- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ult1mate
tag
Sziasztok,
SOS-ben kellene holnap Gödöllő/Pest M3 bevezető környékéről egy használható/ajánlott önjárós benzines fűnyíró.
Nem vagyok benne jártas, inkább a segítségeteket kérem.
A lényeg, hogy legyen raktáron ami holnap elhozható lenne.
Árban olyan 100-130 környékére gondoltam első körben.köszi!
-
gpuco
csendes tag
kozben talaltam egy spanyol videot, ami alanez a vagodob ala, es nem onnan megy a meghajtas hal istennek! Szoval vegre megoldottak ezt is
Azt nem tudom maga a motorja mennyi evet fog birni, ertem, h az aksi tonkremegy 5-6 ev alatt, de azok darabja 25e ft korul vannak, nem olyan sok, nameg azoknak az ara csokkenhet is 5-8 eves tavlatban.
-
gpuco
csendes tag
valaki meg tudna mondani, hogy a Makita DLM532 -nek hogy van megoldva az onjaro meghajtasa? Alul a fotengelyrol es muanyag boritassal a szij? Be tud menni a meghajto / kuplung egyseghez is a a vagott vizes fu es elrohasztja azt is, mint a legtobb funyironal 500 ezer alatt?
-
magyarc
tag
Én is hasonló gépet kerestem, ami legalább 1300W teljesítményű. Az AL-KO Comfort 40 E (40cm, 1400W) tűnt még ajánlott típusnak. Sajnos ez ugyanannyiban kerül (78,4eFt), mint a Hecht 1640 (40cm, 1600W), viszont tud mulcsozni. Ezeken kívül tudtommal már csak a Makita ELM4620 direkt meghajtású 155e forintos áron (29kg!), illetve ott van még a kakukktojás Riwall REM 3813i (38cm, 1300W), ami kiköpött Agrimotor FM3813 csak drágább. A központi magasságállítás és a kényelmesebb indítókar miatt viszont nekem szimpatikusabb az Agrimotor KK3813. Felhívtam a Fieldman, Einhell, AL-KO szervizeket és az összes többi típus ékszíjasnak tűnik. Az Agrimotorhoz képest az AL-KO jóval masszívabb, bár még műanyag házas a Hecht-tel ellentétben ami már fém. Emiatt viszonyt az AL-KO (19kg) egy kilogrammal könnyebb. Én végül elsősorban a súlya (12-13kg) (nomeg az ára) miatt INTERSPAR-ban vettem egy Agrimotor KK3813-at 40eFt-ért. Máshol jelenleg nem nagyon lehet kapni ezt a típust. A nagyobb és erősebb KK4216 47-48eFt-ért jobb vétel lehetett volna, de végül a könnyebb gépet választottuk, hogy a családból mások könnyebben tudják majd mozgatni ha kell.
magyarc -
kavalkád
senior tag
ha nem önjáró gép akkor kb bármilyen olcsó kerék jó rá, amit csavarral tudsz rögzíteni.
https://www.kerekrendelo.hu/spl/184633/funyiro-kerek-gumi-futofelulettel -
Gabor777
aktív tag
Sziasztok,
Kb 200 négyzetméterre milyen fűnyíró ajánlatos? Egyelőre nincs áram...szóval benzinesre lenne szükség.
A kert keskeny, de hosszú (kb 40 méter hosszú).
Nincs használva perpill a kert, szóval nem a szépségre megyek, 1-2 hetente nyírnám a füvet, hogy ne legyen hátul gaz.
Köszi a segítséget! -
Fanyuvo
tag
Sziasztok,
Van egy Scheppach fűnyíróm ami elkezdett "rángatni" pár másodpercenként, ha már bemelegedett.
Csináltam egy videót ahol látszik, hallatszik mi történik:
https://photos.app.goo.gl/swm7YVWXNv9bNpSi9Nekem karburátor gondnak tűnt, de már háromszor kitakarítottam a karburátort. Legutoljára már ultrahangos mosót is használtam.
Cseréltem olajat, gyertyát, gyertyapipát, légszűrőt, de semmi nem használt.
Van valami tippetek, hogy mi lehet? -
gpuco
csendes tag
Sziasztok, atgondolva mindent is, 700m2 egyenes telekre keresnek jofajta akkus funyirot, eddig egy ryobi lancos RLM53190SV Subaru volt, de megadta magat a hajtasa es ugy tunik mar nem tudok bele szerezni alkatreszt.
Szoval kizarolag Makitat vennek, elektromosban is, mert pontosan tudom milyen szar tervezesu a Ryobi a meghajtasban.
Makita DLM530Z Solo -t neztem ki, kellene az 53 cm szelesseg, ezt a gepet aruljak 219 ezerert -ert is minden nelkul, mennyi lenne hozza az aksi es a tolto, vagy letezik valami jobb vetel is ettol ar aranyban?Gondolom ennek a makitanak is acelbol van a fotengelyrol lejovo szijhajtas burkolo lemeze, mint minden benzines makitanak is elotte.. Ugyanis mindenki mas muanyagot hasznal ami torik es betomodik a meghajtas kosszal es szetrohad es vege :-(
-
kavalkád
senior tag
köszi! közben bementem a helyi Husquarna szervízbe, ott is ezt mondta a srác, nem kell a kést forgatni, csak tegyem be az adaptert. érdekes egyénként mert a kés mint a két oldala élezve van, de tekintve hogy használtan vettem, lehet ez már valami egyedi tuning. mindenesetre kipróbáltam normál késállással, jól működik mulcsolóban is.
-
CabalX
aktív tag
A Hecht 1640-es és az Agrimotor gépeken kívül van még más olyan elektromos fűnyíró ami direkt hajtású és több évig (netalántán egy évtizedig) is képes működni ?
Ezekkel mik a tapasztalatok ? Ahogy olvastam itt a fórumozónak (hatter) van vagy volt 1640es Hecht-je. Más valaki esetleg ?Sajnos pár hete a régi Bosch Rotak40-es gépem tönkrement, ha találnék értelmes szerelőt a környékemen aki foglalkozni is hajlandó lenne vele akkor is max tartalék gépként használnám, szeretnék egy új gépet de amiket olvasok illetve ismerősőktől hallok hogy mindegyik új gép (még a drágább Makiták is) hullanak el pár év után.
-
válasz
kavalkád #8272 üzenetére
Azok a kések, amiknél a vége meg van hajlítva, az a standard pozíció ha felszerelve a hajlított vége felfelé áll - mert így fogja ellátni a funkcióját (nyesedék továbbítása a fűgyüjtőbe). Mulcsoláskor általában nem kell a kést fordigatni, hanem egy adapterrel el kell zárni a fűgyüjtő felé a kijáratot a ház végén - ezt általában adják is a géphez, ha tud mulcsolni (de olyan is van, ahol külön meg kell venni).
-
kavalkád
senior tag
vettem egy McCulloch gépet, ilyen kés van benne:
azt mondta az eladó, hogy meg kell fordítani a kést ha mulcsolni akarok vele.
ez ahogy a képen látszik melyik pozíciója, a normál fűvágó vagy a mulcsoló? -
Pityu.
nagyúr
Mi lehet a baja a fűnyírónak?
Tegnap nyírtam a füvet és hírtelen mintha elment volna az eleje a fűnyírónak éppen csak alig pörgött és olyan szenvedős hangja volt és melegedett is. Lehetséges hogy leégett valamelyik tekercs vagy pedig a kondenzátor ment tönkre vagy mi lehet még ez?
Ilyen motorról van szó
1 link
2 link -
neo81
senior tag
Ugyaz a 2
-
csp01
tag
Azt nem tudjátok mitől lehet, hogy Husqvarnánál (szinte egyik napról a másikra) beszűkült a sebesség állítás tartománya? Eddig volt kb. 6-7 kattanás most meg kettő és utána már feszül a bowden, pedig csak félúton van a kar.
-
baake05
csendes tag
Sziasztok,
Tudja valaki, hogy mi a különbség a BLUEBIRD SPRINT
H51T és a MPG 51T között? 50k az árban a különbség, de adatlapja alapján megegyezik.Köszönöm.
-
atesss
addikt
válasz
albiosz #8203 üzenetére
No, közben én délelőtt még egyszer a vásárlás előtt körbenéztem a Lidl akkus ügyében.
És egy nem túl biztató tesztet találtam egy újabbik verzióról (ez mondjuk konkrétan B3-as): [link]
Úgyhogy végül is egyelőre mégse veszek...
És, mindezzel párhuzamosan, pedig találtam egy régebbi benzines Parkside fűnyíróról tesztet: [link]
1:46-tól az a 60cmes fű nyírása elég jónak tűnt nekem egy viszonylag kicsi benzines géptől.
No, utána is néztem a gép paramétereinek. És a 41cm vágásszélesség sem rossz (keskeny a gép így viszonylag úgy tűnik). De ami igazán tetszett:- Súly (fűgyűjtő kosárral együtt, üres üzemanyagtartállyal): 14,6 kg
[link]
Ez a PBM 132 B1 már egy régi típus, utódja picivel nehezebb.
Na, de a lényeg, hogy ezek szerint létezik 15kg körül benzines fűnyíró !
Bennem fel sem merült, hogy 20kg alatt lehet egyáltalán.
Szóval így akkor ami az igazi lenne nekem:
A lehető legkönnyebb, 15kg körüli benzines gép, a lehető leg-keskenyebb kivitelben.
Valami egy olcsóbb márkából.
Van tippetek ?
A Lidl-ösben pl. nem volt központi magasságállítás. Ez elég jó lenne, de azt mondom akár belefér anélkül. Ha cserébe viszont akkor már: tényleg könnyű és tényleg olcsó legyen.
A kerekenkénti-szerelős állítóra meg lehet kitalálnék valami gyorsító megoldást, pl. szárnyas anya. -
szilchi
őstag
Ma meg is hozta a Posta a Huskyt,összeraktam de még nincs feltöltve ,se kipróbálva.
Meg ahogy néztem ezekbe már nem lehet a teljes 6dl-s olajflakont beleborítani mivel csak 5 deci kell bele.
-
atesss
addikt
válasz
draco31 #8163 üzenetére
Na közben a kertmotor.hu-n körbenéztem a teljes kínálatban.
És asszem megtaláltam ami kell nekem az akkus fűkaszához: [link]
Hát ez is 8e Ft, de ennél olcsóbban nem találtam olyat ami gyorstöltős, és 10x1,0 menetes.
A parkside gyári fej is majdnem ennyi, csak ott még külön szállítási díj lenne (ami ahogy sejtem jóval több is, mert hogy nem itthonról szállítják szerintem). -
kavalkád
senior tag
akit érdekel, ezt találtam fűnyíró alsó hozzáférésről.
-
Morris
Topikgazda
Amalgerol-t szoktam használni. Bár idén még nem fújtam. Pedig van itthon.
Én azt vettem észre hogy a sűrű, tömött egynyári perjétől szokott indulni a gombásodás. Pár napja szórtam meg Hig-K-val. Kapott vizet is. Remélem nem lesz gomba...Az agrin-t akarom majd kipróbálni. Sokan dicsérik
-
-
Morris
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #8249 üzenetére
Egyszerűbb az ütvecsavarozós megoldás.
-
A profik aknára állnak vele.
Egyébként jahh, ha esetleg még fel tudja rakni egy asztalra, arról félig meddig letolva, hogy csak a hátsó kerék legyen az asztalon, és kicsit megdönteni, akkor kényelmesen hozzá lehet férni. Persze ehhez a mutatványhoz kell egy (műhely) kinti asztal, és segítség is.
-
boogie84
veterán
válasz
kk831228 #8244 üzenetére
Első kiszemeltem ez volt: MPG 51T Honda Motoros Önjáró Fűnyíró
De csak a hondánál találtam késkuplungos megoldást. Lehet ha tovább keresek akk talán találok, de eddig tetszik a dolog.
Ha már van rá lehetőség h ne állítsam le a motort, hanem ketyegjen akkor az indítások utáni kopás lecsökken. 40 vagyok, így talán életem végéig is elég lehet a kis Honda. -
boogie84
veterán
válasz
boogie84 #8195 üzenetére
Első teszt Honda HRX 476 VYE késkuplungos verzió.
~ 2,5 órás mutatvány volt. Olajszintet ellenőriztem (gyári Honda 10w30) bár azon a nívópálcán a recézett rész kb 5-6mm lehet. Na ezt így belőni mindig az mutatvány lesz. 100-as Shell ment bele. Nem csurig töltöttem, így el is fogyott ez idő alatt, egyszer kellett minimális benzint rátölteni 10 perccel a vége előtt.
Alapjáraton picit rezonál a felső műanyag burkolat, de igazából az csak ürítésre való. Vágás előtt melegítettem 1-2 percet.
A motornak remek hanjga van teljes fordulaton, szépen jár, egyáltalán nem érzem amikor vágom a füvet, hogy csökkenne a fordulatszám. Extrém esetben amikor a fűnyíró fölé nőtt füvet (szándékosan, vártam a gépre
) akkor vettem észre, hogy az önjáró futása picit gyors és hagy el némi vágatlan füvet.
Normál méretű fűben is a minimális tempó van beállítva különben rohannom kellene a gép után.Magasságállítás könnyű, egy gombot kell nyomni és emelni vagy süllyeszteni kell a gépen.
Késkuplung jól működik, nagy fűben nem teszem rá a késeket, csak ahol már vágva van.
Fűgyűjtő zsákot csurig pakolja, érezni a motor telejsítményt hogy nem csak leheli a zsákba a vágott füvet.
Sikerült nem szét cseszni első vágásra a késeket. A vágó késen látok egy minimális sérülést. Sajnos nem golfpályát vágok vele, ennek megfelelően szerintem vállalható, de biztonságképp tartalék késeket olajat és légszűrőt is vettem.
Vágás után ellenőriztem a légszűrőt, minimális szennyeződés volt rajta, peding nem egy városi golfpályát vágok vele. Ezt mindig ellenőriztem még a kis MTD-nél is. Vágás után tisztítottam és vágás előtt még1x ellenőriztem.
Olajszintet holnap nézek, de nem számítok hogyásra. Remélem nem is lesz jellemző, igyekszem az utasításnak megfelelően ha lejtő van akkor jobbra "dönteni" a gépet.Kezelőszervek jó helyen vannak, kényelmes. Ami fura volt ,hogy a kart 3 magasságba lehet állítani, és ebből nekem a legmagasabb kell. Úgy látszik gyerekmunkára vagy törpékre is gondoltak.
Viccet félretéve a legmagasabb kell, de éppen jó!
A gyümölcsfékat, bokrokat kerülgetve tilitolizgatás nem könnyebb mint a korábbival, hisz nehezebb (39kg), összességében kevésbé fáradtam el mint korábban. Gyakorlatilag ez volt a lényeg, nem a sebesség, bár abból is csíptem le majdnem 1 órát.
Elsőre nagyon is elégedett vagyok a géppel.
-
kavalkád
senior tag
4 ütemű benzines fűnyírónál hogy tudom a kést levenni? gondolom nem javasolt a feje tetejére fordítani, hogy az olaj ne öntse el a hengert, de akkor mi a trükk?
a másik kérdés, hogy lefújhatom alulról a házat bitumenes alvázvédővel? van pár rozsdafolt a gépen amit vettem, lecsiszolnám és utána fújnám. -
-
Morris
Topikgazda
Ez egy többfokozatú olaj. Teljesen jó. Kérdés hogy van e ennél olcsóbb.
Ezaz olaj az amerikai API szabvány szerint a legmagasabb osztályú SJ.
ACEA európai szabvány szerint a legmodernebb benzines motorba való olaj az A5/B5.
Magas viszkozitású, jó korrózió védelemmel rendelkezik, jó a hőelvezetése, és kiváló a kopás védelme.
Na ezért használok én A5/B5 vagy C2, C3 olajat olcsóbban ellentétben a gyári ajánlott olajakkal. -
Morris
Topikgazda
Az ACEA sokkal szigorúbb mint az API. Előbbi európai minősítési rendszer. Utóbbi amerikai.
Bele mehetünk az olajos témába, de nincs értelme, mert a fűnyírók esetében egy csomó előírást nem kell teljesíteni az olajnak. Például a szivattyúzhatóság egyáltalán nem szempont. A legfontosabb dolog a kenés és a hűtés. Ezt mindegyik olaj ellátja. Az SAE30 is tökéletes. Ez egy egyfokozatú "nyári" olaj. A baj az, hogy drága. Mivel kiegészítő termékként funkcionál. Tehát a gyártó ajánlja sőt sok esetben megköveteli ezek használatát.
De mi nem vagyunk buták, használjuk az eszünket és nem veszünk drágán szart. Mármint úgy szart hogy olcsóbban tudunk venni jobbat.
Az A5/B5, C2, C3 szulfáthamu tartalom stb jelölések autó motor esetében fontosak.
Ha egy fűnyírónak a gyártói ajánlása SAE30 az azt jelenti hogy az olaj üzemi hőmérsékleten tudja csak ellátni feladatát. Ergo a megadott adatok nem érvényesek mondjuk 20 vagy 30 C fokon.
Egy fűnyírónak ez bőven elég. De miért vegyük meg ezt a "buta" olajat x összegért ha tudunk "jobb" olajat venni olcsóbban?
Szóval szinte bármelyik többfokozatú olajat használhatunk aminek a meleg oldali viszkozitási indexe 30. De ha már 10 20 30C fokon is értékelhető kenést tud biztosítani, akkor az jobb olaj, mint a gyártói ajánlás. -
Morris
Topikgazda
Nem felesleges a saját olajuk hanem túlárazott és nem is a legjobb.
Azaz van olcsóbban jobb.
5w30
10w30
15w30..
Ezeknek mindnek ugyanaz a meleg oldala mint az sae30-nak.
A hideg oldal miatt pedig jobb kenést kap a motor abban a pár perc bemelegedési időben. Ráadásul olcsóbban.
Ezért jobbak a több fokozatú olajok. -
Cold5
senior tag
Husqvarna LC 356VP megvettem ezt a gépet, ahogy ajánlottátok.
Szeretnék olajban ajánlást kérni, mit érdemes belerakni?
Illetve, kell ezekben magasabb oktánszámú benzin mint 95?
-
KunEmber
senior tag
BP. déli agglomeráció. De te meg Békéscsabán, most láttam
Amúgy ez van: TT350s
Jó cucc, tényleg nagyon halk, könnyen is vágja a füvet, de nálam totálisan értelmezhetetlen, mikor még semmit nem tudtam a kertből, akkor vettem, szerintem hibás döntést hoztam.Mivel a kert egy hepe-hupás, többségében fűvel borított kert, így ide nem ideális. Ráadásul a maximális 4 centis magasság nekem alacsony, valahol 5-7 között tartom géppel (Husin 7-es állás.)
-
Utka
aktív tag
Üdv!
Melyik javasolt? Vagy melyik ellen javalt? esetleg másik ajánlott? miért?Obi: Prime 5111 T
Riwal Pro rpm 5135Önjáró, mulcsozós, max ~120.000 Ft ~800m2 nem sík terület.
Köszönöm szépen!
-
6030D
őstag
Egyik ismerősöm használ ilyenből Gardena-t, főgyűjtő kosárral. Azért vette ezt, mert bármikor nyírhat füvet, akár hajnalban, vagy késő este is, nem zavar senkit (4 gyereke van, meg egy időigényes hobbija). Ő azt mondja, teljesen elégedett vele, amikor nála voltam, nekem sem tűnt fel, hogy nem lenne mondjuk egyenleten nyírva a fű. Az is biztos, hogy nem 1-2 centire nyírja, és nem pingpongasztal a telek.
Most esik le, hogy a képen a sajátod van.
-
csƵ
addikt
Ha max. 1 centit kell nyírni, akkor nem nehezebb. 2 centinél már edzésnek minősül sűrű pázsitnál. Sík terephez jó és kell egy jó széles szegély, amire fel tud menni a kereke. Vagy körbe szegélynyírózod a terepet.
Kompromisszumos, de sokkal-sokkal szebb a vágás. És még a fűnyesedék is másabb. Száraz marad, nem veri össze a kés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vicces képek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Spórolós topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Minden, ami hőszivattyú
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Alig lesz vastagabb gombjainál az iPhone 17 Air
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 Gen3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 14" WUXGA I MAGYAR I W11 I NBD Gar!
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- AKCIÓ! ASUS TUF Gaming FX707VI GAMER notebook - i7 13620H 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB W11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 14100 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Biostar TB250 i5 6400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB AeroCool V3X 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest