Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BigBlackDog
veterán
"...valahogy kompenzál a kamera, ha már túl sok a karcolás előtte..."
Ezt hogy érted? Ha sok a karc, akkor érdemes cserélni a kamera előtti védőüveget. Ha ez karcos, akkor pl. a kontrasztban szegényebb képek lehetnek az eredményei, hasonlóan, mint amikor zsír telepszik a védőüvegre. Legalábbis a saját tapasztalatok alapján ezt tudom mondani.
(#51992) baker_ : [link]
[ Szerkesztve ]
-
Creepy
tag
[ Egy kicsit érettebb formában]
Készülék: LG 4G LTE[FOTÓK] https://500px.com/domass & [GRAFIKÁK] https://www.behance.net/galambdominik
-
Aryon87
félisten
Volt Honor 8-am, most S7edge van. Nem eri meg semmikepp. Az termeszetesebb kepeket csinal, es annak ellenre hogy f2.2 a kameraja, siman feler a nagyok koze minosegben, csak este jon ki a hatranya, nappal nagyon jokat csinal.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
falijja
őstag
Kérdés mennyi különbség van árban..?
S7 kb szvsz mindenbe veri..: sokkal jobb fókusz képességek, f1.7 vs 2.2 este kb esélye nincs ellene, de szerintem nappal is szebb képeket csinál.
Ha természetes kell ott a kiforrott szoftver, amibe kb mindent tudsz paraméterezni.
De ha csak Aryon87 képeire rákeresel, lesz elég összehasonlítási alapod.. -
Burt1793
veterán
Oké, de nem a kamera miatt drágább az s7. Ott a vízállóság, a nagyobb felbontás, jobb kijelző, a QI töltés.
Plusz ott vannak a számmal, spec-cel nem leírható dolgok, amik elég egyénfüggőek, de ahhoz, hogy ezek kijöjjenek, mindkettőt hosszabb ideig kéne használnod.
És persze az s7 kamerája sokkal jobb videókat csinál, van benne optikai stabilizátor, de nem Type C-s és nincs benne infra.[ Szerkesztve ]
-
Burt1793
veterán
Igen, kár, hogy nem sikerült rendesen a feltöltés, így sok idő az összehasonlítás.
A samsung nem azért drágább, mert jobb a kamerája, bár valszeg az előkapod és fotózol dolog jobban megy neki, csak az ilyenkor nem látszik. Én pl a kutyáinkat túra közben jól le tudom kapni, stb-stb.
A samsung mégiscsak többet ad a telefonjaival, illetve egy nagy, bejáratott név és az s széria is híres. Nekem biztosan megérte a felárat anno (sőt, asszem a honor8 még nem is volt kapható, áprilisban már s7-et használtam), de nem lenne bajom a huawei-jel sem.
Kinézetre eléggé hasonlóak, a honor8 viszont az alsó káváját nem használja, ez nekem nem szimpi, akkor már ne legyen ott káva.
Illetve, ha ennyiszer vízbe raktam volna a honor8-at, már a századikat kellene megvennem.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Tapasztalatból mondom, volt S7-em is meg Honor 8-am is, igaz nem egyszerre de itthon is nézem a velük készült fotókat és a samu erősen túlszaturált...néhol részletesebb de akkor meg ott van az, hogy olyan digitális néhol a fotó.... igazából mind a kettő telefon nagyon jó, mint kamerában mint minden másban... én most Honor 8-ra térek vissza.
-
haiduo82
aktív tag
Szia, én használok egy J3-at céges telefonként, viszont nem nagyon fényképeztem vele a saját G4-em mellett.
Egy tesztképet azért linkelek neked:
itt találod[ Szerkesztve ]
"Együtt vagyunk senkik"
-
helixP
nagyúr
Köszi a véleményeket!
Dede, nem ilyen, ha letöltöd és megnézed, ezt is írtam a zárójelbe, hogy meglepődtem kicsit magam is. Legközelebb majd direktben linkelem, úgy rendben van, de addig tölts le egyet és nézd meg úgy.
urutaq: Ízlések és pofonok, erről beszélgettünk már külön is Nekem már ezek a képek is a már-már túl szaturált kategóriában vannak. Köszönöm a tippet, megpróbálom a Lightzone-t.
ToniSoprano: Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
Jo az S7e. De ha azt nezem, hogy hajlamos vagyok leejteni a telefont (ahogy ezt 2 napja sikerult a csere S6-al, meg ma is majdnem eldobtam, epphogy elkaptam), szamomra draga mulatsag lenne annak javitasa (90k minimum az uvegcsere..aha koszi), ezert megy.
Jo kepeket csinal, de bizony mikor csinaltam a H8 es S7e osszehasonlito kepeket, szamomra a H8 nyerte meg azt a parbajt az elesseg es termeszetesseg miatt. Ha azt vesszuk, csak paran vagyunk lokottek, akik ejjel is fotoznak, igy inkabb a nappali kepek reszletessege a mervado, es ebben a H8 is kivaloan teljesit, ahhoz kepest hogy egy kategoriaval lejjebb van.
V20-al a gari miatt vacakolok, hogy bevallaljam-e vagy se. Persze majd akkor derul ki, miutan a Samu visszajon vegre..[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Aryon87
félisten
G4 es G5 esett jo parszor eleg csunyan.. egyik se tort be. Sot a Honor 8 is esett 1x pofara egy mezei szilikontokban, az se tort. Sot a Mi5 is esett csupaszon, szerencsemre meguszta az is, pedig az is uveg hatlapos. Na azokat az eseseket az edge nem birna ki.. ez a fo bune a telonak
[ Szerkesztve ]
-
akooos
veterán
Múltkor is írtam már, hogy vegyél egy dual simes V10-et. H962N pl. Nekem olyan van, semmi hátrányt nem érzek a simához képest.
A kommenteddel viszont nem értek egyet, hiszen amiket felrakok képeket, azokon elég sok a hiba. Minőségileg nem a legjobb, na. A nagyon jók közé sorolható, de nem egy N5X, N6P, Pixel vagy S7/8. De tényleg nagyon jó!
-
Drakmusz
addikt
Egy Pixel ugyanúgy viszonyul egy 5X/6P-hez,mint mondjuk az S8 az elődjéhez.Minimálisan jobbak,ennyi.Tehát ennek alapján nem valószínű hogy a V10 felülmúlja bármelyiket.Maximum ha nagyítóval nézegeted a képeket.De akkor sem biztos hogy meg tudsz állapítani bármilyen különbséget!!
[ Szerkesztve ]
https://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
-
Aryon87
félisten
Fogalmazzunk inkabb ugy, hogy a Honor a P szeria hulyesegeit/hibait orvosolja olcsobban :)
Jobb pelda erre a H9-P10 kapcsolat, de az elodoknel is hasonlo a szitu.
Es ez a kameraban is megmutatkozik.Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Aryon87
félisten
Nem fogod megbanni. Azt szerettem a kamerajaban, hogy termeszetes kepeket keszit, azt adja vissza amit latsz. Nincs elesites, szaturalas, ami manapsag mar szinte elvart szintet kepvisel.
Hardveresen is helytallo a telo, frissitesek teren nem tudom hogy all, az Oreo erkezese meg kerdeses nala.Egy hatranya van csak, nincs optikai kepstabilizatora. Viszont stabil kezben hibatlan.
Zsolt19900: kivancsian varom mit sikerul alkotnod.
[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
Minél nagyobb (Kisebb) a rekeszérték, annál több fényt enged be az optika, ergó kevesebb digitális jelerősítésre van szükség (magas ISO), ettől tisztább kevésbé szemcsés a kép, és kisebb a a mélységélesség (A kép szűkebb rétege lesz éles) és valamivel gyengébbek lesznek a kontrasztok...
Erre szokták azt mondani, hogy "lágyabb, puhább"#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
Drakmusz
addikt
"Csakhogy ez az igen apró optikák minősége és az egyre szűkülő mélységélesség miatt a korábbiaknál puhább rajzolatot szült – elég egy első generációs, f/2-es rekeszértékű Pixel fotóinak a részletességét az f/1,7-es Galaxy S8 eredményeivel összevetni. Nyilván több dolog is beleszól a vonalélességbe, mindenesetre nem lehet következmények nélkül a végtelenségig növelni a rekesznyílást."
Ez pedig a mobilarénás cikkből való.
De nagyon sok összetevője van a jó kamerás teljesítménynek.
Egy minimális növelés nem ártana a szenzoroknak,de ezt inkább elkerülik a gyártók.Nem fér össze az aktuális divattal,félnek a méretnövekedéstől.[ Szerkesztve ]
https://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- Napelem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Marvel Rivals - Középpontban Moon Knight
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Asszociációs játék. :)
- Gitáros topic
- Home server / házi szerver építése
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest