Hirdetés

2021. március 8., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) 14adam


14adam
addikt

FSP táp tulajdonosok tapasztalatait, kérdéseit, vagy akik nem tudják eldönteni, hogy melyiket vegye várjuk ebbe a topicka.

Itt azokat az FSP tápokat látjátok amelyek megkapták a 80+ minősítés valamely szintjét.

Néhány szót írnék az FSP tápjairól. Az összes tápját nem fogom felsorolni, mert több mint 200-féle tápja volt.
2db Gold minősítésű tápja készült, az egyik a 250PFK és a 700TGN. Mind a kettő nagyon ritka táp, Mo-on nem is forgalmazottak, külföldön is nagyon ritkán fordulnak elő. De a cég kárpótol a sok Bronze és Silver minősítésű táppal.

FSP 400GLN: sok ember Gigabyte Superb 460-nal rendelkezik, de ez ugyan azt a belsőt kapta. Nagyon jó táp, csak volt néhány olyan amelyikbe selejtes kondi került. A 400-as GHN is erre a belsőre alapoz, viszont az kapott 80+ minősítést.

FSP Zen: ez egy passzív táp (venti nélküli), ezért is kerül annyiba amennyibe. Az első szériák még "ciripeltek" és nagyon le kellet terhelni, hogy elinduljon. Mára ezt már kijavították.

FSP PNR: PNF-nél kisebb hatásfok, nagyobb mértékű melegedés "köszönhetően" a kisebb hűtőbordáknak. Kisebb szekunder oldali borda és a primerköri pufferkondenzátor is kisebb. Emiatt hangosabb a PNF modelleknél, mivel a hamarabb felmelegedő bordák miatt már alacsonyabb terhelésen is felszabályoz a ventilátora. Ettől függetlenül ugyanúgy az ajánlott tápok között a helye, minőségi kapcsolástechnikával és alkatrész megválasztással rendelkezik.

FSP-CRG: PNF néven árulják sok helyen, ezért érdemes utánaérdeklődni vásárlás előtt, hogy milyen típus is igazából, de ez nem azt jelenti hogy a CRG-t nem szabad megvenni. Hasonló a felépítése mint a PNF-nek, de róla is elmondható ugyanaz ami a PNR-ről: "kicsit kispórolták belőle az anyagot". Ezt majd az alul lévő képeken lehet is látni. Az FSP-Saga egyszerűsített változata, fényezés nélkül és kevés kábellel. Ha ára kedvező, még mindig jó vételnek számít.

Saga: A CRG / PNR kissé erősített, kicsinosított (fehér szín, fekete ventirács, kötegelt 24 tűs csatlakozó erek) változata, a PNF-nél azért valamivel kevesebb anyag és kakaó van benne.

FSP PNF: Nagyon jó táp, csendes, és ebben már jóval nagyobbak a bordák. Jobb hatásfokkal rendelkezik, mint az előbb említett 2 tápegység, és erősebb is. Sajnálatos módon nagyon nehéz beszerezni, mint ahogy fentebb is írtam, már szinte mindenütt CRG-t kapunk helyette.

A melyik tápot vegyem topic első hsz-ét idézném az Epsilonokkal és Everestekkel kapcsolatban:
Az FSP újabb szériás tápjairól(Epsilon/Everest szériák):
Az Epsilon szériával vannak problémák, de csak a 600-700W felettiekkel, mivel az összes a GLN 500-as elektronikájára épül. 600W felett az már kevés, ez a meghibásodások oka. De a kisebb, 400-500W-os darabokkal semmi gond nincs. Ár/értékben nagyon jó vételnek számítanak.

Fsp Saga II & Apn: mind a kettőbe ugyan az a belső van,2x17A leadására képes 12v-n ami 336w-t jelent a 400-as tápjuk.Mind a kettőbe ugyan az a venti,csak a Saga külseje szép fehér színű a másiknak meg a szokásos szürke.Az apn-nek nincs 6pin-es csatija de viszont alsótápos házba ideális.A saga-nak csak 40cm-s atx kábele van és bevan haisnyázva.Mind a kettőnek 85% körüli a hatásfoka.
Apn & Saga2

Fsp Ghn: Gln frissítése.17A+15A-es 12v-s ággal rendelkezik ami 384w-t jelent a 400w-s tápnál.Sok kábelel rendelkezik és van rajta 6pin-es a vga-ra.Szokásos YateLoon ventit kapta.

Fsp hivatalos honlapja
FSP saját 80+ listája

[ Módosította: bolondember ]

(#2) Dyno válasza 14adam (#1) üzenetére


Dyno
veterán

Ami a tápos totyikba van PNR/CRG/PNF témáról copyzd ide át.

ja amúgy 1. :DD

szerk: Fsp Saga: pnr-nél és a crg-nek kicsit erősített változata,de még mindig nem érte el a pnf szintet.

Saga első szériája egy az egyben CRG sorozat volt.
Saga2 meg ugye egy az egyben APN. Csak mindkét esetben jó külsővel.

[ Szerkesztve ]

(#3) MZsoltee


MZsoltee
veterán

Akor legyen egy kis gyakorlati kérdés is:

Lenne nékem egy FSP400-60HLN tápocsám, ami nagyon jól végzi a dolgát, csak egy kis gondom van vele, rezonál tőle a ház. Gondolom a venti teszi, így első körben meg fogom tisztítani a ventit. de ha ez em lenne elég akkor gondolom venti csere lesz a dologból. ÉS itt jön az első kérdés. Mit lehet/érdemes beleszerelni, hogy halk és rezonancia mentes legyen a történet. A másik ami bonyolítja, hogy forrasztva van a cucc...

A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.

(#4) Dyno válasza MZsoltee (#3) üzenetére


Dyno
veterán

Tutira a venti rezonál?Nem véletlen a vinyók rezonáltatják át az egész házat?Mert nálam is ez a helyzet és néha zörög is miatta a tápom. :(((

(#5) 14adam válasza Dyno (#2) üzenetére


14adam
addikt

Okés,szóltam a modiknak.Kiis ment a fejemből,hogy ott sokkal részletesebben le van írva,meg pontosabban

(#6) MZsoltee válasza Dyno (#4) üzenetére


MZsoltee
veterán

Kipróbálom azt is hogy vinyó nélkül cdről pendrive-ről bootolok...

A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.

(#7) MMIX


MMIX
addikt

Itt a harmadik 80Plus Gold FSP táp: FSP300-60EGA [link]
2010 Március 9. a hír dátuma.

[ Szerkesztve ]

(#8) -KP-


-KP-
addikt

Két napja vettem egy 400PNF-et aprón. 5ezer forint volt, szerintem megérte.

Úgyhogy mostmár én is FSP tulaj vagyok :R

(#9) Dr. Romano


Dr. Romano
veterán

Tapasztalatnak annyit, hogy a 350W PNF tápom már több mint 3 éve szolgál megállíthatatlanul, de hát ezt is vártam tőle mikor megvettem.

Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

(#10) kpal


kpal
veterán

Végre van FSP topik. :R

(#11) D4rkAv3ng3r


D4rkAv3ng3r
senior tag

Örülök én is az FSP táp topiknak. :)

Nekem egy FSP ATX-400PNF-em volt (a gépben)/van (a fiókban). Jól és csendesen végezte a dolgát (Előtte HKC USP-5565 borzalom volt benne - no comment. :DDD ), csak egy év után kihalt nálam a venti és traktor hangosságúvá vált. Ezt kicseréltem egy CM ventire. (csak piros LED-es volt a boltba :(( ) A legtöbb ismerősömnek akiknek gépet raktam összes azoknál hiba nélkül működnek a 350PNF-ek, nekik a venti is bírja. :(((

Jelenleg meg egy javított szériából való FSP ZEN 300-60GNF van a gépben. :) A hatásfok és a kinézet miatt is váltottam, na meg persze, hogy passzív. :DDD PNF sajnos nem szuperál hatásfok terén, egyébként jó táp. :N

Egyébként csak érdekességből kérdezem, mi a 60-as szám az összes FSP típusszámában? pl. 400-60APN, 400-60GHN stb.

Ja és egy javaslat. A kezdő hsz.-ből hiányzik a leírás a SAGA II-ről és a Bluestorm szériákról.

[ Szerkesztve ]

(#12) 14adam válasza MMIX (#7) üzenetére


14adam
addikt

Gondolom ez is olyan lesz,hogy nem látunk belőle semmit :(((
-KP-: helyes ;)

D4rkAv3ng3r: nekem nem halt meg a ventije,pedig rengeteget megy.De lecseréltem már egy enermax-ra :))

daa-raa: köszönöm a szerkesztést :R

[ Szerkesztve ]

(#13) MZsoltee


MZsoltee
veterán

A HLN-em nem fér bele az 1. hszbe? Tényleg ennek a tápnak miben más a beleseje min t a GLN-ek? Gondolom ez áll hozzá a legközelebb.

A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.

(#14) 14adam válasza MZsoltee (#13) üzenetére


14adam
addikt

Kevés infó van róla,ha több infót találsz neten,értem ez alatt hatásfok, matrica, kábelek, kondik, belső... akkor beteszem,de így,hogy csak ott legyen a neve felesleges

(#15) Dyno válasza 14adam (#12) üzenetére


Dyno
veterán

Milyen Enermaxot vettél?

(#6) MZsoltee : Akkor tényleg a tápventije.Én azt mondom cseréld ki egy Coolink Swif 2 1200RPM-esre, ez majdnem annyit szállít mint a tápban lévő YT venti 1600rpm-en, a másik meg úgyse megy fullon sohase a ventije.Csak hát ugye forrasztani kell.

(#16) 14adam válasza Dyno (#15) üzenetére


14adam
addikt

Tudod,vannak azok a most kiadaott enermax pro II meg modu II tápok,és azokhoz adnak ajándékba egy enermax ventit,olyasmi mint az appolish,de nem az.Jobban tolja a levegőt mint a Yate Loon venti,aztán az rpm kábelt kivezettem az alaplapra a tápba meg ráforrasztottam a két kanócot a ventire :)

[link].Most már semmi köze enek a tápnak a gyári állapotához,bevan harisnyázva....

[ Szerkesztve ]

(#17) mrbig25


mrbig25
őstag

Üdv Mindenkinek!

Mivel a közeljövőben egy FSP 500-60APN típusú tápot szeretnék vásárolni, ezért sokat kutakodtam a neten, de nem sok mindent találtam...sajnos :(
Viszont találtam egy teszt-szerűséget, amiben rengeteg kép és írás van, csak sajnos a távolkeleti nyelvtudásom az utóbbi időben már nem az igazi :DDD - de a hozzáértők hátha több infót le tudnak szűrni a képekből.
Az említett tesztért erre tessék: ITT
Illetve ehhez kapcsolódna egy kérdésem, hogy az Európában forgalmazott FSP 500-60APN vajon mennyiben hasonlíthat ehhez? Gondolom a teljesítmény - belső ugyanaz és ha a csatlakozók száma is megegyezne, akkor az nagyon jó lenne.
Mindemellett egy másik kérdés: valakinek személyes tapasztalata esetleg nincs az említett típussal? Mivel vásárlás előtt jó lenne utánajárni, mert 13k-ért szerintem best-buy (80plus bronze - 500W - stb...)

Várom a(z esetlegesen létező) tulajok tapasztalatait :R

...

(#18) Dyno válasza 14adam (#16) üzenetére


Dyno
veterán

Jól nézzki az a venti, harisnyázás is tetszik.

(#19) zoo8800


zoo8800
veterán

óójeeee FSP topik :D

250-60HEN tulaj vagyok 3,5 éve, eddig jó.

(#20) 14adam válasza mrbig25 (#17) üzenetére


14adam
addikt

A külseje biztos nem fekete,hanem szürke.Ugyan olyan erős 12v-n mint a 450-es apn.
Azoknak a szoftveres méréseknem nem szabad hinni,mer teljesen mást mutatnak mint ami a valóság.Teapo kondik vannak benne ami minőségi jóféle kondi.A kábelekről nem tudok mondani semmit,mert még nem tapiztam 500-as apn-t

(#21) mrbig25 válasza 14adam (#20) üzenetére


mrbig25
őstag

Akkor elképzelhető, hogy a következő héten én leszek az első FSP 500-60APN tulaj :) ??
Még egy kérdésem lenne.
Szerinted / szerintetek ugyanannyi pénzért (értsd: 12-13k), jobban megéri, mint egy Corsair CX400. (úgy hogy nem vesszük figyelembe azt, hogy az FSP-re csak 2 év garancia van a Corsair 3-5 évével szemben)

+1 kérdés: 80plus bronze a minősítése tutira? :U , mert a honlapjukon 82-85-82%-ot írnak hatásfokra (gondolom 20-50-100%-os terhelés mellett), viszont 80plus.org-on nem találom ezt a típust...

[ Szerkesztve ]

...

(#22) MMIX válasza MZsoltee (#13) üzenetére


MMIX
addikt

FSPxxx-60GLC/GLN/HLC/HLN és FSPxxx-80GLC/GLN
Aktív PFC-s mind
60= home-oriented ATX12V (250W...500W)
G= 90-265V (115V...230V)
H= 176-265V (230V)
C= 80mm ventilátor
N=120mm ventilátor
80= server-oriented EPS12V (550W...700W erősebb wattos verziói a 60-as verziónak)
EPS12V= 8pin 12V CPU tápkábel
ATX12V= 4pin 12V CPU tápkábel
Forrás Xbitlabs 2006.02.28 [link]

(#23) kfron


kfron
aktív tag

Na, mi van itt? Buli? :C Az Enermax mellett még nekem is megvan a 350 PNF-ecske!
A legkirályabb táp forevör!

[ Szerkesztve ]

(#24) -KP-


-KP-
addikt

Még nővéremnek is FSP tápja van...

(#25) 14adam válasza mrbig25 (#21) üzenetére


14adam
addikt

Biztos valaki már rendelkezik vele,csak azt mondtam,hogy én még nem tapiztam.A 80plus oldalán lehet azért nincs mert még új táp.
Pont belesik a 80plus bronze-ba,mert úgy van,hogy 20 és 100%-os terhelésnél 82% fölötti hatásfoknak meg kell lennie és 50%-os terhelésnél meg 85%

(#26) mrbig25 válasza 14adam (#25) üzenetére


mrbig25
őstag

Lehet beruházok egyre a jövőhéten.
Egy kicsit erősebb a Corsair CX400-nál, jobb a hatásfoka is - ugyanannyi pénzért, szóval csalódni csak nem fogok...másrészről ennyi pénzért, jobbat még nem találtam.

...

(#27) Chaser válasza MZsoltee (#13) üzenetére


Chaser
titán

Én megemlíteném, jobb hatásfokú mint a GLN. Elég halk is, pár hónapig használtam 1-et.
HEN-t is érdemes lenne megemlíteni, az azért beszerezhető nálunk. "Érdekessége" hogy 80+ táp, 250W, az első kiadásoknál a venti előtt csak perforált kivágás volt, 4 sata, 1 molex, 1 floppy, alaplapi csatik. Most is van pár itthon, de ez ventirácsos, 4 molex-vagy csak 3?-, 1 sata, floppy és lapcsatik. Rendkívül halk tápok.
Használtam 5 és 600W-os everstet is egy ideig, azok is nagyon tetszettek:)
PNF a kb elnyűhetetlen, de volt PNR-em is. FSP 4ever :))

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#28) truba


truba
tag

Bluestorm II. 400W-osom van, egyszerűen remek.

(#29) kfron válasza Chaser (#27) üzenetére


kfron
aktív tag

Használtam 5 és 600W-os everstet is egy ideig, azok is nagyon tetszettek:)

Jó neked! Én a nagy FSP tápokkal jól befürödtem...
Csak azért említem ezt meg, mert sajnos nem mind arany ami fénylik,
még az FSP-nél sem...

[ Szerkesztve ]

(#30) vottokar


vottokar
aktív tag

Nekem cca. 7 éve dolgozik egy Aopen matricázott FSP350-60PNF-em az egyik asztaliban. Meg esetlegesen előforduló asztali gépfejlesztésre (vagy táphibára) szánva egy 600W-os Epsilon is lapul a dobozában. :)

"Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"

(#31) Chaser válasza kfron (#29) üzenetére


Chaser
titán

Jó hogy mondod, epsilonokra gondoltam, everest kimaradt eddig. Mind2-t itt adtam el, nem érkezett negatív visszajelzés, persze biztos bele lehet nyúlni.

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#32) D4rkAv3ng3r válasza Chaser (#31) üzenetére


D4rkAv3ng3r
senior tag

Persze, hogy lehet. Egy srácnak itt a PH!-n például 2db BS II száll el 2 év alatt. Ettől még másnak nem volt gondja.

Sok FSP meg alaplap párosítás sem megfelelő, van akinek magasfrekvenciás hangot ad ki a táp, bár aéltalában az alaplap a ludas.

(#33) Chaser válasza D4rkAv3ng3r (#32) üzenetére


Chaser
titán

Ilyen sípolás corsairekkel is megesik, szerencsére még ilyenben se volt részem. Corsairből csak egy cx400-am volt, mjad a héten lesz egy újabb SS, arra kíváncsi vagyok még.

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#34) varnyú


varnyú
csendes tag

Sziasztok!
Sikerült végre szert tennem egy ilyen FSP400-60GHN(85+) tápra.Az lenne a kérdésem,hogy elvinne egy HD 4850/5770 grafkártyát,meg +1 500 GB-os Hdd-t? Konfigom az adatlapomon.
Válaszokat előre is köszönöm.

(#35) 14adam válasza varnyú (#34) üzenetére


14adam
addikt

Még 4890-et is beledobhatnál.Lazán viszi :K

D4rkAv3ng3r: jaja,a gyenge minőségű vrm-ek miatt van.Tehát olyankor vagy lap vagy vga csere vagy egy másik táp,mert nem szűnik meg.Ez van leggyakrabban,meg van amikor a tápban a tekercs lakk rétege megsérül

[ Szerkesztve ]

(#36) Eddie141


Eddie141
senior tag

Nah egy kis történet kötetlenül :)
Anno szereztem egy leégett evga 8800GTX-et (tökéletesen működött, csak képet nem adott, dvi vezérlés elszált) igy gyorsan vásároltam mellé még egy hibátlant, hogy sli-m legyen. Ám én balga nem gondolkodtam, hiszen akkor hirtelen alaplapot is kellett váltanom, meg ugye akkor még (2007) egy jó 8800GTX sem volt olcsó, igy tápra nem maradt pénzem. Viszont volt egy fsp 350W-osom, és hát miért is ne, beletettem :) (lanparti közelgett, mondom nehogy kihagyjam a hülyeségem miatt :D )
A 3dmarkok meg minden játék tökéletesen futottak, nem volt lagg, fps is volt bőven, és nem volt instabilitási problémám sem, csak a crysis tudta kiakasztani a kis FSP-t :) Tehát le a kalappal az fsp elött! Kiváló!

Amúgy ilyen rendszer volt:
Asus m2n32Sli Deluxe wifi ap
2x8800GTX
4Gb exxcel ram
AMD A64 x2 6400+ Black Edition :)
(csak hogy legyen viszonyítási alap)

Azóta persze nem csinálok ilyen hülyeséget, de akkor azért meglepődtem és azóta is nagyon nagyra tartom az fsp-t. Plussz igy, hogy megnyúztam, utána is használtam, és a hugom gépében még ma is szolgál minket :) :R

(#37) kfron


kfron
aktív tag

Na, péntekre rendeltem a hugi gépébe egy FSP350-60APN 80+-ast,
most egy sima350PNF van benne, az pedig a kollégámé lesz... :C

[ Szerkesztve ]

(#38) mrbig25


mrbig25
őstag

Mai naptól boldog tulaja vagyok egy FSP BlueStorm Bronze 500-as tápnak.
Szép kék :) ugyanannyi csatlakozó van rajta, mint a BlueStorm Pro-n, amiről már lehetett PH-s tesztet olvasni.
BlueStorm Pro-tól annyiban tér el a belső felépítés (már amennyit kívülről lehet látni, mert a garancia-címke miatt nem tudtam szétszedni), hogy a bemeneti oldalon OST kondi van a BlueStorm Pro TEAPO kondijával szemben. Kimeneten ugyanúgy 105°C-ra hitelesített TEAPO van ezen is.
Hangjáról még igazán nem tudok véleményt alkotni, mert a jelenlegi konfigom 100W-ot ha eszik, így természetesen néma.
Ja és alig nagyobb a doboza, mint maga a táp :DDD

...

(#39) sebo


sebo
tag

Sziasztok!
Van egy FSP Bluestorm II-es tápom. Az érdekel, hogy elhajt-e egy Asus 8800GTS-t (640Mb), vagy egy GTX-et, egy ilyen konfig társaságában:
Alap: Asus P5K
Proci: Intel E7200
Memória: 2x2Gb Kingmax 800MHz
HDD: Samsung 250Gb
+ egy Sony DVD író
+ 4 noctua NF-P12 es venti a házban.
(A gépet tervezem húzni is.)

(#40) lsc válasza sebo (#39) üzenetére


lsc
nagyúr

Nem ártana tudni hány W-os, de az említett cuccokat egy 400-as is el kell hogy vigye.

Az élet kegyetlen .

(#41) sebo válasza lsc (#40) üzenetére


sebo
tag

Na igen, pont a lényeg maradt le. :DDD .
400W-os. Esetleg a GTX-et is :F

(#42) elfelejtette válasza sebo (#39) üzenetére


elfelejtette
veterán

Hy!
Havernek 400W-os BSII tápja van, és a tiédhez hasonló fogyasztású 8800GTS 512MB-os kari alatt most cserélt platformot egy erősen húzott Intel E2180-ról AMD PhenomII X2@X4 procira. Ez utóbbi jóval többet fogyaszt, mint a te E7200-as procid, tehát a GTX-szel fog a géped kb. annyit fogyasztani, mint a haveromé.
Tehát bőven elég a táp.
Üdv.

"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled ### LG Q6

(#43) sebo válasza elfelejtette (#42) üzenetére


sebo
tag

És abban az esetben is bírja, ha ráhúzok a rendszerre?

(#44) 14adam válasza sebo (#43) üzenetére


14adam
addikt

persze,mehet vga és proci tuning is

(#45) sebo


sebo
tag

Utolsó. :B : A jelenlegi konfigommal elbírna egy eVGA 9800gtx-et? :)

(#46) 14adam válasza sebo (#45) üzenetére


14adam
addikt

Bőven elég,még akkor is tudsz procit tuningolni.De ezzel kissé elkéstem

(#47) 14adam


14adam
addikt

Kicsit süllyed,hátha valaki írna,de nem látja vagy nem tudja,hogy már van ilyen

(#48) zoo8800 válasza 14adam (#47) üzenetére


zoo8800
veterán

Az FSP táp tulajok csak használják a tápot, semmi gondjuk-dolguk vele ;)

(#49) trl_master válasza zoo8800 (#48) üzenetére


trl_master
tag

pontsan :K
nekem 350-es FSP-m volt, amíg asztalit használtam, teljesen meg voltam elégedve vele!
csendes, stabil, ráadásul még az ára sem vészes...mi kell ennél több?

"Ha belekezdtél hát folytasd tovább..."

(#50) Davidof92


Davidof92
senior tag

Nekem fsp 400 HLN tápom van, anno 8 ezerért vettem. Meg vagyok vele elégedve, aktív pfc-s és halk. Eddig még mindent elvitt. Csak a molexeket keveslem rajta(3db).

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.