Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- mefistofeles: OTP mobilbank Persely. Jó, de nem jó.....
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
carl18
addikt
Csak karácsonykor mindenki eszik mindent aztán aztán új év miatt jönnek a nagy álmok hogy most majd le fog fogyni stb meg diéta lesz.
Ami lehet meg történik 2 hónapig de utána Elfogy a nagy lendület.Én szerintem ha valamit akar az ember nem érdemes várni. Aki fogyni akar már új év előtt érdemes elkezdeni.
Persze lefogyni kemény munka és ki tartást igényel.
Ebbe már komoly energiát kell fektetni.
Például tesóm a szoba bicikli 2 percet teker és már feladja.Pedig pont gondoltam erre egy sportos karbantartott test is lehet státusz szimbólum.
-
carl18
addikt
Egyik család tag mondta is Januárba elkezd diétázni lefogyni.
de még most karácsonykor be eszik mindenből.
Szerintem fogyás esetén jobb hamarabb kezdeni.
Ez nem idő függő kevesebb agyalás több cselekedet kell.
Én abból indulok ki aki mondjuk 10 év alatt nem adott le komolyabb súlyt ezek után se fog. -
Fred23
nagyúr
Ha valaki nem számolja a kalóriákat, nagyon könnyen vallhat kudarcot a diétájával, pláne hosszabb távon, és jelentős túlsúly mellett, legalábbis ez a saját tapasztalatom.
Mondjuk most számolás mellett is sikerült elrontanom kicsit a diétám egyetlen apróság miatt: a sütéshez használt olajat minimális kcal-lal számoltam el, holott nagyon jelentős tényező volt. 7-8 napon így olyan +300 kcal-t vittem be. Így is lesz fogyás ebben a hónapban is, csak nem sok. Nem sütök többé semmit olajban, az már biztos, nem éri meg; tanulom inkább, hogyan kell air fryerben jól elkészíteni a rántott cuccost (is).
A másik nagy hülyeség, amit még sokan elkövetnek kcal-t számolva is, meg anélkül is: BMR alatti kcal-t állítanak be maguknak. Ez baromira nem jó, és még be is lassítja az anyagcserét.
25% testzsír felett EZ a Katch-McArdle-féle kalóriaszükséglet kalkulátor a legjobb, ha lenne a topiknak összefoglalója, be is lehetne tenni oda a linkjét.
-
zozzancs
csendes tag
Dicsekedni jöttem
Nekem ez lett a tavalyi újévi fogadalom eredménye:9+15 nap alatt 6 kiló minusz 82 -> 76
Ez eddig oké, ilyet sokféleképp lehet, a menő inkább az, ami ezután jött... vagy hát nem jött.
Nem jött vissza
Track-eltem még tovább a 100. napig, ott 73 voltam.Van erről blogposztom, meg tudok még sokat mesélni róla, de inkább majd privátban, aki kíváncsi.
-
-
mcs
veterán
Én semmi ilyesmit nem vezettem be, csak kevesebbet ettem mindenből, majd nekiálltam 30-40 perceket bicajozni minden nap este. Később 90 kiló alatt már futottam 4-5-6 kilométereket is. Mindezekkel 4-5 hónap alatt 20-25 kiló szaladt le, de a további 10 már tényleg erős túlzás volt részemről.
Még szerencse, hogy a nagy futószezonom után 1,5 évig nem csak lógattam a tökeimet, ugyanis alig két percet romlott a 6,3 kilométeres időm, amikor 2 hete kíváncsiságból felmértem magamat. (29:45 helyett 31:30). -
borix
addikt
Nem mond hülyeséget csak nem jól mondja vagy inkább csak egy részét.
Sokan csak a kalória számolgatással vannak elfoglalva meg ezt se egyél meg azt se egyél dolgokkal.
Létezik olyan,hogy lassú és gyors anyagcsere.A lassú anyagcserénél 70-75% használja fel a szervezet akinek pedig gyors az anyagcseréje annak 30-35% körül.
pl:
Lassú anyagcsere 1000kcal=750 felhasznált
Gyors anyagcsere 1500kcal=525 felhasznált -
woodworm
veterán
Akkor az emelés után hogyan tudta tartani a beállított keretet? Megint bumburnyák az újságíró, csak az a kérdés így született vagy szándékos.
A cikkből világosan kiderült, hogy alapanyagcsere szint alatt vitt be csaj napi szinten, a második kép alapján mintha egy kis edzést is tett volna mellé. Az edző másképpen minek pofázott volna bele. -
-Mike-
addikt
Én is beszéltem már mindenkivel. Láttam már jó pár dietetikus által összeállított étrendet ne aggódj. Magamon kívül feltudnék még sorolni jó pár embert akit sikerült lefogyasztani.
De szeretem amikor a tudatlanság ilyen magabiztossággal párosult. Ez az én formám, mindig kifogom az adott topic eszét. -
Jó is
Van még egy tonhalkrémes receptem is, ami mondjuk nem teljesen diétás, de nem vészes.
1dbz tonhal (sós lében)
fél-1 evőkanál belga/ír vaj
só, bors, citromlé
2-3 evőkanál mustár
Jól összekevered, aztán szépen lehet kenegetni natúr pufirizsre, 3-4 db-ot megeszel egy kis zöldséggel és már jól is laktál. Van benne megfelelő mennyiségű protein, zsír és ch is. -
bullseye
addikt
Az nagyon szép. Azért ha ez házi, egyszer kérj majd orvosit is, mert a kis kézi izék akár egy teljes pontot is tévedhetnek (és akkor már határeset az éhhomi), de a 1,5 órás nagyon biztató.
Gabonapehely tényleg nem feltétlen a legjobb, de ez cukor függő, meg ha tejjel, akkor ugye pláne, ráadásul az gyors. Nekem reggelre jobban bevált a zabpehely fehérjeporral+vízzel.
Másrészt kezdő lépésnek nem rossz szerintem, csak figyelj mennyi cukor + mennyire vagy éhes utána nem sokkal.
-
Ezzel csak az a baj, hogy rettenet sok cukor van benne.
Egy példa reggelire
2 főtt tojás
2-3 szelet delco pulykasonka
2db pufirizs
2 szem paradicsom
3-4 szelet/golyó mozzarella light sajt
Esetleg sovány túróból készült kőrözött.
Vagy 1,5-es tejjel készült teljes kiörlésű zabpehely mirelit málnával/eperrel. -
-Mike-
addikt
Legalább a legrosszabb ételek közül a pekarut felejtsd el, örökre. Még egy darabot sem. Ez kb olyan hogy leakar valaki szokni a cigirol de nem drasztikusan csak csökkenti az adagot, azért egyet elsziv még naponta. Az elején nehéz lesz de tart kb két hétig aztán már nem fog hiányozni.
-
devil-k
nagyúr
Legelsőnek fejben kell eldönteni a dolgokat. Ha ez megvan, onnantól kezdve már magad is fogod érezni és akarni, hogy mi az amit enned kell és mi az amit nem kellene vagy legalábbis
drasztikusan lecsökkenteni a .Inkább elhagyni!A saját példámból kiindulva. Imádom a Nutellát. Mindig kapok a barátoktól olykor 1-1 üveggel, most kb. 3-4 üveg van itthon. Régebben minden nap belenyaltam 1 evőkanállal, most már csak havonta egyszer. Valahogy átállt az agyam arra, hogy ne folytassam azt a napi "rutint.
Pékárú helyett vegyél teljes kiőrlésű zsömlét és azt rakd tele minden jóval (persze amit lehet enni). Meg lehet ezt oldani okosan, csak elsőnek tényleg meg kell ismerned, hogy melyik ételben mi van, miből áll. Erre a kalóriabázis weboldala is nagyon jó.
Ha már elhagysz rossz szokásokat, az is félsiker!
Pl. virslihez, pörkölthöz nem eszel kenyeret.
Ha étterembe mész, akkor köretnek nem rizst és krumplit kérsz, hanem grillezett zöldségeket.
Ha szereted a kolbászt, de nem tudod kiiktatni az étrendedből, akkor megszabod magadnak, hogy egy nap mondjuk csak 5 dkg-ot eszel belőle... stb. Lehetne még sorolni a példákat. -
borix
addikt
Dietetikus tanácsadással is vigyázni kell! Ismertem olyan embert akinek erős diétát írtak fel valamilyen bogyókat is szedettek vele az ember megörült a hirtelen látványos fogyásnak.Rendszeresen járt tanácsadásra ellenőrzésre amiért jó kis pénzt legomboltak.
Persze a feszített diétát nem bírta hosszú távon és szépen visszamentek a kilók.Én azért mondom,hogy megeheti belefér,hogy változatos legyen a táplálkozás ha lassabb is a fogyás miatta de a kitartás megmarad.
devil-k
A stílusom magamnak való és kibírhatatlan de jó szándékú vagyok és ahol lehet ott segítek. -
Louro
őstag
Na jó, ezekből legalább a felét ki kellene venni. Nem egyből mindet, akkor hamar feladnád, mert hiányoznának. Én is néha elkakaóscsigázok még ma is, mert hiányoznak a sütik.
Más: Valaki tud megbízható, jó endokrinológust vagy étkezési tanácsadót? Nem netes leírások alapján ajánlottat, hanem a legjobb lenne személyes tapasztalat. Személyre szabott étrendváltozásra lenne szükség és kicsit komolyabb, mint egy honlap, ami mögött csak egy szkript dob ki valamit.
-
borix
addikt
Étkezésre.
Lehet venni fagyasztott sajtos sonkás pulykaérmét,valódi csirkemellet kirántva,rántott sajtot stb próbálgasd őket vagy veszel csirkemellet,csirkecombot teszel rá húsfűszert kisütöd megsütöd.
Zöldségkörettel,barna rizzsel,bulgurral,csinálsz salátát (saláta,uborka,sárgarépa tehetsz bele mást zöldséget is + salátaszósz de ne ússzon benne). -
borix
addikt
Az,hogy eljutottál idáig annak az eredménye,hogy megittál pl 2L Colát csak abból 220 kcal-t vittél be és hol van még a többi az étkezések,nasik.
Szépen folyamatosan kell csökkentened a Ch-t figyelve magad,hogy reagál a szervezeted nem egyből drasztikusan csökkenteni mert annak meglesz a következménye rosszullétek gyengeség erőtlenség. -
borix
addikt
Jó lesz az hajrá.Ha fáradtnak gyengének érzed magad az átlaghoz képest akkor kevés szénhidrátot vittél be kicsit pótolni kell majd kitapasztalod.
TheProb
Fontos,hogy olyan sportot kell nézned amit szívesen csinálsz.
Pl: testépítés,gyalogtúrák,tenisz,futball,úszás csináld végig őket valamelyik csak megtetszik. -
borix
addikt
A jelenlegi súlyodra jött ki a 3360 -700 a cél.
Számold ki a táblázattal ha 120kg leszel menny kalóriából kel majd lejönnie a 700-nak.Ha 100kg leszel mennyiből jön majd le?
Ahogy adod le szépen a testsúlyodat úgy változik egyre kevesebb kalóriából kell majd leadnod a 700 kcal-t.A havi 4 kg fogyáshoz 930 kcal kellene kevesebbet bevinned napi szinten (szerintem ez már sok).
3-3,5kg leadása ajánlott havi szinten.Woodslave
Azt mondják a hozzáértők ha valaki sportol és fogyni szeretne akkor 2-2,5g x testsúly kg Ch legyen.
Ez nálam használható 93kg vagyok havi szinten 150-200km futok =(190-230 Ch)/nap
Egy 150kg embernek mennyit adnál kevesebbet?
-
De hogy lehet ennyivel a BMR alatt
2800 - 3350 közé kell belőnöd, talán akkor jársz a legjobban ha megpróbálod 3000 alatt tartani kicsivel, plusz mellé egy kis sport/séta.
Woodslave: nekem 2220-at dob ki, a kalóriabázisos meg 2235-öt. Szal sztem a kalkulátorokkal nincs gond.
-
borix
addikt
Alapanyagcsere azt jelenti,hogy ha egész nap fekszel nem csinálsz semmit akkor is elégeted azt a kalóriát.
Mivel nem egész nap fekszel hanem jössz mész ezért 3360 kcal körül van szüksége a szervezetednek a szinten tartáshoz.
Mivel fogyni akarsz ebből a 3360-ból 700 kcal/nap szinten kevesebbet kell bevinni ez azt jelenti,hogy így egy hónap alatt leadsz 3 kg-ot.Ebből a szénhidrát 2.5-3g x testsúllyod legyen.
Ha nincs elég szénhidrát elgyengülsz és nincs zsírégetés sem.Mivel gyalogolsz napi szinten 1 órát ez kb (300-350 kcal) körüli mínuszt jelent.
Tehát a jelenlegi állapotodban napi 3000 kcal körül kell bevinned - (300-350 kcal lejön még gyaloglás/nap)=2660 körülre jön ki.
Ha így fojtatod ahogy eddig csináltad akkor az aszt jelentené,hogy havi szinten 8kg körül adnál le 3 hónap alatt leadnád a 25kg-ot folyamatos rosszullétekkel kísérve + a azt is elérnéd,hogy majd a bőr lógjon rajtad.
-
borix
addikt
Ha baj van a vércukorral az ott jön ki inkább,hogy mikor bekajál az ember akkor az inzulin termelődés megindul ha a szervezet nem termel elég inzulint akkor rosszullét,gyengeség fogja el az embert mikor komolyabb az eset külső forrásból pótolják (inzulin injekció)
Te esetedben fa@ség miatt van.
Egy akkora testet mint a tied müzliről teszed ki fokozott igénybevételnek.A kevés táplálék miatt a vércukrod leesik mint állat ezért szédülsz elgyengülsz. -
devil-k
nagyúr
Ekkora túlsúlynál azért érdemes szakember segítéségét igénybe venni. Nemrég jelent meg az Origo-n egy nagyon jó cikk, ami hasznos információkat tartalmaz:
A másik pedig:
Momot.hu -
Alpachino
veterán
Igen, van igazságod
pl. abban, hogy 150kg-al először is jócskán be kell fogyni, hogy valamiféle izom megóvó edzés végezz. majd a diéta közepe felé kell már okosnak lenni, pl. belőni makrók szerint precízebben az étrendet, de ekkorára már egyébként is muszáj belenyúlni az addig megszokotthoz, mert stagnálni fog a testsúly csökkenés. Ha ez szépen halad, az étrend is ok, akkor kell újra belenyúlni, és itt jön képbe a kondis edzés.
Na persze én egészséges, csak elhízott emberekről beszélek.
-
Alpachino
veterán
Kinek mi a túlsúly ez ilyen dolog
pl. a haverom még simán elfocizik megye 2-ben 100kg-al 173cm magasan
én majd csak ugyanennyi súllyal 10percet sem bírtam a pályán annó
tehát van akinek a +20kg is olyan megterhelő, mint akin +30, de akár 40 is van.
A heti 1kg az jó, csak hogy nem mindegy miből megy le az az egy kg...mert először ez a kurva szervezet, ha nem megfelelő a táplálék bevitel összetevői, izmot bont
Ráadásul ezáltal az anyagcsere is belassul, mivel az izmaink a legnagyobb energia fogyasztók.
-
devil-k
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
Én nem régiben kezdtem el egy szénhidrát minimalizáló diétát, mivel endomorf testalkatom van és ennél a típusnál (mint ahogy nálam is) ez (is) a kulcs a fogyáshoz. Elég jól megy, már kb. 4-5 kg le is ment vele. Végül is nem rossz ez a diéta, csak a köreteket (rizs, krumpli, tészta) és a fehér kenyeret kell elhagyni, vagy legalább is minimalizálni. Szerencsére fehér kenyeret hosszú évek óta nem fogyasztok.
-
Dorien
veterán
-
-
borix
addikt
Havonta 3 max 4kg az leadása ajánlott.Azt is bele kell számolni,hogy van mikor megreked az ember vagy visszajön pár kg nem kell siettetni türelem.Sok túlsújtott embernek fáj a térde azért is ódzkodnak még gyalogolni is mert fájdalommal jár nekik a kerékpározás az jobb mert kevésbé megterhelő.
-
Andris837
senior tag
Előbb-utóbb hozzászokik majd a térded a terheléshez. Először nekem is minden bajom volt, de ma már minden gond nélkül futom az 5 km-t.
Persze hagyj pihenő napot magadnak. Az elején én is minden második nap gyalogoltam. Aztán a távot növeltem.
Tanács: Vegyél sport krémet a lábadra-térdedre. Nekem sokat segített. -
borix
addikt
Bírom az ilyen fa@ságokat,hogy ne egyél tésztát,krumplit,rízst őrület.
Szénhidrát drasztikusan megvonása fáradság gyengeség feszültség értését adja.
Nem krumplitól,rizstől híznak el az emberek hanem azért mert nem mozognak,tömik magukba a csokit,üdítőt,csípszet zacskószám,péksütit,pizzát stb persze a napi többszöri bőséges rendes étkezésen túl.
Pl ebédre rizs,sült csirkecomb ere 1l kólácska,csokika milyen hizlaló is a rizs. -
woodworm
veterán
A teletálat pont az a vád szokta jobban érni, hogy ízetlenebbül főz. Hosszabb távon biztos érződik majd a monotonitás, mégiscsak egy nagyüzemi konyha, sokak ízlését kell kiszolgálni, elkerülhetetlen az uniform ízvilág.
A régi szokások levedléséhez a legegyszerűbb újak felvétele. Ha valaki régebben ritkán evett nagy mennyiségeket, véletlenszerűen, akkor az éhség elkerülésére a legjobb út a rendszeresség. Olyan időpontokat találni, ami tartható napi szinten és oda időzíteni az étkezéseket, a szervezet hozzászokik és nem jönnek a random éhséghullámok. A kívánóssággal sem érdemes teljes megvonással harcolni, sokkal rosszabb lesz a vége.
-
woodworm
veterán
-
boost
addikt
1339 az rengeteg lenne ebédre, még neked is, de szerencsére a tied nem annyi.
A myfitnesspal-ban benne vannak a teletélas kaják is.
Talán érdemes arra váltanod, ha teletálból szeretnél étkezni. Különben a menü nem rossz. A plussz egy étkezést meg próbáld kigazdálkodni a teletálas menüből. mondjuk meghagyod az ebéd harmadát uzsonára, stb. Sokkal egyszerübb lesz neked is, ha nem kell még egy adag kajáról extra gondoskodnod, számolnod, és jobb érzés, hogy annyival kevesebb ebédet eszel meg. Azt azért majd számold ki, hogy nehogy több legyen a teletálas menü, mint amennyit neked meg szabad enni, akár kalóriában, akár a 3 komponensben.
-
boost
addikt
Szerintem elkerülhetetlen ilyen óriási súlyfeleslegnél. Márcsak azért is, mert 150kg cipeléséhez komoly izomtömeggel rendelkezel, ami le fog épülni, ha te is fogysz, akaratlanul. Mindent úgyse tudsz kiedzeni.
Másrészt meg hasznos dolog a kondizás a diétához, de ez már megint a szuperdiéta fokozata. Arra gondolok, hogy túl sok dologra figyel az ember, aprólékosan műveli, heti 3 kondi, kondis étrend ( fehérjeporok, zabpehely, stb), aztán két hét után megunja, hogy a család meg pizzát eszik, ő meg fehérjeport, és otthagyja a diétát a fenébe, túleszi magát, és mégtöbb lesz, mint volt.
Ezért írtam, hogy fél évig koncentrálj csak a diétára, keress olyan kajákat, ami családkompatibilis (pl a reggeli 4 zsemle + kolbász+sajt helyett 1 teljes kiőrlésű kifli + 20dkg csirkesonka, stb), menj el sétálni kétnaponta legalább fél-egy órát, ha idő engedi bicajozni zsírégető pulzustartományban, szervezz családi túrákat, vagy barátiakat, érezdd jól magad, és közben tartsad a kalóriaszintet azon amit a myfitnesspal, vagy más kalkulátorok ajánlanak. Ahhoz nem kell fehérjepor, vagy házi proteinszelet, zabpehely, sem zsírégető. Az első 30-40kg-odat nagyon kényelmesen is le tudod dobni, csak a fentiekkel. Izom is fog menni, de hadd menjen, mert 25-27 BMI vagy % körül, azaz mikor olyan 90-95kg leszel már magadtól fogsz ráállni arra, hogy kondizz, mert egyre jobban szeretnél kinézni. Közben esetleg már 30-40 km-eket is letekersz, családdal vagy barátnővel 3 nap alatt megkerülöd a Balatont, és csomó olyan dolgot csinálsz, amit most nem tudnál, vagy eszedbe se jutna.
-
boost
addikt
Amíg komoly súlyfelesleged van, addig szerintem minden belefér, csak maradj a kalórialimitben és a komponensek limitjeiben ( szénhidrát / zsír, fehérje). Úgyis fogysz zsírból is, izomból is. Arra ügyelj, hogy gyakran a light ételek csak szénhidrátban light-ok ( kb a fele), de pl több a zsír. Különösen Norbi kajáknál sok az egészségtelen transzzsírsav.
Aztán ha elérted a 25-27-es BMI-t, vagy ugyanennyi testzsírszázalékor, már érdemes finomítani, szigorítani azon, hogy mit eszel, ahogy itt ajánlják a "gyúrósok".
-
woodworm
veterán
Bár nagyon szigorú feltételekkel, de támogatja a tb a korrekciós műtétet. A kezdő bmi-nek 35 felett kell lennie, a különbség minimum 10 legyen (45 felett indulva 12) és egy évig tartani kell a súlyt.
Igazából ennyi idő alatt össze is lehet rakni a pénzt rá, valahogy a megyei kórház nekem nem tűnik túl bizalomgerjesztőnek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- PlayStation 5
- sziku69: Szólánc.
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- További aktív témák...
- DJI Mini 3 RC drón szett - új állapotban, garanciával (3)
- DJI Mavic 2 Pro drón - 1" Hasselblad kamerával - 2 akkumulátorral
- DJI Mini 3 pro Fly More Combo (FMC) RC drón szett - kijelzős távirányítóval és extra táskával (2)
- Világirodalom Remekei , Nem Teljes gyűjtemény
- Panasonic er-dgp90 k Hajvágó /// Bontatlan, Új // Számla + Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest