- Fórumok
- Multimédia, életmód, 3D nyomtatás
- Vezetékes FÜLhallgatók
- (kiemelt téma)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
-
90600 - 90501
95961 - 94001 94000 - 92001 92000 - 91901 91900 - 91801 91800 - 91701 91700 - 91601 91600 - 91501 91500 - 91401 91400 - 91301 91300 - 91201 91200 - 91101 91100 - 91001 91000 - 90901 90900 - 90801 90800 - 90701 90700 - 90601 90600 - 90501 90500 - 90401 90400 - 90301 90300 - 90201 90200 - 90101 90100 - 90001 90000 - 89901 89900 - 89801 89800 - 89701 89700 - 89601 89600 - 89501 89500 - 89401 89400 - 89301 89300 - 89201 89200 - 89101 89100 - 89001 89000 - 88901 88900 - 88801 88800 - 88701 88700 - 88601 88600 - 88501 88500 - 88401 88400 - 88301 88300 - 88201 88200 - 88101 88100 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-07-31 12:55 Téma összefoglaló

Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HardRic
addikt
KZ Ling Long (tényleg ez a neve, szerintem a chi-fi elnevezések csúcsa) elég jó review-kat, kap, van aki esetleg már berendelte kipróbálni? Elvileg nyitott hátú, ami nagyrészt bullshit, de a frequency curve biztatóan néz ki. 7-8 ezer környékén van, szerintem majd kipróbálom, csak várok még pár visszajelzést, összehasonlítást.
-
CRTs
aktív tag
Ez a mérvadó írás ezügyben [link] .
Nagyon nehéz összehozni viselhető formátumban "térhangzást" ami tulajdonképpen azt akarná jelenti hogy fejen kívül szólal meg. Legtöbben youtube demokból ismerik ami bizonyos hogy nem csúcsminőség, szóval alma körte.Ezek a sokcsatornás dolgok könnyebben mennek nekik mintha jól definiált forrást kellene csinálni. Ilyen volt a dirac sensaround is de ez persze így nem lesz az igazi.
-
-NoVa-
veterán
A kettő közül a Sony, a FiiO magasai sokkal hangsúlyosabbak. De annyi jobb van már, akár a filléres QKZ x HBB, de pár oldal visszaolvasással simán belefutsz itt jópár olcsó jobb bigyóba. Mostanában megszaporodtak.
Ha kipróbált, bontott is megfelel VE Azure-t tudok adni, az FH1s-nél ez is jobb egy nagyságrenddel:
Vagy beryllium DD-s komolyabb, Urbanfun YBF-ISS014:
Esetleg egy jóféle Blon BL-03:
-
Luck Dragon
támogató
Sziasztok, kinéztem két fülest ,de nem igazán tudok dönteni melyiket is válasszam.
SONY MDR-EX650AP & FIIO FH1S
Szeretem a basszust , mély és telt hangzást és a Min. frekvenciájuk szinte azonosak , így talán az impedancia döntheti el ezt a versenyt ezen a téren a Sony javára?
vagy a Max. frekvencia add annyi pluszt ,hogy FIIO legyen a nyertes?
Esetleg 30,000-Ft-ig ha van jobb alternatíva szívesen fogadom az ajánlást.
-
Lacerta
aktív tag
Az USB C szabvány támogatja.
Hogy fizikailag muszáj-e bekötni, azt nem tudom, de ha a telódnak nincs jack aljzata akkor tutira igen.
A C portra analóg módban ugyanúgy a telefon beépített DAC-ja és erősítője van kivezetve, mint a jack aljzatra. Úgyhogy igen, hozza. Ezek ilyen pár ( 2-3 ) dolláros bigyók, nem nagy bukta ha behúzol egyet kipróbálásra. -
stellaz
veterán
"Jaja. Ma meghallgattam a 3se-t, az sem rossz. Hiányzik belőle kicsit az XR melegsége, és súlya, viszont sokkal olcsóbb, és nem utolsósorban lehet kapni :)"
Én még amazononról vettem ősszel 80 dollárért, de az is 52-be állt meg összesen. Most már amazonon is 130 dollár, ami 72 ezer lenne mindenestől
-
Janika(1982)
senior tag
-
stellaz
veterán
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
-
insyde5
aktív tag
Külső erősítőt használsz hozzá? Vagy csak simán telóról használod?
-
Janika(1982)
senior tag
-
hadam98
senior tag
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
-
lapalapa
őstag
-
hadam98
senior tag
-
patomi
őstag
Teljesen egyet értek, de azért még kedvelem a 3se-t.... Nekem meg volt alkalmam kipróbálni a VE Zen 3.0-t. Bizony nem véletlen kérnek annyit érte amennyit. Számomra egész közel került a legacy5-höz hangban, ami azért érdekes, mert egy nyitott fülesről beszélünk. Meglepő élmény volt az biztos. Aztán jött a Tea, meg az EJ07. Utóbbit nem lehet eleget hallgatni, nagyon tetszik. Lenyűgöz a természetessége.
Kicsit off ezért bocsi, de meg kell említenem a Grado The Hemp fejest ami valami bitang, receptre kéne írni mindenkinek, csak sajna annyi TB. támogatás nincs a világon. Feltette a koronát a mai hallgatózásra. Egyben vitt mindent.
-
-NoVa-
veterán
-
kemcso
Ármester
-
-NoVa-
veterán
Nagy általánosságban egyetértek a Sennheiseres véleménnyel, de az IE200 kicsit ellentmond.
Legalábbis a Tea minden, csak nem V, nyugodt, középhangsúlyos IEM. Az IE200 meg ott tesz ehhez hozzá, ahol a Tin P1-en sem zavaró, akár jó is lehet.
Az egyetlen Sennheiser, ami az utóbbi 20 évben bármennyire felkeltette az érdeklődésemet. Persze kontra érv is akad, a 300-600-900 az 1-2-3 rezonátorkamrás rendesen becsövezett kialakítás, a 200-ban meg simán a műanyagházból öntik ki a formát, így nagyon nem kell semmi extrát várni tőle. Csak apró, remélhetőleg jól megépített könnyű utazószett, nem tűnik el a gyártó 2 napon belül ha egy szarul sikerült széria után garanciát akarnak sokan intézni, és... A túlárazottsággal egyetértek, azért nem vettem. Egyelőre legalábbis ellenállok

-
-NoVa-
veterán
Jaja. Ma meghallgattam a 3se-t, az sem rossz. Hiányzik belőle kicsit az XR melegsége, és súlya, viszont sokkal olcsóbb, és nem utolsósorban lehet kapni :)
Szintén tesztelve:
ThieAudio Legacy 5: jó, szép, nagyjából mint a Tea/Oxygen.Moondrop Aria: Mint a Mele, barátságos hangú olcsó kényelmes jól megépített IEM kellemes hanggal.
Final E3000: Ezt már rég meg akartam hallgatni. Megérte, szintén nagyon barátságos inoffenzív hangolás. A Carbo Tenore, és a Tanchjim Tanya is V-bb, mindkettő intenzívebb hangú, ami néhol előny, máshol hátrány, összességében a Final jobban tetszik.
-
lapalapa
őstag
Etymotic er4xr -ről még egyszer.
Végre beállt a hangja, nagyon jó. Ha jó forrásról hajtjuk, akkor nagyon szép pontos tere van.
Fura érzés, nem a dugókból jön a hang hanem a fejemben szól nagy térrel. Ilyen élményben bedugós fülessel még nem volt részem.
Otl-es Feliks-el is nagyon jó, remekül dorombolnak együtt (nem youtubos) erre (is).
Szóval nem olcsó, de nagyon megérte (hó végén lehet, hogy mást mondok). A 3xr kb ugyan ez félpénzért, az még nagyobb fogás (lenne, ha lenne). -
kemcso
Ármester
-
vicze
félisten
-
HardRic
addikt
-
kemcso
Ármester
Az RE600-ból a simát hallottam, nem az S-t, az egy kiegyenlített hangképű füles, az egyik legjobb DD ami a fülemben volt. Hangszeres zenére, jazz-ra való inkább, tuc-tuc és bumm-bumm nem a terepe, jah és nagyon kényelmes.
Az IE200-at nem hallottam, de általában az Senn-ek V karakerűek (és túlárazottak)
(#90569) mzso Többnyire DAC-al vannak, és találni jó hangút közöttük, én a VE párezer Ft-osát hallottam, az simán hozta egy közepes telefon színvonalát (egy telefonban sem a DAC az, amire óriási energiát fordítanak a gyártók...)
-
Lacerta
aktív tag
-
insyde5
aktív tag
Üdv!
Hifiman Re 600s
Sennheiser Ie 200Mik a tapasztalatok ezekkel kapcsolatban?
-
mzso
veterán
Helló!
Az ilyen Type-C - Jack adapterek azok gyakorlatilag kis méretű DAC-ok? (Másik lehetőség, hogy az USB analóg jelet is továbbít.)Gondolom csodálatos hangminőséggel?
-
Janika(1982)
senior tag
Oszt a Büdös Cínaí mindenségit!

Le kell fújni parfümmel.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
hadam98
senior tag
-
dethroner
veterán
-
hadam98
senior tag
-
dethroner
veterán
-
HardRic
addikt
Pont az utóbbit rendeltem nemrég, valószínűleg jövőhéten, de legkésőbb azutáni héten megjön. Ami gyárilag volt a QKZ x HBB-hez nagyon hasonlít az első linkeden lévőre. Eddig jól bírja a strapát, de ez az áttetszős cucc élőben nagyon gagyin néz ki, de a legfőbb ok ami miatt lecserélem az az hogy NAGYON BÜDÖS. Az az igazi, bódító, kínai műanyagkábelszag. Amíg rajtam van, folyamatosan érzem. Semmi nem garantálja, hogy a fekete jobb lesz, de gondoltam ennyiért megér egy próbát.
-
dethroner
veterán
-
-NoVa-
veterán
-
Janika(1982)
senior tag
-
dethroner
veterán
Az elmúlt időszakban csak egyenes jack csatlakozóval volt dolgom, ezt gondoltam normálisnak. De most vennem kéne kábelt, és nem tudom hogy az L akalú csatlakozó hasznosabb vagy tartósabb-e, mint az egyenes. Ti mit gondoltok erről?
-
Janika(1982)
senior tag
-
CRTs
aktív tag
Kép megjelenése új ablakban, open in new window. Ez ua. a hullámforma csak a felső az amit a driver a hangolástól előad, és többet fog mozogni hozzá 10-15dB rengeteg ( ezt is érdemes audio editorral megnézni hogy az mennyi amplitúdó is valójában).
-
Janika(1982)
senior tag
-
CRTs
aktív tag
-
laleeee
őstag
-
CRTs
aktív tag
-
Janika(1982)
senior tag
-
CRTs
aktív tag
Ez csak full range-ket sújtja amiről beszéltem. Elkezdtem csinálni példát, de sok idő majd máskor. Szóval ez úgy fog kinézni, hogy ha mélykiemelés van és 1 fullrange, akkor az a közép+magasfrekvencia ami addig nullátmenet tájékán volt a hullámformában, az a mélykiemelés miatt távolabb fog kerülni a nullátmenettől (középső vonal). (Ez multi drivernél mint amilyen a te ténykedésed nem történik meg mert a felüláteresztés középmagas driveren pont az ellenkezőjét fogja ennek eredményezni, a középmagas KÖZELEBB fog kerülni a nullátmenethez). Így az történik, hogy a kiemelt mélyre a középmagas " ráül" és extremitáshoz kerül közel. És így fog képződni az IMD, mert a driver a szélsőségeket nem szereti: második harmonikus időben úgy néz ki hogy az egyik periódusban a hullámforma teteje kezd lekerekedni (torzítás) vagy lecsapódni ( szaturál) és azt ott a középmagas "megsínyli".
Erre volt mondva hogy:
"prezenszvisszafogósabb hangolás ellenére is kevésbé válik mosottá a lengőnyelves." -
kalidor55
tag
sziasztok! kérnéék tanácsot, hogy milyen fülest vegyek? vezeték nélküli kellene és lehetőleg mikrofonnal, jo erős basszusokkal, 15-25 méteres hatotávval lenne jo?, max 30k-ig nyulnék bele
esetleg ez?
https://www.pgs.hu/asus-gaming-wireless-p-430382.html
vagy ez?https://www.pcx.hu/aoc-gh401-vezetek-nelkuli-fejhallgato-wireless-gaming-headphone-with-detachable-microphone-noise-cancelling-feature--00740446?gclid=CjwKCAiA85efBhBbEiwAD7oLQGOQnprxoJzHYb7syfcOtqiWfk-3QetClrsmLTYf9VS7wZRELyRr_RoC7nkQAvD_BwE
-
Tulku
veterán
-
hadam98
senior tag
Igazából az egyik jó a másik kevésbé. A sima QKZ x HBB-t vedd olcsóbb és jobb, főleg amilyen zenéket hallgatsz arra még jobb lesz.
Van hivatalos Apple átalakító (3.5 - lightning), 5 ezer körül van. Samsung és Apple hivatalos átalakítói tökéletesek. Más ami jó itthon nagyon nincs. Ezek még jó árban is vannak. -
HardRic
addikt
-
EU Nie
csendes tag
-
Pocak89
senior tag
-
EU Nie
csendes tag
-
hadam98
senior tag
Szia,
Én nem tudok segíteni egyenes kábelesben. A legtöbb IEM a fül felett van elvezetve aminek megvan az oka. Ha nincs még ilyen fülesed akkor mindenképp azt javaslom, többen is tudnak ajánlani és hamar meg lehet szokni.
Az itt sokat említett QKZ x HBB fül feletti, V, tökéletes a te zenei igényednek és nagyon olcsó!
-
CRTs
aktív tag
Lehet játszani audio editorral hogy ráeresztesz egy ilyen mélyhangsúlyos frekvenciamenetet zenére (rephase nevű progiban viszonylag egyszerű összerakni shelving-ből vagy inverz-compensate filterből), utána nem a spektrumot érdemes nézni hanem hogy 1dimenzióban hogy néz ki egy ilyen hullámforma ami mélyhangsúlyos. Utána kb. belegondolni is rossz hogy azt kell lesugározni és egybenmarad, mert ránézésre lehetetlennek tűnik. Van ára mert ha forrásban nem lenne alapból is IMD akkor ez kivégezné, legalábbis a DD az biztos. De általában azt már studioban el szokták intézni hogy jobban "összefőjön" a trekk. Szalagra rögzített zene az tuti mind IMD-s.
-
-NoVa-
veterán
-
EU Nie
csendes tag
Sziasztok esetleg valaki tudna segíteni?,Fülest keresnék a következő paraméterekkel

- Legfontosabb, hogy megszabjuk a stílust, hogy milyen irányzat, amit a leginkább hallgatunk, ha vegyes, akkor legalább pár műfaj felsorolásával segítsétek a tanácsadóitokat.
-Legfőképp hardstyle,techno,elektro,tekk
- Magyarországi rendelés jöhet csak szóba vagy külföldről is hajlandó vagy beszerezni?
-Külföldi rendelés is szóba jöhet
- Mit várunk el a fülhallgatótól leginkább (izoláció, kiegyenlítettség, mélyorientáltság, V-kiemelés, részletesség, strapabíróság stb.)?
-V-kiemelés
- Milyen árban gondolkozunk?
- 10-30k
- Milyen kialakítást keresünk?
-In-ear/IEM
-Egyenes kábel
-Mikrofonnal
Válaszokat előre köszönöm
Szép napot
-
CRTs
aktív tag
Stílusa válogatja, volt itt egy nagyon jó írás a topikban ami nekem nagyon tetszett, privátban reagáltam is rá mert tudok erről naprakészebb dolgokat, sajnos ahogy nézem ő közben kilépett a fórumból:
"A lengőnyelvesek mélyének 5-10dB előnyt érdemes adni a prezenszük rovására a velük összevethető dugattyúsokéhoz képest, és ez esetben kapunk hasonló tónust és energiaeloszlást, annyi lengőnyelves előnnyel, hogy azoknak nem olyan "gerjedősek" a mélyeik, mint a dugattyúsoké, tehát az általam propagált mélyhangsúlyosabb-prezenszvisszafogósabb hangolás ellenére is kevésbé válik mosottá a lengőnyelves. Ha a tervezők értenék ezt, nem lenne annyi panasz a lengőnyelvesek mélyenergiahiányára - sőt. Továbbmegyek, ha a tervezők értenék ezt, esetleg nem lenne szükség a BA-DD hibrid fülhallgatókra, például talán f4lcon is beleszeretne a BA-kba."
én szoktam 15-öt is
éshát pl. ez akusztikusan lehetetlen ( SE846 is alig valami, szvsz Sonion damper alig valami)
forrásnál aktív szűrő - plusz drága opamp, cmos kapcsoló >5 dollár
digitális EQ - 10-15dB emelés az annyi SNR veszteség középtájt tehát 2 bit vagy több, DAC chip ára >10dollár ha épp egyáltalán lehet kapni
10dB emelés az már erősen kezdi feszegetni a nem portolt BA határait, a portoltat nem, és van egy érdekes szabadalom ezügyben amit haladók szerintem meg tudnak találni hogy a portnál mi a határ amibe lehet ütközni. Szóval a Tulku féle túlméretezés az bizony hatásos meg nem csak a haszonszerzés motiválja a nagy BA-t.
-
stellaz
veterán
-
-NoVa-
veterán
Fene, beválik. Jobb a tere, jobb a dinamikája, áthatóbb, tisztább élmény.
De....
Nagyon, nagyon sokat számít a kábel súlya, avagy súlytalansága itt. Persze megvan a kísértés, hogy bedobjak a kosárba egy vastag 7N rézdrótot (be is dobtam, eláll ott ingyen bármeddig
), messziről kerülve bármilyen ezüstöt tartalmazó opciót, de most visszatettem az alap drótot, súlytalan, hangtalan, nem feszíti a fülem lefelé, nem zavar a mozgásban. -
-NoVa-
veterán
Pedig ott, de az oldalukon én sem találom. Személyesen a boltban, mint dédapáink idején, bementem a lábammal, mint a mezők állatai, és vettem. Teljesen pre-covid barbár idők élménye

Közben feltúrtam az alit Etymotic drótokért, itt kicsit bővebb a választék. Puszta kiváncsiságból átdugtam a VE Vita tiszta réz 4.4mm-es kábelemre az ER3XR-t, kapott 2x3W meghajtást, meg lossless tartalmat. Pár perc és összegzem, lehet addig izgulni

-
stellaz
veterán
-
Janika(1982)
senior tag
-
HardRic
addikt
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
Jó választás, azt legalább kapni :)
Ma kick-box edzésen vártam meg a teremben a gyerekeket, nem sok hang jutott be Comply Professional-P eartipekkel, azt tudom ajánlani hozzá, ha elhasználod a gyárit.Kábelügyben én maradtam a 3.5mm gyárinál. 2.5mm-t nem használok mostanában, az L csatlakozó miatt 4.4 átalakítóba dugva meg nagyon nem lenne az igazi., az Alis Etymotic kábelek meg régebben gagyinak tűntek.
Most rákeresve ez az adalter, vagy ez az olcsó kábel még elmehet. Hmm. Erre alszom egyet, nem impulzusvásárolom meg első keresés után :) -
lapalapa
őstag
Nem, ez valóban nagyon sz@r volt.
Kezdte a tompa műanyag hanggal, az elmúlt nagyjából, aztán jöttek a teljesen fals oda nem illő hangok és így maradt két napig. Nincs sok agyba dugós cuccom, de ami van, azok általában pár óra alatt nagyrészt beálltak, utána már csak finomodott a produkció.
Most viszont hozza a fejesem gyors energikus karakterét, jóval szűkebb térrel (azért többet kellene fizetni). Nagyon komoly hangja lett. -
CRTs
aktív tag
-
lapalapa
őstag
Valamiért hinni szoktam neked Nova, vettem egy 4xr-t (fizetés nap volt..).
Jójó, azért régen hallottam valami Etymoticot egy Rezső són és azóta izgatta a fantáziámat.
Két napig dugtam mindenbe, amibe csak tudtam, de sz@r volt, pedig éjszaka melegen tartottam némi zajjal is, hátha reggelre, de nem. Elég szomorú lettem...
Most van harmadik nap, és eszébe jutott zenélni.
(Van humora a cégnek, két nap éheztetés, aztán mindent bele..)
Eszelősen szól, q-jó, nagyon tetszik.
Leporoltam a Cobaltot (jitterbug azér van előtte), arról megy most, teljesen jól hajtja, érzésre nincs gond a teljesítménnyel
Az a három harangos tip van rajta, ami rá volt húzva a dobozban, nekem tök jó. Enyhén csavargatva kell betolni (tövig), és enyhén csavargatva kell kihúzni, nekem így jó. Teljesen beépül a szöveteim közé.
Szóval nagyon kitalált kütyü, tényleg.
Az lenne a kérdés, hogy milyen szimmetrikus kábelt lenne érdemes hozzá szerezni?
Van a gyári, 30 kHuf egy kicsit húzós. Néztem valami kínai ezüst..(özött) verziót, karakterben jól állna neki talán.. Itt arra kell vigyázni hogy az mmcx körül nagyon keskeny perem lehet csak, különben nem megy bele. -
csanadjatek
tag
Sziasztok,
Remélem, nem gond, hogy ide írok, nem tudom van-e specifikus topik ilyen esetre.
Van egy KZ ZSN Pro-m, amit nagyon szeretek, ha valakinek kell feedback a modellről, kérdezzen nyugodtan.
Azonban sajnos kiesett a zsebemből a parkolóban, és átment rajta egy bömös - egyébként semmi baja nincs, viszont az egyik fülesből kijött az eartip idomja a képen látható módon.
Hangot tökéletesen ad, viszont nyilván így nem használható, mivel a tipet nem tudom rögzíteni, illetve a hangzást is kinyitja a tunnel hiánya.
Tudtok valakit, aki ilyesmivel foglalkozna, vagy valahol lehet-e venni ilyen idomot (pattintós a tok), vagy csak 3D nyomtatni tudnám?
Köszönöm!
-
-NoVa-
veterán
Mai élménybeszámoló. Meghallgattam a basshead 6BA szörnyeteget, és....
Csökkentett mélyű állásban megvan benne minden, amit egy jó fun IEM-től elvárok, testes, tömeggel rendelkező hang, és könnyed, jól szeparált, egyáltalán nem tolakodó, de nem is elfolytott felső rész. Tényleg hasonló jellegre képes a SoftEARS RSV XBass-al megtolva, egy kissé hangsúlyosabb középtartománnyal, ami az egyik legjobb fülesem.
És akkor erre az alapra rá lehet kapcsolni még több mélyet. Nem igényli, de rá lehet. Persze a Gryphonról hallgattam meg, egy világosabb forrásról még simán reális lehet. Mindehhez még teljesen kényelmes is, mélyre menő, jól izoláló forma.
A kínai kábel vs szabványt követő kábel között valóban volt némi méretbeli eltérés, de nem áthidalhatatlan. Linsoul LSC08- cal és VE Vita kábellel próbáltam, mindkettő finoman erőltetve, de bement gond nélkül.
És akkor a nap másik érdekessége, ilyen az EJ07 kábelkötege, az elektrosztatikus trafó, armatúrák, és persze a DD elhelyezése már eleve tetrisz kihívás, a vezetékek + hangváltó együtt ilyen:

-
CRTs
aktív tag
-
fericske
addikt
-
Tulku
veterán
Fül fölötti elvezetés nem csak a stabilitás miatt fontos, hanem a kábelzaj jelentős része lecsapódik a fülre illeszkedő kábel szakaszon...
Ha mód van rá, mindenképp fül fölötti elvezetést válasszuk...mondjuk akár egy ilyennel is meg lehet csinálni, bár elég nevetséges lehet utcára a végeredmény.. -
-NoVa-
veterán
Mintha emlegettem volna, hogy tetszeni fog? :)
Kicsit elővettem a SIE-t is, az aranyszínű blingbling Venture Electronics IEM-et (túl sok Vision Ears kavarodásra ad a 2 betű lehetőséget). Először is kezdtem valamit a kinézetével:
Azután hallgattam egy kicsit többet, és levontam a következtetést. Fantasztikus forrásokat tudnak tákolni, zseniális earbudokat, pocsék IEM-eket. A driverben látok fantáziát, Beyer Tesla jellegű erős mágnes, merev kemény könnyű alu dóm, de ebben a formában vékony, súlytalan középtartomány szól körbefogva az erős basszussal és a sok, energikus, nem finomított magassal, nem jó. Kicsit Olina hangulat, abban is vannak jó pontok, de bele kellett nyúlni pár ponton, hogy összeálljon.
-
stellaz
veterán
Továbi Monk Pro élmény: egészen kiváló komolyzenére, ez a sötétebb hang ad egy olyan melegséget és teltséget a zenének, ami után az shp9500-at most pár napja nincs kedvem a fejemre tenni (illetve leveszem 2 perc után), miközben egészen finom részleteket is vissza ad.
Nincs meg benne az Etymotic lézer pontossága és dinamikája, de nagyon kellemes és élvezhető az egész. És nagyon kényelmes a használata. -
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
-
laleeee
őstag
-
Tulku
veterán
-
Tulku
veterán
-
laleeee
őstag
-
-NoVa-
veterán
-
laleeee
őstag
-
Tulku
veterán
-
fericske
addikt
-
Tulku
veterán
-
fericske
addikt
-
Tulku
veterán
Univerzális 6 armatúrás basszus kapcsolóval.
Igény merült fel basszus atombombára, ami megvalósult, de a maga kiteljesedésében nem mertem volna elengedni, ezért tettem rá egy Sonion mikrokapcsolót (Empire Ears szívesen használta a Zeus füleseken) hogy visszafogott állapőotot is mutasson.
A hangolás egyenes következménye, hogy a basszustöbblet eddig általam hallott fülesek közül kirívó subbass töblettel töltötte fel a teret, mígy a kapcsoló off állásában számomra hallgathatóak lettek a jazz és egyéb akusztikus műfajok is.
Közepeknél és magasaknál a már szokásos esés-emelkedés motívum 5 khz-nél és utána, kellemesen hallgatható, nem szúrós összkép.
Érdekes, hogy a basszus nem ül rá a hangokra egyébként, csak olybá tűnik, mintha a basszusszekció valamennyi tagja közvetlenül előre jönne és ott mutatná meg, mit tud valójában...persze ízlések és pofonok...
Legvégül a gráf egy kb 5 dB-s vágáőssal de kizárólag a mélyeknél:
-
CRTs
aktív tag
-
CRTs
aktív tag
-
HardRic
addikt
De hiszen ilyen már van, a Google megcsinálta.
[Pixel Buds Pro]
there’s a “volume EQ” toggle that lifts bass and treble at lower volumes to keep your music sounding consistent throughout the range
Annak, hogy mennyire működik nem jártam utána, de az elv ugyanaz, mint amiről a threadben beszélnek. -
golya85
csendes tag
Sziasztok!
Fiio füleseikkel kapcsolatban kérnék egy kis segítséget. Amiket eddig néztem:
FD1
FH1s
FH3
és talán még FH5s, vagy FA7 is beleférne.Van valakinek tapasztalata a fenti fülesekkel kapcsolatban? KA3-as DAC, amiről hajtva lenne. Rock, metál nagyobb részt, de szinte bármelyik más stílust is szoktam hallgatni. Buszon, utcán használnám nagyobb részt, lehet az FH5s nem a legjobb választás. Nem tudom mennyire hallatszana be a zaj, illetve ki a zene.
Audio-Technica ATH-E40-et váltana. (Kicsit recseg több kábellel is, szerintem a csatlakozója kezdi megadni magát.)
Esetleg valami más ezeken kívül?Köszönöm előre is!
-
CRTs
aktív tag
Arról hogy a forrásnál ahogy tekered a hangerőt úgy kéne állítódnia a frekvenciamenetnek is. De ezt igen nehéz megcsinálni, digitális oldalon bitveszteség ( jön fel a zajpadló) analóg oldalon meg sztereo együttfutás lesz vagy rossz vagy drága, ezek meg ha 5 dollárral többe kerülne a cucc akkor világgámennének
.
Új hozzászólás Aktív témák
-
90600 - 90501
95961 - 94001 94000 - 92001 92000 - 91901 91900 - 91801 91800 - 91701 91700 - 91601 91600 - 91501 91500 - 91401 91400 - 91301 91300 - 91201 91200 - 91101 91100 - 91001 91000 - 90901 90900 - 90801 90800 - 90701 90700 - 90601 90600 - 90501 90500 - 90401 90400 - 90301 90300 - 90201 90200 - 90101 90100 - 90001 90000 - 89901 89900 - 89801 89800 - 89701 89700 - 89601 89600 - 89501 89500 - 89401 89400 - 89301 89300 - 89201 89200 - 89101 89100 - 89001 89000 - 88901 88900 - 88801 88800 - 88701 88700 - 88601 88600 - 88501 88500 - 88401 88400 - 88301 88300 - 88201 88200 - 88101 88100 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!

A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A sima a 4pines, az S a normal jack.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
...és ez csak akusztikus gitár (meg is lepődtem