Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz amdboy #97037 üzenetére
Remélem azért lesz szabályozás rendesen. Meg az egymilliós kategórián kétmotoros azért látszik hogy az nem kommersz roller; olyan mintha az ember egy 650-es Burgman-t próbálna meg 50-es robogónak elsütni...
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
válasz amdboy #97047 üzenetére
Igen, ezért is választották szét. A kölcsönzős rollerek megfelelnek minden olyan szabályozásnak ami még engedi a szabad felhasználásukat. Itt a törvényhozók a renitenseket akarják kiszűrni és a kerékpárutakon 60-80-al száguldó elmebetegeket.
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Gubu0101
veterán
válasz amdboy #101293 üzenetére
Szerintem az nem veszes,nekem is ez a gep volt csak 3050Ti vel.Aljat nyugodtan leveheted ventiket takaritani nem ugrik a gari.Nem veletlenul adnak ssd boviteshez kabelt hozza,csinald magad mozgalom.Ramot es ssd te is cserelhetsz vagy bovithetsz.En is szetszedtem az enyem,mikor szervizbe kerult nem kotottek bele.
[ Szerkesztve ]
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
consono
nagyúr
válasz amdboy #101293 üzenetére
Nekem is belekóstol a G15-ben ugyan ez a proci a 90-95 fokba, ha hagyom, de többnyire nem hagyom A Ryzen controllerben 85 fokra maximálom a hőfokot, más meg a turbó kikapcsolására esküszik.
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
PedroPascal
senior tag
válasz amdboy #101303 üzenetére
Nekem is új meg a Ryzen is alig több mint 1 hete használom .
Szerintem erre gondolt.ASUS ROG Scar 17 G733PZ (AMD Ryzen 9 7945HX, NVIDIA GeForce RTX 4080) / SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless, Aerox 5 Wireless / Synology DS923+ / Samsung Galaxy S23 256GB, Galaxy Watch6 Classic 47mm LTE, Galaxy Buds2 Pro /
-
PedroPascal
senior tag
válasz amdboy #101309 üzenetére
Mint mondtam most hallottam én is erről először, meg hát újonc vagyok gamer noti meg Ryzen világban is. Nekem Amd Ryzen 9 7945hx van a laposban de szar se csinál vele. Talán régebbi procikhoz jó. Komolyan nem értem ezt az AMD-t. Alapon néha 80°C felett megy, igaz ilyenkor csendes. Forza 5 minden is bekapcsolva, fullfull 1440p 180FPS kb ugyan az bár itt pörög a venti. CPU meg GPU kb 80°C de a kezemnél meg hűvös a lapos. Akkor mit foglalkozzak vele mit hogy ír ki?
ASUS ROG Scar 17 G733PZ (AMD Ryzen 9 7945HX, NVIDIA GeForce RTX 4080) / SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless, Aerox 5 Wireless / Synology DS923+ / Samsung Galaxy S23 256GB, Galaxy Watch6 Classic 47mm LTE, Galaxy Buds2 Pro /
-
consono
nagyúr
válasz amdboy #101309 üzenetére
Pontosan ez van, nem engedi feljebb menni a hőmérsékletet, de nem a ventillátor szabályozásával, hanem a prociból vesz vissza. Én erre a két dologra használom (egyedi ventillátor beállításokkal): alapon csendben legyen a gép, mikor nem játszom, mikor meg kell a teljesítmény ne menjen 85 fok felé. A 3050-emet így is bőven kiszolgálja és komfortosabb az együttélés a géppel
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
Gubu0101
veterán
válasz amdboy #101312 üzenetére
Az meg jobban En mondjuk 85 fokot nem
mondanam nagy melegedesnek jatek kozben ryzennel.Tegnap azert ment 90-re nalam a proci,mert a ket oldalso kifuvo le volt takarva,aztan raktam at a lapost masik helyre.Meg szerintem nem is kell meglepodni ezen,majdnem egy asztali pc teljesitmenye van bepreselve egy ilyen kis helyre.[ Szerkesztve ]
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
FőDudu
veterán
válasz amdboy #101383 üzenetére
Tipikus foldhurok jelenseg.
A TV es a lapos masik konnektoron lehet es ezert a foldon (foldelesen) aram folyik amitol az egyik idonkent eldobja a kapcsolatot.
Vagy probald ki ugy, hogy a laptop nincs bedugva, vagy probald ki ugy, hogy azonos elosztoba vannak dugva.
En erre tippelnek, mert ilyenhez mar volt szerencsem.
(elvileg egy laptop nem foldelt elektromos eszkoz, aztan megis ilyet produkal)Masik tippem az, hogy a laptop valtogatja a prociba epitett es a dedikalt GPU kozotti kapcsolatot. Ezt elvileg az Nvidia kartya beallitasainal tudod kivalasztani (nvidia control panel) - nekem grafikusan mutatja peldaul, hogy a HDMI port az direktben van kotve az Nvidia kartyara.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
Gubu0101
veterán
válasz amdboy #101392 üzenetére
A nitro senseben nem lehet kapcsolni,hogy ha hasznalattol
fuggoen melyik gpu-t hasznalja?
Regen volt mar acerem (nitro) de mar nem emlekszek miket lehet allitani.Sajna olyan 3 het mulva tudom
megnezni pontosan,akkor leszek nitro kozeleben.…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
PedroPascal
senior tag
-
MaxxDamage
félisten
válasz amdboy #102285 üzenetére
Tudom ajánlani a következő 2.1-es kábelt. [link]
Ezzel a 4K 120Hz gond nélkül megy! /teszteltem/◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
addikt
válasz amdboy #102285 üzenetére
Tapasztalatom ezzel az elsötétüléssel nekem is van. Épp nem rég csinált nekem is a laptopom ilyet. Szóval asztali vga bent az mxm slotban és hdmi-m keresztül kapom a képet. Játszom és egyszer csak elsötétül, elmegy a kép....hang az marad, minden megy tovább csak képem nincs. És ez így is marad míg újra nem indítom.
Aztán észrevettem hogy a vga az MSI AB-ben túl van húzva, görbe, feszültség érték ok lenne csak már úgy nem bírja a strapát, egy bizonyos idő vagy terhelés alatt kiakad. Visszább vettem az alapfeszt és a görbe vonalát valami fogyaszthatóbbra és ezzel minden megoldódott. Talán a legutóbbi automata Windows vagy csak driver frissítés állított el valamit. Ezek után mindig ellenőrizni fogom.Nálad lehet más a szitu, de kipróbálnám a vga beállítás megpiszkálását hátha csak annyi az egész, hasonlóan mint nálam ha a többiek által mondottak nem nyújtanak megoldást.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
addikt
válasz amdboy #102297 üzenetére
Akkor nem tudom. Esetleg állíthatnál úgy ahogy mondtam kíváncsiságból, majd visszaállítod. Nem-e a vga rendetlenkedik. Én azt sem tudom milyen a kábelem, van vagy 3 is itthon, de csak FullHD mellett tudom használni, meg DP is van az sosem ment.
Azt tudom még a vga-hoz mondani, ami nekem van és ahogy használom az alapon nekem nem jó. Muszáj volt hozzápiszkálnom. Benchmark tesztnél az alap, gyári beállítás remegett. Nem minden tesztnél és helyzetben, de volt ahol megbukott.
[ Szerkesztve ]
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
addikt
válasz amdboy #102312 üzenetére
[link] Ezt itt többen használjuk. Lehet vele monitorozni, csökkenteni vagy épp növelni(ezt jó inkább asztali kártyánál) a fogyasztást, finomhangolni, optimalizálni a vga működését. Olyan mint a procinál a fesz és órajelállítás, UV stb. csak ez gpu részről. Van róla sok használati útmutatós videó a youtube-on. Minden kártyánál kicsit más az optimális, a legjobb beállítás amin jól érzi magát. Kell vele kicsit játszani. Az alapfesz itt 925mV, ami ha nálad lenne picit lejjebb húznám, illetve ha készítesz egy hasonló görbét ott a végén lévő egyenest is lejjebb hoznám.
Van a csomagban egy RivaTuner StatisticsServer progi is ami felel a monitor képért, azt is fel kell vele tenni.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz amdboy #102317 üzenetére
Van egy Chernobylite Enhanced Edition nevű játék a Steam áruházban amin belül van egy benchmark. Én azzal kalibráltam be a mostani vga kártyámat. Alapon elkezdett akadozni már az elején az első teszt pályán.(Van pár egymás után hozza őket.) Szóval addig állítgattam míg megkaptam a legjobb teljesítményt a legsimulékonyabb futtatással együtt a minden röccenés nélkülit. Másban sajnos nem tudok segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz amdboy #102323 üzenetére
Elmondtam egy történetet magamról. Mi lenne? Ha nem boldogulsz valamivel akkor elolvasol másokat, kipróbálsz ezt-azt és hátha. Én is saját magamtól jöttem rá mi lesz nekem a legjobb, mert nincs két egyforma hardver sem optimális beállítás. Egyébként sem tudom pontosan nálad mi a zűr. Ahhoz hogy megtaláld körül kell járni, ha nem megy lehet akár hardverhiba is. Én, ami szúrta a szememet arra megoldást találtam a sok piszkálás közben.
Milyen 3DMarkot? Ezt ki mondta neked? A 3DMark tesztek nem csináltak fekete képernyőt nálam sosem, játék alatt minden másként megy, más terhelés. Amúgy nem értem miért nem úgy teszel mint amit az első válaszomban mondtam, amire azt mondtad ismered, de mégsem tudod az mire van kitalálva, pedig van róla bőven anyag a neten.Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
addikt
válasz amdboy #102327 üzenetére
Arravalók, csak én megneveztem konkrétan pár dolgot. Egy játék benchmarkot és magát az AB-t amellett hogy nem ígértem semmit. Többet nem tudok tenni. Ha más tud neked még valami tippet adni akkor fog.
-
addikt
válasz amdboy #102329 üzenetére
A legeleje nem számít, az erdős résztől figyeld a kamerát. Én most lefuttattam pár helyen megakadt az első tesztnél (a többi nem lényeges). Majd finomítom.
u: Igazítottam. Az alapfeszt pár pöttyel lejjebb vittem az adott UV görbe mellett és kisimult ott ahol eddig megakadt. Ha ezzel megleszel és még mindig baj van akkor máshol kell keresni a hibát. Én erre a benchmarkra esküszöm amióta megláttam.
Van egy adott kondíciója a hardveremnek ahhoz kell igazítani a dolgokat.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz amdboy #102965 üzenetére
Codec pack csere vagy felrakás volt? [link] Én fél évente cserélem ezt a szoftveres dolgot.
K-Lite Mega Codec Pack nálam a favorit lejátszóval együtt. Ez talán még simíthat ha esetleg szoftveres gebasz van nálad a háttérben.Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
Longeye
tag
válasz amdboy #102977 üzenetére
Menj be a feladatkezelőbe és nézd meg, hogy esetleg mi zabálja az erőforrásokat a háttérben!
Az indítópulton is körbenézhetsz és a felesleges dolgokat kikapcsolhatod. Win 11 előszeretettel indítja pl. a Teams-et alapból. Amire nincs szükséged, azt javaslom, annak kapcsold ki az automatikus indítását!A kevesebb néha több!
Nálam is csak a VLC van fent. Alapelvem, hogy ha lehet, mindent is az adott oprendszer beépített eszközeivel oldok meg. Ettől csak kivételes esetben térek el.
Már a telepítőből is eltávolítom a bloatware-ket, hogy ne kelljen később kínlódni.
Sokaknál szoktam látni a Winzip-et is telepíteni, pedig semmi spéci funcióját nem használják, csak annyit, ami a Win-ben eleve benne van.
Sokan, sokmindent csak megszokásból használnak. Nincs is ezzel semmi baj, amíg és ha működik.../* Egy lelkes kontár */
-
addikt
válasz amdboy #103038 üzenetére
A legegyszerűbb ha megméred. MSI AB-vel Futtatod a superposition gpu tesztet ami mint tudjuk maxon pörgeti a kártyát és fogod látni milyen értékeket tud kihozni. Sokan nem tudják a progiban be lehet állítani a fogyasztás mérőt is. Pl...ez játék itt nem viszi maxon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Futás, futópályák
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Horgász topik
- iPhone topik
- Politika
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo Legion 5 16IRX9 - 16" WQXGA 2k 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3év garancia
- APPLE MACBOOK AIR 13.3 2020 M1 (MGN63MG/A) Silver -MAGYAR - 21 Ciklus - 2+ év garancia - MAGYAR
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- acer aspire 3-21g 45aa ) Újszerű
- Eladó Dell laptop 7390 Touchscreen ujjlenyomatolvasó! Csere is érdekel RTX GPU-ra
- Asus játékra is,7.gen.A9 (3,6Ghz),R5+AMD 8500m 2GB videokártyák, 8GB RAM,SSD,jó akku, jó állapot
- MacBook 2017 Doboz, töltő
- PEAQ(MSI)vékony,gyors laptop,core i3 6100 (4X2,3Ghz),8GB DDR4 RAM,240SSD,Új 10 órás!akku,nagyon szép
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest