Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Csalók a Facebookon.De ennyi???
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- A következő felhőd otthon lesz
- Mindent a StreamSharkról!
- gerner1
- Szólánc.
- Android másképp: Lineage OS és társai
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
krichd1
addikt
-
.DLL
veterán
válasz joe999 #41288 üzenetére
A DA-300USB esetén hangerő... Nem szól rosszul a beépítettje, de 600Ohm esetén, pláne ha nem túl érzékeny a fejes, akkor már annyira fel kéne csavarni a hangerőt maximum közelébe, hogy megnőne a torzítás és egyéb bajok.
A hangerő mellett a meghajtás minősége is fontos, pl. lehet hogy az integrált erősítőd megtolja hangerővel, de elkent, fátyolos, vagy műanyag lesz a hang (persze az is lehet hogy jó minőségű a beépítettje, nem ismerem a típust).
Harmadik tényező a karakter, hangtónus, hiszen nagyon ritka a színezetlen eszköz, így jól ki tudják egymást egészíteni, vagy ha az illető pont úgy kedveli, akkor egymást erősítő karaktereket választ.
(P.H.)
-
Bodz
nagyúr
válasz joe999 #42017 üzenetére
Megnézzük, de már a telepítőnél röhögök.
"Bug head 5.28Digital monster sound player "Freeware"
Thank you for downloading. This software is a digital monster sound player made with unique sound processing technology designed by oryaaaaa to pursue the sound of the world's highest quality.
<Important>
required CPU reading memory burn in 2 hours with CPU_Burn_in_x64_S1.exeMust required 8 hours Additional burn in
required Windows 7, Windows 8.1, Windows 10 (use Classic shell)..." -
bkercso
nagyúr
válasz joe999 #42024 üzenetére
Van harmonikus torzítás, intermodulációs-, különböző tranzienstorzítások, hőtorzítás, fázishibák; és az a rengeteg féle, amit még felsorolni is nehéz és most kísérletezek a ki-/bekapcsolgatásukkal ebben a bug head nevű lejátszóban.
"
Laser fine tuning
Galaxy symphony tuning
Shine flower tuning
Star symphony tuningTuning mmx
Tuning mmx plus
Tuning mmx plus x2
Tuning mmx plus boost, mistake
Tuning mmx plus x2 boost, mistakeAuto phase adjust: OFF, A, B, A short, B short
"És valóban másként is szólnak! Kíváncsi vagyok, mi van ezek mögött. Blogol ez a figura róla valahol?
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Dorian
félisten
válasz joe999 #42076 üzenetére
Telepítés utáni indításkor rögtön hibaüzenet:
a program nem tud elindulni, mert a MSVCR120.dll hiányzik a gépről.
Installáljam újra.Megtörtént, reinstall, ugyanez.
Valahogy úgy tűnik nem működik együtt az usb átalakítóm ASIO driverével
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
HUNNIA1920
őstag
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz joe999 #42549 üzenetére
Pár tanács, ha megengeded.
Először is, be kell járatnod, ami pár nap is lehet, hogy úgy szóljon, ahogyan kell neki.
Azután, melegen tesztelgesd, mert kell minimum fél óra hozzá, hogy "normálisan" zenéljen.A Klotz kábel nagyon sokat fog javítani a hangján. Tapasztalatból mondom, mert én is kipróbáltam mezei nyomtató kábellel ( az volt otthon) és siralmas volt a hangja. Végezetül a Castle Knight 2 sem egy "hűha" minőség, így ne várd, hogy elhozza a megváltást. (bocs)
Az a baj szerintem, kevesen gondolnak arra, hogy megfelelően ki is szolgálják a "jobb" minőségű DAC-okat.
Azt gondolják, hogy elég megvenni, beilleszteni egy viszonylag alap rendszerbe és máris csoda történik. Hát nem így van. A rendszer minden porcikájának egyformán jónak kell lennie ahhoz, hogy az elvárt hangminőséget megkapjuk. Beleértve a kábeleket is. Bármennyire tabu a téma, de valóság az, hogy egy rossz kábel mindent elvehet abból, amit a lánc többi tagja "kiszenved" magából. Szvsz.[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz joe999 #42559 üzenetére
Elhiszem, hogy nem rossz monitor, de azért csodát ne várj tőle.
Azt kéne megértened, hogy a hangfalaid is korlátot emelnek az igazán "minőségi" hangnak. Sajnos ebben az ársávban nem történt még olyan csoda, hogy egy hangsugárzó átlépte volna a saját árnyékát.
Aztán meg ott a nyomtató kábeled, ami szintén nem a minőségi hangzás szinonimája.Pusztán annyi a bajom, hogy, nem megfelelő a rendszered ahhoz, hogy negatív véleményt alkoss a DA300-ról. Az már negatívnak számít, ha azt írod, hogy alig hallható a változás, pozitív irányba.
Szerintem.
"csak a zene van"
-
Dorian
félisten
válasz joe999 #42565 üzenetére
Amellett, hogy Dgyuri mindig úgy védi a cuccait, mintha a csajai lennének én is igazat adok neki. Azzal a DAC-kal jócskán túllőttél a rendszeredhez. A 100ezres DAC-hoz valóban inkább passzol a 3-400ezres hangdoboz. Én a saját MA GS20-amhoz sem vennék drágábbat, pedig az újonnan "kicsit" több volt.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz joe999 #42568 üzenetére
Passzolásról csak konkrét termékek esetében lenne érdemes beszélni. Az árkategóriák csak a nagyjábóli behatárolás miatt szükségesek, mert passzolás-nem passzolás, csodák azért nincsenek. Ugye a vita abból indult ki, hogy Audigy hangkártyához képest minimális különbséget hallasz, szerintünk nem véletlenül.
Amúgy igen, a Knight 2-höz mondjuk egy 30-50 ezres DAC sztem elegendő lenne.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz joe999 #42568 üzenetére
Rengeteg 3-400 ezres doboz van a piacon. Ha azt mondom, bármelyiket veheted, jobb lesz, akkor lehülyéznél, pedig nem járok messze az igazságtól.
A jelenlegi rendszeredhez, egy Musiland 03 is tökéletes lehetett volna, kb. szerintem. De nagy a tolongás ebben az ársávban is, úgyhogy van miből mazsolázni.
Nagyon jó, hogy megvetted a DA300-at, de próbált egyszer meghallgatni egy "komolyabb" rendszerben is, hátha megváltozik a véleményed róla. Azután pedig be fogsz ruházni egy "komolyabb" dobozba."csak a zene van"
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz joe999 #42608 üzenetére
Asztalnál ülve hallgatod?
Nekem ~13-14m2 körül van két álló + egy 30as zárt szub.
Akik innen hallották eddig, nem húzták le illetve nem mondták, hogy sok lenne. Egy baj van, hogy túl közel vannak a dobozok és kicsit szűk a "színpad"... meg a szub se hozza a maximumot (azt csak mozihoz használom), de ezzel itt nem lehet mit kezdeni. Az álló dobozok viszont nagyon jók itt is.[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz joe999 #42608 üzenetére
Tamoo beelőzött, de nem törlöm, mert én is ezt gondolom.
A dobozok távolsága így mennyi lehet, 1 méter, vagy annyi sem?
Mert elkelne oda 2 méter is, legalább, szerintem. A 12 m2 nem olyan kicsi szerintem, hogy ne lehetne ésszerűen kialakítani egy zenehallgató szobát belőle. Nyilván vannak korlátai, de meg lehet próbálni. A hangzással így lehet gond, mert a teret nem tudja rendesen kitölteni a hangfalad ilyen kicsi bázistávolsággal. Vagy elé kellene ülnöd. Szvsz.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
.DLL
veterán
válasz joe999 #42611 üzenetére
Nálam is így néz ki nagyjából a kuckóm. Viszont egyszer egy kicsit közelebb toltam egymáshoz a dobozokat és sokkal jobban összeállt a tér egy egységes félkör alakú színpaddá, sokkal jobb lett a mélysége, mint 20 centivel távolabb. Érdemes játszadozni vele és 10 centinként bejelölni és kipróbálni hogy szól jobban. El kell találni a dobozok fázisviszonyainak legmegfelelőbb távolságot, akkor eltűnnek, és a zene szinte tökéletesen leválik róluk.
(P.H.)
-
fericske
addikt
válasz joe999 #42667 üzenetére
Akkor tévhitben éltem ezzel kapcsolatban. Sosem néztem utána.
Van védelem? Van. Leold? Le. Akkor jól van, kész
Egyébként úgy képzeltem, hogy magas impedancia váltakozásokat érzékel valami relés kütyü, amikor már eléggé kileng a hangszóró, tehát nem a teljesítményt alapján csinálja. -
addikt
válasz joe999 #42710 üzenetére
Üdv!
"Próbáltam és tettem is be egy USB kártyát, azzal jobb lett a hang, mint az alaplapival." Kérdezném, hogy pontosan milyen típusú USB kártyát tettél be, és milyen alaplapod van?
Köszi."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Házimozi belépő szinten
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Okos Otthon / Smart Home
- Hálózati / IP kamera
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- World of Tanks - MMO
- Milyen processzort vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- További aktív témák...
Állásajánlatok