- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
-
LOGOUT
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janusz001
őstag
válasz
Intruder2k5 #6107 üzenetére
20V -os változat, ahogy nézem, de kisebb helyekre jó lehet.
-
Janusz001
őstag
Parkside akkus szegélynyíró szerintem teljesen rendben van ha az ember arra használja, amire írják.
Itthon gyerek játszóterét, fákat körbenyírni, ahova nem fér be a fűnyíró, nem kell görnyedni az ollóval, teszi a dolgát.
Én már a hétvégi telekre is kihordom, van vagy 100 fa amit szintén pár hetente körbe kell nyírni, egy 4ah órás akkuval megoldottam, szerintem ennyiért jó vétel, főleg ha már van hozzá otthon akku és töltő. -
Janusz001
őstag
válasz
Zsoltika25 #6007 üzenetére
Én lassan 1 éve nyúzok egy 40V -s parkside -ot itthon, kb 300-400m2 kedvtől függően.
Panasz nincs rá, még hideg időben is simán levágtam vele ennyit eco módban, persze én rendszeresen nyírom, nem várom meg, hogy térdig érjen a fű.
Lényeg, nagyon nem bántam meg, kicsi, könnyű, 3 év gari, nekem mondjuk voltak 4ah órás akkuk+töltőm, azt nem kellett venni hozzá, de ezekkel együtt is kb. 90e re jön ki.
Fűnyíró szerintem van is most a boltban 55e ért,+ 2*4ah akku 30000e, alap töltő 5k körül. -
Janusz001
őstag
válasz
simonjoe #6003 üzenetére
Én itt néztem [link] , de még nem rendeltem, 10X800 -as volt a cégnél, azt próbáltam ki. Mondjuk itt csütörtök délután esett a hó, hülyén nézhettem ki, hogy hóesésben nyírom a füvet egy próba erejéig
, lehet a nedves környezet miatt nem éreztem annyira.
Amúgy sajna próbálkozni kell, gépkönye egy árva szót nem szól az ékszíjról, bementem itt csabán az husqvarna/mcculloch szakboltba, egy szaros késrögzítő csavart 10 percig kerestek ehhez a típushoz. -
Janusz001
őstag
+1 a Honda -ra, nekem egy gcv190 -es motorral szerelt van, kb. 2500m2 hétvégi telek, fontos a megbízhatóság, mert itt nincs olyan, hogy kiszaladok gyors a városba alkatrészért/szerelőhöz, immár 5. éve első rántásra indul, még a téli állás után is.
100 -as benyó, betartott olajcsere, légszűrő tisztítás/csere, én vigyázok rá, de meghálálja. -
Janusz001
őstag
Ehhez a fűnyíróhoz nem tudja valaki milyen hajtás ékszíj kell? [link]
-
Janusz001
őstag
válasz
MaCS_70 #5679 üzenetére
Békéscsabán hetekig volt 1 akkus verzió, az nem hozott engem sem lázba, ma szépen fél nyolc körül beestem és leemeltem 1db 2 akkus verziót, még kb. 15db lehetett, nem nagyon verekedtek érte.
Én már összeraktam, kipróbáltam, kb. 300m2, 2db 4ah akkuval nagyon haladós, könnyű kis gép, nekem heti 2 nyírásra kell, szóval nem nagy fűre kell, nagyon pozitív az összkép egyelőre. -
Janusz001
őstag
válasz
BrandonXXV #3095 üzenetére
Én egy ilyet használok 2500m2 -re : McCulloch M56-190AWFPX , Honda motor, első rántásra indul, erős, fokozatmentes sebesség, nálam ez fontos volt, mert nagy a terület, 2.5-3km/h kevés lenne nekem. Illetve első kerekes hajtású, lehet ha gyűjtöd a füvet, akkor annyira nem szerencsés, én kidobatom oldalt.140e körül sikerült vennem.
Más, 2 hete volt a Lidl ben gyepszellőztető, szerintem tökéletes, van hozzá kés is, jó 1 órás munka után sem éreztem melegnek a motort, rengeteg dolgot kiszedett, remélem meglesz az eredménye.
-
Janusz001
őstag
Ha nem is fűnyírás, talán elfér. A holnaptól kapható Lidl Parkside gyepszellőztető géppel van valakinek tapasztalata? 250-300m2 -re kellene, évi 1-2 alkalomra.
-
Janusz001
őstag
válasz
Janusz001 #2717 üzenetére
McCulloch M56-190AWFPX , pénteken megvolt az első 2500m2 vele. Verem a fejem a falba, hogy eddig nem ruháztam be egy ilyen birodalmi lépegetőbe. Összeszerelés, olaj és benzin feltöltés, első óvatos rántásra indult. Eddig bő 2.5-3h volt a vágás, tili toli mtd51- thorx35 -el, ha belejövök a használatába, akkor szerintem fele annyi idő lesz, ráadásul nem fogok elfáradni. Mulcsozva használtam, sok helyen egyenetlen talaj, sok gyommal, kb 10cm fűmagassággal, mert múlt héten levágtam, eltüntetett mindent, szépen dolgozott, semmi erőlködés. Késház sem rakódott tele, pedig egy részét futó zápor után vágtam le. A fokozatmentes sebességszabályzás remekül használható, kényelmesen ki lehet menni a fűnyíró oldalára és úgy vágni egészen a fák tövében a füvet. Első kerék hajtás is kényelmes, mivel fűgyűjtést nem használok és sok a kerülgetni való.
Nagyjából 1 tank benzin ment el erre a területre.
Összességében remek kis/nagy gép, remélem hosszú évekig kiszolgál majd. A kis mtd is marad, mert van a parton lejtős szakasz, azt majd ezzel csapom le. -
Janusz001
őstag
Ma megjött a McCulloch M56-190AWFPX, szép nagy darab a doboza, kipróbálni csak holnap tudom a hétvégi telken, kb. 3000m2 vár rám. Tapasztalatot majd utána írok.
-
Janusz001
őstag
Sziasztok, hétvégi telekre keresnék önjárós fűnyírót, 2000-2500m2, szezonban heti egyszeri használatra, talaj elég egyenetlen, fűgyűjtés nem kell (oldalkidobás vagy mulcsozás legyen) , kistraktor nem játszik, mert elég sok a fa, damilozni így is kell. Jó lenne, ha 3.6km/h nál gyorsabb lenne, mert otthon ilyen van és keveslem csak ott a vágandó rész jóval kisebb.
-
Janusz001
őstag
válasz
cheatergs #2281 üzenetére
Ez nem tudom mennyit bírt ki, meg milyen a teljes alakja, de lehet tényleg jobb lenne 1/2 colos acél csőből hajtatni, a befogó részénél laposvassal, ha normálisan meg van csinálva, akkor örök, mint a szegénység. Ráadásul a másik oldalán is ki tudja mikor adja meg magát az alu.
Bár kompletten felületkezeléssel, mondjuk porszórt festéssel én többre saccolom, mint 11k. -
Janusz001
őstag
válasz
z123456789 #2252 üzenetére
Én egy al ko val szívtam hasonló módon, nekem is a benzincső volt a ludas, pont ott volt berepedve, ahol belemegy a tankba, így hiába vettem ki a komplett egységet, a repedés nem látszódott a tömítéstől.
-
Janusz001
őstag
Le kéne szedni a kereket, megnézni milyen a lemez a széles lapos alátét alatt, nekem ez volt a gond 4 év nem intenzív használat után. Ha el van korrodálva, akkor lakatos munka nélkül nem nagyon úszod meg.Mondjuk én már kidobtam a gyári felniket is, tettem csapágyas, masszívabb kerekeket.
-
Janusz001
őstag
Szimplán a késház rohadt ott szét, már nem úgy tartja a tengelyt. Én is így jártam vele, szintén horgász telken használom. Én hajtottam 3 -as lemezből egy "L" profilt mind a négy sarkához, hogy a tengely is átmenjen rajta, odahegesztettem a késházhoz a profilt, tökéletes lett.
-
Janusz001
őstag
Erről vélemény? 300-400 m2 kerthez kellene, jelenleg egy oldalkidobós fűnyíróm van, de meguntam a gereblyézést. Van egy al ko benzines fűkaszám, évek óta teszi a dolgát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Linux kezdőknek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A Microsoft beszállt a világ legnagyobb karbonmentesítő projektjébe
- Óra topik
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- További aktív témák...
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 110 - Intel N3710 I 4GB I 256GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest