- sziku69: Szólánc.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Morris
Topikgazda
Ezért van a topik.
Merev nyesedék tárolóval én már nem vennék fűnyírót. Egyrészt félő, hogy elreped valami miatt, aztán az utána már kuka, mert biztos, hogy tovább törik. Tuti, hogy merev műanyagból van.
Másrészt ha meg szeretnéd emelni a fűnyíró orrát bármi miatt, akkor a gyűjtő egyből leér a földre és akkor is törhet, plusz nagyon kis szöget enged emiatt. Szóval ha nem muszáj, akkor én elengedném.
Meg nehezebb is, mint a szövetzsákok.
Egyékbént jó gép lehet.Ez egy jó gép lehet. Érdemes megnézni: MTD SMART 53 SPBS
-
mauimagic
senior tag
Aldis benzines fűnyíróról mi a véleményetek?
https://www.aldi.hu/hu/tippek-truekkoek/kertmuveszet-aldi-modra/kertmuveszet-aldi-modra/reszletes-oldal/ps/p/ferrexbenzines-funyiro-2/
Megéri? -
Ferdzsoo
addikt
De igen, de ár érték arányban ez tűnt a legjobbnak.
Husqvarna-ból ugyanez vagy nagyon hasonló majd 200k körül volt, úgy gondoltam nem éri meg a felárat/az eladó is ugyanezen a véleményen volt amin meg is lepődtem.
A Huski-khoz nem volt mulcsdugó több modellnél sem még abban az árban sem, nálam ez a legfontosabb szempont. -
Ferdzsoo
addikt
Tegnap végül megszületett a döntés egy MTD Smart 53 SPH S-lett.
Kíváncsi leszek, sík terülket, bár nagy 2500nm+. Majd beszámolok.
-
seger
addikt
Praktikerben lévő Gama Garden? Szabad venni? GLM-46P 139cm3 9KW 46cm
-
Morris
Topikgazda
válasz
nemethbalazs #4329 üzenetére
Akkor én maradnék az LC247-nél.
-
Morris
Topikgazda
válasz
nemethbalazs #4327 üzenetére
Attól függ mekkora a terület. Nagy területen érdemes önjárót venni. Hosszú távon nehéz állandóan tolni.
Kis területre jó a sima, golyóscsapágyazott kerék.
Semmi gond nincs 450-es motorral.
Én parkside gépet vettem, azon is 125cm3-es a motor. Egyszer nem fulladt még le. Mondjuk pázsit minőségű gyepem van.Ha önjáró kell, akkor nem kérdés, hogy inkább a LC347-et vedd!
Nem jó szaladni a gép után. 10k meg már sokat nem oszt. Ellenben kényelmesebb lehet, mint az LC247Sp-n a gyári 4km/h. Ha az sok lenne (vagy kevés). -
nemethbalazs
tag
Sziasztok!
Kis segítség kellene. Kinéztem 2 fűnyírót, szerintetek melyiket lenne érdemes megvenni?
Mindkettő Husquarna és 10.000 Ft különbség van köztük a helyi márkakereskedésben.
LC247SP - B&S 575EX (van raktáron)
LC347V - B&S 650EXI (május elejére rendelhető)
Megéri-e az LC347-es az egy hónapos várakozást és 10.000 Ft felárat? Változtatható sebesség, és erősebb motor van benne. És még fene tudja mi.
Valamint néztem a sima nem önjáró LC247-et 35.000 Ft-al olcsóbban, de nem nagyon kicsi a B&S 450e motor?
Egyébként ezek a KW-ok ugyanúgy értendők mint régen? Régen a kicsi motor volt 3.5 LE, a nagyobb pedig 4.5-5.5 LE.
Jelenleg:
650EXI 2.4 KW = 3.2 LE
450e 1.8 KW=2.4 LEElőre is köszönöm a segítségeteket.
-
seger
addikt
Elvesztem a sok fűnyíróba.
link
Erről vélemény?
Igazából 80 a keret rá. -
JoolsNOS
veterán
Szerintetek ez milyen gép? 110ért van most sparban.
-
bako01
csendes tag
Benzines fűnyírónál kevés használat mellett ajánlott az olajcsere évente, vagy esetleg 2 évente is ráér?!
-
csmat
senior tag
válasz
BrandonXXV #4315 üzenetére
Melyik makita?
Én végül a deWaltot vettem, de előtte sokáig tipródtam a makitán. (fém váz és bl motor miatt lett dewalt.)
Én is kb 250 nm-t vágtam, de volt hogy semmit nem vágott és volt hogy 25 cm volt a fű (gaz) nekem 3 db led van az akksikon egyiken 1 másikon 2 világított még. -
Morris
Topikgazda
válasz
stickermajom #4316 üzenetére
Nem lesz semmi baja.
-
stickermajom
addikt
válasz
BrandonXXV #4315 üzenetére
Itt is beindult nagyon szépen, remélem a hét eleji fagy nem tizedeli meg a felülvetésem.
-
BrandonXXV
aktív tag
Nem tudom, ki hogy van vele, de erőteljesen megindult a fű növekedése nálunk. Ezért és mert szerettem volna tesztelni már, tegnap lenyírtam a kert felét a beszerzett Makita akkus fűnyíróval. Azért csak a felét, mert későre járt.
Elsőre pozitív a benyomás, a kert kb. 230-250 nm és gyorsan lehetett haladni vele. 3-szor ürítettem a fűgyűjtőjét ez alatt.
Teljesen feltöltött, 2 db 5Ah-s akkuval álltam neki és a fél kert lenyírása után 50%-on voltak az akksik. Szóval egy töltéssel menni fog szerintem az egész placc. Főleg, ha még a rutin is meg jön hozzá. -
Zotyatv
tag
válasz
JoolsNOS #4313 üzenetére
Üdv!
Most, hogy végignéztem néhányat, úgy veszem észer, első legyen a motor. A Brtiggs még mindig vezet/ ennek ellenére kipróbálom a Huqvarna sajátját/. Utána az alváz. legyen lekezelve.
A kerekek csapágyazottak! Ha lehet a sebességet állítani az mégjobb, de nem probléma ha mégsincs. Szerintem kicsit elkapkodtam, de muszáj volt megvennem. -
JoolsNOS
veterán
Sziasztok!
A sparban van most ilyen BS fűnyíró.
Nem sok adat van róla. Érdemes megnézni?Köszi
-
zsiz
őstag
Friss benzin van benne (100-as).
Először is, nem tekert az önindító, nem is nagyon forgott. Hogy hozzáférjek a csavarjához, le kellett húzni a lendkereket is (nem szedtem le teljesen mert akkor a gyújtáshoz is hozzá kellett volna nyúlni, csak lehúzóval annyira megemeltem, hogy a villáskulcs elférjen alatta).Leszedtem az önindítót, kipucoltam, az most már jó. De ki kellett cserélni hozzá a mágneskapcsolót is. Abból vettem újat. Most már teker, behúz, indít, minden van.
Cseréltem gyertyát, igaz nem új, de jónak tűnik (az előzőnél biztosan jobb), elég jó szikra van, nem is ugrál, meg be is indul vele a gép. (Fogok bele venni új légszűrőt, gyertyát, meg benzinszűrőt, ezek még nincsenek meg, esetleg webshopra tippet szívesen fogadok, ahol mindent megkapok hozzá egyhelyen.)A légszűrőt egyelőre csak kitakarítottam. A régi benzint leengedtem, feltöltöttem frissel. Mielőtt beleraktam a friss benzint, azért leszedtem a karburátort. Kitisztítottam, szerintem tiszta, bár nem értek hozzá, nem tudom nem maradt-e ki valami takarításból. De ha kell veszek rá újat inkább, csak akkor a pontos típusban kellene segíteni. Persze csak akkor, ha ott lehet a baj.
Mindent összeraktam, most ott tartok, hogy hidegen, szivatóval beindul és jár. De ha leveszem, akkor kis idő után leáll. Melegen szivató nélkül beindul, de le is áll. Néha a kipufogó is durran, olyankor fekete füstöt lő ki és a gyertya is tiszta korom lesz általában. Néztem légszűrő nélkül, olyankor oda is visszafüstöl.
Nem 100%, de ránézésre ilyen a motor: [link] [link] Mi lehet a pontos típusa? A gép maga egy Honda 2113 [link]
-
zsiz
őstag
Sziasztok. Szerelésben tudtok segíteni? Vagy esetleg topikot ajánlani hozzá? Egy Honda traktorról van szó, ami sokat állt és most nem akar menni. Ha tudtok segíteni, akkor jövök a részletekkel is, ha nem, akkor nem
-
stickermajom
addikt
Parkside kerti cuccokhoz itthon hol lehet alkatrészt beszerezni? Vettem egy gyepszellőztetőt, már most vennék hozzá egy rugós hengert tartalékba.
-
Ferdzsoo
addikt
Sziasztok!
Kb 2500nm-re kellene hosszútávra egy önjárós gép, terep sík, elvárásom a mulcsozás, és nem is fű van rajta hanem inkább vegyesen minden gaz.
Oleo-Mac G 53 TK Allroad Plus 4-t már többen ajánlották a kérdés az hogy megérheti e az elég húzós felárat ez a Husqvarna LC 353 AWD?
Csak egy Honda motor illetve még szélesebb. Esetleg LC 356VP?
Gondolkoztam traktoron is, de annyival olcsóbbak ezek a gépek hogy elrohangálok mögöttük úgy döntöttem...
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen SSD-t vegyek?
- Kuponkunyeráló
- Samsung LCD és LED TV-k
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Építő/felújító topik
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- További aktív témák...
- Nitro Concepts E250 (Gamer szék)
- Raktáron! Új, 11kW-os, type2-es, 3 fázisú, 3x16A-es fali töltő, dobozában, 2 év garanciával!
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
- Honor 8 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest