Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Csalók a Facebookon.De ennyi???
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- MárkaLánc
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Asszociációs játék. :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Bambanő háza tája
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Kérek mindenkit, tartsa szem előtt a topik címét, illetve az általánosító személyeskedést is mellőzzük!
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Sziasztok!
Kipróbálásra van nálam egy bkercso-féle Presenter2, egy (saját) Beyerdynamic DT770 Pro 250 ohmos fejessel.
Alapvetően tetszik az erősítő, de a nagy bajom vele kapcsolatban, hogy néha még maximum hangerőn sem elég hangos. Nem szeretem, ha a technika korlátoz, legyen erőteljes a hangzás, aztán majd én koordinálom.
Oké, hogy mondjuk a Xonar DGX hangkártyát tudtam hallgatni ilyen hangosan, de gondoltam, az nem hajtja ki rendesen a fejest, a topikban is ezt mondták.
Ehhez képest a Presenter2 hangzásra jobb, de hangerőre még talán egy fokkal rosszabb is.
Nem lehet ezt valahogy állítani?
Mert így nem tudom elképzelni, hogy valóban képes mondjuk egy 600 ohmos fejest is meghajtani...
[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz BomiBoogie #40883 üzenetére
Vagy lehet, hogy a fejhallgatómmal van valami "gond"?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz krichd1 #40896 üzenetére
Igen, szoftveresen mindenhol maximumra állíttottam.
(#40892) HUNNIA1920
(#40891) h1mpi
Nektek is köszi!Nem, nem hallgatok irreálisan hangosan, gyakorlatilag a kis fülhallgatómat nem tudom feltekerni maximum közelébe a laptopon, mert már túl hangos lenne.
Most megy vissza az erősítő bkercso-hoz, 24V-os átalakításra.
Illetve még majd tesztelem azt a változatot, hogy jack-RCA kábellel a hangkártyán keresztül hajtom meg az erősítőt.
[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
-
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz bkercso #40963 üzenetére
Így néz ki a 24V-os táppal ellátott és megerősített Presenter2, ami két "orrlyukat" is kapott.
A táp valóban nem egy apróság. Így már a hangerővel sincs gond, kb. 1/4-ig kell felterekni a potit, de nekem így is bőven jól szabályozható.
A hangzása valóban kicsit életszerűbb és folyékonyabb, mint az "előző verziós" P2-nek, de persze, még hallgatni kell egy darabig. Pár nap alatt visszaszokott a Xonar DGX-re a fülem, de az elmossa a hangokat ehhez képest.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Ha úgy hajtom meg a fejesemet, hogy a Presenter2 a Xonar DGX-ből táplálkozik jack-RCA kábellel (tehát az USB-s kapcsolat helyett), akkor tulajdonképpen minek a "hangzásvilága" érvényesül? A hangkártyáé és a Presenteré együtt?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz bkercso #41013 üzenetére
Természetesen a Presenterhez képest csak visszalépés lehetséges, ezt nem is vitatom.
Csak néhány zenéhez egyszerűen jobban passzol a hangkártya kicsit elmosottabb, lágyabb hangzása.Tehát, komolyra fordítva, mivel a hangkártya kisebbet torzít így, akkor így is pontosabb, részletesebb lesz a hangzás, mint a Presenter nélkül, ugye?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz BomiBoogie #41015 üzenetére
Azt írtam:
Csak néhány zenéhez egyszerűen jobban passzol a hangkártya kicsit elmosottabb, lágyabb hangzása.Ezt visszavonom, ég és föld a két DAC, a Presenter2 sokkal részletgazdagabb és életszerűbb.
Lehet, hogy a DAC is bejáratódik idővel?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz dgyuri0123 #41282 üzenetére
A mosottat arra értettem, hogy a hangkártya DAC-án keresztül igaz, hogy kicsit erősebbek voltak a mélyek, de az egész hangzás sokkal elnagyoltabb, maszatosabb volt.
A P2 DAC esetében pedig mintha most már nem hasogatna annyira, ahogy te írod, ez pont találó kifejezés az én esetemre is.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Az normális dolog, hogy a Presenter 2-ből, amikor nem hallgatok semmit (tehát csak "némán" a fejemen van a fejhallgató), elektromos "ciripelést" hallok?
Tudom, hogy ezt sok dolog okozhatja, még akkor is jelen van, amikor az erősítő ki van kapcsolva.
Vagy ez valamilyen hibára utal?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest