hali !
FSP Hyper M 600W-os tápról valami vélemény?
vagy hasonló árban valami jobb érdekelhet M.
köszi
Ami elromolhat, az el is romlik xD
hali !
FSP Hyper M 600W-os tápról valami vélemény?
vagy hasonló árban valami jobb érdekelhet M.
köszi
Szia!
Nemrég vásároltam egy hyper m 600W.
Meg vagyok eddig elégedve vele, halk, a kábelek kicsit merevek, de elég hosszúak, mindegyik harisnyázott.
Alsó tápos házban használom.
A dobozt mikor átvettem, meglepődtem, hogy milyen nehéz volt. Érezhető, hogy van benne anyag.
Kb. 1 hete használom, eddig bevált.
[ Szerkesztve ]
szia!
Köszi a véleményt. én is azt veszem
FSP Hexa 400 tápom van, 6 pines VGA csatlakozóval. Vettem egy 1060-as VGA-t, ehhez 8 pin kell.
Rendeltem egy Delock 6 to 8 pin átalakítót, 3 év garanciával.
Nem gáz ez így?
Play Hard GO pr0! - A bugfix a hiba véglegesítése a programban. http://steamcommunity.com/id/redneck026/
Miért lenne gáz? Az átalakítók arra vannak, hogy használjuk őket. Egyébként nem is tudtam, hogy az 1060-ashoz 8 pin-es kell.
Milyen 1060-ashoz kell a 8pin-es csati? Valami tuningos változat lehet. Normál esetben a pci-e sínből felvesz 75W-ot, azt meg kiegészíti a 6 vagy 8 pin-es csatiból maximum 120-ra, ez egy normális 1060-as TDP-je. A 75W és a 120W között nem akkora a difi, hogy bármi baj lehetne. De azért elkezdett érdekelni a kártyád, amihez 8pin-es csati kell, mert nem értem a gyártót.
[ Szerkesztve ]
Egy FSP Hexa+ 500W tápom van. Jól hozza a dolgát. Szerencsére nincs okom panaszra.
/Honor 9 Blue/
Örülök
Nekem egy aurum van, az is jol hozza a dolgat
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
Csak infoként írom, hogy az FSP HEXA 500W (HE-500) tápom úgy néz ki fél évvel a két év garancia lejárta után megpihent. Nem volt pukkanás, füst, zaj. Egyszercsak már nem kapcsolta be a gépet. Se azt amibe benne volt, se a teszt gépet. Nem volt agyon hajtva (i3, 1 vinyó, 1 ssd, R7 260x), három ventis Midi ház, és folyamatos portalanításban volt része.
Mivel már nem volt garis leszedtem a burkolatot, hogy megnézzem vannak-e külsérelmi nyomok, de semmit se találtam. Nem volt pukkanás, füst, zaj.
Úgyhogy most tápot nézek, és olvasom hogy jók az FSP-k (ezért is vettem ezt a mostanit is), de egy kicsit megingott a bizalmam a márkában, így hogy fél évvel a gari lejárta után kuka lett. Persze az tök jó, hogy működött a védelem, és nem vitte magával a gépet, de hát ezért vesz az ember minőségit. Viszont lehetett volna tartósabb.
[ Szerkesztve ]
Sziasztok !
Előző héten vettem egy Fsp Hydro X 450-et és, hogy most eddig csak nem vettem észre vagy nem is csinálta azt nem tudom, de az a jelenség áll fenn, hogy mikor kikapcsolom a gépet és a táp is lekapcsol akkor kattan egyet. Ez normális-e vagy sem ?
Sziasztok!
Nekem egy FSP Raider 550w-es tápom van, kb. 2 éves. Az utóbbi idóben azt produkálja, hogy lenyomva kell tartani a bekapcs gombot a gépházon hideg indításkor, úgy indul el. (Vagy pedig megnyomom egyszer, amire semmi sem történik látszólag, majd mégegyszer és erre szintén elindul, tehát kettő lenyomásra indul el a gép). A tápegységen a kikapcs-bekapcs gomb megnyomása sem segít ilyenkor a dolgon. Miután elindult az oprendszer, semmi gond, közben sem áll le, nem fagy le stb. Ilyenkor kikapcsolhatom, majd simán elindul egy gombnyomásra is. Nincs túlhúzva a proci, nincs matatva rajta semmi. Nem tudom mi lehet a hiba, de én a tápra gyanakszom. A power gomb az egyedüli, amit eddig kizártam.
Köszi mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
Sziasztok!
Az lenne a gondom,hogy vettem egy FSP- Hydro 600W tápot kb 3 hete és tegnap este arra lettem figyelmes,hogy kombustor,3DMark és néhány játék alatt ilyen fura sípoló/ rezonálós hangot hallok. Egy ideig hallgattam a tápot és a kártyát is,de aztán olyan mint ha tápból jönne.. Vsync bekapcsolva a játékok alatt. Ezzel lehet valamit kezdeni, gondolok itt gari cserére? Vagy törődjek bele? Táp csere nem megoldható, a környéken senkinek nincs ilyen teljesítményű tápja.
Konfigom:
ASUS P8Z77-V LK
Intel Core i5 3570K [~4.3GHz] + Cooler Master Hyper TX3 EVO
AMD Radeon R5 ES ~ 8GB (2x4GB) DDR3-1600 MHz CL9
SAPPHIRE RX 480 Nitro+ OC 4GB GDDR5 256bit
Western Digital Red 2TB (WD20EFRX)
FSP Hydro 600W (HD 600)
Sziasztok!
A kb. egy hete vásárolt FSP Hyper S 500 tápom működés közben halkan kerreg, ez normális?
Köszi!
Bocs a duplaposztért, de közben kiszereltem, és még mindig kerreg, úgyhogy csináltam róla hangfelvételt: https://clyp.it/c35ej2br. Ez egy-két cm-ről lett felvéve telefonnal. Persze beszerelve, távolabbról ennél halkabb, de azért még a ház két ventijének + prociventinek a zaján keresztül is kihallható.
(Plusz miután kiszereltem, hallottam, hogy a táp kikapcsolt állapotban cicereg is egy kissé.)
Mindegyik Hyper így zajol, vagy küldjem vissza gariztatni? Ennyivel vissza lehet küldeni?
[ Szerkesztve ]
Már egy páran írtak itt a fórumban ilyen hibáról a hyper esetében.
Egy próbát megér hogy megkérdezed a boltban, hogy ilyenkor mi a helyzet, kicserélik?
Ha nagyon zavar akkor inkább más tipust kérj vagy cseréld a ventit garvesztés terhe mellett.
A cicergést nem fogja megszüntetni a venticsere természetesen.
Az aurumom nem cicereg nem kerreg 4 évesen sem. A minőséget meg kell fizetni
Köszi a választ!!
A cicergés nagyon halk, csak akkor vettem észre, amikor egészen közel hajoltam a táphoz, hogy felvételt készítsek és síri csend volt a szobában.
Hát igen, akkor az lesz, hogy rákérdezek a boltban. Nem szívesen piszkálnék bele, mert mégiscsak 5 év gari van rá. Ha nem javítják a boltban és továbbra is zavarni fog a zaj, lenyelem a békát és cserélem egy másik tápra, ezt pedig eladom így ahogy van, ár alatt.
Valószínűleg jobb, ha nem foglalkozok mostanában szerencsejátékokkal, az újonnan összerakott gépemből:
- a procinak a gyári ventijét már cserélték, mert az is kerregett
- a tápom kerreg
- a GTX1060-am coil whine-os
Ennyit a P400S hangszigetelt házról, szerencsétlen már feladta a harcot.
Fel a fejjel, a coil whine -on kívül a másik kettőt meg lehet oldani
Sziasztok!
FSP Hexa+ 400W-os táp elég egy Sapphire R9 270X kártyának?
Xiaomi Mi 9T 128GB Glacier Blue
Szia!
A 270X terhelve ~200W fogyaszt, ha az aláírásodban lévő proci mellé menne, aminek a TPD-je 77W akkor elégnek kell lennie.
VCP6-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
Köszönöm! Igen az a proci
Xiaomi Mi 9T 128GB Glacier Blue
Nincs mit
VCP6-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
Tiszteletem,
FSP350-60APN tápom ventilátora szétkopott, egyre többször kezd éktelen zajongásba. Ventilátorcsere a terv, de egyáltalán nem vagyok képben a témában.
Tudtok esetleg olyan csendesebb ventilátor típus(oka)t, ami(k) FSP350-60APN-be gond nélkül beszerelhető(k)?
Köszönöm o/
- - - - - - - - - So, wake up, Mr. Freeman. Wake up and smell the ashes. - - - - - - - Eladó ezmegaz -> https://goo.gl/YLYYAv - "Veszi a rák újonnan, hardverapróról van. :)" by lezso6 Ennyi :)
Sziasztok.
A hexa,hexa+ es apn 85+.os 400as tapok kozott mi a kulonbseg?melyik a jobb?ezek full harisnyasak?
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
(#1825) zsolesz010 válasza zsolesz010 (#1823) üzenetére
Talán valakinek segít: Arctic F12 PWM PST CO lett beszerelve végül. Gyári venti levágása és cseréje után az Arctic közvetlenül az alaplapi házhűtő (szintén PWM) csatlakozóra lett rádugva; BIOS a procihőmérséklet alapján szabályozza a fordulatát (az a fő fogyasztóm).
Semmi hangja, 1000rpm alatt pörög alapjáraton.
[ Szerkesztve ]
- - - - - - - - - So, wake up, Mr. Freeman. Wake up and smell the ashes. - - - - - - - Eladó ezmegaz -> https://goo.gl/YLYYAv - "Veszi a rák újonnan, hardverapróról van. :)" by lezso6 Ennyi :)
Skacok, ha valakit érdekel megnyílt a magyar FSP (Fortron Source) hivatalos facebook oldala. Akit érdekel az itt tud ránézni: https://www.facebook.com/FSP-Hungary-1588579737851354/
If you've got no way to fight, you're just getting in the way! If you're killed without accomplishing anything then you'll have died for nothing! RIN
Kaffa
Remeljuk a ventije is halk
Sziasztok!
Vásároltam 2017. 07.20.-án egy FSP Hyper 500W M tápegységet.
A tápegység viszont nem működik az én gépemmel, ezt jeleztem ahol vettem és 2017.07.24.-én vittem be a szervízbe.
2017. 08.08.-án visszakaptam a tápegységet, ahol bevizsgálták és közölték, hogy minden rendben működik, jó a tápegység.
Nekem most egy LC Power 600W típusú kb. 5-6 éves táppal működik a gépem. Minden rendben működik, fut rendben van, semmi újraindulás, lefagyás ilyesmi.
Asrock 970 Extreme3 alaplap
FX 6300 processzor
Gigabyte HD 7750 videókártya
Kingstone 120GB SSD
WD 1TB vincseszter
Ez a konfiguráció több mint 3 éve működik tökéletesen, hiba nélkül. Az FSP táppal viszont nem akar elindulni ez a konfiguráció, a bekapcsoláskor forognak a ventilátorok CPU hűtő, videókártya hűtés, ház ventilátor. Olyan az egész mintha kevesebb voltot kapna, pl. 5V-ot csak a 12 helyett, pl. az alaplapon lévő digitális optikai kimenet sem világít pirosan, míg a régi táppal ott látszik, hogy „kap áramot”. egyszerűen a monitor nem kap jelet, vagyis nem indul el a gép.
Alaplapon volt elemcsere, BIOS reset is. Darabokba volt szedve a gép, úgy sem indul el, csak a proci volt az alaplapon úgy sem működött. Memóra vissza úgy sem, videókártya vissza úgy sem.
Kérdésem, nem lehet hogy ez a táp nem támogatja AMD-s rendszereket? De nem egy olcsó és noname tápegység ez.
Kipróbáltam, egy másik gépben működik vele (Inteles) az én konfigom (AMD-s) az pedig továbbra sem.
Az AMD-s configuráció más voltot igényel?
Mi ilyenkor a megoldás? Másik tápegység vásárlása?
köszi
Rejtélyes eset
Mennie kellene minden logika szerint.
Nincs semmi trükk az amd -s rendszerekben táp szempontjából. Ha mindent jól kötöttél be mennie kellene.
Ha lehetséges cseréld le a tápot más típusra ott ahol vetted.
Vagy vidd be a komplett gépedet, hogy ők is megnézhessék.
Fél moduláris verzió FSP HEXA 85+ 550W (HA550M) PDF képen látható.
Fix kábeles FSP HEXA 85+ 550W (HA550)
képek, www.coolpc.com.tw
[ Szerkesztve ]
Szerintetek egy 8-9 éves FSP 350 PNF táp elbírná a következő konfigot?
A8 6600K (APU) , 2x4Gb DDR3, Gigabyte F2A88XM-HD3 alaplap, egy DVD-író, 500Gb Samsung HDD (várható egy SSD mellé). VGA kérdéses, egy ATI( , de régen írtam le ezt) Radeon HD 5550 van a jelenlegi intel-es konfigban., de ha az APU erősebb akkor az repülne.
Igazából úgyis fel lehetne tenni a kérdést, hogy mi fogyaszt többet?
A gépben jelenleg lévő C2D e5200, Gigabyte lappal, 2 db RAM modullal vagy a fenti AMD konfig (minusz a VGA, +SSD)?
Elbírná csak a későbbi vga a kérdéses.
Sziasztok,
Az FSP 2017 karácsonyára nyereményjátékot indít. A Facebook poszt az alábbi linken elérhető ahol megtalálhatók a részletek.
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1883565748352750&id=1588579737851354
If you've got no way to fight, you're just getting in the way! If you're killed without accomplishing anything then you'll have died for nothing! RIN
FSP Hydro PTM+ 1200W
Belső a ventilátor felől, a vizes oldala nem látszik, arról még nincs kép.
Forrás: fsp-europe.com
[ Szerkesztve ]
Ez kaffa táp
Csak kicsit feleslegesnek érzem.
A winyomnak nagyobb hangja van mint az aurum tápomnak.
Elvileg a víz nem azért van benne hogy halkítsa, 1200W-ig ventilátoros, 50% félpasszív, vízzel 1400W.
A félpasszív üzemmódra hatással van-e a víz nem tudom. Víz nélküli-e az 50% vagy csak vízzel.
www.legitreviews.com
[ Szerkesztve ]
Hali!
Hamarosan jönni fog egy kisebb kiadás. Viszont most az első 500 PSU-hoz BitsPower kiegészítők járnak.
Sziasztok az alábbi konfigot hogy bírná egy FSP HYPER M 500w?
CPU: i3 8100,
RAM: Crucial 8gb drr4 2400mhz Ballistix sport,
ALAPLAP: Gigabyte GA-Z370M-D3H
GPU (ez még nincs a többi már be van szerelve): GTX 1080/GTX 1070
Háttértárak: egy 500gbos hdd meg egy m2es 120 gbos SSD
Szia,
Itt egy link a GTX 1080 fogyasztásáról (ez változhat gyártó szerint)
http://www.tomshardware.com/reviews/nvidia-geforce-gtx-1080-pascal,4572-10.html
Én szerintem inkább egy 650W-os modellben gondolkodnék és akkor nem okoz gondot egy esetleges későbbi erősebb CPU beszerelése se.
[ Szerkesztve ]
Heyyo!
Van egy Hyper M 600W-os tápom, elég rég óta használom és remekül kiszolgál, viszont az utóbbi egy évben random télleg bármilyen logika nélkül valamikor elkezd zajt okádni magából. Feltételezem a venti a ludas, mert újrainditást nyomok akkor folytatja, viszont ha leállitást és úgy inditom újra akkor megszűnik. Ez esetleg azért lehet mert hozzá ér valamihez vagy szimplán a venti lett szar? Valami kis olajjal vagy akármikor lehet neki jobb esélyt adni vagy marad a garancia? Illetve ha gariztatni kell, mivel 5 év gari van rajta /legalábbis dobozon ez áll / akkor a gyártóhoz vagy a boltba kéne visszavinni vagy küldeni?
Hangja / mivel telóval vettem fel hirtelen ezért erősen hangositani kell rajta, hála a noise cancel mikrofonoknak / : https://vocaroo.com/i/s1dMt0AwrsFy
3770k + EVGA SC 1070 + 24GB | ZUK Z2row LOS18.0
Szia!
Ha piszkálod, minden esetben ugrik a garancia!
Lehetséges, hogy hibás, de ha már lejárt a garancia (bolti) akkor a vásárlástól számított 5 évig elméletileg garanciát vállalunk a termékre. Érdemes lenne velünk felvenni a kapcsolatot, lehet, hogy a technikusok tudják, hogy mi lehet a baj. Írj az FSP supportnak vagy valamelyik Facebook oldalnak
[ Szerkesztve ]
Supportnak már irtam, nem kaptam választ. Megpróbálom facebookon, köszönöm a tippet!
3770k + EVGA SC 1070 + 24GB | ZUK Z2row LOS18.0
Minden képen egy kis időbe fog telni mire a válasz megjön, de értesítünk róla Facebookon!
[ Szerkesztve ]
Hi!
A Hexa+ 400 tápegységnek az egyik 12V-os ága 17A, a másik ága 15A. Melyik a PCI-E táp ága?
Szia, 1 kábelen van a kettő 6 + 2pin, így emlékeim szerint az első csatlakozó 17A a második 15A, mind a 2 PCIe
[ Szerkesztve ]
Egyáltalán nem így szoktak felosztva lenni az ágak egy tápban.
A régi Hexa-nál a 12v2 ment a PCIe-nek, a 12v1 minden másnak, de ez a többi gyártónál pont fordítva szokott lenni, az új Hexa+ról pedig már nem találok ilyen táblázatot.
Igazad van, v2-n szokott lenni... Nem tudom, hogy mire gondoltam :/
[ Szerkesztve ]