Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bullseye
addikt
Próbáld ki ezt, itt vannak szigorúbbak is.
Amúgy pont a napokban olvastam egy érdekes elméletet, hogy BMR alá nem szabad menni, mert a szervezet nagyon beáll tartalékolni, ezért kell többet mozogni, hogy a TDEE nőjjön, és így is legyen fogyás. Az nyilván ok, hogy a mozgást is fontosnak tartja, de abban nem vagyok biztos, hogy a szervezet meg tudja különböztetni, ha valaki azért végez kalóriahiánnyal este, mert semmit nem mozog de BMR alatt fogyaszt, vagy azért mert sokat mozog. Talán van itt, aki tudja.
'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%
-
Andris837
senior tag
Igen, reggel a legjobb. Én is akkor szoktam futni általában. Betegnek is gondolnak miatta, mivel ha mondjuk jövök dolgozni, akkor már 4-kor úton vagyok, hogy beleférjen legalább 5 km + a zuhany. Gyors reggeli és irány dolgozni. A bicikli törni fogja a hátsód, akármilyen nyereg van rajta. Nekem is törte az elején, most már ma pl. 50 km-t tekertem. (Nem szoba biciklin.) Nem kényelmes, de ez van. 138 kg-ról indultam, ma 110 vagyok, 120 nap alatt. Még szertnék 10-15 kg-t leadni, már nincs sok.
Minden akarat kérdése. Ha kellően akarod, hogy lefogyj akkor nem szabad azzal törődni, hogy akár egy-másfél órával előbb kell kelni.. csinálni kell, menni előre és nem szabad feladni. Meg lesz az eredménye!iPhone SE (2022) | iPad (9. gen) | HWAPO | Ryzen 5 3500X / 16GB 2666MHz / MSI A320M-A PRO / ZOTAC GTX 1660 6GB TWIN FAN
-
Alpachino
veterán
Ez a 45perc hülyeség de ha nagyon kötöd az ebet a karóhoz, akkor az én általam javasolt 40 helyet biztos ami biztos alaapon tekerj 5 percel többet és meg van oldva
Én anno 40 perceket tekerek, de nem tapasztaltam még hogy gátolná a zsírégetés, mivel a betervezett heti egy kiló, persze a megfelelően belőtt diéta mellett simán megvan
[ Szerkesztve ]
"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)
-
hegyimorc
senior tag
"van szobakerékpárom is de széttöri a hátsóm 15-20 perc után pedig elég széles ülés"
A kényelmes nyereg nem széles, hanem olyan méretű amilyen a fenekedhez illeszkedik. Ez az alap, minden más - alak, párnázottság - csak ez után jön, de a helyes méret után sem ezek a legfontosabbak, mert a második legfontosabb a helyes beállítás. Magasság, pozíció - előre-hátra -, dőlésszög.
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
hegyimorc
senior tag
" itt van egy nagyon bő leírás a témáról"
Elég régóta és rendszeresen bringázom, tapasztalatból írtam (de gondolom a linken sem írnak olyat ami ellentmond annak amit mondtam)
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
hegyimorc
senior tag
Ezeknél sajnos néha már az is nagy szó, ha egyáltalán állíthatók.
Én inkább kint tekerek, de ha mondjuk ónos eső van, akkor is a saját bringámon, "görgőn"
Persze ez inkább annak jó, aki elsősorban bringás.
(Bár fene tudja, egy jobb ellipszistréner sem olcsó)Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
Andris837
senior tag
Futni ekkora súllyal még semmiképp! Az úszás nem rossz ötlet, ha tudsz és van lehetőség akkor ajánlott. Én tudok, de nem szerettem úszni, pedig bérletem is volt egy ideig...ö
iPhone SE (2022) | iPad (9. gen) | HWAPO | Ryzen 5 3500X / 16GB 2666MHz / MSI A320M-A PRO / ZOTAC GTX 1660 6GB TWIN FAN
-
woodworm
veterán
Átálláskor nem tűnik soknak, de nem is kevés. Cirka 1600-on vagyok, nem szoktam éhesnek érezni magam, ha tartom az időpontokat. Sokszor nem is a mennyiség a gond, hanem kezdőként belenyúl az ember valami magasabb glikémiás indexű ételbe és amiatt érzi éhesnek magát (péksütemény, gyümölcs, tésztaköret).
-
-
woodworm
veterán
Bár nagyon szigorú feltételekkel, de támogatja a tb a korrekciós műtétet. A kezdő bmi-nek 35 felett kell lennie, a különbség minimum 10 legyen (45 felett indulva 12) és egy évig tartani kell a súlyt.
Igazából ennyi idő alatt össze is lehet rakni a pénzt rá, valahogy a megyei kórház nekem nem tűnik túl bizalomgerjesztőnek.[ Szerkesztve ]
-
boost
addikt
Amíg komoly súlyfelesleged van, addig szerintem minden belefér, csak maradj a kalórialimitben és a komponensek limitjeiben ( szénhidrát / zsír, fehérje). Úgyis fogysz zsírból is, izomból is. Arra ügyelj, hogy gyakran a light ételek csak szénhidrátban light-ok ( kb a fele), de pl több a zsír. Különösen Norbi kajáknál sok az egészségtelen transzzsírsav.
Aztán ha elérted a 25-27-es BMI-t, vagy ugyanennyi testzsírszázalékor, már érdemes finomítani, szigorítani azon, hogy mit eszel, ahogy itt ajánlják a "gyúrósok".
[ Szerkesztve ]
-
boost
addikt
Szerintem elkerülhetetlen ilyen óriási súlyfeleslegnél. Márcsak azért is, mert 150kg cipeléséhez komoly izomtömeggel rendelkezel, ami le fog épülni, ha te is fogysz, akaratlanul. Mindent úgyse tudsz kiedzeni.
Másrészt meg hasznos dolog a kondizás a diétához, de ez már megint a szuperdiéta fokozata. Arra gondolok, hogy túl sok dologra figyel az ember, aprólékosan műveli, heti 3 kondi, kondis étrend ( fehérjeporok, zabpehely, stb), aztán két hét után megunja, hogy a család meg pizzát eszik, ő meg fehérjeport, és otthagyja a diétát a fenébe, túleszi magát, és mégtöbb lesz, mint volt.
Ezért írtam, hogy fél évig koncentrálj csak a diétára, keress olyan kajákat, ami családkompatibilis (pl a reggeli 4 zsemle + kolbász+sajt helyett 1 teljes kiőrlésű kifli + 20dkg csirkesonka, stb), menj el sétálni kétnaponta legalább fél-egy órát, ha idő engedi bicajozni zsírégető pulzustartományban, szervezz családi túrákat, vagy barátiakat, érezdd jól magad, és közben tartsad a kalóriaszintet azon amit a myfitnesspal, vagy más kalkulátorok ajánlanak. Ahhoz nem kell fehérjepor, vagy házi proteinszelet, zabpehely, sem zsírégető. Az első 30-40kg-odat nagyon kényelmesen is le tudod dobni, csak a fentiekkel. Izom is fog menni, de hadd menjen, mert 25-27 BMI vagy % körül, azaz mikor olyan 90-95kg leszel már magadtól fogsz ráállni arra, hogy kondizz, mert egyre jobban szeretnél kinézni. Közben esetleg már 30-40 km-eket is letekersz, családdal vagy barátnővel 3 nap alatt megkerülöd a Balatont, és csomó olyan dolgot csinálsz, amit most nem tudnál, vagy eszedbe se jutna.
-
boost
addikt
1339 az rengeteg lenne ebédre, még neked is, de szerencsére a tied nem annyi.
A myfitnesspal-ban benne vannak a teletélas kaják is.
Talán érdemes arra váltanod, ha teletálból szeretnél étkezni. Különben a menü nem rossz. A plussz egy étkezést meg próbáld kigazdálkodni a teletálas menüből. mondjuk meghagyod az ebéd harmadát uzsonára, stb. Sokkal egyszerübb lesz neked is, ha nem kell még egy adag kajáról extra gondoskodnod, számolnod, és jobb érzés, hogy annyival kevesebb ebédet eszel meg. Azt azért majd számold ki, hogy nehogy több legyen a teletálas menü, mint amennyit neked meg szabad enni, akár kalóriában, akár a 3 komponensben.
[ Szerkesztve ]
-
woodworm
veterán
Nem átfutni kell egy cikket, hanem elolvasni.
"Ez annyiban elfogadható, hogy az a diéta, amit mi is képviselünk és kialakítottunk – vagyis hogy a gyorsan felszívódó szénhidrátokban szegény ételek kerüljenek előtérbe, és ennek a pótlására több fehérjét fogyasszunk"
[ Szerkesztve ]
-
woodworm
veterán
A teletálat pont az a vád szokta jobban érni, hogy ízetlenebbül főz. Hosszabb távon biztos érződik majd a monotonitás, mégiscsak egy nagyüzemi konyha, sokak ízlését kell kiszolgálni, elkerülhetetlen az uniform ízvilág.
A régi szokások levedléséhez a legegyszerűbb újak felvétele. Ha valaki régebben ritkán evett nagy mennyiségeket, véletlenszerűen, akkor az éhség elkerülésére a legjobb út a rendszeresség. Olyan időpontokat találni, ami tartható napi szinten és oda időzíteni az étkezéseket, a szervezet hozzászokik és nem jönnek a random éhséghullámok. A kívánóssággal sem érdemes teljes megvonással harcolni, sokkal rosszabb lesz a vége.
-
Andris837
senior tag
-
borix
őstag
Bírom az ilyen fa@ságokat,hogy ne egyél tésztát,krumplit,rízst őrület.
Szénhidrát drasztikusan megvonása fáradság gyengeség feszültség értését adja.
Nem krumplitól,rizstől híznak el az emberek hanem azért mert nem mozognak,tömik magukba a csokit,üdítőt,csípszet zacskószám,péksütit,pizzát stb persze a napi többszöri bőséges rendes étkezésen túl.
Pl ebédre rizs,sült csirkecomb ere 1l kólácska,csokika milyen hizlaló is a rizs. -
Andris837
senior tag
Előbb-utóbb hozzászokik majd a térded a terheléshez. Először nekem is minden bajom volt, de ma már minden gond nélkül futom az 5 km-t.
Persze hagyj pihenő napot magadnak. Az elején én is minden második nap gyalogoltam. Aztán a távot növeltem.
Tanács: Vegyél sport krémet a lábadra-térdedre. Nekem sokat segített.iPhone SE (2022) | iPad (9. gen) | HWAPO | Ryzen 5 3500X / 16GB 2666MHz / MSI A320M-A PRO / ZOTAC GTX 1660 6GB TWIN FAN
-
borix
őstag
Havonta 3 max 4kg az leadása ajánlott.Azt is bele kell számolni,hogy van mikor megreked az ember vagy visszajön pár kg nem kell siettetni türelem.Sok túlsújtott embernek fáj a térde azért is ódzkodnak még gyalogolni is mert fájdalommal jár nekik a kerékpározás az jobb mert kevésbé megterhelő.
-
MODERÁTOR
A cca 6-7 féle közül melyikre gondolsz?
Aki rendesen edz, fut egyéb annak édeskevés. Egyszerűen nem tudsz annyi kalóriát bevinni amennyi szükséges lenne. Ha nagyon szereted a zöldségeket akkor meg lehet próbálni, de én biztos éhenhalnék 2 nap után.Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Alpachino
veterán
-
Dorien
veterán
Ha 75kg lennél, akkor gáz lenne, de 150-nél szerintem nem. A bőrödre azért figyelj, ha nem akarsz plasztikáztatni a gyors fogyás miatt. Én egyébként a 188cm magasságommal sosem voltam 105kg felett, így nagyon el sem tudom képzelni, hogy milyen lehet az...
[ Szerkesztve ]
Wherever you go - go with all your heart.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest