, hogy bios update-al feltornászták 85 watt-ról, azt a 85 wattos 3070 et pedig egy rendes 130 wattos 3060 elég erősen megszorongatja sokkal kedvezőbb áron.

Hány fokon mennek a komponensek ?
    Ha van módod még rá, akkor 14 napos elállás jogával élj és óvd meg magad a sok fájdalomtól.

A játékokban pedig a teljesítmény romlás szinte mindig a játék oldaláról van, nekem is volt legion 7 em(140 wattos 3070 el) és escape from tarkovnál, hunt showdown-nál is volt hogy 1-1 update után tartós fps veszteség történt, ez van sajnos.

Egy játék miatt viszont nehogy nekiess és agyonmókold a gépet, mert nem a gépeddel van a baj, hanem ahogy fentebb is írták basznak optimalizálni manapság.

• FőDudu

veterán

Biztosan 100W az a gpu?
    Nem 85W+boost?
    Mert ugye a boost az olyan 15W korul van.

• RM007

addikt

A proci topikban mondták nekem a múltkor hogy jobb és csinálja szinte mindenki hogy fix feszre teszik a cpu feszültséget mert jobb mintha mindig ugrálna. Szóval UV kell oda hogy nagyobb teljesítményt lehessen elérni, az a idő amit a folyamatos állítgatással tesz azt meg lehet spórolni meg hasonló magyarázatok pl alaplap élettartam stb.... Hát én hagytam/om automatán a hűtésem miatt....na akarom mondani szerintem ugyanezt kell, vagy valami hasonlót is tenni a gpu görbe beállításával. Ki kell kísérletezni egy olyat ami hűtésileg és teljesítményileg is a legjobbat hozza ki az adott hardverből. Mivel minden hardver kicsit más egyedi ezért ez csak egyéni kísérletezgetés lehet. Szerintem nekem most ebben a tekintetben minden szuper és persze nem értek hozzá, de sokat eljátszottam vele és végül lett egy jó beállításom. Egy ehhez hasonlót készíts. Halványan látszik a gyári UV görbe.
    Aztán GPU-Z ellenörzés hogy az esetleges tuning 10%-ot azért ne haladja meg a biztonságos még egészséges tuning miatt.

Van a Superposition benchmark teszt ami csak GPU teljesítmény felmérő. Meglátásom szerint ha bizonytalan vagyok a vga felől, fogyasztás, teljesítmény tekintetében, akkor ezt kell, érdemes lefuttatni, ha ott nem mutat 100% vga terhelést az nem jó....lehet, akkor kell egy UV állítás az MSI AB-vel. A görbe vége egyenesbe, az elejét hagyni és figyelni az alapfeszre, nálam elég alacsony szerencsére stabilan és így hűvös, de ha megemelném a 806mV -t azzal pl tudnám növelni a vga teljesítményét nagyobb melegedés mellett mondjuk mindenképp 2000Mhz alatt jóval a stabilitás miatt......kell a hardver optimalizálás is, szerintem laptopnál is.

Az hogy játékoknál nem fut fullon a hardver sajnos általános dolog aminek sok oka lehet, nem csak nálad van jelen. :R

• Smithy87

senior tag

Szarul van megírva a gáma. Nem kapott véletlen frissítést?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés