Hirdetés
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT

X-E5 tulajdonosok olvassák el: [link] 
⭐️ Fujifilm GFX / X Cashback promóció fut jelenleg.⭐️
Részletekért nyisd le az összefoglalót. 👇
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Gondwana
üzenetére
F2 portré fotó és makró bukik. De amúgy igen, F2 távolra fotózva nagyon jó. Én relatíve sokat fotzózok makróval, virágokat meg közeli állatokat, szöcske, pók lepke meg ilyenek.
Illetve pl kevésbé kivilágított helységben mikor portréztam, pl kocsma vagy kevésbé kivilágított hely, akkor azért az F2 tudott picit karcsú lenni, de távolra tényleg nem gáz. Meg egy hangyányit kisebb gép is az F mint a V.re: gorgo
Pontosan melyik filmszimre gondolsz? Mi az amit még használsz a Chrome-on kívül? Vagy a Chrome Blue meg Chrome FX erejére gondolsz, amiket külön lehet állítani? Vagy az új feketefehérekre gondolsz? -
Gondwana
addikt
válasz
spanyoll
üzenetére
Röviden, szerintem: X100t alatt ne.
Hosszabban X100s early adopter voltam (amikor beleszórták az usánkának szánt konténert a Csendes Óceánba és az Európának szánt teljes készletet áttolták az amerikai piacra..), na az tényleg brutál jó gép volt, de megjelenés után váltottam X100t-re és nagyon nem bántam meg. Amit írtak sok tesztben, hogy X100s-ről nem érdemes váltani t-re, ez csak azokra volt igaz, akik telefon helyett használták, de ha már akartál pl. auto ISO fix manuál fotózni és expozíciót is kompenzálni, na, az X100s-en nem volt, mint még néhány "apróság".
Szóval szerintem X100t vagy f, a v kezelésével én sem vagyok kibékülve.
Az emlegetett lágysághoz valahogy mindig elfelejtik odaírni a leglényegesebbet: 1m alatt f/2-n, ahol maximum tesztábrát fotózol. 2m-en már f/2-n is köszönjük, jól! -
válasz
spanyoll
üzenetére
Paypal ad részlet fizetést, leglábbis nálunk UK-ban van ilyen opció.
Nekem marha nagy mákom volt a V-vel tavaly. 1085 ojró körül vettem (£911.99) vettem, mikor még bőven felette mentek. Szóval nézni kell, ki lehet fogni. Előre fizettem és nem volt gond, vettem már pár motyót így és kevesebbszer volt gond mint többször, főleg drága motyóknál nem szokott baj lenni szerintem, csak legyen elég értékelése az illetőnek.
DPreview végeredmény, amit pont te is mondassz, nem biztos. hogy megéri-e a váltást, de azért van benne pár mondat ami segíthet. Pl nekem a Classic Chrome qrva fontos volt, meg a Wi-Fi is állandóan használva volt, ileltve neked első géped lenne nem váltanál:
"The final word
To come back to the two ways I said you could look at the camera: as a refresh for marketing purposes or as a significant iteration. Overall, the improvements seem so substantial (and include significant re-engineering of the body and viewfinder), that I can't bring myself to be so cynical. Even without the updated viewfinder adding much to the shooting experience, the addition of the Classic Chrome film mode, built-in Wi-Fi and the improved buttons and customization make this a noticeably better camera than the X100S.
There's still nothing else on the market that offers the same combination of image quality and shooting experience, thanks to its direct controls and clever viewfinder. Sony's RX1 offers a step up in image quality but it's even slower to focus, doesn't have a viewfinder and costs twice as much. And, of course, there are even 28 and 50mm equivalent conversion lenses if the native 35mm equiv field-of-view isn't to your taste (though 28mm shooters would do well to consider the Ricoh GR, if they're willing to work from Raw).
Overall, then, it's a small but significant step forward for the series. And, while I wouldn't suggest any X100S owner should rush out and buy one, X100 shooters may want to look at the list of updates and to see what they're missing out on. But it's the smallness of this step that sees the camera get our Silver award: the X100T feels like a well polished X100S and there's a risk that's going to leave it looking pretty dated if it stays on the market for two years. It's still a lovely camera, and well worth considering if you've never owned one of the series before, but it's not the 'rush out and buy one now' product that we keep hoping the X100 series will be." -
spanyoll
addikt
válasz
lugosi
üzenetére
Nem, aprósokra mást nézegettem. Plusz a V-t inkább már részletre venném, azt meg az ebay nem ad

Amúgy basszus ahogy egyre jobban gondolkozom lehet megoldom a problémát és lebeszélem róla magam és levadászok egy V-t inkább. Vagy ha más nem akkor várok és legalább egy T-t vagy F-et.
Ez a rohadt chiphiány, hogy nem lehet kapni V-t rendesen csak előrendelni... -
spanyoll
addikt
válasz
benedekco
üzenetére
Ja azt sejtem, hogy jobb a T, mint az S, tiszta sor. A kérdés, hogy kell-e. Biztos, hogy a V-nek jobban örülnék, de kiszámoltam és a régi szettem kb annyiért tudnám eladni teljesbe, mint amibe a V kerül. Értem én, hogy öreg gép a Nikon d750 de na. 1400€ nem gyerekjáték pénz azért, hogy a táskába dobjam és szétverjem ivásokkor. Akkor már veszek egy xpro3-at és akkor azt tesztelgetem.
Amúgy ha lenne T most a közelben lehet arra csúsznék rá, de a használtpiaccal most itt kivan a tököm, hogy környékemen nincs. Egy nő mondjuk most adott el egy V-t 700€-ért, rohadt ideges voltam, hogy lecsúsztam róla
mod: amúgy lehet inkább ülök a valagamon és kivárok aprón egy jobbat, mert ott tűrhetőbb árakon mennek, mint a bevizsgált használt garis példányok cégtől.
Persze ez egyértelmű, csak nagy ország Németország, a másik végébe nem fogok elkocsikázni a gépért, 7-800€-t meg előre utalni szintén nem
-
válasz
spanyoll
üzenetére
2018-ban vettem a T-t egy éve cseréltem V-re.
Annak idején utánanéztem és arra jutottam, hogy a T jobb választás az S-nél. Most nem tudom árban mennyi a különbség az S és a T között, '18-ban nekem úgy tűnt, hogy megéri az a minimális extra felár. Sok tesztet olvastam róla olyanoktól akik S-ről váltottak és ugyan volt aki azt írta, hogy újonnan nem volt értelme cserélni, de mégis összességében úgy tűnt, hogy reszeltek eleget a gépen ahhoz, hogy használtan már inkább a T érte meg.
Tartalék akksit érdemes mellé beszerezni.
Imádtam nagyon. Fájdalmaim a kijelző kihajthatatlansága, a grain effekt hiánya és az optika lágysága F2-n. Ezek miatt váltottam V-re. De a D-pad-et a mai napig vissza sírom, nem tudtam egy év alatt se megbarátkozni a joy-al.
Az árát nemcsak, hogy tartotta de a fotógép és a csiphiány miatt még visszább is csúszott mire eladtam.
Azóta beruháztam egy tele konverterre is. Utazásra ugyan nem viszem magammal, de mikor portrézom, vagy olyan helyre megyünk ahol már voltam akkor felteszem és élvezem nagyon. Zsebbe így már nem fér el és baromi zavaró, hogy állandóan leverem róla a kupakot, de ez van, a képekért megéri.Náladná vónák ákkó én vennák egy iksz szász thét ászász á hármádik khenerációt fálasztanám. Aztán ha bejön mehet az upgrade, talán egy VI-re vagy isten tudja mi lesz a hátos, vagy talán kilánces

De mégegyszer mondom, S nem volt a kezemben, össze hasonlítási alapom ígymond nincs.
-
spanyoll
addikt
X100s-ről mennyire beszélnétek le?
X100v nem nagyon van most amit értelmes helyről be tudnék szerezni és akár részletre (Németországban vagyok), plusz nem feltétlenül adnék ki érte szívesen 1400€-t.
X100F nem rossz de akkor már inkább egy régebbit vennék vagy a legújabbat.
T ha jól láttam nem nagy frissítés és nem feltétlenül éri meg a plusz pénzt.
A sima x100 meg ahogy néztem eléggé lágy még és eléggé kis gyerekcipőben járt.
Amire kéne igazából még mindig ugyanaz: megnézni, hogy a rangefinder világ tetszik-e nekem PLUSZ találni egy gépet amit táskába be tudok dobni és a mindennapjaim dokumentálni anélkül, hogy száz kilót cipelnék, féltenem kéne és azon agyalnék, hogy jaj melyik obit tegyem rá.
ekv 35mm nekem tökély gyutáv, azzal nem lenne probléma. -
Gondwana
addikt
3D VNAND MLC kártyákat keresek SDHC 32GB, nagyságrendileg 20TBW várható élettartamosat. Sandisk kiesik, dokumentálatlan marketingbullshit az egész. Transcendnél még vannak industrial kártyák, amik jók lehetnének, de egyrétegű, nem 3D VNAND. Samsungnál az endurance meg csak mikrosd-ben létezik, nem bírja a napi 3-5 kibepakolást. Sakkmatt.
-
s4tch
veterán
Nekem van microSD, több is. Tablet, Raspberry Pi, telefon nem tud mást fogadni, így az XM1-be nem is vettem SD-t, hanem az egyik szabadon maradt micrót tettem bele. Ritkán használom azt a vázat, működik benne a kártya, de ha valami megbízható kéne, pláne fizetős melóhoz, csakis SD-t vennék. Az XT2-ben is az van.
-
Imilenni
addikt
Azért microSD-ket néztem először, mert az ősrégi kompakt gépünkben is az megy, kb 5 éve nincs baja az adapternek, igaz azóta meg sem mozdítottuk a kártyát.
randras_83
Munkához használod, vagy direkt használsz kissebb SD kártyákat?
Egyáltalán itt mi vált be a csoportba?
Kevesebbet nagyobb tárhelyel, vagy fordítva? -
törölt tag
Mert mondjuk kosz megy bele, vagy korrodál
Nekem volt eddig két olyan adapterem is, ami csak úgy megszűnt működni. De amúgy kíváncsi vagyok mennyire húznád fel magad, ha mondjuk a kirándulás/esemény felénél folyton kártya hibát jelezné a gép, vagy nem látná hogy van benne kártya.
Ezzel szemben milyen előnye van? Főleg ha soha nem veszed szét. -
-
Imilenni
addikt
válasz
Matska
üzenetére
Köszönöm, nagyon szép a videó egyébként

Most kaptam egy elég jó ajánlatot az XE2-re, szóval egyenlőre maradok nála.
Néztem a Fuji obikat, szép áruk van.
Más:Memória kártyából mit ajánlotok bele?

Ezt találtam, itt írja hogy a microSD adapterek kissebbek vagy nagyobbak lehetnek mint az ajánlott kártyák, erről viszont nem találtam semmit..
Ezt néztem ki, szerintetek ez jó lehet? -
Rusher4587
tag
válasz
adnoctum18
üzenetére
Ráadásul az már egy nagy felbontású, tűéles EVF-et kapott, szóval bátran!
-
-
cousin333
addikt
válasz
adnoctum18
üzenetére
Úgy fogalmaznék, hogy az autófókusz terén most a vázad a korlátozó tényező, váltás után meg az objektívjeid lesznek azok. Magyarul biztos hogy jobb lesz, mint most, de nem érik el az újabb Fujik szintjét. Követő fókuszban vagy videóhoz az LM-es objektívek a nyerők.
-
Matska
senior tag
válasz
Imilenni
üzenetére
Éjszakai égboltra szűkítve tudok válaszolni, a T2 javára:
- hajtogatós kijelző
- jobban húzható raw
- opcionális battery grip ha hosszasan kinthagynád
- WR - amikor kimegyek a kertbe a gépért hajnalban és csöpög róla a harmat, vagy kiült rá a zuzmara és minden kezelőszerv befagyott, akkor tudom igazán értékelni
- két SD kártya. Amikor reggel visszanéznéd az éjjel készült párszáz képet, de kártyahibát ír ki. Azt az érzést senkinek nem kívánom.Aláírásomban található linken akad pár nem túl friss, különböző Fuji gépekkel (E1, T10, T20, T2) készített, éjszakai égboltot ábrázoló kép, itt meg egy saját timelapse tavalyról, T2-vel: [link]
-
Imilenni
addikt
Egy pár napja már vadászom az X-E2-t, most vágnék bele a digit fotózásba analógról.
Viszont, mennyire értelme lenne átugranom az E2-t, és egy XT2-re beruháznom?
Táj, állat, növény és éjszakai égbolt lenne fotózva. -
válasz
spanyoll
üzenetére
csak épp kevés értelme/félrevezető lehet. Elég fals tapasztalatot fogsz szerezni, amely nem igaz a mostani cuccokra. Persze ha csak a feeling érdekel, esetleg. Fejben tartva, hogy az v. már sokkalta jobb minden működési paraméterben (AF, sebesség, de még az obija is jobb).
Csak akad itt aki egy próba erejéig hagyja hogy kipróbáld az övét, valami bambiért cserébe. Nekem sajnos nincs x100 ... -
madgie
titán
válasz
adnoctum18
üzenetére
Az X-T3 megkapta az X-T4 AF rendszerét utólag, nagyjából csúcsszintet képvisel, mármint Fuji berken belül.
-
törölt tag
válasz
spanyoll
üzenetére
Mondjuk optikai keresővel azért nehéz szerintem használni például a halszemet, mert kb 18mm-től látod a teljes képet a keresőben, illetve 100mm és felette meg már annyira pici részt kellene nézni csak középen, hogy megint csak nem hasznos.
Ha a rangefinder fontos, akkor úgyis kb 18 és 50 közötti obikat érdemes leginkább használni (vagy evf-et). -
spanyoll
addikt
válasz
randras_83
üzenetére
Igazából az obiparkom miatt agyalok. Nem highend, filmes fotózásom miatt nagy része régebbi üveg (hogy legyen rajta rekeszgyűrű is). Cserébe van halszemtől a 400mmig minden is, azokat meg lecserélni húzós lenne

Lehet tényleg valami 35össel bepróbálom a pro3-at vagy egy öreg x100at csak a rangefinderség tesztelése miatt. -
madgie
titán
válasz
adnoctum18
üzenetére
Régi objektívek nem fognak megtáltosodni az X-S10-en sem (ami kb ugyanazt tudja AF-ben, mint az X-T4), a 60/2.4 szerintem kb mindenen lassú marad, az 50-230 nem vészes, elég gyors bármin, a 35/1.4-et sem mondanám annyira lassúnak, sokkal inkább a hangossága lehet zavaró (nyilván az új 33/1.4 gyorsabb azért).
-
Varoz
addikt
válasz
adnoctum18
üzenetére
Én X-T20-ra váltottam X-T10-ről és itt is érezhetően jobb a fókusz. Mondjuk itt jóval nagyobb is az ugrás szerintem. Én azt mondom, hogy csak ezért felesleges rögtön a legdrágább, legújabb Fujiba ugrani. Persze ha a pénz nem releváns a kérdésben, akkor hajrá.
Egyébként elvileg a kérdésedre a válasz az, hogy igen, ugyanaz. -
adnoctum18
senior tag
Hello!
Van egy X-T10-em amit szeretnek lecserelni egy ujabb vazra, legfokepp az autofokusz miatt. Az X-S10 és az X-T30II kozott gondolkodom, meretileg ezek felelnenek meg leginkabb. A Dpreview X-T30II videojaban azt mondjak, hogy az autofokusza ugyanaz, mint az X-T4-e. Vajon az X-S10 autofokusz rendszere is ugyanaz, mint ami az X-T4-ben van? A regi objektivekkel (XF 35 1.4, 60 2.4, XC 50-230) is erezhetoen gyorsabb, pontosabb az AF ezekkel az uj vazakkal? Altalanos hasznalatra nem tevesztenek frusztraloan sokat? Koveto fokusz mukodik a regi lencsekkel is? Az X-T10 korlatai erezhetoek eteren, foleg a fenti objektivekkel.
-
randras_83
addikt
válasz
üzenetére
Nekem egyáltalán nem hiányzik az ff, cserébe gyorsabb az utómunka, és hát nem véletlen nincs FF váza a fujinak. Azért az MF érdekelne közelről csak hát az már húzós.
Egyébként a 7artisan és a TTartisan obik is jók és filléres kategória (a natív Fuji fényerős obikhoz mérve) -
törölt tag
válasz
randras_83
üzenetére
Meg ott vannak a Mitakon üvegek is, ha nagyon kell a bokeh.
De amúgy meg a képminőség az olyan, hogy folyton Sony és a többi FF-hez mérik a tesztek (soha nem a többi apsc-hez), és mégsem egyértelmű hogy kikapna. -
randras_83
addikt
válasz
spanyoll
üzenetére
Szerintem attól nem kell tartani, hogy visszalépsz APSC-re FF-ről, a Fuji natív üvegekkel teljesen rendben vagy, jó mondjuk az 50-140 nem egészen olyan háttérmosásban, mint a nikon 70-200 VR I-em volt, de igazából nem fáj, sőt. az 56 1.2 simán van olyan baba mint egy normális 85ös FF-en. az 50 f/1-ről nem is beszélve.
-
spanyoll
addikt
válasz
üzenetére
Ó hármasból is találtam eleget ha azt akarnám próbálni... Egyelőre első körben nézek majd összehasonlításokat, mert kicsit tartok tőle, hogy apscre visszalépés nagyon nem lenne a barátom.
X100 már volt a kezemben párszor azt szerettem, de ugye egy rendes teszt lenne az igazi.
Q2 is volt már a kezemben, az eléggé szerelem volt, de annyiért... Nemnem. -
spanyoll
addikt
válasz
üzenetére
Damn, tényleg erre nem is gondoltam, hogy kitakarja a rangefinder kereső egy részét ha rárakok valami böszmeséget.
Akkor marad az, hogy valami ekv 35mmessel együtt vadászom le, aztán legrosszabb esetben minimál bukóval eladom.
Köszi a segítséget, akkor elkezdek majd nézelődni, hogy milyen áron mennek.
Néztem összehasonlítást is pro2-vel is. Nehéz... láttam, hogy ISO-ban pl elvileg kicsit jobb a pro2, mint a 3.
De ha már veszek valamit akkor legyen az a latest and greatest. -
törölt tag
válasz
spanyoll
üzenetére
Amennyibe kerül egy AF-es adapter, szerintem egyszerűbb, ha veszel valami megfizethető natív fixet a Pro3-hoz (mondjuk egy 23/2 vagy 35/2), és azzal próbálod ki. Ha használtan veszed úgyis kb árában el tudod adni majd, amennyiben mégsem jönne be. Vagy ugyanez egy X100V-vel.
A nagy-nehéz Nikon obikat ha ráteszed a Pro3-ra, attól nem biztos, hogy megjön az életérzés, főleg ha majd kitakarják a rangefinder nézőke felét. -
spanyoll
addikt
válasz
randras_83
üzenetére
Nem feltétlen a fuji rendszer miatt jönnék, hanem leginkább az lenne nekem a fontos, hogy az analógos dolgokra hajazó kezelőfelület legyen, ergo külön zárseb tekercs, iso, expo komp, stb. Plusz az evf ovf kombó is szimpi. Leicára a tököm sem költ el 15K €-t, így maradna a fuji tesztelni, hogy kell-e nekem ez.
Igazából megvagyok a d750el tökéletesen, csak viszketek, hogy azért csak ránéznék, hogy mit tudnak ezek a gépek. Anno sony a7iii használata mellett pl azt mondtam, hogy hiába rohadt jó, nekem egyelőre még inkább a dslr.
Rangefinderség kérdéses, hogy most változtatna ezen vagy sem, ezért tesztelnék. -
randras_83
addikt
válasz
spanyoll
üzenetére
Hát nekem van manuálisan KF adapterem, anno D750rol jöttem T3-ra AF-es adapterrel nem játszottam, de szerintem nem is lényeg, ha tetszik a Fuji rendszer kompletten akkor jönni kell. A D750hez képest űrtechnika.
Mondjuk van még Nikon obim de az manual. A 35 AF meg a D200hoz maradt
-
spanyoll
addikt
Van valakinek tapasztalata Nikon obik adaptálásával?
Agyalok egy Nikon D750 - Xpro3 váltáson, de mielőtt meglépem és azt a zsák obit elkezdem eladogatni kipróbálnám azért a meglévőkkel.
Sejtem, hogy böszme lassú lenne az af adapterrel, de csak teszt szintig kéne, ha bejön maga a váz akkor úgyis vennék rá dedikált obikat. -
Neon
csendes tag
Uraim.
Segítségeteket szeretném kérni. Van egy Fuji X-T100 váz, ami ES zárra állítva tökéletesen exponált képet készít. Egy perccel később MS zárral és ugyan azokkal az expozíciós értékekkel viszont túl exponálja a képet. Mi ennek az oka? Zár hiba? Valamilyen beállítás? Mit nem jut eszünkbe? Köszönöm előre is ha van tippetek.
-
hemaka
Topikgazda
válasz
Rusher4587
üzenetére
xpro3
-
Rusher4587
tag
Srácok, T4-en kívül melyik váz tud még TIFF konverziót?
-
randras_83
addikt
válasz
sasNAXO
üzenetére
Na hát ez nekem is a bajom, hogy régi aztán előbb utóbb megszűnik a support.
Anno a D200-ammal besétáltam a Nikonhoz, hogy kéne rajta cserélni gumit, meg szorul a dioptria állító, aztán jól megnézegették kapott egy szenzor takarítást, majd mondták, hogy régi vas nincs támogatás.
-
-
-
Varoz
addikt
válasz
vakablak93
üzenetére
Ott írja, hogy 16-50.
-
vakablak93
őstag
válasz
DonRazzino
üzenetére
Szabad megkérdezni mi az a tejfölöspohár?
-
DonRazzino
senior tag
XC15-45 tapasztalat: Cuki, kicsi, a teljesítménye gyengébb, mint egy XC16-50 II-es változatának, de egyáltalán nem rossz.
Miért adtam el 3 hét után? Ha megnyomod a Playback gombot a gépen, akkor 4,2 másodpercet kell várni míg behúzogatja magát az a lajhárfos zoom motorja és csak utána nézheted vissza a képet. Marad a régi tejfölöspoharam helyette. Igaz jó az 1 mm a széles végén, de annyira nem fogott meg összességében a cucc. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Flashback
üzenetére
Előbb a gépre szerettem volna feltenni, ezért végül kivágtam.
De sajnos úgy tűnik nem ért semmit az egész. Ugyan a gumi nincsen megnyúlva, visszament a helyére tökéletesen, de mégis ugyanazokon a pontokon feljebb emelkedik, hiába szorítom oda, csak egy ideig marad teljesen a helyén.
Másik gumi kellene, de azt nem kapni.
Marad a szerviz majd valamikor.
[kép] [kép] -
törölt tag
Sziasztok!
Megérkezett a 3M 300LSE kétoldalú ragasztó, már le is szedtem az X-T1 borítását, lepucoltam a gép és a borítás felületét is isopropyl alkohollal, elérkezett az idő a visszaragasztáshoz.
Tud esetleg valaki stancot x-t1 borításához a kétoldalú ragasztó kivágásának megkönnyítése végett?
A gumiborítás nyúlik, nem lehet jól kiteríteni síkban, elég nehéz körberajzolni/körbevágni. A gépen nem szívesen vágnék szikével, illetve nem is ragacsoznám össze a gombokat.
-
Matska
senior tag
válasz
toshiba300
üzenetére
Egy kisvaku vagy egy fix sem fog ártani beltéri családihoz. Ott nagyon gyorsan fogy a fény.
-
válasz
toshiba300
üzenetére
Nincs hibája, árához mérten jó obi. Bő 2x áron van jobb, ha ez nem elég.
-
s4tch
veterán
válasz
toshiba300
üzenetére
Kiváló objektív, ne aggódj a képminőség miatt.
-
toshiba300
tag
Sziasztok! Az XF 18-55mm objektívről tudnátok nekem írni néhány sort(előnyök/hátrányok)? Korábbi bejegyzéseknél olvastam, hogy 30-35 mm felett az élességével probléma lehet(ez mennyire vészes?), ezen kívűl valami hibájáról lehet tudni? X-T30 II vagy X-S10-re szeretném rakni, családi (beltéri) és utazós eseményeken használnám.
-

sheratan fórumtárs ma megkönnyítette az életemet
Átvettem tőle az 5 Literes PD táskát, ezúton is köszönöm szépen!
Tökéletesen elfér benne a Fuji szett mindennel és érzésre kisebb is mint az új 6L verziók!
Köszönöm szépen!
Egy kis segítség annak aki PD Sling táskán gondolkodik az valahogy úgy számoljon hogy:
- 3L-be egy (kisebb/közepes) zoom (16-80 vázon még éppen) és egy közepes prime +kieg., vagy 2x kisebb prime fér bele.
- 6L (5L) - zoom lens + 2 x prime vagy az egyik helyett strap. Ilyenkor is még marad benne hely, szóval elég kényelmes. A zsebekben pedig szétszórni a kiegészítőket (kábelek, tartalék akku). Van tabletnek hátul egy külön zseb (kb 8" elfér)
- 10L - Ezt meg se néztem mert nekem már nagy volt... -
Ébri
senior tag
válasz
lugosi
üzenetére
Ezeket a loweprokat pont azért szeretem, mert egy picit ez, egy picit az, s igen, nekem is van kicsi oldaltáska váz+obi+2 obi, nagy táska amiben általában vannak a cuccok (kivéve 60-as makró) amit csak fel kell kaptni, fenti sling hátizsák, s egy több mint két kilós nagy hátíizsák, amiben a teteje normál, az alja fotós, de combnyaktörésem óta igyekszem csökkenteni a cipelt súlyt, ezért próbálok könnyebb táskát találni, amibe azért egy 70-300 méretű tele+2-3 obi belefér, és van normál pakolos része is. És könnyen hozzáférhető, mint ezek az egypántosak. Hát nem sokat találtam.
-
válasz
lugosi
üzenetére
Mindig keresem az ideális táskát az adott feladathoz...
Lehet én csinálom rosszul (vagy csak ez a női táska mánia férfi megfelelője
) de nálam ilyen tematikus táskák vannak:
Kis fotós utcai
Nagy fotós laptoppal utazós
Céges laptopos
Privát laptopos
Biciklis bevásárlós
Kb nem kell gondolkodni, csak felkapom a megfelelőt...
-
-
Ma voltam a Tripontban és sajnos pont nagyon kényelmetlenül fér be a 3L PD Slingbe a kis Fuji szett (X-S10, 16-80, 35, strap). Pedig csak egy kicsi kellene hogy jó legyen... Mondjuk egy 3,5-4L táska...
Marad a hat literes ha nem találok köztes megoldást és megbarátkozom a szürke/kék színnel ... Mert jelenleg fekete nincs náluk. -
DonRazzino
senior tag
válasz
jjeahh
üzenetére
Őszintén szólva nem vagyok vele kibékülve, hogy egyáltalán használnom kéne AF-S-t bármire is. Tekintve, hogy back button AF van úgyis beállítva, ezért elvileg állandóan AF-C-ben lehetek akár ha tájképezek is. Megnyomom a hátsó gombot amíg élességet nem állít és elengedem.
-
Ébri
senior tag
Időnként úgy látom minden márkánál előjön, hogy használhatatlan erre vagy arra a célra, bár akadnak olyan mazochisták akik egész jó képeket csinálnak velük. Számomra ezek inkább preferenciakérdésnek tűnnek.
Jogos, hogy sportnál AF-C elég fontos, természetfotónál (úgy általában zöldben) a fuji tud érdekességeket produkálni, viszont néhány más tekintetben meg előnyös. Kérdés hogy utóbbiak kárpótolnak-e az előbbiekért. Ugyanakkor a márkaváltók között találkoztam többekkel, akik x havonta cserélik le a felszerelésüket, mert más márka mégis jobb színvisszaadásban, AF-C-ben, akármiben. És ez így is marad, évek óta nem látok iszonyúan hatalmas különbséget egyes márkák között, ami alapján egyik bárkinek jó lenne. illetve ne lehetne párhavonta találni jobb márkát, vázat valamilyen szempontból.
Szóval megértem, ha kiderül, hogy a fuji mégsem jó erre vagy arra, a kérdés, hogy megéri-e emiatt váltani, illetve utána elégedett lesz-e a delikvens. Legegyszerűbb lenne két rendszert fenntartani, s amit többet használok, megtartani, de azt hiszem, ez nem túl reális kis hazánkban
. -
Varoz
addikt
válasz
DonRazzino
üzenetére
Amit mostanában látok Sonys csoportokban, csak ennyit írnék: Hello redőnyzárcsere!
-
válasz
DonRazzino
üzenetére
Nekem meg a kedvenc feature ez: 100% kivágás. OOC. Elég sok természetfotó esetén tilos belenagyítani a képbe. Már megszoktam, de ezt nem lehet megszokni. Így élek...
-
jjeahh
nagyúr
válasz
DonRazzino
üzenetére
Gondolom af-s oké, csak a követő af sz*r (?).
-
hemaka
Topikgazda
válasz
DonRazzino
üzenetére
Nekem van A6400 is és a fókusza valóban jobb, de a JPEG meg olyan ritka trágya, hogy némelyik kép sárga, néha kék, néha meg zöld, épp milyen kedve van akár egy sorozaton belül is...
Szóval aki szeret szarakodni a RAW fájlokkal annak biztos jó, de kösz én kihagyom, mint hobbista kattintgató. Nem véletlen adtam oda asszonynak, neki mindegy, az insta filter mindent elbír.
-
wms
senior tag
válasz
DonRazzino
üzenetére
Én szintén ezért szálltam ki a Fujiból, pedig imádtam.
-
DonRazzino
senior tag
Most múlt el 6 éve, hogy különböző sporteseményeken hivatásszerűen fotózok Fujival. Tegnap azon merengtem miközben egy félszembefényes, közepesen kontrasztos helyzetnél pulzált ez a telibebaszott X-T4 az XF50-140-nel rájöttem, hogy az érzés ismerős. Ugyanezzel a fos AF-fel hadakozom azóta. Mennyi a javulás a T2 óta? Hát mondjuk 20%, de a lemaradás már akkor hatalmas volt.
Kompakt méretben kiváló képminőség, nagyjából utolérhetetlen out of camera jpg-ek. Ez egy olyannak aki 500-1000 képet ad át egy napon és az erdőben mászkál két markolatos vázzal az oldalán hihetetlen fontos ismérvek. De Isten a tanúm gyerekek ha az idén jövő váz(ak)kal a Fuji nem lép előre legalább egy 4 éves Sony A7III szintjére felrakom az egész lomot apróra mert a tököm tele van a járulékos veszteségekkel. Hogy meg kell lőnöm 3000-3500 képet a futókról, hogy 1000 biztos jó legyen. 6 év után egy kicsit izzasztóbb szituban ugyanúgy anyázva nyomkodom az AF-C Custom settings menüt meló közben lófasz erdménnyel. Egyszer mindennek eljön a vége, nálam most következik ez a fordulópont. Én neked drukkolok Fuji de most virítanod kell valamit. -
Ice!?
őstag
Sziasztok,
feleségemnek tervezünk X-T4 -et vásárolni 16-80mm kitben, van esetleg olyan kereskedés amit érdemes kerülni, amit ajánlanátok például árat vagy garancia valósságát figyelembe véve?
Van létjogosultsága külföldről történő rendelésnek? Csodálatos EUR árfolyamunk van, de meglepne, ha pont ebben a szakmában nem lenne kellemesebb árfekvésű külföldi megoldás.
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
⭐Cashback promóció.⭐
Részletekért nyisd le az összefoglalót.
A promóció időtartama:
2025. Nov. 13. - 2026. Jan. 14.
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- SSD kibeszélő
- Hardcore café
- Sorozatok
- Fujifilm X
- Macska topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 3060Ti 8GB SilentiumPC Signum SG1 TG FSP 700W
- Thermalright Phantom Spirit 120 SE
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4143
- iPhone 17 Pro Max Mélykék - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Gyönyörű iPhone 13 128GB Fehér (100%) - 12 hónap JÓTÁLLÁS - Kártya független
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

X-E5 tulajdonosok olvassák el: 
.

hemaka