Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- weiss: Autó költségek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT

X-E5 tulajdonosok olvassák el: [link] 
⭐️ Fujifilm GFX / X Cashback promóció fut jelenleg.⭐️
Részletekért nyisd le az összefoglalót. 👇
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tua
tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Én egy Olympus obit rendeltem tőlük pár hete, 2 hét alatt a kezemben volt

-
törölt tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Nem, az e-infin vezette ki a PP-t, eglobalnál továbbra is van. Igazából a sokat ülnek a pénzeden az vagy igaz vagy nem. Ősszel rendeltem egy ipad-et tőlük és 2-3 hét alatt megjött gond nélkül. Vannak olyan dolgok (amiket sajnos a honlapjuk nem jelöl), amik nincsenek ténylegesen raktáron EU-ban, azoknál sok lehet a várakozási idő, mert Ázsiából szerzik be őket, és jelenleg azért a nemzetközi küldemények eléggé tudnak akadozni a sok korlátozás és csökkent számú járat miatt.
-
bence007
tag
Sziasztok!
E-infin oldal mennyire megbízható az utóbbi időben? Használtam a topikon belüli keresőt de még így is bizonytalan vagyok, mivel csak kártyás fizetés van.
Xt3/4 rendelés előtt vagyok, mennyi az esélye, hogy féltégla érkezik helyette?
Köszi! -
-
tcsabesz
csendes tag
Sziasztok!
Fujifilm X-S10 rendelés előtt vagyok, és tudtommal nincs hozzá asztali akku töltő. Kérdezném, hogy a Patona szinkron töltője jó-e hozzá? Sajnos csak az NP-W126 akkut említi a töltő leírása, viszont az S10 leírásában NP-W126S akku van.
Köszönöm a válaszokat. -
s4tch
veterán
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Nekem nagyon idegen volt komponálni vele, asztro képeken kívül kb. 2 jól sikerült fotóm van vele. Lehet, hogy egyszer újra lövök belőle egyet, mert amúgy qrvajó üveg, csak én voltam béna hozzá.
A Laowáról mesélj, illetve ha lehet, próbáld ki vétel előtt. Biztos ismered a hírét...
-
s4tch
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Én eladtam a 12mm Samyangot, valahogy nem éreztem a látószöget. Viszont egy 16mm f2.8 jöhetne, azt csíptem korábban Nikonon.
-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Az 50-230-at 150 euróért vettem egy éve, ha nem sürgős, várj még vele, hátha lesz nagyobb akció is.
-
Mr.Csizmás
titán
napi vakarózás, van az aranymetszés 35/2, merre bővítsek? várjam meg a 18/1.4-et? plusz 50-230-on gondolkozok, a ~200€ nem pénz érte.
vagy 10-24-ből jöhetne egy XC műanyagköpenyes
-
-
sasa134
addikt
Vótmá?
XF 33mm f1.4 WR jön, idén. (De minek?) -
Matska
senior tag
válasz
randras_83
üzenetére
Nálam egy pre Ai 135 2.8 "lapul" itthon.
-
Neon
csendes tag
Mikrofon.
Ha gondolod szívesen segítek benne. Ha gondolod keres meg privátban.
Most nézem Taranis neked is áll a lehetőség természetesen.
-
randras_83
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Ér bizony. Nekem van egy 135Ai Fujin.
Amúgy ja ezért vesznek a Nikonosok is Fujit

-
El Joe
tag
Szerintem nem ez lesz az utolsó jó akció, sem ott, és remélem itt se. Mindenhol többé-kevésbé lockdown van. A kereskedőkre "rárohad" az árú és addig több esetben meg sem kapják a frisset, amíg ki nem árulták a készleteket. Szerintem most jönnek majd az igazi akciók (vettem egy mosógépet 30%-kal olcsóbban úgy, hogy 24 órán belül kiszállították...).
-
mikrofon
veterán
válasz
taranis
üzenetére
a. Be lehet-e utazni az országba? Kiindulási országtól függően. Magyarországról igen.
h. Beutazás Magyarországra
Magyar állampolgárok Magyarországra történő belépésével kapcsolatban az aktuális információ a következő linken található:
Itt pedig:
a magyar állampolgár magyarországi lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezik, 10 napra hatósági házi karanténban,
Tehát ez nekem sem játszi....Kell valakit találni aki idehozná, ideküldené
-
mikrofon
veterán
válasz
El Joe
üzenetére
Azta, Ez FUJIFILM Systemkamera X-T4 Gehäuse, schwarz (16650467) még 20euróval olcsóbb is mint a szürke!
Ezért most engem nagyon csábít! hogy van most a korlátozások miatt a napközbeni határátlépés és a visszajövetel? -
-
taranis
addikt
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Én itt nem látok osztrák címre lehetőséget.
-
El Joe
tag
Lassan a szürkék árainál tartanak ezzel az akcióval a sógorék:
-
Teasüti
nagyúr
válasz
vakablak93
üzenetére
Az a type C "csak" 3.1 Gen 1-et tudja a jelenlegi Fuji kamerákon. TB nincs, valamint a teljes méretű USB A "kék" aljzathoz képest se lesz semmi különbség.
-
vakablak93
őstag
válasz
madgie
üzenetére
Csak C1-et használok, az LR-hez idáig nem volt elég erős gépem.
C1 meg fénysebességgel megy az LR-hez képest, legalábbis az utolsóhoz képest amit még próbáltam.De nagyon szeretem ezt az X Raw Studi-ot, béna vagyok és emiatt sokkal jobban bejön ahogy a kamera csinálja az élesítést és zajszűrést, mint amit a C1/LR-ből ki tudok hozni, valahogy szebb.
-
madgie
titán
válasz
vakablak93
üzenetére
Igazán nincs mit
Kommunikál a fényképezőgéppel, az csinál meg minden feladatot, ezért is lehet ilyen "darabos". De ha belegondolsz, a Lightroomnak is kell némi idő, míg betölti a RAW fájlt. -
madgie
titán
válasz
vakablak93
üzenetére
Megnéztem a Macbookom USB-C töltőkábelével, egy külső nvme SSD USB-C kábellel, ugyanaz a sebesség, ezt rögzítettem is neked videóra. Nagyjából ezt a sebességet tudja szerintem mindenhol, bár a videó feltöltése után elővettem a drónhoz kapott USB-A - USB-C gyári kábelt és mintha egy icipicit (de tényleg csak egy picit) gyorsabb lett volna azzal a képbetöltés. De lehet ez utóbbit csak bebeszélem magamnak

-
Ébri
senior tag
válasz
vakablak93
üzenetére
Ha az USB A portod hármas, s a kábel is az, nem gondolom, hogy ott kéne a szűk keresztmetszetnek lennie. Legalábbis nekem a T4 adatátviteli sebessége bőven az USB3-as pendrive-om alatt van.
-
válasz
vakablak93
üzenetére
De jó neked, hogy csak lassan megy... nekem sehogy!
gyári kábellel sem. De legalább adtatok egy tippet. hátha a kábel a ludas! 
-
madgie
titán
válasz
vakablak93
üzenetére
Nemtom, mit értesz gyors alatt, megnézhetem ma neked USB-C - USB-C kábellel iMac-en, de a program verziójátol is függ, tavaly volt olyan "frissítése", amitől szó szerint összehányta magát sebességileg. Asszem ez azóta javult, de ha gondolod megnézem a legfrissebbel.
-
vakablak93
őstag
Hali, lenne egy kérdésem azokhoz akik már használták a Fuji X Raw Studio-t, jelenleg a gyári Usb-A - type -c kábellel használom és elég lassú, van olyan aki már próbálta type-c - type-c kábellel, esetleg thunderbolt-on?
Gyorsabb lenne úgy?
Mármint vaktában nem vennék kébelt, ezért érdekelne a véleményetek. -
Tempus_fugit
tag
Fujifilm interjú a dpreview-n: [link]
-
tozso76
aktív tag
válasz
mikrofon
üzenetére
Én sem mondtam biztosan hogy marad a nikon.
Sőt, egyre inkább kifelé áll az expo gombja. Teszik a Z6 ISO 6400 feletti képe és a cropolt képen kinyerhető részlet mennyisége. A részlet lehet a Nikon 200-500 erénye is a Fuji 100-400al szemben. Elég komoly betegség a madár fotózás. Téli időszakban kevés vagy nincs fény, záridő meg mindig lehet rövidebb. Ja, és köszi a segítséget
! -
tozso76
aktív tag
Sziasztok! Van itt közületek olyan aki Nikont (is) használ? Vettem egy Z6 szettet és probálnék valami Fujiszerü színt visszakapni a JPG-eken. Nem sikerül emészthető színeket össze hozni a Z6al. Madár fotózás miatt probálkoznék a Z6al. Ezen a fronton még nincs is olyan gáz, de ha embert fotózok természetes fényben akkor azért majdnem sírok.
-
törölt tag
Aki használt már T3-mal webcam módban, ha rádugom USB-n a gépre, akkor használat közben töltődik is, vagy addig lehet használni amíg az akksija bírja és annyi?
-
Matska
senior tag
Látom feléledt a topik, kérdezek is gyorsan.
Akkumulátort lehet valahogy ellenőrizni, hogy halódik-e vagy sem? Eddig a nem épp normál felhasználásnak tudtam be, hogy gyorsan merül (-10 fokban 22-23db 4 perces expót bír úgy, hogy EVF és LCD kikapcsolva), de tegnap átlagos használat mellett is gyorsnak tűnt a merülés üteme.Szerk.: Azt mondjuk már tudom, hogy egy portré markolat lesz a hosszú távú megoldás.
-
toyone
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
4.40
-
De rég meg akarom kérdezni: X-T30-ból külső mikrofonnal ki lehet csalni értelmes (sistergés nélküli) hangot? Nagyon szeretem ezt a gépet, de a hangja szörnyű. Utánaolvasva van még pár Fuji váz, aminek hasonlóan fos a hangja.
-
toyone
őstag
Köszönöm a segítséget uraim!
Megleltem a hiba okát. Az 56osnak van baja. A T2 vázzal és más obival nem tudom előidézni a jelenséget. Az obi viszont mindenhol hozza ezt.
Az érintkezőket megtisztítottam, de semmi. -
toyone
őstag
Sziasztok!
T2-vel az elkészült raw képek felénél kapok egy szürke/fekete csíkot kidolgozás után. (LR, és Captureone-ban is)
Készítettem egy képet a szemléltetésére
T30 nem csinálja.
Van valakinek ötlete mi ez a jelenség?
Köszönöm -
Teasüti
nagyúr
válasz
laskr99
üzenetére
Ebay.
Ha kicsit többet szánnál rá, akkor ez a Luzid nevű készít sárgaréz gyűrűket. -
Step up ringből ki milyet használ?
Van 2 retro lencsém 49mm szűrővel, és tervben van egy 70-300 majd a távoli jövőben, szóval vennék egy 67-es IR szűrőt, majd azt raknám a retro lencsékre.
-
válasz
lugosi
üzenetére
Olyanról vitatkoztok, amit ELKÉPZELTEK, saját tapasztalat nulla, meg idealizált világ nemlétező dolgairól... Elnézést, de ez naiv és megmosolyogtató, de csak mert még reggel van és pihent vagyok. Próbálnál meg 2 hétre csomagküldős futár lenni...
Meg hogy mire szerződött, muhahaha. Komolyan. Nem is folytatom, de elég nagy problémája a világnak, hogy realitásérzéke egyre kevesebb embernek van. -
hito
nagyúr
válasz
lugosi
üzenetére
Nagyon nagyon rosszul látod és teljesen fölöslegesen csinálsz belőle erkölcsi kérdést. Olyat vársz el illetéktelentől, amiből neki elég sok kellemetlensége lehet (idő, energia a sajátjából szívességi alapon egy idegennek), és semmi köze hozzá. És ezt napi 100 esetben. De mind1, szerintem lépjünk tovább, joggal unhatják már itt sokan a témát

-
Persze, szét lehet ezt jogászkodni apróra, hogy mire szerződött meg mi van munkaköri leírásában, én mégis azt mondom hogy nem jó az ha “nincsközömhozzá nemakarokbelekeveredni” alapon éljük az életünket. Így szoktak elsunnyogni közlekedési balesetek tanúi és így szoktak hirtelen másfele nézni emberek az utcán mikor valakinek segítségre van szüksége.
-
hito
nagyúr
válasz
Gercsa
üzenetére
Korrekt volt és valószínűleg azt várta meg, hogy meggyőződj arról, hogy a szállítás során nem okoztak kárt az áruban. Bár hozzáteszem, ilyen esetekben ha a fogadó oldalról erről megbizonyosodnak, a küldő oldalról is ugyanígy kéne eljárni, mert akkor megint csak mi a bizonyíték arra nézve, hogy a szállítás alatt sérült és eleve már nem sérült áru került feladásra
Na, nagyon messzire visz ez és nagyon off 
-
Gercsa
senior tag
A szállításra szerződik, egész pontosan hogy épségben és hiánytalanul szállít.
A fuvarlevél amit aláírsz többek közt arra is való hogy azon jelezzék a külsérelmi nyomokat vagy az esetlegesen hiányzó tételeket.
Attól még hogy te nem tudod megérteni ezt az elvárást attól még bele van foglalva a szerződésbe.
-
hito
nagyúr
válasz
lugosi
üzenetére
Tanúnak ott maradni arra a 60 másodpercre emberi dolog lehetne, hogy beleférjen, nem munkaköri leírás kérdése.
Biztos vagyok benne, hogy ez csak egy nagyon hosszú folyamat első 60mp-e lenne. De a kérdés még mindig aktuális. Mi köze van hozzá, hogy mi van a csomagban? A szállításra szerződött, nem másra. Nem ellenőrnek, nem tanúnak, nem megrendelt áru azonosítására. Semmi köze hozzá, ő szállít, ezzel bízzuk meg. Egyszerűen nem tudom megérteni ezt az elvárást.
És ha már itt tartunk: miért nem kérjük meg, hogy akkor már várja meg amíg beüzemelem a TV-t, hogy minden funkciója rendben működik-e (hiszen hogy bizonyítom, hogy már hibásan kaptam), vagy várjon, kattintok párat a fényképezővel és megnézem gépen, hogy nem pixelhibás-e a szenzor. Miben más ez? Ugyanaz. Ő még mindig csak egy futár, akinek az a dolga, hogy a feladó által küldött csomagot a címzettnek kézbesítse. Megtette? Igen. Akkor joggal mondja, hogy ő itt elvégezte a dolgát. -
El Joe
tag
Mondjuk én a magyarkirályipósta-nál szoktam rá, de minden külföldi rendelésnél telefon mini tripodra, és végig rögzítem a kicsomagolást és az első beüzemelést. Eddig nem kellett bajlódnom vele, másnap delete.
-
Tanúnak ott maradni arra a 60 másodpercre emberi dolog lehetne, hogy beleférjen, nem munkaköri leírás kérdése. Bár megjegyzem hogy a viteldíjért a cégnek is beleférhetne az az idő. De miről beszélek emberségről, amikor egy héten belül két külön futárcég két külön futárjától kapom meg, hogy nem jön fel a lépcsőn, le kell menni érte, mert nem tudja bezárni a kocsit. Hátperszehogypersze.
-
Ébri
senior tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Nem is önkényesen kellett volna bejönnie, én kértem. A postás nem jön be, postaláda a kapunál van.
Alapvetően nincs vele bajom, hogy a kapunál kell mindent átvennem, de nagy / nehéz cuccoknál néha nem rossz, ha segít valaki. Hozzáteszem, alapvetően pozitívak a tapasztalataim, volt már olyan futár, aki rákérdezett (1), s több olyan volt, akit rá lehetett beszélni könnyebben-nehezebben. De mikor bokától combig gipszben voltam otthon, s a futár nagyon kiakadt, hogy be kell jönnie a házig, mert nem tudok gyorsan kisétálni, az elég lelombozó élmény volt. De talán a témában foglalt súly- és méretkategóriában lévő obi nincs is a Fujinál

-
Új hozzászólás Aktív témák
⭐Cashback promóció.⭐
Részletekért nyisd le az összefoglalót.
A promóció időtartama:
2025. Nov. 13. - 2026. Jan. 14.
- Samsung Galaxy S22 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3921
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

X-E5 tulajdonosok olvassák el: 

, akkor marad így.
gyári kábellel sem. De legalább adtatok egy tippet. hátha a kábel a ludas!
! 

hemaka