Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1851) teaster


teaster
csendes tag

Sziasztok,

2 honap utan a flip ertesitett, hogy nincs kepitve halozata a tarsashazban ahova rendeltem. Viszont tovabbra is kidobja az osszes lakasra, hogy hurra van minden is. Ez tisztesseges? Hova erdemes bejelenteni az ilyen felrevezeteseket? (kozben a digi tv-t es telefont mar le is mondtam, mar csak FTTH van)

Udv

(#1852) 4Grider válasza teaster (#1851) üzenetére


4Grider
nagyúr

Jogosan húzod fel magad rajta, de gondolhatnád, hogy nem direkt csinálják. Natúr csak ennyire bénák a nagy szolgáltatók (is).

(#1853) skroy válasza teaster (#1851) üzenetére


skroy
senior tag

Nálam a rendeléskor kiírta, hogy elérhető optikán a szolgáltatás. A jóváhagyáskor már azt az email-t kaptam, hogy koaxon fogom kapni. Az időpont egyeztetéskor már ismét optikáról volt szó. Az is lett. Kb. egy éve üzemel gond nélkül.
Most a weboldalon a címem megadásakor azr írja, hogy nem elérhető semmilyen formában. Az egész lépcsőházat végig próbáltam és 2 lakásra azt írja, hogy elérhető. Szóval a lakcím nyilvántartásuk hagy némi kívánnivalót maga után.
Simán lehet, hogy elérhető nálad, csak ők a nyilvántartás alapján simán rávágják, hogy nincs. A helyedben felhívnék egy értékesítőt, szerelőt, aki a környékeden elérhető és hátha elmegy a társasházhoz, ő majd megmondja a tutit. A flip weboldalán rákereshetsz az értékesítőkre helyileg.

(#1854) viktorhu válasza teaster (#1851) üzenetére


viktorhu
veterán

Bent van a telekom hálózata a házban? Ha nincs, akkor nincs flip sem, ha van, akkor viszont a telekom dönti el, hogy a flip mehet-e.

(#1855) teaster válasza viktorhu (#1854) üzenetére


teaster
csendes tag

van, nekem speciel csak telefonvonal van bekotve meg az oskorbol. Telekom oldalan csak adsl-t dob fel. Gondolom latjak hogy digi is van itt azt raalnak csak hat nincs eleg jelentkezo az optika kiepitesere. Azt sem ertem, miert mert a digi aremelesek es minosegromlas miatt sokan mennenek ha tudnanak rola.

(#1856) Kroni1


Kroni1
veterán

Azt szeretném kérdezni, hogy a FLIP settopbox-a mennyire hasonlit a T-s vagy a Vodás boxhoz tudásban? Ezen van lehetőség esetleg netflixet nézni ha van előfizunk, vagy ennél fapadosabb?! :F

(#1857) skroy válasza Kroni1 (#1856) üzenetére


skroy
senior tag

A legfapadosabb. Csak és kizárólag tévézni lehet vele.

(#1858) Kroni1 válasza skroy (#1857) üzenetére


Kroni1
veterán

:R

(#1859) tome0001 válasza Kroni1 (#1856) üzenetére


tome0001
senior tag

Egy Xiaomi Mi Stick-el (19.000 Ft körül van most) szerintem tökéletesen ki lehet váltani egy okos tv box funckiót.

[ Szerkesztve ]

(#1860) Kroni1 válasza tome0001 (#1859) üzenetére


Kroni1
veterán

Köszi! Az van is, csak a butatévén amire tenném a a box-ot nincs HDMI CEC funkció sem, és a gyerekek nem igazán tudják a box távkapcsolojával a nagymamánál kezelni a cuccot. Néha ujra kell párositani, nem elég megbizható ez a stick.. Ráadásul a boxal együtt az már 3 távirányitó lenne, na ez agyrém, pont ezt akarnám kettőre redukálni. De akkor marad a voda, az ő boxukon van netflix. Még jó hogy van több szolgáltató is a házban.

(#1861) molnarpeter válasza Kroni1 (#1860) üzenetére


molnarpeter
nagyúr

Telekom 1414 ügyfélszolgálat lehet tud kedvezőbb árat mondani, mint a honlapon, és akkor smartbox... :F

(#1862) Kroni1


Kroni1
veterán

Végül első próbálkozás gyanánt FLIP-et rendeltünk, a szerelő talpraesettebb volt mint aki anno a voda küldött, mert neki legalább volt fogalma a dobozuk helyéről és konstruktívan állt minden kérésemhez.. :)

Nem tudtam még körbenézni nagyon a router beállításaiban, alapbeállításon csak egy rövidke tesztre futotta: Wifin 70-80Mbit a le/fel sebesség, ahogy olvastam kb ez a normális. Ami jó hír, h ez tökéletesen elég volt wifin lógó Philips tévén a Plex-en távoli szerveremről 2160-as HDR film streamhez, Netflix is tökéletesnek tűnik.
Tudom, ez a legfapadosabb manapság, de ha stabilan hozni fogja ezt, akkor amire kell arra ez teljesen tökéletes!

Vaciláltam egy saját router beszerzésén ide, de mivel kicsi kétszobás lakás, és anyám igényei nem túl magasak ezért lehet egyenlőre marad a szolgáltatós router.

Aki saját routert használ flip-hez: Bridge módba itt is át kell kérni telefonos ügyfélszolgálatnál a routert mint a diginél, vagy esetleg ez beállítható a router menüjéből?

[ Szerkesztve ]

(#1863) Bferibörs válasza Kroni1 (#1862) üzenetére


Bferibörs
addikt

"Aki saját routert használ flip-hez: Bridge módba itt is át kell kérni telefonos ügyfélszolgálatnál a routert mint a diginél, vagy esetleg ez beállítható a router menüjéből?"
Beállítható.
Nálam saját routerrel 220-310 Mbit a wifi sebesség,5 G.

[ Szerkesztve ]

Galaxy S23 ultra, Xiaomi 12T, Blackview Tab 18, Lenovo P2 dual

(#1864) Kroni1 válasza Bferibörs (#1863) üzenetére


Kroni1
veterán

Ezen 2.4G eredmény, csak telefonon tudtam nézni egy speedtestet, nem volt időm megnézni hogy a Huawei cucc tud-e 5G-t, de gondolom azt is be lehet állítani akkor majd..

(#1865) skroy válasza Kroni1 (#1864) üzenetére


skroy
senior tag

Csak 2.4-et tud sajnos a Huawei.

(#1866) Kroni1 válasza skroy (#1865) üzenetére


Kroni1
veterán

Értem, köszi! Egyenlőre elégnek tűnik, de akkor később lehet majd valami levetett wifi6 router felkerül a polcra mellé. Ha jól olvastam akkor optikánál lehet bridzselni a szolgáltatóit iptv elvesztése nélkül is igaz?

(#1867) molnarpeter válasza Kroni1 (#1866) üzenetére


molnarpeter
nagyúr

Attól függ persze, mire van használva, de plusz áram fogyasztás stb lehet nem éri meg :F nálunk a Telekomos FGA2233 fut kikapcsolt 5GHz-vel, egy telefon lenne csak kompatibilis, nagy fájlok nem szoktak lenni.

(#1868) Kroni1 válasza molnarpeter (#1867) üzenetére


Kroni1
veterán

Of korsz! A hálószoba pont egy fallal van elválasztva a routertől, a falakat meg az 5GHz amúgy sem annyira szereti. Majd kitapasztaljuk, de ha a streamelés megy 2.4-en a tévére akkor már minden okés, anyum néha netezik telefonon, és mégritkábban laptopon, alapvetően csak a netflix, stb stream lesz a fő felhasználás.

[ Szerkesztve ]

(#1869) Kroni1


Kroni1
veterán

Egy kérdés, most akkor ahol optikán jön a flip, ott lehet bridge módba tenni a szolgáltatói eszközt vagy az iptv akkor nem fog tudni menni? Olvastam itt ezt is azt is..

(#1870) scream válasza Kroni1 (#1869) üzenetére


scream
veterán

Nálam optikán jön, bridge-ben van az ONT, de a TV boxba az ONT-ból megy az ethernet és van TV adás, szóval bridge mód mellett is megy az IPTV (bár az elmúlt ~2 évben talán 2x volt bekapcsolva...).

(#1871) Kroni1 válasza scream (#1870) üzenetére


Kroni1
veterán

Köszi az infót! :R

Nálam annyi a bibi, hogy az ajtó feletti kötödoboztól csak egyetlenegy életképes utp kábel megy a nappali felé és kész, a másik meghalt sajnos. Tehát ha saját wifi routert is szeretnénk akkor azt vagy fentre az ONT mellé teszem, vagy a szobába az egyetlen utp végére és akkor kérdés, hogy róla menni fog-e az iptv.

(Vagy teszek még egy kis switch-et a nappaliba, azt iptv és a wifi AP elé, de ezt nem erőltetném)

(#1872) scream válasza Kroni1 (#1871) üzenetére


scream
veterán

Sajnos IPTV témakörben nem vagyok otthon, de talán akadnak olyan otthoni routerek, amik tudnak IPTV-t is (emlékeim szerint talán anno az Asus routeremen láttam ilyesmit, meg Synology-nál is, mintha lett volna). De, hogy ez tényleg az, amire gondolok, illetve milyen beállítások kellenek hozzá, az passz.

(#1873) Bferibörs válasza Kroni1 (#1869) üzenetére


Bferibörs
addikt

Próbálj meg visszakeresni leírták hogy milyen router kell hogy működjön az IPTV, nálam is így műxik,vejem csinálta,én nem értek hozzá ( mit kell tudnia a routernek hogy működjön az IPTV le van írva itt).

Galaxy S23 ultra, Xiaomi 12T, Blackview Tab 18, Lenovo P2 dual

(#1874) Kroni1 válasza Bferibörs (#1873) üzenetére


Kroni1
veterán

Áh, ezért nem akarnék másik routert, mert már van egy amit használni tervezünk.. Akkor marad így ahogy most van, köszi az infókat! :R

(#1875) viktorhu válasza Kroni1 (#1869) üzenetére


viktorhu
veterán

Pppoe passthrough módban át tudod adni a "betárcsázást" a saját routerednek. Ha igmp-képes (szerintem pl. az összes Asus az), akkor a tévé is menni fog rajta.

[ Szerkesztve ]

(#1876) Kroni1 válasza viktorhu (#1875) üzenetére


Kroni1
veterán

Köszi! Ezek szerint nem is kell bridge mód, ezután már a saját router fog csinálni mindent gyakorlatilag?

Akkor még kikeresem a szerződésben mik a pppoe adatok és megpróbálom így! :R

[ Szerkesztve ]

(#1877) Kroni1 válasza Kroni1 (#1876) üzenetére


Kroni1
veterán

Sikerült bekötni az Asus AX55 routert, az iptv-t bármiféle bűvészkedés nélkül simát átviszi, telefonra/laptopra AX módban szépen adja a 250-es netet (220/70Mbps), úgyhogy minden oké vele!

Viszont a pppoe passthrough beállítást nem tudtam eszközölni a huawei ont-on, mert nem találtam semmi ilyesmi lehetőséget a menüjében, sok minden ki is van szürkitve. Tehát jelenleg az Asus router egy fix ip-n van, és az egyik LAN portján csatlakozik a huawei-re, a DHCP-t is az ONT osztja.

Ez szerencsésebb lenne, ha a huawei-t teljesen ki tudnám hagyni a buliból? Ha az ASUS WAN portjára érkezne a net és a PPPoE tárcsázást is az végezné az jelentene még valamiben előnyt azon kívül hogy nyerek vele még egy használható LAN portot az ASUS-on? :F

[ Szerkesztve ]

(#1878) viktorhu válasza Kroni1 (#1877) üzenetére


viktorhu
veterán

Így egyszerűbb az iptv. Az asusnak van dedikált AP módja, érdemes azt választani, ha switchként használod, meg az igmp-t bekapcsolni az IPTV-hez (AP módban a wifi speciális beállításai között volt, ha jól emlékszem).

Passthrough mód: el van rejtve a Huaweien, valahol ebben a fórumban megtalálod a leírást (nekem is keresnem kellene, de évekkel ezelőtt megcsináltam az itteni leírás alapján).

[ Szerkesztve ]

(#1879) 8zabi válasza Kroni1 (#1877) üzenetére


8zabi
őstag

már egy jó ideje semmit nem kell állítani a huawei ont-on a pppoe passthrough-hoz, beállítod a saját router-en a tárcsázást és működni fog, iptv marad az ont-ba dugva, a net meg megy saját router-ről

(#1880) Kroni1 válasza 8zabi (#1879) üzenetére


Kroni1
veterán

Az iptv nálam nem maradhat az ont-ról, mert az fent van a kötődoboznál a bejárati ajtó felett, és innen sajnos már csak egy használható utp megy a lakás használati részei felé. Az asus router viszont magától átviszi az iptvt, azzal nincs gond.

Viszont hiába adtam meg a pppoe adatokat rajta, nem tárcsázott be, nem volt net róla wan portra dugott ont-al, csak fix ipvel, lan porton. Lehet rosszul adtam meg valamit, gondolom a szerzödésből innen az internet azonositó és jelszó párost kéne beirni..

[ Szerkesztve ]

(#1881) 8zabi válasza Kroni1 (#1880) üzenetére


8zabi
őstag

nálam az "Internet azonosító" van megadva felhasználónak, végére kell a @flip.hu

[ Szerkesztve ]

(#1882) Kroni1 válasza 8zabi (#1881) üzenetére


Kroni1
veterán

Akkor az volt a baj, köszi! :R :R

(#1883) mihaczitomi


mihaczitomi
junior tag

Sziasztok :)

Valakitől kérhetnék segítséget ???

Rendeléstől számítva mennyi idő alatt Kötik be a flipet ???

06 30 962 8221

(#1884) Kroni1 válasza mihaczitomi (#1883) üzenetére


Kroni1
veterán

Engen visszahivtak másnap gépi időpontegyeztetésre, és kb két napon belül jöttek.

(#1885) skroy válasza Kroni1 (#1884) üzenetére


skroy
senior tag

Szintén. Én egy hétfői napon rendeltem online, másnap hívtak, csütörtökön jöttek.

(#1886) mihaczitomi


mihaczitomi
junior tag

Megrendeltem :) :) Viszlát Digi

26-án du. 2 kor már jönnek is bekötni :)

[ Szerkesztve ]

06 30 962 8221

(#1887) mihaczitomi válasza Kroni1 (#1884) üzenetére


mihaczitomi
junior tag

Szolgáltatás kimaradást tapasztaltatok eddig ???

Mennyire stabil a Tv ,A Net ????

Köszönöm a további válaszokat

06 30 962 8221

(#1888) skroy válasza mihaczitomi (#1887) üzenetére


skroy
senior tag

Nálam tavaly márciusban lett bekötve, azóta is atomstabil minden. Se fagyás, se lassulás.

(#1889) mihaczitomi válasza skroy (#1888) üzenetére


mihaczitomi
junior tag

Én egyszer (2020-ban ) lemondtam ,átmentem A digihez .....

Amióta megvette a 4ig ,Mértéktelenül drágítanak ......

Így vissza 26-tól a Fliphez

06 30 962 8221

(#1890) Bferibörs válasza mihaczitomi (#1887) üzenetére


Bferibörs
addikt

A TV stabil,bár nem nagyon nézem, a net nálam 120-310 között mozog 5G wifin,routerrel egy helyiségben.( + Router van betéve, 2,4 wifi gagyi amit a saját routerük oszt 50-60.

Galaxy S23 ultra, Xiaomi 12T, Blackview Tab 18, Lenovo P2 dual

(#1891) mihaczitomi


mihaczitomi
junior tag

van 5g-s routerem ,csak nem tudom ,hogyan kell mögé kötni majdd

06 30 962 8221

(#1892) viktorhu válasza mihaczitomi (#1891) üzenetére


viktorhu
veterán

Attól függ. Koaxon 5GHz-eset adnak, nem is rosszat, és nincs bridge mód. Optikán simán használhatod a saját routeredet, és nem is kell (nem is lehet) bridge módba tenni a flipes eszközt, direktben "betárcsázhatsz" pppoe-vel a saját routeredről is.

Ha használod a tévés set top boxot, akkor vagy a flipes eszközre kösd, vagy támogassa a saját routered az igmp multicastot.

(#1893) gabe_


gabe_
őstag

Sziasztok
A settop boxhoz kapott távirányítóra rá lehet programozni valahogy a tv ki-bekapcsolását? Jó lenne ha nem kéne mindig két távirányítóval matatni...

Sovány szakácsban sose bízz!

(#1894) skroy válasza gabe_ (#1893) üzenetére


skroy
senior tag

Igen, be lehet állítani, itt találod a leírást és a tv kódokat. A tv ki-be kapcsolást illetve a hangerőt kezeli nálam. :)

(#1895) mihaczitomi válasza viktorhu (#1892) üzenetére


mihaczitomi
junior tag

én -csak annyit -tudok ,üvegszálon _hozzák be a lakásba

06 30 962 8221

(#1896) gabe_ válasza skroy (#1894) üzenetére


gabe_
őstag

de jó, köszi :)

Sovány szakácsban sose bízz!

(#1897) Bferibörs válasza mihaczitomi (#1895) üzenetére


Bferibörs
addikt

Akkor az áll kb. amit korábban leírtam.

Galaxy S23 ultra, Xiaomi 12T, Blackview Tab 18, Lenovo P2 dual

(#1898) Aryan


Aryan
senior tag

Sziasztok!

Felhívott az előbb a Digitől (érdekes soha nem hívtak még), hogy elmondja milyen jól megemelik az árakat :((( . Filózom nagyon hogy Flipesek legyünk.
Érezni fogok valami hátrányt a Digi után ha Flip lesz (persze a net lassabb)? Panelban lakunk, optikán jött eddig be minden. Flipnél is így van?
Modem/routerük mennyire használható?
Lehet kérni, hogy bridge módba rakják az eszközüket hogy saját routert tudjak használjak?
IPV4-be visszalehet kérni magát az embernek ha IPV6ba van?
TV szolgáltatás milyen? Ha jól tudom settopbox kell mindenképpen, mennyire használható az, gondolok itt a sebességére.

Bocsánat a sok kérdésért :B

(#1899) AnonymusX válasza Aryan (#1898) üzenetére


AnonymusX
senior tag

Szia!

Flip optikán és koaxon is szolgáltat. Onnan derül ki, hogy nálad melyik, ha megnézed a címedre, hogy a Flip honlapján mit írnak.

Optika:
a letöltési sebesség – maximum: 250 Mbit/s, minimum: 80 Mbit/s,
Koax:
a letöltési sebesség – maximum: 250 Mbit/s, minimum 15 Mbit/s,

TV-s beltéri rendben van, kiforrott, bár tény, hogy nem szélvész (pl. a műsorinfo), de elég stabil.

[ Szerkesztve ]

(#1900) Aryan válasza AnonymusX (#1899) üzenetére


Aryan
senior tag

Köszi a gyors infot :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.