Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
consono
nagyúr
válasz Longeye #92847 üzenetére
Én direkt csinálom ezt a Dellem, hogy legyen valami levegőáramlás a gépen belül. Mit szenvedtem vele, mire be tudtam állítani a ventillátor görbét rendesen
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
Longeye
tag
válasz Longeye #93428 üzenetére
Meg is találtam: https://youtu.be/UkAILBRHRpY?t=297
Csak a szerkesztési időről lecsusszantam...
Egyébként a baloldali slotban majdnem 10 fokkal hűvösebb az SSD, mint a jobboldaliban. Lehet csak a típuskülönbség miatt, persze.
Jah! Vizionáltam még olyat, hogy két egyformát berakni mindkét slotba és RAID0-ban csapatni. Hamarabb betöltődne minden, mint ahogy gondolok rá.[ Szerkesztve ]
/* Egy lelkes kontár */
-
echterion
nagyúr
-
mihione
őstag
válasz Longeye #93721 üzenetére
Pro tipp: allitsd pirosra a billzet vilagitast es a fenyerot is tudod allitani ha egyre sotetebb piros arnyalatba viszed.Szerintem ez a szin a legkevesbe zavaro este.Hutopadok 1-2 kiveteltol eltekintve semmivel sem tudnak hidegebb homersekletet eredmenyezni mint a megemelt hatso resz.
Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
nggabi
félisten
válasz Longeye #93726 üzenetére
vagesz a piros is
jött új nvidia driver, mintha javult volna az animáció kockásodás win10ben. majd holnap még tesztelni kell. kínomban már kikapcsoltam az animációkat.
fekete háttérnél bevilágítás? engem kissé zavar, de sztem inkább hozzá szokott a szemem a réginek a bevilágításához.
"szenyor dzsíííí"
-
wolfman
veterán
válasz Longeye #93721 üzenetére
Alap, hogy egy gaming lapost megemelünk seggénél. Ha külső perifériákkal játszol (monitor, bill, egér (ezutóbbi mondjuk alap a tapipad miatt), akkor emelheted tovább is. Én is van hogy kemény szemüvegtokot, dobozkát, stb. rakok alá lecsukott kijelző mellett.
Nekem viszont ennek ellenére is throttlingol a cucc játék közben, amit korábban írtam itt. Pedig már újra is pasztáztam (kicsit meg volt száradva a cucc) és kitakarítottam.
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
FőDudu
veterán
válasz Longeye #93906 üzenetére
Koszi!
Epp ujra vegig megyek a tegnapi dolgon, mert valami fura tortent.
A komplett W11 konyvtar amit a W10 SSD-re masoltam, nos iras vedett lett.
Nem ertem. Sot a 2 Macrium image (.mrimg) se talalhato meg a konyvtarban ahova raktam. Eddig sosem volt adat vesztesem, most meg nem tudom csak a w10 nem latja oket, vagy eltuntek.Szoval neki kezdtem az egesznek a W10 alatt, es a teszt egy virtualis gep lesz.
Eddig ott tartok, hogy a megfelelo verzioju 22621.1265 ISO fajl megvan.
(nem siman letoltottem az image-et, hanem UUP-vel osszeraktam es csak a w11 home van benne. Ez a belepo a Tiny11builder-hez. Az ugyanis nem csinal mast, mint a szokasos DISM paranccsal kiszedi belole a nem kivanatos reszeket.Pl:
echo Removing Your Phone...
dism /image:c:\scratchdir /Remove-ProvisionedAppxPackage /PackageName:Microsoft.YourPhone_2022.507.447.0_neutral_~_8wekyb3d8bbwe
echo Removing Music...
dism /image:c:\scratchdir /Remove-ProvisionedAppxPackage /PackageName:Microsoft.ZuneMusic_2022.507.447.0_neutral_~_8wekyb3d8bbwe
echo Removing Video...
dism /image:c:\scratchdir /Remove-ProvisionedAppxPackage /PackageName:Microsoft.ZuneVideo_2022.507.446.0_neutral_~_8wekyb3d8bbwe
echo Removing Family...
dism /image:c:\scratchdir /Remove-ProvisionedAppxPackage /PackageName:MicrosoftCorporationII.MicrosoftFamily_2022.507.447.0_neutral_~_8wekyb3d8bbwe
echo Removing QuickAssist...
dism /image:c:\scratchdir /Remove-ProvisionedAppxPackage /PackageName:MicrosoftCorporationII.QuickAssist_2022.507.446.0_neutral_~_8wekyb3d8bbwe
echo Removing Teams...
dism /image:c:\scratchdir /Remove-ProvisionedAppxPackage /PackageName:MicrosoftTeams_23002.403.1788.1930_x64__8wekyb3d8bbwe
echo Removing Cortana...
dism /image:c:\scratchdir /Remove-ProvisionedAppxPackage /PackageName:Microsoft.549981C3F5F10_4.2204.13303.0_neutral_~_8wekyb3d8bbweNa ugye a Teams-t igy nem lehet kiszedni - azt akar ki is szedhetem a szkriptbol.
Ez a fajta lemezkep manipulalas nem okozhat gondot - hiszen a progi nem telepul fel.
Kesobb - ha valamiert szukseg lenne rajuk, akkor meg siman fel lehet telepiteni oket.Azaz a Tiny11 hasznalata nem jar semmi fele kockazattal, mert itt nincs olyan manipulacio ami rosszindulatu vagy kartekony kodot injektalna bele.
Ami lathato az az, hogy a w11 telepitesi kriteriumait atugorjak, nem nezi a cpu/ram/tpm megletet. Ezek a registrybe mennek - max ezekbol lehet gond kesobb ha MS rajuk szur a frissitesek telepitese soran.
A vegen van egy unattend.xml ami ugye a sysprep resze. Itt kapcsolja ki a bejelentkezesnel kert online belepest, azaz inkabb helyi fiokot hoz letre (es nem online MS fiokba lepteti be a gepet. Ha valakinek kell a Onedrive, az kitorolheti a Onedrive tartalmu sorokat a szkriptbol - nekem nem lenyeg, bar vannak onenote bejegyzeseim).
A Tiny utan kapott ISO-ban nincs bongeszo. A W11-ben azonban van Store, szoval azt elinditva - es nem bejelentkezve - lehet a 'browser' szora keresve bongeszot telepiteni.
Chrome meg a "winget -ie --id Google.Chrome" paranccsal telepitheto (terminalbol).Na ezek utan lehet neki esni a debloat es telemetria kiirtokkal.
Mert a Tiny11 az a fentebb emlitett reszeket szedi ki es nem foglalkozik a telemetria es egyeb dolgokkal. Szoval csak fel megoldas.FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz Longeye #93906 üzenetére
A Simeon fele szkripttel ovatosan, mivel az foleg a biztonsagra megy ra es olyan audit policy reszeket is bekapcsolhat ami a home usernek kifejezetten haszontalan.
Nem neztem at reszletesen, de ha bekapcsolgatja a CIS altal kert dolgokat, akkor ott lesz a file hozzaferestol a tuzfal kapcsolatokon keresztul kb minden logolva. Ami iszonyatos mennyisegu event log bejegyzest jelent. Biztonsagi szempontbol vannak olyan kovetelmenyek amik hasznosak, azonban a CIS compliance meg az Oracle vulnerability az nem jellemzo otthoni gepekre. Szoval a teljes szkriptet (a powershell verziot) le ne futtasd, inkabb a GUI-ban engedelyezd ami neked kell.
Irja is, hogy ez kompletten megakadalyozza az online MS account hasznalatat.
Az attck surface reduction is hasznos, de esz nelkul mar arthat. Pl makrot tartalmazo Excel fajlokat nem enged megnyitni halozatrol (csak lokalis meghajtorol).Szoval esszel, csak azt engedelyezd amirol tudod mit csinal.
FőDudu
-
addikt
válasz Longeye #102798 üzenetére
Ettől a kérdéstől féltem. Valahol olvastam csak most nem találom. A ddr5 más elven működik. Viszont most rákeresve nem ezt látom. Persze legutóbb írtam is egy bejegyzésemben ide senki ki nem javított. És ügye itt vannak a forrasztott ramok amikhez ajánlva van tőle eltérő akármilyen méretű párok. Semmi gond teljesen normális...hát érdekes. A dual channel alatt a tök egyforma modulokat értem, még időzítésben is számomra. Legközelebb mikor ramokat veszek márkán belül pont ugyanazt a modellt sorozatszámmal fogom megvenni a mostaniakhoz, nem hasonlót. Szóval lehet tévedtem, csak ebben senki nem javított ki eddig. Azért még megyek keresgélni hátha valaki mellettem érvel.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
nggabi
félisten
válasz Longeye #103421 üzenetére
ránézek majd mik a beállítási különbségek.
These newer drivers have been awful. I'm on a Strix 4090 OC and 7800X3D and almost every game stutters with and without monitoring software such as Afterburner, HWInfo64 and the same stutters happen in the UFO stutter test with V-Sync on. Went back to 537.58 and have zero stutters when not using or using monitoring software. Looking forward to the hotfix for this issue; the sooner the better.
ahogy nézem mások is sírnak az új driverre. bsod lag shutter stb."szenyor dzsíííí"
-
Csupati
őstag
válasz Longeye #103510 üzenetére
Igen, nagyon jó cucc, csak Maxx& RM kollégának Clevo gépe van. Náluk úgy képzeld el a vizes hűtést, mintha egy dekstop gépen a lég hűtőt, vízre cserélné az ember. Lehet kapni a Clevohoz kimondottan a gyári hűtés helyett nagyon komoly vizes hűtést. Az L5 pro hoz nem biztos hogy kapsz, vagy csak nagy taknyolással lehet átalakítani.
Az élet Clevo nélkül unalmas.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- ASUS ROG G15 - Ryzen 7 6800H - 16GB DDR5 - RTX 3060 (140W) - 15,6" 300Hz - Csere PS 5 PRO -ra
- ÚJ Lenovo Legion 5 16IRX9 - 16" WQXGA 2k 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3év garancia
- APPLE MACBOOK AIR 13.3 2020 M1 (MGN63MG/A) Silver -MAGYAR - 21 Ciklus - 2+ év garancia - MAGYAR
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Laptop - 15s-eq0004nh
- ACER 17,3"HD+,8.gen.core i3 (4X3,4Ghz) IntelHD VGA,8GB DDR4,SSD,jó akkumulátor, szép állapot
- Asus VivoBook S13 // 13" FHD, I5-8250U, GeForce MX150, 8GB DDR3, 256GB NVMe SSD
- Lenovo 17,3"HD+,AMD 3020(Ryzen 2000)RX VEGA 3VGA,8GB DDR4,SSD+HD,Jó akkumulátor, újszerű állapot
- DELL Vostro 3400 / 14" IPS / i5 11.GEN / NVIDIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest