Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1673) Kareszovics


Kareszovics
addikt

Sziasztok!

Mielőtt a lényegre térnék és kiderülne miért ebbe a topikba írtam egy rövid felvezetés:

Az adatlapomon szereplő konfigban a VGA kb 3.5 éves, nagyjából ennyi a táp is. Durván két hete bejött a normálisabb, meleg idő és szomorúan tapasztaltam, hogy játék közben egyik pillanatról a másikra kikapcsol a gép.

Na gondoltam magamban itt az ideje egy jóforma takarításnak: alaposan kiportalanítottam a gépet. De ez sem segített. Fogtam újrapasztáztam a videókártyát, illetve levettem az oldafalt. Ekkor markáns javulás lépett fel üresjárat 56 fok, játék közben 72 fokos volt. Mondanom sem kell, ez sem segített. Gondoltam egy nagyot, mivel ezer éve nem vettem a gépemhez semmit és házban eluralkodó melegre fogtam az egészet, vettem egy új házat, név szerint egy Sharkoon Vaya II Value-t.

Na ezzel sikerült elérnem azt, hogy zárt házban lett 56 fokos a kártya, illetve minden más hőmérsékleti mutatóm is nagyon sokat javult.

De nyilván nem írnék ide, ha minden rendben lenne, mert nincs. :D Továbbra is fagy a cucc. Na gondoltam megnézem tapintással a különböző komponenseket:

- merevlemezek hűvös
- CPU hűtő okés
- még a vidkari bordái is tapinthatóak
- ellenben a tápegység szinte süt, nem kicsit. Tapinthatónak tapintható de vastagon túl megy a kézmeleg fogalmán.

Egy pillanat alatt bekúszott a fejembe, hogy sz@r a táp. Kértem tanácsot itt a fórumon és az FSP HEXA+ 400, illetve 500-as modellt javasolták; egyedül vidkarit tervezek cserélni a közeli jövőben, egy GTX 750Ti-re.

Fentiek ismeretében mi a véleményetek az egészről? Tápcsere megoldaná a bajomat, vagy még mindig lehet valami más oka a bajnak. Tegnap beraktuk cimbi VGA-ját, rövid időn belül azzal is lekapcsolt a cucc.

Válaszotokat előre is köszi és bocsi, ha nagyon hosszú volt. :R :)

http://steamcommunity.com/id/sgtavitus?l=hungarian

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.