Hirdetés
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
Új hozzászólás Aktív témák
-
echterion
nagyúr
válasz
Raymond
üzenetére
Hát nem tudom. Én akárhány videóban néztem eddig, azért a DLSS mindig mosottabb képet mutatott, mintha nem volt bekapcsolva. Én ezért nem fogom megvenni a Cyberpunk-ot, hogy megnézzem a saját gépemen, mert nekem ennyit nem ér azért ez, de ha a youtube-on található anyagokat nézem, akkor ez még nálam mindig egyfajta minőségskálázás, vagyis részletességet áldozol az fps-ért.
-
echterion
nagyúr
válasz
consono
üzenetére
Nem értem, milyen csodát vártok a DLSS-től. Tényleg nem értem, főleg annak tudatában, hogy a 2.0-t kevés játék támogatja és azért kell bele fejlesztői meló rendesen, az első verzió meg láthatóan butít a látványon nem is keveset sok esetben, ami kb. ugyanazt a hatást éri el, mint mikor csökkentesz a képjavítókon, vagy a felbontáson, hogy extra fps-t nyerj vele. Mintha összehasonlítanád az 1080p utltra képet az 1080p medium képpel, hogy jé, medium-on több lett az fps.
-
consono
nagyúr
Én is ezt mondom. A 3050-en nem élhető az RT, a tenzor magok a DLSS-hez jók. Én olyan tesztet szeretnék látni, hogy 1660 natúr 1080p vs. 3050 DLSS (quality, performance) 1080p ugyan olyan beállításokkal, mondjuk high-on, hogy beleférjen mindkét GPU-n a VRAM-ba minden...
echterion: ebben #83882 megint nincs DLSS... Az tiszta, hogy natúr gyorsabb a 1660... -
-
fogtunder
nagyúr
válasz
cs.zs.
üzenetére
van egy szomszédom, aki lakatos és a hobbija a pálinkafőzés, neki van egy szettje, azon főztük le, gyakorlatilag egy gázpalack árába került, meg pár sörbe. mondjuk ezt is csak azért főztem le, mert amúgy nem tudok mit kezdeni vele, apámék évi 70-80l pálinkát főznek a saját fáikról.
-
cs.zs.
veterán
válasz
consono
üzenetére
Jaja, belépek mindhárommal ugyanabba a játékba (WarThunder tankos) ugyanolyan beállításokkal, aztán hajrá!
Azt már most is tudjuk, hogy Ryzen5-5600H + RTX3050 kb 20-25%-kal több fps-t szokott hozni, mint az i5-10300H + GTX1650Ti. 130-160 helyett 180-220.
Tényleg kiváncsi vagyok, hol lesz a 1660Ti. Sztem győznie kellene... -
echterion
nagyúr
válasz
consono
üzenetére
Hát, a számok nem ezt mutatják. Sem a számítási teljesítmény, se fps számok nem ezt mutatják. Az 1660ti az ugyanazt tudja nagyságrendileg, mint a 2060, ezt sokan elfelejtik, csak nincs benne RT.
De mindegy, próbálj ki mindkét gpu-val szerelt gépet és meglátod. Jó dolog a DLSS, de csodát nem fog az se tenni, nem lesz tőle gyorsabb bekapcsolt RT-vel a gpu, mintha be se kapcsolod, mert a saját számítási kapacitásán nem tud túllendülni a gpu, ez a technológia arról szól, hogy mennyivel legyen csúnyább a RT, mintha mindent számolna a gpu, cserébe néhány extra fps-ért.
cs.zs.: azzal procival agyhalál lesz, olyan cpu bottleneck lesz, hogy ihaj, azon nem fog segíteni semmilyen újratelepítés.
-
cs.zs.
veterán
válasz
fogtunder
üzenetére
Az is nagyon jó, szeretjük.
Itt Szabolcsban olyan nagy mennyiségű almatermés van évről-évre, hogy 200L alatti cefre (1 hordó) nem lehet főzetni, gyakorlatilag sehol. 10 liter pálinkánk így itt nem is lehet...
Nekem minden évben van 300-400kg körtém, kivéve idén, csak kb 50 kilónyit tudtam "összekaparni", és a szomszédom adja hozzá csak úgy barátiban az almákat.
Tavaly volt 100% körtém, tavalyelőtt egyszerre érett a szilvával, megpróbáltuk a szilva-körtét, az is isteni lett. Ez a mostani egy "kényszer-arány", kiváncsian várjuk milyen lesz. -
-
echterion
nagyúr
válasz
consono
üzenetére
Hiába a dlss, az 1660-on nincs RT, így ha a 3050-en bekapcsolod (de ha nem, akkor is), megeszi reggelire. Kis mazsoláznivaló, érdemes legörgetni a játékok fps számaihoz.
-
undercover
őstag
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Köszönöm a tartalmas kommentet.
Én még a mai napig meglepődőm, hogy a régi GTX960M-es Dell notival elfutnak még játékok igaz low-mediumon de még nem élvezhetetlen.
-
Pocok256
veterán
Ez nem pénzéhseg sokszor azért a 870 radikálisan más architechtúra.. Szerintem te sem tartanál fent egy 50 fős brigádot csak azért hoyg egy 10 éves kártyát még működőképessé varázsoljanak egyszerűen senkinek nem éri meg se az uj játékfejlesztőknek egy ilyen régi kártyára optimalizálni se a gyárnak ezer éves cuccra drivert írni. Havonta több millio dollárt elégetni ezért ...
-
válasz
Ubul86
üzenetére
Van nekem fél éve egy gtx 870(3GB) vga és már mikor jött nem tudtam feltelepíteni rá a drivert. Először megijedtem hogy rossz, de nem mert egy régi driver simán felment. Olvastam is meg aki figyeli most hol tart a nem támogatott kártyák listája. Aztán ki tudja mi lesz a jövőben esetleg nem fogják-e felgyorsítani ezt a folyamatot ösztönözve pénzéhség gyanánt ma mikor már az Nvidia háza táját sem zavarja már a nagy bányászkodás, a bevétel fontosabb lett mindennél.
-
Ubul86
őstag
persze, teljesen jogos, ezzel kapcsolatban nem is gondoltam írni (elévülés), hisz valamennyire adja magát. RTX játékok is egyre több helyen alap, nem választható (nálam Metro Exodusnál jött ki elsőre). Szóval min 2xxx-es széria, de ha amúgy jó áron lenne a 2070/2080, abban, amiben esetleg kellett volna nekem, akkor még simán arra neveztem volna be, az is volt a terv elsőre.
Csak hát ember tervez...aztán a telekomos ajánlatnak bedőltem, amire még mai napig azt mondom, hogy itthoni árban, kedvezményeimet felhasználva még mindig tök jó volt számomra a vétel a 3070-es Lenovo 5-el, főleg hogy minden más bolt is min 20al felé lőtt. De persze ehhez kellettek a kedvezményeimMost megnézve a gépet +100K telekomnál

-
válasz
Ubul86
üzenetére
És tegyük hozzá azt amit sokan nem néznek a driver támogatás esetleges lejárását. Az 1000-es széria támogatása hamarabb fog lejárni, mint a 3000-es. Már olvastam valahol hogy az új 4000-es szériához készült driverben állítólag hiányzik a maxwell jelenlét. Én ezeket szoktam nézni a driver kulcs miatt fontos volt/van nekem. És tudjuk ha nincs támogatás az adott játék lassan sem fog működni mert el sem indul. Ez is egy irányított elévülés csak nem hardver ez szoftver. Pedig jó árban vannak most az "mxm" gtx 900-as kártyák a nagy drágulás közepette.
-
ricogsm
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Saját részre vettem de a tesztek szembesítettek vele. Azt hittem azért a 3050 már jó kártya a 2070 hez képest merthogy 3 as széria. Közben meg egy 1660-t közelíti.
Ezt benéztem. -
echterion
nagyúr
válasz
FőDudu
üzenetére
Nem, akkor már Attistól megvettem volna. Nincs most erre guba, majd talán BF környékén. Meg nem akarok félmegoldásokat, a kövi gépem reményeim szerint egy X17 lesz (3060-nnal valszeg), esetleg X15, de abból csak 3070-es, mert abban a 3060 az eléggé kiherélt. Addig meg megpróbálom kihúzni az (amúgy meghirdetett
) X51-emmel meg a céges laposommal. -
-
Ubul86
őstag
válasz
cs.zs.
üzenetére
jó kérdés, már akkor is egyedül nevelt édesanyám, és most se több a fizuja 130-nál 
amire kb emlékszem hogy kb 8 MB -os gépem volt (szerintem 16 nem, mert ahhoz a gta 3 és a project i.g.i 2. része se futott első körben, mikor még nem volt fejlesztve
), videókártya is talán 1 M, meg 3.1-es windows, amit kb fél évre rá frissített az általános iskolás szakkörös tanárom 95-re
(bevittük kézbefogva a gépet , meg mindenki, akinek kellett a 95
)a hdd már tényleg jó kérdés, hogy mennyi volt, azt tudom hogy első körben a half life, mikor mehetett volna, nem fért fel
akkor aztán az is bővítve lett x pízévalahogy amúgy hiányzik az a korszak
-
Ubul86
őstag
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
azt nem is állítottam, hogy jobbak esetleg az 1650/1050-es kártyák, csak hogy kb az a szint a 3050 (csak érthető okokból újabb, modernebb, ezáltal azért gyorsabb is, de az adott évben ahol az 1650 volt, ott másik évben ugyanabban a labdába a 3050 rúghat.
Amúgy érzésem szerint az 1660ti még mindig egy tök jó kártya a mostani játékokhoz is, persze kompromisszumokkal, de nem minden lowest settingen. De azért nem váltanék vissza 3070-ről

-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Nem ő adja drágán én adtam olcsón. Most a 8GB RAM/ 256 SSD / NO OS / 120Hz verzió kerül 330 ezerbe és abban nincsen benne az AW 15R3 144 Hz-es kijelzője
-
ricogsm
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
úgyis alkudnak

gellert kapott!
@FőDudu:
Nem ezen lesz a piaci résem
-
FőDudu
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Meglatta a piaci rest. ;)
-
-
ricogsm
őstag
válasz
Gergello
üzenetére
nyáron nem használtam, elcseréltem. Meg nagy volt nekem a 17 mert ügye nem mindig gamerkedik az ember.
ölben már brutális volt.
Megtaláltam a rog17 tesztjét. Akkor nem is csinálok a Dellről mert ideges leszek

És itt az első Nitro gamer notim amibe belefutottam akkor kerültem ide a csopiba .. És akkor derült ki, hogy a Nitro milyen fos lcd-vel van szerelve. Gago elvtárs akkor hívta fel a figyelmet.

-
-
echterion
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Jogos, kevertem a 3050ti-vel, az volt majdnem egyazon szinten a 2060-nal. De az is csak majdnem.
Amúgy remek lapos az, ha tudja az ember, hogy hol vannak a határai. -
cs.zs.
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
-
-
Na Win10 és 11 újra kezdve (ma már be is laktam mindkettőt)

Sata Mód vissza lett téve RST-re a ThunderBolt részen is valtoztattam, kérdés jó vagy nem (ilyet sose állítottam)
Nos akkor...
Vannak BIOS-ba ezek a beállítások.
TB3-nál erre állítottam: (másodikon volt - gondolom amire most állítottam, úgy jobb)
Néztem TB3 progi/vezérlőt Win11-nél "about" résznél es Display/USB funkciót tölt be. /korábban nem tudom mit írt../Sata az ACHI-n nem a legjobb, így vissza tettem RST-re

TPM meg egyértelmű:
Vélemény? Észrevétel? Javaslat?

-
Dhampir
félisten
Körülbelül, akkor már egy frissebb "Élien verné" az asztalt.

-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Elég lesz csak a gépem MELLÉ rakni, és úgy lenyomom az atomreaktorod a csillós eredménnyel 3DMark-ban, hogy sírva fogsz fakadni !

Még a rezsidémont is elkergeti télen, mert rá van írva, hogy ez az USUS FŰT is!!!

-
-
válasz
ricogsm
üzenetére
Hogyne lenne erősebb; a 2070 egy 256bit-es GPU 8GB memóriával és egy 8 mag 16 szálas CPU tolja alá a kakaót, míg a kis Dell-ben 128 bit-en 4GB memóriával gazdálkodik a GPU és alatta 6 mag 12 szálas CPU lakik. Kb áruk is így viszonyul egymáshoz; Dell 300k a ROG17 meg 420-450
-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
undercover
üzenetére
van.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
echterion
üzenetére
Pont az előbb írtam, 2060 +20-32%al erősebb...
Személyes véleményem...
Az előző laptopomhoz képest a mostanin játszani nagyon megváltás
RX Vega 10 volt a régiben, mostaniban RTX3050
... Division2 a régin Low 1280x720-ban 15-25,30fps, mostanin High-on 1920x1080-ban 70-90fps,Ultrán 50-60fps
Cyberpunk2077 a régin 15-20fps(Nomád sztorit azon vittem végig), a mostanin Mediumban 1920x1080-ban 50-60fps...
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Ubul86
üzenetére
Mobile GTX1650 vs Mobile RTX3050
RTX3050 jobb +30-40%
Mobile GTX1660Ti vs Mobile RTX3050
GTX1660ti jobb +11-16%
Mobile RTX2060 vs Mobile RTX3050
RtX2060 jobb +20-32%
Elvileg... -
cs.zs.
veterán
válasz
undercover
üzenetére
a PRO-nak nagyobb felbontású és fényerejű HDR kijelzője van, és talán van benne Thunderbolt is
a sima az "csak Full HD, csak 300 nit", és nincs Thunderbolt
(asszem...) -
echterion
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Nekem volt mindkettő, a 2060 picit jobban használható játékok alatt, valszeg a 6GB vram miatt.
undercover: 2k kijelző, anyaghasználat, picit jobban működő hűtés (ventivezérlés miatt).
Raymond: minden szavaddal egyetértek.
-
undercover
őstag
Az örök vita. Van érdemi különbség a Legion 5 és a Legion 5 Pro között? Vagy bármelyikkel jól járhat az ember. Rejtett hibák stb ilyesmire gondolok.
-
Gergello
addikt
válasz
ricogsm
üzenetére
Ha még sok gari volt az Asus-on, akkor ez nagy visszalépés.
Time Spy-t most nem találok, de ez az én eredményem a egy régebbi procival.
Megnéztem, olyan 2700 pont körül kell tudnia, ha kipróbálnád. -
Raymond
titán
válasz
lypen99
üzenetére
Idezem mekkora a sotetseg:
"minden átlag polgár errefelé nem holnap hanem ma, egy nem egy, hanem kettő VGAt is tud venni mindenféle gond nélkül."
2000EUR+ disposable income egy honapban nagyon nem az atlag sehol nyugateuropaban.
Nem tudom miert, de fel tud huzni es a tomor sotetseg ami ezt a temat illeti foleg ugy hogy nem a 90-es evek vannak hogy nincs honnan tudni. A EU-ba lepes ota rengeteg KE polgar volt vagy van nyugaton, nehezen tudom elkepzelni hogy valakinek nincs a rokonsagban vagy az ismeretsegi korokben olyan akitol elso kezbol lenne informacio. De megis elnek a legendak. Azy hiszem az - esetenkent szandekos - ignorancia az ami igazan idegesit ennel (es mas) temanal.
Hagyjuk is a fenebe, teljesen off, elnezest a topiclakoktol

-
ricogsm
őstag
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
-
Ubul86
őstag
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
igen, végül is a 2060 6 gb, szóval annyiból biztos erősebb, csak régibb is, azért próbáltam párba állítani
lehet az 1050ti, 1650/ti vonalon mozog a 3050 is akkor, csak azért modernebb , és jobb eredményekkel? ha hasonlítgatni kéne
-
echterion
nagyúr
-
-
válasz
Ubul86
üzenetére
Az a vicc, hogy akkor (99-ben) egy jó fizetés olyan 60-80 ezer Forint volt (bruttó), egy alap Celeronos gép meg 400 ezertől indult. Most egy jó fizetés kb. 400-600 ezer viszont egy Celeronos gép meg kb 150 ezer az Ócskányban. És mégis nyomor van ebben az országban... Ki érti ezt?

-
Muerte68
addikt
válasz
Ubul86
üzenetére
Az imperium jó kis játék volt, akkoriban még ment az újság manapság már szinte senki nem olvas
Én konzoloztam akkoriban főleg, persze volt pc játék is főleg hogy olcsó volt
Azok a lapos árak brutálisak voltak akkoriban, nem is használták csak a miliomosok státuszszimbólumnak -
-
FőDudu
veterán
válasz
ricogsm
üzenetére
2070 persze hogy erosebb. Dupla memori, tobbszoros teljesitmeny felvetel.
En is linkeltem regebben meresi eredmenyeket 2070smaxq kartyaval. Odavagja a 3050-et, ez kb koztudott.A 3050 az eleg kiherelt verzio. Tudni kell a hatarait - ha azokat figyelembe veve allitod be amit akarsz, akkor jo kis gep az a Dell.
-
Ubul86
őstag
kis múlt idézés.
Mezőtúri vagyok, most voltam otthon. 13 éves korom óta van asztali gépem (jobban mondva már 10 éve laptop, de ez most lényegtelen). Persze már akkor is a játékokkal érdekeltek, és mellette gyűjötöttem az azzal foglalkozó újságokat is, amik mai napig megvannak a cd-ivel együtt99 decemberében kaptam az első számítógéptemet, vele együtt egy PC Guru-t, benne az Imperium Galactica teljes játékkal
Persze akkor azon a gépen nem futott, azt hiszem egy s3 trio 2 mb-os kellett hozzá, ami kb pár hónapon belül lett
gondolom akkoriban jó pénzért 
szóval lőttem pár képet az újságokból, hogy akkor milyen árakon nyomatták a jobbnál jobb játékokat, meg még mai napig makulátlan IG-ről

sokat változott a világ azóta

-
Ubul86
őstag
válasz
Bluesummers
üzenetére
mondjuk nem látszik, ki írta, ebből kifolyólag szerintem lényegtelen, nincs személyes adat, amivel beazonosítható az illető
-
válasz
Bluesummers
üzenetére
Én szoktam ilyenkor javasolni neki orális aktust a muraközi ménnel, és rektumjának a produktuma tüskönc legyen...
-
válasz
Bluesummers
üzenetére
-
cs.zs.
veterán
válasz
Bluesummers
üzenetére
-
FőDudu
veterán
Akartam mar kerdezni, hogy USB-c port replikator (HDMI/Ethernet/USB-A) mukodik-e USB-A portra dugva?
A port USB3, de nem tudom ezek a dolgok USB-C specifikus protokollt hasznalnak, vagy siman megy esetleg USB-A portrol is.
A regi Macbook Pro gepemet windowsba bootolva nem megy a HDMI, gondoltam egy ilyen kis szirszarral hatha. Port replikator van, USB-C to USB-A konverterem viszont (meg) nincs).
-
nggabi
félisten
válasz
Bluesummers
üzenetére
az haggyán de privát üzenetet nem igazán szabad megosztani a másik beleegyezése nélkül. azt írsz vissza és úgy ahogy gondolod. én simán csak letiltanám...
egyébként a lenovos kocka > usb c átalakító 2 ezerért jó cucc volt, szóval nem árulsz drágán és sz@rt

-
válasz
Bluesummers
üzenetére
Érdekes technika a bevágódáshoz. Szankcionáld, ez manapság nagyon divatos.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Apple asztali gépek
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen processzort vegyek?
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- SörcsaPH!
- EU-s vám vethet véget a nagyi temus vásárlási lázának
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- HP Pavilion Gaming 15 144Hz, GTX 1660 Ti 6GB, 16GB RAM Dobozában, megkímélt
- M5! KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! TÜZES EZÜST MacBook Pro 14" M5!!! 10C/10G 16GB 512GB Gar!
- ÚJ MacBook Pro 14" M4 PRO 24GB 512GB Space Black
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
- ASUS TUF Gaming A15 FA506N Ryzen 5 7535HS / RTX 3050 4GB / 16GB DDR5 / 512GB SSD / Garanciás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3921
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5600 XT 6GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- Hordozható napelem 3 Watt / 12 hó jótállás
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nezem hogy 8 honapos meme? Nagyon lemaradtam rola anno ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Muerte