Hirdetés

2024. július 2., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-01 20:13:33

LOGOUT.hu

Ford topik téma összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3348) Pardise


Pardise
senior tag

Sziasztok!

Tegnap vásároltam meg első autómat, 0 km-s, Ford Focus, ferdehátú 1-6os, 125 lovas. Mivel évente 10-15 ezer km-t megyek és általában csak a városban, vagy közeli városokban, azért választottam a benzinest. Nálam a hosszú táv max 100-150 km.

Az egri Barta Ford Szalonban vásároltam meg, ahol nagyon rendesek volt az értékesítő, valamint a szervizes kollégákkal is megismerkedtem. 5 év garancia van a kocsira. 20 ezer km-enként vagy évente kell vinni kötelező szervizbe, valamin 1500 km-nél van egy ajánlott, de nem kötelező olajcsere, valamint átnézik a kocsit, hogy minden okés-e. Természetesen elfogom vinni.

Az autóba a következő extrákat kértem:
- Automata klíma
- Első-hátsó parkoló radar
- Könnyűfém felni
- Metálfényezés
- Első-hátsó ködlámpa

Tempomat, középső kartámasz alaptartozék volt.

Az autóról:

Külső:

Hatalmas kocsi, gyönyörű megjelenésű, sokan utána fordulnak az utcán! Elektromosan behajló külső tükrök vannak, melyek lezárásnál becsukódnak, nyitásnál kinyílnak. Csomagtartó is óriási!

Belső:

Jó minőségűek a műanyagok, masszív, stabil minden, se nem mozog, kotyog, zörög.
Sötét szövetkárpit. Az ülések nagyon kényelmesek, jól belehet állítani, tökéletes. A kormányt puha, varrott bőr borítja, mely jó fogású, kellemesen puha és kényelmes.
Kormányon találhatóak a következő vezérlő gombok: Tempomat, hangvezérlés, nyilak és OK gomb a menüben való lépkedéshez. Telefon gombok, valamint multimédia gombok.
Az autó belső tere hatalmas. Mivel nem vagyok egy magas ember, így jóval előrébb kell húzni az ülést, így hátul még több hely van. A 120 kilós édesapám is kényelmesen ült hátul!

A műszerfal és a gombok a kedvenc színemmel, a kékkel vannak megvilágítva, mely gyönyörűen mutat sötétben.

A klíma jéghideg,a fűtés forró, nagyon jól be lehet lőni a kellő meleget, hideget.

A 2 kijelző is nagyon jó. A kormány mögötti kijelző a benzinfogyasztást, megtett utat, benzinmennyiséget és az ez által megtehető km-t, stb-t mutatja, valamint a sebességet is kiírja digitálisan.

A tempomatot még nem nagyon próbáltam, de nincs is nagy szükségem rá :)

A középső konzolon a multimédia található. Tegnap még CD-ről, ma Pendrive-ról hallgattam zenét. A basszus nagyon jó, főleg, ha ráadjuk a kakaót :)

A telefonkihangosító rendszer is szuperül működik, melyet bluetooth-on keresztül lehet összekapcsolni a telefonnal. Tisztán és jól hallani minden beszélgetést!

A hangvezérlést sem próbáltam, szerintem arra sem lesz szükségem.

A belsőről hirtelen ennyi jutott eszembe!

Menettulajdonságok:

Hát, mivel kb 1500 km-ig bejáratós a kocsi, finoman kell bánni vele, mint a szűz lánnyal, így nem húzattam, nem huligánkodtam vele, de így is érezni, hogy piszkosul húz, nem lomha a motor, fürge, teszi a dolgát. A motornak belülről hangja nincs, tökéletes szigetelés, kívülről pedig kellemes hangja van a kocsinak.

Az 5 fokozatú sebváltó szintén nagyon jó, jó fogása van és nagyon jól, könnyen kapcsol!

Fékek is kiválóak, elül-hátul tárcsafék van!

Tolatóradarok szintén jók, ki-be lehet őket kapcsolni! Ennek működését szerintem mindenki tudja!

Hát így elsőre ennyit sikerült leírnom 150 km után. Ha bárkinek van bármi kérdése, nyugodtan kérdezzen, írjon itt, vagy akár privátban, szívesen válaszolok a kérdésekre, szívesen mondok véleményt.

Lőttem pár fotós is természetesen, melyek az autó WS Platinummal van átkenve. A WS Platinumot szintén ajánlom, előző kocsinkon is az van és nagyon jó! 2-3 havonta átkenem vele a kocsit, nagyszerű védelmet nyújt és gyönyörű fényt ad a verdának! Pofon egyszerű felkenni a kocsira, nekem az új fajta van, amit csak rá kell spriccelni a kocsira, majd a mikroszálas kendővel szárazra törölni. 1 óra alatt átkentem az autót, nem hagy nyomot :)








[ Szerkesztve ]

Your car, your life ;)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.