- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rivaul
addikt
Megválaszolom akkor magamnak. Számít. Ha nem jó akkor a hajtókar megakad a vezérműtengelyben. Szerencsére összeraktam ugyan de megpróbáltam még átforgatni indítás előtt és harmadik fordulatra el is akadt. Olaj le, újra szét és ki lehet sakkozni azt a sávot a fordulatba ahol nem találkoznak. Utána már ketyeg szépen. Szerencsére nem kell fogra az eredeti helyre tenni. lényeg, gyűrűzés után szépen ketyeg újra az Mtd. Szívás volt hogy nem levehető a henger, hanem belülről kell elengedni a hajtókar alját ahhoz hogy kiadja a dugót de meg van.
-
Rivaul
addikt
Sziasztok.
Gyűrűztem az Mtd Thorx 35 fűnyíróm mert melegen befulladt és nem húzta le az olajat. Felük sem voltak a gyűrűk, eddig ok. Viszont a dugó kiszedéséhez ki kellett beleznem az egészet mert csak a tengely felől lehet kivenni. Viszont én balga csak robogós 2 ütemű rutinom van és nem figyeltem meg hogy áll a vezérlés. Számít hogy rakom össze vagy áll ahogy áll?
-
chop
őstag
Sziasztok,
NGP funyiroval van valakinek tapasztalata? Kinai motor van benne (http://www.ngp.cn/product/gasoline-lawn-mower/), en konkretan ezt a tipust neztem ki:
http://vaszkoshop.hu/NGP-S461Y-T475-benzines-onjaros-funyiro
Olvastam, hogy okolszabalykent Honda vagy B&S motorral szereltet szabad csak venni, illetve azt is, hogy a mai B&S motorok mar nem olyan megbizhatoak, mint a regiek. Ahogy nezem, az NGP alkatresz-ellatottsaga is megfelelo. Ugyanebben a boltban picit dragabban van B&S motorral szerelt NGP masina is (http://vaszkoshop.hu/NGP-S461Y-BS450-benzines-gyujtos-funyiro-Briggs-mo) Mit gondoltok?
700 m2-nyi kertbe kellene egyebkent.
-
norrberth
addikt
Sziasztok! Kompresszorba milyen olajat szoktak önteni?
Nevezetesen Hecht 2353 hoz. 2 dugattyús.
-
-
adoks
aktív tag
válasz
Tothgera30 #2092 üzenetére
Na én meg pont fordítva voltam ezzel
A McCulloch kerekei nekem riasztóan gagyik. Tört már szét kerék több fűnyírómon, úgyhogy erre figyeltem, hogy jó masszív legyen.
Volt egy elektromos Fleurelle fűnyíróm, annak a kerekei szolgáltak tovább, mikor az Mtd-n összetört. -
válasz
bundaska #2089 üzenetére
Testközelből lestem meg a Ryobi EA190V fűnyírót, hogy alkossak konkrét képet. Külsőre nekem nagyon élénk a színe, de ez lényegtelen, inkább az zavaró hogy az acél házra gyenge minőségű műanyagok vannak felcsavarozva, nekem a tejfölös doboz jelleg ugrott be. A motorja biztos jó, nem is találnék benne hibát, pusztán alkatrész ellátottsága nem áll a helyzet magaslatán, míg Partner/McCulloch és társaihoz bőven van minden, mivel elerjedt.
Garanciális szolgáltatással nem foglalkozom, mivel eleve nevetséges hogy olajcserékért milyen összegeket képesek elkérni. Így tehát megveszem a motorolajat amit ajánlanak hozzá (SAE 10W-30), és évente lecserélem, legutóbb MTD-t kapott, de általában Husqvarna-t szoktam rendelni. Ha valami törne rajta, vagy megsérülne, az úgy sem lenne garanciális hiba, így ezeket az alkatrészeket meg tudom hozzá rendelni, bár erre még nem volt példa (ne is legyen).
-
adoks
aktív tag
Nem szeretnék egyik mellett sem kardoskodni. Szerintem ezen az árszinten azért már nem nagyon jellemző a gagyi.
Mindegyiknek megvan a maga előnye/hátránya ez is biztos. A Ryobi valóban nálunk viszonylag ismeretlen márka, Nyugat Európában viszont eléggé elterjedt.
Ami nekem feltünt még az eddigi 3 használat során, hogy röhejesen keveset fogyaszt az eddigi nem önjáró Briggs-hez képest.
Nyilván nem kardinális kérdés, hogy 3dl óránként vagy 5dl, csak leírtam mint tapasztalatot. -
bundaska
aktív tag
válasz
Tothgera30 #2086 üzenetére
Helló!
Nem értem, mi a gagyi a kialakításában? Ezt kérlek, fejtsd ki bővebben. Okés, hogy itthon a Briggs és a Honda GCV a mennő... de ehhez nincs alkatrész szerinted?
A Garanciában igazat adok teljesen! Nekem is ezzel vannak fenntartásaim. A honlapon 3 évet adnak alapból, a Bauhaus meg 2 év + 3 év, ami nem teljeskörű garancia, azt hiszem ezt a Bauhaus vállalja, mintha a telefonban ezt mondták volna (már régen beszéltem velük). Ami nekem még a csavar! A Hondánál mikor kérdeztem itt Debrecenben hogy él a 3 év garancia, azt mondták, csak úgy, ha ott öntik be az olajat, ami az olaj+büzemelés ára (kb. 8-10e Ft), illetve ha évente elviszed egy szervizre, ami kb. 15-20e Ft! Ez szerintem nem egy korrekt dolog. Viszont akkor erre a Ryobi fűnyíróra, hogy tudom érvényesíteni a garanciát, ha megveszem egy Bevásárlóközpontban, házhozszállíttatom és beleöntöm az olajat, amit ajánlanak hozzá? Bukom a garanciát? Ezt nem tudom. Az általad képekkel is bemutatott McCULLOCH-nál hogyan működik? Gondolkodtam ezen a márkájú gépen is, itt a fórumon is ajánlották nekem.Szerk.:
McCULLOCH szerviz elvileg van Debrecenben de Ryobi csak Budapest, sehol máshol. Ez még nekem az aggasztó! -
-
Drótszamár
őstag
Üdv!
Black and Decker elektromos fűnyírók mennyire megbízhatóak?
pl ez: [link]
Nemrég beszart egy olcsó mtd-m. Majd szétesik a motor, úgy rezonál. Ahogy a topicban olvastam ezt direkt beszarósra lett tervezve.
Találtam robbantott ábrát az LM2000-ről. Itt is ékszíj van a motor, és a kés között. Ez is be fog szarni 3 év alatt?
-
válasz
bundaska #2080 üzenetére
Végül is az sem rossz, de nekem kissé gagyinak tűnik a átalakítása. Látom hogy Subaru EA 190V motoros, olyasmi lehet mint a Kawasaki FJ180V, amik persze nem rosszak, de itthon még mindig Briggs 6-os széria és Honda GCV amihez van bőven alkatrész. Ez a garancia meg elég nagy csavarral van megoldva, mivel a hivatalos 2 év, de ugye a forgalmazó vállal rá 5 évet, ez közel sem jelenthet teljes körű garanciát.
-
joe-ker
senior tag
Szevasztok!
Valaki használ ilyen szegélynyírót.
Most vettem de a damil valami nagyon szilány minőség lehet,ha elkopik nagyon akkor visszaugrik a damil dobba,ez nem lenne gond de összeolvad a benne lévővel.
Tudtok ajánlani minőségi damilt 1,2mm-t
Köszi! -
Tony21
tag
Sziasztok!
300-350 m2 füves területre keresnék megfelelő fűnyírót.
Elsősorban benzinest, önjáró nem kell rá, nagy fűgyűjtő előny, központi magasságállítás úgyszintén.
Másodsorban elektromost (nagy fűgyűjtő + központi magasságállítás itt is előny).Mik az ajánlott típusok? 70-75k a lélektani határ.
-
adoks
aktív tag
-
bundaska
aktív tag
Szerintem nekem is elég lenne bőven a 175-ös. A Ryobi oldalán is fent van amit te írtál, uygan annyiért, mint amit linkeltél (Egy V hiányzik a termék neve végén), így lehet ez lesz. Már csak az asszonyt kell meggyőzni, hogy egy ilyen kell, nem egy AL-KO vagy MTD. Ez lesz a nehezebb feladat
-
adoks
aktív tag
válasz
bundaska #2080 üzenetére
Én a kisebb Ryobit vettem, 46centiset abban a motor is kisebb 175cm³, és csak egy sebességes. Nekem nem is kellett nagyobb mert sok kis helyre kell beférni vele. Nálam is egy Mtd-t váltott. Eddig nagyon bejött, de még csak 2-szer használtam. Nekem szimpatikusabb volt a Subaru motor mivel láncos, a Hondák szíjasak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- AKCIÓ! Apple Watch S9 45mm Cellular acél GOLD okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B760M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H510 WHITE BeQuiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest