- ldave: New Game Blitz - 2026
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Ford topik téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
dellfanboy
üzenetére
Meg a kocsi súlyát sem árt lemérni utána
ezek a bitumen lapok szépen meg tudják dobni az önsúlyt. -
flymi
addikt
válasz
radi8tor
üzenetére
Nem számolom. Sok. És még rendelnem kell ezt-azt.
Autodoc alkalmazás másnál sem működik???dellfanboy: nem csináltam mérést. A telefonon van sound meter, profi eszközöm nincs. Meg kellett volna beépítés előtt is mérést végezni.
A zene hangminősége viszont hallhatóan sokkal jobb, mint volt. A padló és a kerékjárati ívek szigetelése után, remélem a gördülési zaj, menetzaj is csökkenni fog.
A szigetelések 25-35 decibel-t is ígérnek mínuszban, de szerintem ezt labor körülmények között kell érteni, de ha csak a felét sikerül összehozni, már jó lesz. -
flymi
addikt
Nagy fába vágtam a fejszét. Hangszigetelésére adtam a fejem.
Nem olcsó, az autó árához képest nem éri meg a vállalkozást, de belevágtam.
A tető, az ajtók körben és a csomagtér kész. A géptető még kap némi anyagot a gyári szivacs alá. Már csak a kerékjárati ívek vannak vissza kívülről, illetve a teljes padló.
Már most sokkal jobb a hangzás gyári hangszórókkal és fejjel, mint korábban. Nincs dobozhang, nem rezegteti a csomagtér üveget a kis mélynyomó.Eddig megvett/felhasznált anyagok:
STP Black Silver 1.8mm Bulck Pack -> Emagról
Comfortmat Skyline
Comfortmat Integra
Comfortmat Blockshot
Comfortmat Blockator
Comfortmat Tsunami
Comfortmat Fusion
Comfortmat Bitosoft 5mm
Vibrofiltr Autoshim Sound Wave 15mm
Plusz apróságok. Két marék új kárpit patent, STP alu szalag, Comfortmat takaró szalag, háztartási zsíroldó...

-
flymi
addikt
Autodoc alkalmazás másnál sem működik, vagy a hiba az én készülékemben van?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
mirci18
üzenetére
Téma összefoglalóban vannak alkatrész katalógusok:
https://www.parts-catalogs.com/eu/demo/#/catalogs
https://ford.7zap.com/en/car/
https://catalogs.ssg.asia/ford/?lang=en
https://catcar.info/ford/?lang=en
Itt kellene kikeresned magadnak. Vagy ha nem megy (én amúgy mindig így csinálom): hívd fel bármelyik Ford szervizt, alkatrészes kolléga megmondja neked a cikkszámot. Esetleg emailben is lehet kérni ajánlatot: https://petranyialkatresz.hu/alkatresz-erdeklodes -
mirci18
addikt
Sziasztok
Valaki találkozott már az alábbi hibával?:
Az alany Ford S-Max 2011 2.0 TDCI keylessgo indítású.
Nem indult az autó.
A kuplungon elvileg van egy érzékelő ami érzékeli hogy benyomtam e a kuplungot. Ami nélkül az autót nem tudod indítani.
Nekem ez tört el a kuplungon.
Állítólag ritka mint a fehér holló hogy ez megy tönkre.
Nem e tudjátok esetleg mi ennek az érzékelőnek a neve? -
válasz
Alcsi69
üzenetére
Tudtommal egyelőre nincs előfizetés, ugye az orosz szankciók miatt most nincs lehetőség, lelőtték az oroszok felé menő fizetési lehetőségeket.
Korábban azt írták keresik a megoldást.
Mintha valami olyasmit is olvastam volna, hogy addig korlátlan számban lehet a free próba licenszeket igényelni és aktiválni.Én még nem próbáltam, az első triálom sem járt még le. -
flymi
addikt
Sziasztok urak!
Hamarosan jelentkezem egy kis munka bemutatóval, de előbb megkérdezném ,h elől komponens hátul koax hangszórók vannak vagy fordítva? Méretet tudom. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Alcsi69
üzenetére
Ja az egy profi cucc, de van olcsóbb alternatíva ha nem fontos az ami OBDlink erőssége: nem fog tönkremenni az autó, ha véletlen megszakad az USB kacsolat vagy pl. elromlik a laptop írás közben. Van egy saját belső memóriája és abból dolgozik írásnál. Legalábbis így emlékszem.
-
válasz
lockdown90
üzenetére
Azt sajnos nem, azt magadnak kell megoldanod.
-
Anaconda
tag
Sziasztok!
3-as Focus, 5 sebességes benzines IB5 váltónál a faudi fejek közül amik a váltóra csatlakoznak az egyik lók. Az, amelyik az ellensúlyra csatlakozik (pontosabban mindkettő lóg, kell is egy picit, de ez eléggé), logikus hogy ez megy hamarabb tönkre, az ellensúlyt nehezebb mozgatni jobban kopik.
Sehol sem találok külön faudi fejet, csak bowdennel együtt.
Valaki vett már külön? -
Alcsi69
senior tag
Sziasztok!
Melyik OBD-olvasó ajánlott? Én ezt az OBDLink EX-et néztem. MK3 Focus az alany.
-
sakal83
addikt
Sziasztok
Van esetleg ajanlott karbantartasi lista cmax 1.5 tdcire? Mit milyen kilometernel javasolt cserelni vagy felujtani, hogy ne okozzon horror aru problemat, ha tönkremegy (pl magasnyomasu fujitasa stb.)
Köszönöm
-
gabor9991
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
Egy gyakorlott szerelő 3-4 óra alatt lecseréli a szíjat az 1.4tdci-n , 8óra alatt megcsinálnám még én is
Megnézve az alkatrészek árait ina vezérlés és hosszbordás készlet nincsen 70ezer, szerintem ha ezt valaki kompletten 150-ért csinálná meg az már nagyon drága lenne, a 365 ezres ajánlat szerintem értelmezhetetlen
valószínűleg nem akarják elvállni a 20 éves autót ezért adtak ilyen ajánlatot -
gabor9991
addikt
válasz
radi8tor
üzenetére
azért ezt így nem jelenteném ki mindre 
#54868 Lisztok voltam vele párszor autópályán a közösen megtett 150000km alatt, 130-ig nem vészes a zúgás de egy 1000km-es út végén már én nem bántam hogy megérkeztünk
Nem autópályára tervezték de alkalmanként simán vállalható szerintem én többször voltam 4 fővel horvátországban is vele és nem volt rosszabb mint gyerekkoromban a volgával
-
Igaz én magamnak cseréltem vezérlést az 1.6tdci fókán, de nekem nem tartott 8órát (kb 5 volt), pedig nekem nincs hatalmas rutinom, nincs nagy eszközparkom, se csáposom/aknám és szívtam is vele valamennyit.
Vezérlés vízpumpával (Conti 47e forintért), rögzítő szett, hűtőfolyadék, hosszbordásfeszítő (INA, ráadásul Bárdiból magasabb áron, de S.O.S kellett), meg kb 2 flakon Textar féktisztító.Ez volt így cakk-pakk kb 80k és 5 óra.
Azt a 8 órát kicsit sokallom egy ilyen egyszerű motornál, gondolom ez egy nagyon kényelmes tempó, beleszámítva az ebédszüntetet és a cigiket.Az emelőre helyezéstől kezdve az emelő leengedéséig számolva.
Szervizben (nem márkaszerviz) a komplett kuplungomat kéttömegűvel, kinyomócsapággyal, szimmeringekkel (nyelestengely, kihajtás, főtengely),váltóolaj cserével és bal alsó talpasgömbfejjel 6,5 óra alatt cserélték ki, legalábbis ennyit számláztak ki, pedig ez azért nagyobb munka mint egy 2006-os 1.4dízelen a vezérléscsere.Szerintem azért kérdezz rá más jóhírűbb szervizekben is és ne csak márkaszervizben gondolkozz. A márkaszervizben mindig vastagabban fog a ceruza és azért ez egy közel 20 éves autó, nem tudom mennyire létszükséglet ennél a márkaszerviz.
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Ha valaki tudja az árakat, javítson ki...mert ez nekem iszonytatóan soknak tűnik.
Kértem a helyi Ford-FX-től egy árajánlatot vezérlés cserére. Fiesta 1.4 TDCi 2006
A következőt kaptam:
vezérlés szett + vízpumpa - 71.000.- ina /gyári Ford 132.800
ékszíj - 10.300.- conti/13.900 ford
görgő - 32.500.-/40.000 ina/ford
görgő - 12.000.-/17.000 ina/ford
segédanyag - 2.000.-
fagyálló 3l - 7.239.-
munka 8 óra - 152.400.-
Összesen bruttó: 257.439 Ft(ina)/365.339 Ft(ford)
Munkaóra 8 óra??? Egy egész napi műszak kell ehhez? A vezérlés szett cserénél az ékszíj és az a két fajta görgő az mi lenne? Ha a hosszbordás ékszíjra gondolt a szerviz, azt tavaly cseréltettem az egyik független szervizben a hozzá tartozó két görgővel.
Köszönöm előre is. -
rizso
veterán
válasz
Vérboci
üzenetére
Nem tudom mennyire szűk a Focus, de pl Fusionben ezt megoldottuk, ami elvileg még szűkösebb. Nyilván nem több ezer kilóméteres utakra kell a középső hely, hanem alkalmanként kis-közepes távokra.
#54863 Lisztok: dettó, valószínűleg nem 2 éven belül cserélnénk, legyen minél újabb. Van egy-két típus, amikből nézek korábbi évjáratok is, de Fordokból inkább 2015-től.
Átmegyek majd a milyen autót topikba is, de a teljesség igénye nélkül alábbiakból szemezgettem:
Ford: tárgyalt Mondeo, Focus, C-Max grand
Citroen: C5 kombi, C4 Picasso (és grand)
Peugeot: 508sw (ez valamiért nagyon megtetszett HDI 2.0 és 2.2 GT-vel, de még talán az 1.6 is szóba jöhet), esetleg 308sw, de valami van benne, ami annyira nem tetszik
Volkswagen: Passat B7, Golf Variant 7, illetve most szembejött egy Sportsvan is
Hyundai/Kia: i40, i30cw, Ceed sw, illetve Carens - utóbbi kicsit furcsa, olyankis cukinak tűnik, de ahogy néztem simán C-Max grand méret
Opel: K Astra, Zafira Tourer
Mazda 6 kombi is nagyon tetszene, de ennyi pénzért az újabb generációból csak dízel van, arról meg mindenki lebeszéltBármelyikről szívesen olvasok véleményt, miért/miért ne, esetleg még miket nézzek meg 3M körül

Illetve ami még topik specifikus kérdés: 1.5 ecoboostot felejtsem el, maradjak inkább 1.5-2.0 tdci motoroknál? Teszem azt 200k km-t futott Focus 1.5 ecoboost, milyen költségekre kell számítani?
-
Lisztok
csendes tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Nekem 1,6 szívó benzin van, 101 le. Közlekedni elég vele, de előzést azért meg kell gondolni, illetve szerintem nem autópályára való, bár még nem voltam vele rajta.
Amúgy kombi.
-
kcsa
veterán
válasz
dellfanboy
üzenetére
nézzétek át azt rendesen, kivéve ha száraz fűtött garázsos szeretett csak piacra járós autó, mert ha nem ilyen, akkor biztos lesz ott rozsda is a festék alatt.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
dellfanboy
üzenetére
Csavarhúzós teszt megvolt?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Lisztok
üzenetére
Jaja és a dobbetét nem segít ezen semennyire, csak elrejti a szem elől.
Focus MK1-en 2022-ben 20 évesen a küszöb hátsó fele lett cserélve. Mikor felemelték a kárpitot a hátsó ülés alatt egy kisebb dinnye méretű lyuk volt a kerékdobban. Kívülről dobbetét, belülről kárpit miatt nem látszott. -
Lisztok
csendes tag
válasz
radi8tor
üzenetére
+1
Az enyém 2010es, és egy hónapja javították mindkét első sárvédőív-küszöb találkozását.. Féléve vettem az autót, semmi nem látszott kívülről rajta, de később véletlenül kiderült, hogy belül már teljesen szét volt rohadva az a rész.
Én már úgy vagyok vele, ha lesz lehetőségem, legközelebb már 10 évnél öregebb autót nem veszek.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
dellfanboy
üzenetére
Az a baj az MK2-vel, hogy már nagyon rozsdásodik.
-
kcsa
veterán
válasz
Jacob Gibbs
üzenetére
Én ebből az SF2-t, 17-es méretben, a váratlan 30 centis hóban is jól teljesített tavaly, bátran merném ajánlani.
-
rizso
veterán
Sziasztok,
használt autó vásárlás előtt vagyunk, és van néhány Ford is, ami játszik - vagy úgy gondoljuk, hogy játszik. Feleségem napi szinten használná 2x15km távra, reggel vinné suliba a gyereket, onnan át melóba, majd délután közel ugyanez haza, havonta lenne 1-2 nagyobb út fixen (2x200km), illetve random kisebb-nagyobb utak. Két gyerek van, nagyobbik ülésmagasítót használ, kisebbiknek még külön gyerekülés van, néha beülne közéjük felnőtt is. Feleségem a fél házat összepakolja egy hosszúhétvégés kiruccanásra is, így a nagy csomagtér fontos, bár a kinézett típusokkal szerintem nem lesz gond.
Feketeleves: kis pénzből akarok keveset futott, jól felszerelt, megbízható, erős autót, amire költeni sem kell
Viccet félretéve 2,7-3,3M körül nézelődök, ebből kellene kihozni a legjobbat.Amiket néztem:
Mondeo: 2015-től, ha minden igaz MK5, bármilyen kivitel lehet, ahogy néztem csomagtartó nem lesz kicsi (nyilván kombinak meg aztán óriási). Árban a kínálat legalja férne bele, ahogy néztem 250-300k km futással mennek. Motorkínálatból 1.5 és 2.0 tdci és 1.5 ecoboost van jellemzően, nem tudom utóbbi mennyire ajánlott, 10-ből 9 ember azt mondja, hogy ecoboostot ne, előbbiek meg nem tudom mennyire bírnák jól a mindennapos kisebb távokat.
Focus: szintén 2015-től, MK3 facelift, ha jól tudom, és itt már azért elég jól felszerelt példányokat ki lehet fogni akár 200k km futás alatt is. Csak kombi. Motorkínálatos kérdés itt is adott.
C-Max: változatosság kedvéért 2015-től. Sima C-Max-ot megnéztünk egyet, belső tér jó lenne, de a csomagtartót kicsinek találtuk, de a grand változat valószínűleg már elég lenne, csak jellemzően itt is a kínáálat alja férne bele az árba.
Vélemény?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
H-Mano
üzenetére
Nekem Michelin CC+ van rajta, 2. év után már éreztem hogy csökken a tapadás, elkezdett nyikorogni is állóhelyzetből gyorsításnál.

Úgyhogy ezt szívből nem ajánlanám. Michelin CC2 állítólag már sokkal jobb, de ebben a méretben nem kapható.

Ez a Continental esetleg jó választás lehet.

Hankook is jól szerepelt a tesztben, igaz más méretben.
-
H-Mano
tag
Üdv és bocs, ha van erre külön fórum, de érdekelne, milyen 4 évszakos gumit ajánlanátok.
Focus Mk1 1,6 100LE és 185/65 R14 (86H) a méret.
Köszi. -
tKb.
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni teljesen laikusként szervizeléssel kapcsolatban.
Tavaly augusztusban vettünk egy Mondeot (1.499 cm3, dízel, 120 LE, 2016/12) és szinte azonnal elvittük egy olajcserére és állapotfelmérésre és azóta mentünk kb. 10k kilométert és jelenleg így 188.000 km van benne. Nagyon azt olvasgatom, hogy illene egy vezérlés csere. Költözés is volt, így a szokásos hely kilőve. Azt szeretném megkérdezni, hogy milyen egyéb javasolt szervizelést lenne még érdemes rajta megejteni? Szeretnék úgy árajánlatot kérni, hogy legyen fogalmam a dolgokról. Esetleg, ha valakinek konkrét árral kapcsolatos tapasztalata van az is nagyon hasznos lenne, de ha esetleg van javaslat, hogy mit lenne érdemes még szervizelni, akkor nagyon hálás lennék.
-
bul07
nagyúr
Ó lehet azt otthon is
Öcsémmel cseréltük a gumikat, az Duster kocsija volt soron
Húzta a nyomatékkulccsal megfele, húzza húzza csak nem akar lekattanni, én mondtam neki hogy itt van valami, lehet besz@rt a kulcs, áá nem.
Egyszer pakk, letört a feje a csavarnak.
Hidegvágóval szépen ki lett kopogtatva ami bennmaradt, egy kicsi része még kiált.
Aztán 4csavarral a kerékben irány a gumis és vett egy csavartSzóval otthon is érdekesen kereket cserélni
-
zoger
tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Én is már le-fel tekertem legalább 8 alkalommal semmi bajuk. Igaz én odafigyelek mert a sajátom. A gumis meg pont szezonba, betáblázva kb leszarja. Anno vadi új fiestámra a gumis úgy ráverte a csavarokat, hogy erőkarral tudtam letekerni. Az még lemezfelni volt, ami a kúpot szinte levágta csavarokról, és még a menetet is elbaszta. Sok durung van minden szakmába. Vehettem másik csavarokat.
-
BaLee
addikt
válasz
radi8tor
üzenetére
De, az a gond, hogy ezt a préselt köpenyt elég könnyen eldeformálja a csavarkulcs. Mi amikor vettük a kocsit 2 éves volt, előző tulaj téli-nyári garnitúrát használt szóval 4-5x volt cserélve, majd nálunk is 2x mikor már szóltak, hogy ez már nem sokat fog bírni.
De mindenhol mondják, hogy ezek a ford féle gyári kerékcsavarok szarok.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Pár szezonnál járok már
Konkrétan 6x cseréltem már mióta megvan és még hibátlanok.
Nem az a bajuk hogy a gumisnál levő kikopott csavarkulcs lenyalja a fejét?És igen, nekem is mikor meglátta a gumis első alkalommal (ugye csak egyszer látta mert magamnak cserélem) mondta is hogy jaaaj ezt le kell majd cserélni.
-
BaLee
addikt
válasz
radi8tor
üzenetére
Ill a gyári hátránya, hogy pár szezon kerékcsere után kb. kuka... Az a rásajtolt rozsdamentes palást szépnek szép amíg 1x felteszed, aztán minden cserénél rosszabb lesz.
Nekem gumis mondta, hogy ők még ugyan leszenvedték, de hogy én ezt egy defektnél kerékkulcsal nem tudtam volna már leszedni az biztos.
Vettem egy új garnitúrát, amióta 4 évszakos van pár évente 1-1 leszerelést kibír. -
bul07
nagyúr
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
TommyX_
üzenetére
Bocs rosszul emlékeztem, most meg is néztem.
Szóval 235/45/R18 van most rajta.. amik hivatalosan jók rá:215/60/R16 (+8mm átmérő)
225/50/R17 (0mm átmérő)
235/45/R18 (+12mm átmérő)245/45/R18 már sok lenne (kalkulátor piros).
/40-re nem mennék le, magyar utakon Te hogy bírod ?
-
Jenne
őstag
válasz
PRDZsolesz
üzenetére
Szia!
Köszi és küldtem PÜ-t.
-
krypton
senior tag
válasz
ReFleXx
üzenetére
A gyári sem igazi mozgókúpos anya, csak egy kupak van rátéve hogy, szépen nézzen ki.
Én pár hete rendeltem ezt a szettet 2017 C-Maxhoz, azt mondták szinte minden Ford alufelnihez jó, de küldhetek képet Viberen és lecsekkolják. Dimenzióit/megjelenését tekintve olyan, mint gyárija, de tömör. A hétvégén kerül fel.#54832 zoger: Sose hallottam erről a programról, de elviekben a ForScan is tudja, van hozzá YouTube tutorial, de nem volt ott kerékméret opció
. Hétvégén meglesem. -
PRDZsolesz
aktív tag
Szia! Én vezérlés cserével a Farkas Filterben voltam, nem olcsó, de korrekt munkát végeznek mindig (mondjuk múltkor olajcserénél szerintem kancsal lehetett a szerelő, mert a betöltőnyílás mellé is jutott egy kevés aminek a nyomait láttam másnap, de ez legyen a legnagyobb bajom a szerelőkkel), számlával, fotókkal dokumentálva.
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Tudnátok mondani korrekt szervizt Pécsen, ahol vezérlés cserére vihetem az autót?
Ford szerviz nagyon drága lett.
Előre is köszi. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
radi8tor
üzenetére
Ha már felnidara.. ST felni 18"-ra (225/45/R18)-ra felmegy a 230 vagy 235 ? (Azt hiszem 225-ös gyárilag, most is az van fent, csak fejből írom). Szóval egy 5, max 10 milivel szélesebb papucsot elbírja ? Lehet elég az 5. Csak peremvédelem gyanánt. Legalább az óra is közeledne a valóshoz (picit)
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
ReFleXx
üzenetére
Én olyat vennék, nem darálja le a felnit minden meghúzásnál.

Itt vannak képek is róla. Hát nem győzött meg annyira. Meg azt kifogásolják hogy a forgós része nem teljes felületén van, hanem csak a szélén. Fura megoldás.
-
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok,
OBDLink EX < --- USB OTG kábel --- Android teló --- > OBDLink app vki ?
Nálam nem megy, 2 droiddal is néztük (OTG jó), az EX firmware-e a legfrissebbre frissítve ma reggel sikeresen.
Utoljára 2021 körül használtam FORSCAN-el, azóta doboz, pihizett. Ma előszedtem, óhh de király, app ismeri USB-n keresztül, mégsem szeretik egymást.
(Írtam supportnak amúgy).
-
ReFleXx
addikt
Keresek Mk7 Fiesta alufelni kerekanyat amelyik tömör zart kromos es nem kupakos megoldas mint a gyari szar.
Melyik meret kell ebbol:M?? X ?.? ?
Hol kaphato jutanyos aron? -
H-Mano
tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Én beírtam anno és rám írtak, hogy tudják kezelni a problémám(hideg indítás)..
Volt egy fojtószelep tisztítás és ISC szelep tisztítás(20.000pengő), meg az előző nap általam ellenőrzött olajszintet(Ford 5W-30) és a középálláson lévő hűtőfolyadékot szó nélkül "feltöltötte" az öreg szaki 5W40/H Q8-al("1lit.") és GLIP fagyállóval ("0,5lit.")4500+1100 pengőért.
Az autó az 5. napra már pontosan ugyan úgy nem indult... -
krypton
senior tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Bocsi, a gumi mérettel félre értesz. Szalonban 215/55 mérettel volt szerelve, de mivel a 205/55 is regisztrálva van (és ez jelentősen olcsóbb) ezért váltottam. Szerettem volna az agyát is utána állítani -hogy pontosabban mutassa az aktuális sebességet, stb- de a gumi méret pont nem volt benne a ForScan-ben (bezzeg a kerekek száma igen...).
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
krypton
üzenetére
Valószínű ott lesz egy beállításban ez Forscanben.
A gumiméretet viszont nem értem? Mi értelme lenne olyan gumimérettel járni, amit nem engedélyeztek a kocsihoz? Aztán egy random közúti ellenőrzésnél lekapják róla a rendszámot külföldön. Itthon nem veszik komolyan, de kint igen!
-
krypton
senior tag
Sziasztok!
Ha már szoftveres témáról van szó, arra van ötlet hogyan lehet az autóra magyar régióban használatos szoftvert(?) tenni? Van egy Magyarországon eredetileg forgalomba helyezett 2017-es Ford C-Maxunk, ami kicsit furcsán viselkedik pld: tompítottot automatikusan felkapcsol már gyújtásra (azt hiszem osztrák piacon szokott így lenni), nincs benne figyelmeztetés olajcserére (fék+gázpedál semmit nem csinál), ForScannal nem lehet megadni neki a gumi méretet (205/55R16 és 215/55R16 is engedélyezett) stb. Erre van valami javaslat?
-
troll81
addikt
Sziasztok.
2015 focus St kombi-t kellene magyar nyelvűvé tenni.
Merre induljak megoldás után?
-
kcsa
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
A hit nem is ebbben van, hanem hogy elhiszed a mannolnak, hogy fél - harmad áron biztosan megfelel.a gyártói előírásnak.
-
kcsa
veterán
válasz
Jacob Gibbs
üzenetére
MK3 Mondeoba simán beleraktam a (cimke szerint) bele való Mannolt. Semmi extra hang, szíjfogyasztás ugye ott is lehetetlen.
De valami érzékenyebb DPF-es modern dízelbe, hát nemtom, átgondolnám

-
Jacob Gibbs
tag
Régen az Astra-ban én is Mannolt használtam, az mondjuk láncos volt, nem volt mit megennie az olajnak.
Most a Mondeoba Castrol van.Az olaj részben hitéleti kérdés. Van márka aminek jobban elhiszed hogy teljesíti az elvárásokat, vagy hiszel benne hogy jobb mint a másik. Azért hit, mert átlag felhasználó mint én, nem tudja összehasonlítani a vegyi összetételt, meg a mechanikai paramétereket amiket a gyártó előír.
+1, próbálok ár/érték arány + vélemények alapján választani. Meg persze legyen gyártó specifikációnak megfelelő.
-
zoger
tag
Én mannolt már csak max a simsonom váltójába teszek. Nem tudom milyen indíttatásból egyszer raktam a régi 1.0 swiftünkbe. Hidegen nagyon szépen kerepeltek a szelepek vele. Eneossal soha.
Csoda, hogy mállanak az olajba futó szíjjak, gondolom rakják mindenbe végül is jó az bele "szeretik az ügyfelek".
-
kcsa
veterán
Én személy szerint a Fuchsnak jobban hiszek a gyártói elvárások betartásában, de használtam Mannolt is.
Az olaj részben hitéleti kérdés. Van márka aminek jobban elhiszed hogy teljesíti az elvárásokat, vagy hiszel benne hogy jobb mint a másik. Azért hit, mert átlag felhasználó mint én, nem tudja összehasonlítani a vegyi összetételt, meg a mechanikai paramétereket amiket a gyártó előír.
Öregautóba simán beleraktam Mannolt, azok nem igazán voltak kényesek olajra, nem nagyon aggódtam egy percig sem, nem is volt pár évig gond azokkal az autókkal sem (aztán eladtam
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook
- Mesterséges intelligencia topik
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Papírnehezékként használható csúcs-GeForce-ot árul egy francia viszonteladó
- ldave: New Game Blitz - 2026
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- YouTube
- Facebook és Messenger
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- GAMING PC! ULTRA 5 225 / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 512GB NVMe / 550W Gold 80 Plus!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 11 i7 / 32GB / Garancia 2026.11.19
- Eladó Samsung Galaxy A6+ 3/32GB fekete / 12 hó jótállás
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430s - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S22 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
ezek a bitumen lapok szépen meg tudják dobni az önsúlyt.

azért ezt így nem jelenteném ki mindre
, bár ugye ez 19"-es...
Viccet félretéve 2,7-3,3M körül nézelődök, ebből kellene kihozni a legjobbat.