- Fórumok
- Multimédia, életmód, 3D nyomtatás
- Vezetékes FÜLhallgatók
- (kiemelt téma)
- potyautas: Norvég nyár
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- gerner1
-
91400 - 91301
95969 - 94001 94000 - 93901 93900 - 93801 93800 - 93701 93700 - 93601 93600 - 93501 93500 - 93401 93400 - 93301 93300 - 93201 93200 - 93101 93100 - 93001 93000 - 92901 92900 - 92801 92800 - 92701 92700 - 92601 92600 - 92501 92500 - 92401 92400 - 92301 92300 - 92201 92200 - 92101 92100 - 92001 92000 - 91901 91900 - 91801 91800 - 91701 91700 - 91601 91600 - 91501 91500 - 91401 91400 - 91301 91300 - 91201 91200 - 91101 91100 - 91001 91000 - 90901 90900 - 90801 90800 - 90701 90700 - 90601 90600 - 90501 90500 - 90401 90400 - 90301 90300 - 90201 90200 - 90101 90100 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-07-31 12:55 Téma összefoglaló

Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-NoVa-
veterán
Három pár van, ha nagyon zavaró hosszú távon, és azért nem használnád, egyet érdemes feláldozni, hátha. Ízlés szerint körömollóval, láncfűrésszel, flexxel, sokezer bar-os vízsugárral vagy lézerrel egy kicsit közelebb trimeled az elejét a csővéghez, inkább több kisebb vágással, aztán próba.
-
stellaz
veterán
Szerintem ugyanilyet vettem én is, méretben is. Még nem próbáltam, mert nem hoztam magammal a fülest. Az zavart még, hogy a mélyek precízsége is romlott, de majd este kiderül, mert félig süketen hallottam csak.
Mindegy, most már elhasználom, aztán közben csak sikerül szerezni gyári illesztéket.Vágni nagyon nem merek belőle, mert ismerve magamat tuti elszarom az egészet

-
-NoVa-
veterán
A lányomnak vannak efféle gondjai, és ja, paraffinolaj használ, old. Alkatfüggő, kinek porszerű a fülzsírja, másnak tapadósabb, aztán ja.
Visszakanyarodva az Etyre, így is sötétít rajta neked a comply? Nálam nem volt drasztikus hatása a hangra (zöld S-es P), de lehet, hogy szűkebb hallójáratban összébb nyomódva zár és folytja a magasat. Esetleg vághatsz az elejéből óvatosan, az EJ-hez sokszor tettem fel félbe vágott Comply-t, hogy ne legyen befolyása a hangra, de a driver flexet eliminálja. -
stellaz
veterán
Basszus, megint elkövettem azt a hibát, hogy behoztam a Phoneixet a munkahelyemre és már megint az van, hogy képtelen vagyon nem a zenére figyelni

-
fericske
addikt
-
stellaz
veterán
Voltam fülészeten. Basszus... így azért más fülest is hallgatni.
Korábban volt itt kérdés, hogy mivel érdemes fület tisztítani, főleg iem-ek használata miatt.
A doki azt mondta, hogy az akkustone-t és társait felejtsem el, semmire sem jók. Vegyek paraffin olajat, abból küldjek bőven a fülembe, pár perc oldalt fekvés és vattázzam le, ha egész éjszakára elviselem, az a legjobb. Heti egyszer, gyakori fülhallgatózás esetén heti kétszer.
Hajmosás, balaton, uszoda, stb előtt egy-két csepp fülenként. -
Tulku
veterán
-
fericske
addikt
-
SirRasor
addikt
-
gianni85
veterán
-
kemcso
Ármester
-
fericske
addikt
-
gianni85
veterán
-
SirRasor
addikt
Ja hogy ennyit számít az érzékenység? Hmm most hogy mondod, a He4xx 35 ohm és 93dB/mW és a 12-es hangerő helyett 28-ra kell felnyomnom a másik kettőhöz képest.
Tipekből konkrétan az összes félét végigpróbáltam és ahogy gianni85 is írta: a balanceddel szól a legjobban, abból meg a legnagyobbat használom. Az eggyel kisebb nem szigetel rendesen.
..illetve egyet kihagytam. SpinFitből a hasonló méretűt próbáltam ki és azzal is kb. hasonlóan szól, mivel a vastagsága és hossza is kb. ugyanakkora. Na ebből van egy batárnagy változat, ami ránézésre kizárt, hogy jó legyen. Na azt kipróbálom este.A memóriások volnának a legjobbak, de az azokban lévő kemény cső belevág a hallójáratomba. Hangzásra passz, mert így addig el se jutok.
gianni85 balancedből is 3 méret volt benne. Már nem tudom melyik volt rajta, de most biztosan a legnagyobb van és a dobozban van még belőle 2 kisebb méret.
FH1-hez is balancedből 3 méretűt adtak: összemértem a legnagyobbat és pontosan ugyanaz a kettő...és ha beragasztózom előtte a fülem?
-
-NoVa-
veterán
Jöhet az eartip vadászat, arra aztán nincs egységes mindenkinek jó megoldás. Mind az illeszkedést, mind a hang befolyásolását magadnak kell kitalálni, mert hallójáratfüggő. Max tippeket tudok adni, szerintem egy SpinFit CP145 -öt érdemes beszerezni, illetve nekem Azla SednaEarFit Crystal tipekkel volt a legjobb. Hátrafekvésnél pont annyit lazul el a nyakizmod, hogy kicsit táguljon a hallójárat, nem minden eartip lesz pont akkora, hogy állva és fekve is működjön. De akad, ami jó.
-
gianni85
veterán
Az a baj vele, hogy adnak hozzá vagy 5-6 féle cuccok, még comply-t es spinfit-et is, de valahogy a balanced elnevezesű a legjobb amiből persze pont hiányzik az L méret
nekem pont jó volt az M.apropó, szerencsére találtam itthon a G7-hez is tökeletes tipet, aminek elég nagy az átmérője, hogy ne takarja a vetőcsövet, és úgy beleillik a fülembe, hogy cuppan kivételnél
sajna nem tudom honnan van, és csak egy pár van belőle -
Tulku
veterán
-
SirRasor
addikt
MODI bele tud törölni hsz-embe? Ha igen, akkor kérem a "A helyzet az..." egész tömbtől lefelé lehet törölni. Amúgy is off volt oda és megtévesztő az alábbiak miatt. Ja meg ez a blokk is mehet a levesbe

Végre volt rengeteg időm összehallgatni a füleseket és az FD7 mélységeiben teljesen el tudtam merülni. Okulás gyanánt leírom a 2 problémát, amivel szembesültem:
1. Nem volt eléggé nyugodt légkör és csend a füleléshez. Éjszaka, lefekvés előtt a legjobb nekem, mert tényleg ki tudok zárni minden zavaró tényezőt és olyan részleteket kihallok még az olcsóbb fülesekből is KIS hangerő mellett, amit nap közben egyszerűen nem lehet még hangosabban sem.
2. FD7-re nagyon kell figyelni, hogy tényleg jó helyen legyen. Csomószor kijjebb mászik a fülből még úgy is, hogy a legnagyobb harangokat használom hozzá. Berakom, meghallgatom és picit jobb élményt kapok, mint egy átlagos, eldobható fülestől. Nem véletlen, hogy az FH1 sok összehallgatásra megelőzte, mert azt nagyon könnyű jól behelyezni. Konkrétan el se lehet rontani; csak berakom és kész.
FD7-et állítgatni kell. Berakom, megmozgatom, nem az igazi. Beljebb nyomom úgy, hogy már konkrétan bántja a fülem és úgy engedem el. Na akkor olyan zenei élményt kapok, amiről mindenki beszél, hogy mennyire egy zseniális fülhallgató.
Leteszem a fejem a párnára és megint nem jó
Beljebb nyomkodom és akkor már teljesen jól beáll.Más: Azt hittem, hogy az IEM-ek ellenállása egyenes arányos a produkált hangerővel. Viszont az FD7 50 Ohm (111dB/mW), az FH1 26 Ohm (106dB/mW).
AB-zésnél nem kell a hangerőhöz nyúlnom, mert ugyanolyan hangosak
-
s4tch
veterán
LINSOUL TIN HiFi T2/T2 Pro Original Memory Foam Eartips, 3 Pairs https://www.amazon.de/dp/B085WLKLJC?ref_=cm_sw_r_apann_dp_DX6NMD23SM5RZENJS3C1
Ebből rendelek, ha legközelebb összeáll egy amazonos csomag. Biztos elérhető közvetlenül a Linsoulról is, lehet, hogy olcsóbb is, nem néztem utána.
-
stellaz
veterán
-
patomi
őstag
-
stellaz
veterán
-
Tulku
veterán
-
Tulku
veterán
-
s4tch
veterán
-
stellaz
veterán
-
stellaz
veterán
Ma voltam muzixban, vettem az Etymotichoz comly professional p szivacsot.
Kényelmes, szerintem jobban is izolál, mint a tripla harang.
A mélyeket elég rendesen megnyomja vele, ennyivel sötétebb karakternek még soha nem hallottam az Etyt. Ezt még kicsit szokni kell
Ebben a számban úgy tolja a mélyeket, hogy már az orromon is éreztem a rezgéseket
-
-NoVa-
veterán
-
laleeee
őstag
-
laleeee
őstag
-
gretzky77
veterán
-
laleeee
őstag
-
gretzky77
veterán
-
gretzky77
veterán
-
laleeee
őstag
-
PR0JECTNR56
addikt
-
gretzky77
veterán
-
laleeee
őstag
-
-NoVa-
veterán
-
laleeee
őstag
-
stellaz
veterán
-
-NoVa-
veterán
Az egyértelműség kedvéért ez a szivacs.
Etyhez meg érdemes rámenni a kompatibilis Comply szettre, azóta már idegenkedek a gyári szilikontól.
-
-NoVa-
veterán
Az. Érdekes ez az oldal, hivatalos forrásokból 80$ körül van most a Black Blade. Persze volt ilyesmi korai akció megjelenés előtt, ha onnan berendeltek sokat, még lehet reális is az ár. Viszont ha nem ragaszkodsz hozzá, hogy nagyjából beöntésnek nevezzék a lila vezetéket, akkor nicehck-tól 13$-ért kapod ugyanazt.
-
stellaz
veterán
Phoneix:
Feltettem a NoVa által ajándékba küldött durva hálós szivacsot - valahogy eddig elkerülte a figyelmemet, hogy van egy ilyen is a kis zacskóban, így utólag is köszönöm
- és ezzel most nem akarom elkiabálni, de úgy tűnik, hogy meg is érkeztem a tökéletes megoldáshoz. Egy hangyányit csippant a magasakból és kellemesen telt hangzást ad, de nem lesz basszus nehéz tőle. Közben a fülemben sem csúszkál. Azt hiszem ilyet rendelek én is egy adagot.Etymotic:
Muzixnál nincsen a kisebbik méretű 3-as fülharang az Etymotichoz. Ígérték, hogy majd utána néznek, de egyelőre semmi.
Gondoltam akkor rendelek az Etymotic oldaláról. Nos, a 10-es pack ára 14 dollár, ez egész baráti. De a 60 dolláros kiszállítási költséget azt vajon hogyan sikerült kikalkulálniuk?Egyéb ajánlott beszerzési forrás?
-
-NoVa-
veterán
-
laleeee
őstag
-
stellaz
veterán
-
patomi
őstag
-
stellaz
veterán
Etymotic er3XR vs er3SE
Ma emiki6-nál összehallgattuk NoVa fülesét az enyémmel. Kissé eltérő végeredményre jutottunk, de ahogy olvasom a netet, ez szinte törvényszerű ez ügyben.
Az SE hangját nagyon jól ismerem, nagyobbrészt kifejezetten olyan, általam gyakran hallgatott zenéket hallgattam, aminél tudom mire kell figyelni.
Nekem az SE mélyei egyértelműen pontosabbak, jobban szeparáltak és szerintem ez miatt teljesen ellentmondásos módon néha szinte többnek is érződik, de volt olyan szám, ahol az XR hallhatóan vidámabban pupálta a mélyeket, de az SE itt is jobban részletezett. Nálam egyértelműen az SE a nyerő.Final e3000: ez is jó füles, de nekem nagyon basshead. Go bluval még magas kiemelt üzemmódban is sok volt nekem. Viszont telefonról eq-val sokkal jobban összeállt a kép, sokkal jobb lett a megszelídített mélyekkel. Ezt tényleg annak ajánlom, akinek basszusból mindig lehet kicsivel több
-
s4tch
veterán
-
gianni85
veterán
Ilyenkor van az, hogy abba kell hagyni a keresgélést, és örülni, hogy találtál olcsón egy számodra kedvező hangot
Az igazság az, hogy én is megállhattam volna a Moondrop Kato-nál, vagy egy komplett csomagként a CustomArt Go One-nál. Szerencsére amiket bevállaltam drágábban, mind tetszett, de nem dőlnék kardomba, ha a korábbi olcsóbb cuccokat kellene hallgatnom. -
SirRasor
addikt
Most már tudom milyen veszélyes ajánlani bármit is, mert elég nagy a szórás ízlés terén.
De azért írok, és hátha Neked is bejön, ráadásul még van összehasonlítási alapom, mivel SoundMagic E80-ról váltottam FiiO FH1-re és egy teljesen új világ nyílt elém. Tágabb tér, sokkal jobb instrumentális szeparáció és sokkal de sokkal több részlet...csakhogy FH1-et már nem árulnak, de biztosan tennék egy próbát az FH1s-el, mert ha bejön a hangzásvilág, akkor nehezen fogsz ennél jobb ár/érték arányút kapni.
Tehetsz egy próbát 1 DD driveressel, amilyen a SM E80 is: FiiO JD7. Részletességben és zenei élményben kb. FH1 szint (olyan írta amazon reviewben, aki hallotta már mindkettőt).A helyzet az, hogy ma nyugalomban fogok még AB-zni, de 90%, hogy az FD7 megy fel apróra, mert megint azon kapom magam, hogy inkább az FH1 után nyúlok, mert élvezetesebben szól rajta a zene.
Ráadásul ami durva, hogy a magas tartomány tetején még mindig leradírozza az FH1 az FD7-et. Pölö a triangulumot csomó számban vagy egyáltalán nem hallom, vagy halkabban és kevesebb részlettel. A cintányérról meg ne is beszéljünk. Az a Knowles 33518 nagyon faszájosan oda lett hangolva.
Az elektromos gitár zsizsegése, amit nagyon imádok (ez alapján talán 1-3k tartomány?) is jobban átjön az FH1-en. Szerencsére FD7-en is jelen van majdnem hasonló részletességgel, de érezhetően hátrébb került és jobban kell érte fülelni. -
emiki6
veterán
Drop-on 95 dodók az ER3-as Etymotic-ok +15 dollár a posta. Mennyi lesz kb bruttóban, mire Magyarországra ér? Kábé 110 * 1,27 = 140 dollár?
-
emiki6
veterán
NoVa-nak igaza volt, tényleg nagyon hangulat / állapotfüggő mi tetszik. Legutóbb azt fejtegettem, hogy a Phoenix csak szivacs nélkül jó, esetleg utcára jó lehet a szivacs. Most épp szivaccsal hallgatom itthon a gép előtt...

Legutóbb a szivaccsal a sötétsége zavart és elég volt a mély, most meg kevésnek éreztem a mélyet szivacs nélkül és nem érdekel a sötétebb karakter. ¯\_(ツ)_/¯ -
classic B
senior tag
Sziasztok!
A Soundmagic E80s-em zsinórja már elég trógerül néz ki, ha lenne valami jó vétel 50k-ig akkor vennék egy új fülest.
Itthoni webshopokból mik az ajánlottak? Egyelőre csak árat írnék, többfélét javasolhattok, amiknek utánanéznék, csak kéne valami kiindulási pont...
-
-NoVa-
veterán
-
emiki6
veterán
-
-NoVa-
veterán
-
gianni85
veterán
-
lnk
aktív tag
-
-NoVa-
veterán
Elég széles árspektrumot nézel :)
Monk V2s, 2s, stb az egy és ugyanaz. Olcsó, az árához képest fantasztikus, és itt a mondat első felére koncentrálj.
P1-et hagyd, durva erősítő is kell alá, Oxygent most is kapni, EA500-ról épp a tere miatt itt is van dícsérő komment, majdnem Oxygen sokkal olcsóbban.
Tanya, Final az szintén az árukhoz mérten jók, a nyitottság miatt egész tágas térrel, de megint mihez képest.
Mikrofonos kábel akad minden csatlakozóval, de minőségre jobban jársz valami külön asztali bot/csiptetős bigyóval. Akad persze jó mems mikrofonos Beyerdynamic kábel is, de az nagyon nem olcsó. A Phoenixhez azt használom:
-
lnk
aktív tag
Sziasztok
Online fps-re keresek fülhallgatót. Tehát fontos lenne a lépések hangjának elkülönítése. A kényelem miatt váltanék fejhallgatóról és eszembe jutott hátha találok nekem megfelelőt. Ebben kérnék segítséget. Fps kulcsszavas kereséssel az alábbi listát irtam össze a topikból eddig.
Ve monk 2S - Olyan verziót találtam a neten hogy VE monk v2s. Ve monk 2s = Ve monk v2s?
Tin P1 planar- Nem kapható sehol amit a google feldobott
Tanchjim Oxygen- Szintén nem kapható sehol
Simgot EA500- Nincs mikrofonja ami jól jönne. De ha ez éri meg a legjobban akkor keresek megoldást a mikrofon hiányra.
Tanchjim Tanya
Final E3000
Külföldi rendelés nem probléma. Jó lenne a mikrofon de ahogy irtam fentebb nem zárkózom el más alternatíváktól. Eredetileg úgy indultam neki hogy earbud kialakítást szeretnék viszont az alacsony kínálat miatt letettem róla. Nem tudom számít-e ezért leírom egy Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 hangkártyám van. Az ár az kérdéses. Mivel nincs sok viszonyítási alapom drágább fülesekkel ezért csak lélektani határt tudok meghatározni. 40 ezerre tenném. De ha azt mondjátok hogy a 23 eurós Ve monk is megfelel a céljaimnak azzal is tökéletesen elégedett leszek. Egyébként fpshez Hyperx Cloud alpha-t használok. Minden máshoz Huawei Am 115
Remélem tudtok segíteni. Előre is köszönöm. -
RetepNyaraB
nagyúr
1 Tetoválószalon, fültágító ékszerek.
2 Orvosi segédeszközök, bele sem gondolok milyen célra
-
K1LLMy53Lf
őstag
-
emiki6
veterán
-
stellaz
veterán
Én ilyenen gondolkodok még, volt is ilyen a ve expackban, de most nem szállítanak olyat (meg ilyet se Magyarországra). Régebben sony, meg samsung earbudok ilyennel voltak szerelve emlékeim szerint.
https://www.amazon.com/2pairs-Silicone-Earphone-Rubber-OMX985/dp/B08CDYMJ1Z
-
-NoVa-
veterán
-
emiki6
veterán
Olyanom nincs és úgy tűnik nem is szorulok rá, a hurok tökéletesen működik, ha kell.
Attól félek, hogy az earhook (mivel növeli az earbud kerületét-térfogatát) megtolja majd a mélyeket azzal, hogy a réseket hézagolja, amit nem akarok.
-
K1LLMy53Lf
őstag
-
emiki6
veterán
Earbud stabilizására tett sikeres kísérlet.

A felmenő kábel a huroknál a fülcimpa mögött kell fusson, a lejövő kábel legyen úgy csavarva, hogy az arcra minél jobban simuljon rá. A fej legyen úgy csavarva, hogy a megfelelő helyre, irányba kerüljön.
Nem minden füllel (és kábellel) működik, nekem bejött, hiába forgatom, rázom a fejem, dőlök előre vagy hátra, el sem mozdul!
Sima behejezés esetén nagyon előre vagy hátra döntve a fejet kiesik a fülemből.
Nyugott körülmények között felesleges, de ha mocorog az ember, akkor hasznos lehet. -
emiki6
veterán
-
-NoVa-
veterán
Fülkagyló, illeszkedés, ezeknél ugyanúgy bejátszik. Utcán vastag szivaccsal alapvetően tudatos basshead használat megy, de...
Neked egészen körbefogja a füled, nekem inkább beakasztva, kicsit szabadabban áll meg, több nyitott térrel fölötte. Ear001-nek meg még nyomta is a fülét, neki talán 14.8mm driveres bigyó lenne ideális, olyat még nem próbáltam. Azért is küldtem körbe a kupacot, gyűljön sokféle vélemény, meg info, milyen szivacsokat érdemes hozzá szerezni, a fülforma nagyon, nagyon lényeges. Hangolni meg úgy hangoltam, hogy szivacs nélkül se legyen vékony cincogó hangja, szóval nem ért váratlanul, hogy lesz, aki úgy szereti. -
emiki6
veterán
Hát a phoenix jobb szivacs nélkül. Utcára is. Szivaccsal túl sötét. Próbánál is így gondoltam, de akkor utcára még jobbnak tartottam szivaccsal, mostmár inkább affelé hajlok, hogy nem úgy jobb.
Van zeném, ami a magasok miatt hallgathatatlan szivacs nélkül (telenoról, ahol a magasok nincsenek túltolva!), de az valszeg minőségileg nem ér el egy szintet, mert rosszul renderelt, alacsony bitrate-ű yt-ról leszedett mix (ami szivaccsal is szarul szól, de final e3000-ről pl hallgatható volt), míg a legalább oké minőségű zenéimmel semmi gond nincs, pedig van közte, amit az ESS-es + OTL asztali láncomon, quadról nem szívesen hallgattam a magasai miatt (pl caravan palace - caravan palace).Persze ettől még jó a szivacs, mint opció, hogyha épp arra lenne igény.
Stellaz javasolta a fánkot, hát az nem oldotta meg érthető módon, (amit írtam most azt fánkkal tapasztaltam). A fánk csak több/tisztább magast enged át, a mélyek nem kevesebbek és a közép se több a teli szivacshoz képest. A mélyek csökkentése csak a szivacs kihagyásával érhető el. Vagy egy olyan szivaccsal, ami nem növeli a "seal"-t, de olyan nem létezik, esetleg valami merev anyaggal (gumi) lehetne olyat csinálni, csak épp minek, ha elég a szivacsot levenni.
Szivacs nélkül melegebb hangja van, mint az er3xr-nek (mégha a sub bass nincs is ott vagy nem annyira), vagy legfeljebb hasonló "hőmérséklet".
NoVa meg őrült, ő a giga szivaccsal hallgatja utcán, ami még egy nagyságrend + mély...
(persze eltérhetnek a tapasztalatok a fülkagyló formájától függően.) -
lapalapa
őstag
-
woldy
csendes tag
#simgot ea500
-Először is jár egy virtuális pacsi Nova kollégának, mert ha nem szólja el magát, akkor nem került volna hozzám ez a füles. Két mondat ütötte meg a fülemet a fejhallgatós topicban: nyáron mennyivel kényelmesebb használni /iem sok embernek nagy meglepetéssel szolgálhat. Szóval ezen az útvonalon indultam, és került a kezeim közé ez a simgot.
- Ha basshead vagy elektronikus zenét szeretnél hallgatni rajta, akkor ez nem a te fülesed lesz...
- Muszáj egy gondolatot ejtenem a LINSOUL-ról. Bárki nyugodtan rendeljen tőlük. Korrektek, és megérte bizalmat fektetni beléjük. Akciósan rendeltem, 71 dollár volt. 7 napon belül itt volt, és ahogy ígérték: no tax. Kellemes meglepetés volt. Az elején picit fáztam tőlük, de miután német amazonon majdnem dupla áron volt fent, inkább kihagytam.
- Csomagolás: egyszerű, de jó érzés volt kézbe fogni. Fekete-arany kombó, menőn néz ki, Érzed, hogy nem egy gagyi dolgot vettél. Jár érte a piros pont.
- Eszköz kívülről: nekem bejött az ezüst vonal. Sok helyen panaszkodtak, hogy ujjlenyomat mágnes a füles teste. Ez tény. De az is igaz, hogy sose nézek rá, szóval engem igazából nem zavar.
- Van hozzá egy tök jó kis tok, hasznos, bírja a strapát.
- Kényelem: nekem kényelmes, szépen beleül a fülkagylóba, 3-4 órát simán tudok megállás nélkül hallgatni vele zenét, nem zavar. Feleségemnél az egyik hajlamos kiesni, nálam ez nem gond. Mehet a bólogatás is.
A bal/jobb jelölés elég visszafogott, az elején gondolkodnom kellett rajta pls sötétben hogy most melyik melyik, de megszoktam. A belső fala egyenes felület. Azon elgondolkodtam, hogy ha beljebb csúszhatna pár miliméterrel az jót tenne a basszusnak. Ez gond lehet azoknak, akiknek nem csúszhat elég mélyre a fül anatómiája miatt.
- Hang: Itt egy kicsit bajban vagyok. Csomószor belefutottam, hogy majd figyelek, és elemezgetem... de minden esetben elestem...és elmerültem a zenében. Ha egy szóval kellene jellemezni: szórakoztató.
A két fúvóka izgalmas. Én úgy lőttem be, hogy piros + közepes harang: jazz, akusztikus, fekete + kis harang - rockosabb. Tetszik, jó móka, más hangképpel. Ráadásul a simgot kínál hozzá DIY csomagot is, szóval akinek van kedve, az tud kísérletezni.
Sok helyen azt írták, hogy nem kell hozzá erősítő, stb az alacsony impedencia miatt. Úgy vettem észre, hogy meghálálja. És nem kicsit. Két setupban szoktam hallgatni: tidal + telefon + ibasso dc05/ laptop-dac-erősítő. Mindkettő érezhetően pozitív irányba befolyásolja.
Ha megkérdeznéd, hogy mit emelnék ki először a pozitív tulajdonságai közül: térábrázolás. Számomra félelmetes ez a tér megjelenítése. 200 dollárig sok fejhallgatót zavarba tud hozni. Ha hallgatok egy koncert felvételt, és jön a taps, akkor hallom, hogy a közönség soraiban ülök. Élményszámba mennek a vokálok, amik nagyon szépen támogatják az éneket. Hangszerek is szépen elválnak, egy vastagabb soundál is szépen hallható a basszusgitár. Szóval a szeparáció is ok.
A női vokál elképesztően buja, hallgattatja magát, akár egy Patricia Barberről vagy Kristy McGeeről van szó.Hatalmas élmény rajta egy Esbjörn Svensson, Hadouk trio, de egy Red Hot Chili Peppers is igazán jól szólal meg rajta.
Viszont találkoztam olyan régebbi felvételekkel, ahol picit túl volt tolva az ének, ott tud azért sipítozni.
- Összességében: ha visszatekintek, akkor kicsit olyan érzésem van, mintha 19re húztam volna lapot, és nekem bejött. Szórakoztat, leköt.
Viszont azt ajánlanám, hogy hallgasd meg ha van lehetőséged hozzá. Simán el tudom képzelni, hogy audiofileknek már too much lesz.
Azt a célt teljes mértékben elérte, hogy bármikor, bárhol elő tudom venni, és élvezhető módon tudok zenét hallgatni. Szóval nekem megérte.
-
stellaz
veterán
-
gianni85
veterán
-
emiki6
veterán
-
stellaz
veterán
-
-NoVa-
veterán
Elhatárolódok!

Grado stílusban a levegő útjával és anyaghasználattal hangoltam, nem folytással, azért is szólal meg szépen gyengébb meghajtással is, de azért nem állok neki vetöcsöves légszűrőt tervezni, a jó IEM az izoláljon csak rendesen.
Írtam, hogy egyet elloptak Hollandiában hátizsákostól? Most már lesz alvilági audiofil nanoszubkultúra.
-
emiki6
veterán
NoVától kaptam kölcsön egy Etymotic er3xr-t.
Kicsit a fitting gondot okozott, mert a bal hallójáratom nem olyan egyenes, továbbá tágan kezdődik, aztán beszűkül. Mindenesetre a jobb behelyezését tükrözve a balnál is sikerült seal-t összehozni. Lehetséges, hogy nekem nem lesz a legideálisabb ez a kialakítás.Stellaz írta, hogy az SE verzióban elegendő mély van, az XR-ben lehet sok lenne. Hát az jó eséllyel kópium, mert az XR-ben egyáltalán nem sok a mély, kellemesen kiegyenlített hangzása van. Na, majd meghallgatom az SE-jét, aztán meglátjuk.
A hangminőséget nem jellemezném, mert nincs meg hozzá most az affinitásom, viszont az biztos, hogy rendben van.

Ja és az Earstudio ES100-ra se lehet panasz, bár a poti azért hiányzik, hogy nincs rajta.
-
emiki6
veterán
Igen, de nem. Hiába szokatlan a felhelyezés, de van létjogosultsága. A hangképet összekuszája picit, a teret is; tompábban és nem olyan jól szól szól, viszont magát a fülest nem lehet meghazudtolni csak azzal, hogy megfordítva veszi fel az ember, fejhallgatókban párnacsere nagyobb változást, nagyobb romlást szokott/tud előidézni.

De mondom, nagyon stabil és kényelmes, a hangot közvetlen a hallójáratba küldi, így utcára pl megfontolandó: Több a mély, mint szivacs nélkül simán és alacsonyabb hangerő is elég!
Majd valamikor letesztelem a szivacsos sima vs fordított felhelyezést is.Nova, stellaz, majd próbáljátok ki.
(meg nemtom kinek van még phoenix-e)Tök jó vetőcsöves earbud-ot lehetne csinálni ebből a házból és akár ezzel a driverrel.

szerk: Az orromba nem fér be.
-
laleeee
őstag
-
emiki6
veterán
Kis agymenés...

Nem rossz így se, na ezt kb semmi mással nem lehet megcsinálni.
Fixebb amúgy így, nem tud elmozdulni, csak kiesni, de meglepően stabil. -
-NoVa-
veterán
Nincs mögötte cég, marketing, egyéb költség, könyvelő, izék, meg amíg nem adok el olyan sokat, beleférek az adómentes keretbe. Ha azt átugrom, majd könyörtelenül beleárazom, egyelőre abszolút kisszériás véleménygyűjtögetős kezdeti tapogatózás. Azért meg 150$ pont jó mindenkinek. Hallottad a Hemp mellett is , ott van cég, marketing, raktár, kereskedő haszna, vám, áfa, azért 500€
. -
emiki6
veterán
Na, meggyütt a Phoenix. Nova kb 20 órát tett bele, állítólag kéne járatni még, de nem érzem úgy, ez már most is jó. Persze lehet jobb lesz, de én már ezzel is maximálisan elégedett vagyok. Kicsit a fejesek most a kispadra kerülnek...
Most tűnt fel, hogy "csal" egy jópofát. A szájhangok annyira tisztán hallatszanak, sok ének ASMR.

Igazából, jó. Egyszerűen jó. Nincs is kedvem írni róla, csak hallgatni.
Talán majd pár nap/hét múlva.50-ért adta nova, én meg értetlenül állok, hogy hogy lehet 50-ért ilyen hangot venni. Endgame cucc.
-
patomi
őstag
Sziasztok
Muzix-nál gariztatott már valaki? Mennyire ment flottul? Ha igen. -
emiki6
veterán
-
margithid
veterán
-
laleeee
őstag
-
margithid
veterán
-
margithid
veterán
Aliexpressről mi a legolcsóbb 3.5es jack kábel normális minőségben? (mindkét végén apa legyen)
-
-NoVa-
veterán
-
laleeee
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
-
91400 - 91301
95969 - 94001 94000 - 93901 93900 - 93801 93800 - 93701 93700 - 93601 93600 - 93501 93500 - 93401 93400 - 93301 93300 - 93201 93200 - 93101 93100 - 93001 93000 - 92901 92900 - 92801 92800 - 92701 92700 - 92601 92600 - 92501 92500 - 92401 92400 - 92301 92300 - 92201 92200 - 92101 92100 - 92001 92000 - 91901 91900 - 91801 91800 - 91701 91700 - 91601 91600 - 91501 91500 - 91401 91400 - 91301 91300 - 91201 91200 - 91101 91100 - 91001 91000 - 90901 90900 - 90801 90800 - 90701 90700 - 90601 90600 - 90501 90500 - 90401 90400 - 90301 90300 - 90201 90200 - 90101 90100 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Multimédia, életmód, 3D nyomtatás
- Vezetékes FÜLhallgatók
- (kiemelt téma)
● olvasd el a topic összefoglalót!

A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- AliExpress tapasztalatok
- Melyik tápegységet vegyem?
- Motoros topic
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Samsung kuponkunyeráló
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Milyen autót vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- 27% - GMR 16GB (2x8GB) DDR3 1600MHZ Memoria!
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 256GB 1 év teljeskörű garancia
- iPhone 15 256GB 91% (1év Garancia)
- Okosóra felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Apple iPhone 16 Plus Pink 128GB használt karcmentes 94% akku (316 ciklus) 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

M-es lötyög az L-es helyén a tartóban.

sajna nem tudom honnan van, és csak egy pár van belőle
Beljebb nyomkodom és akkor már teljesen jól beáll.

.
kemcso