Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1351) tope válasza Lc6 (#1350) üzenetére


tope
addikt

Pl. más számlájáról, csekk mint ahogy itt fentebb láthatod, de gondolom van egyéb mód is.

(#1352) lukacstamas8 válasza matthews (#1321) üzenetére


lukacstamas8
csendes tag

Szia! Ez flip-en? dupla netet kértél?

(#1353) matthews válasza lukacstamas8 (#1352) üzenetére


matthews
aktív tag

Nem. Ez a még meglévő Telekom 250-es (!) net. Még megvan mert hűdégidőm van egy f..stalicska C..erpillar nyomógombos telefon miatt. :W De utána váltok. Legfeljebb ha a Flip nem lesz jobb ( bár miért ne lenne, max ugyanaz lesz mint most ha ugyanazon a kábelen jön (itt nincs optika)...) akkor visszamegyek telekomékhoz. De ez lényegesen olcsóbb...

[ Szerkesztve ]

"No brain, no problem"

(#1354) infoszerelo


infoszerelo
újonc

Sziasztok,
egy haver ingadozik, hogy maradjon-e a Digi-nél, vagy váltson Flipre. A Diginek nagyobb a sávszélessége, viszont a Flip 24 ezer forinttal olcsóbb lenne évente. Úgy döntött, hogy a mérleg nyelve a Flip dekóder "kép a képben" szolgáltatása lesz, de sehol nem találom semmi nyomát annak, hogy a Flip dekóderei valóban tudják-e ezt a szolgáltatást, vagy csak véletlenül bene maradt egy régi tájékoztató anyagban. Semmit nem találok róla a flip honlapján és google képek között sincs olyan képernyőkép, amelyen látható lenne, hogy hogyan is néz ki működés közben a flip pip funkció.
Szóval akinek van Flip-es dekódre az nézze meg legyen szíves, hogy a kép-a képben funkció valóban elérhető-e, vagy csupán szolgáltatói parasztvakítás.

(#1355) sarkanyolo2 válasza infoszerelo (#1354) üzenetére


sarkanyolo2
őstag

Én úgy tudom nem tud PIP-et, de FreedomHUN mondja majd a tutit.

Sony XZ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ / LG UJ620V / Kanto YU6

(#1356) infoszerelo válasza matthews (#1353) üzenetére


infoszerelo
újonc

Ha már a vacak tájékoztatásnál tartunk: tudja-e valaki, hogy
- a flip dekóder hátulján lévő USB és SATA csatlakozók szoftveresen le vannak tiltva, vagy elérhetők média lejátszóként és/vagy a helyi hálózaton FTP / DLNA szerverként?
- a flip üvegszálas router hátulján lévő USB csatlakozó szoftveresen le van tiltva, vagy elérhető a helyi hálózaton FTP / DLNA szerverként?

(#1357) mcfly82 válasza infoszerelo (#1354) üzenetére


mcfly82
tag

Legrosszabb esetben előfizeti a Flipet (de a Digit még nem mondja le!), bekötik, teszteli pár napig, és ha jó, azonnali hatállyal felmondja a digit. Így kvázi ingyen (pár plusz napnyi digis díjért) a saját otthonában, a saját tévéjén, élesben próbálhatja ki a flipet.
Ha mégsem tetszik, a flipet mondja le.

(#1358) Elekk


Elekk
csendes tag

Felhívtam pár ismerős Flip előfizetőt (plusz egy Flip üzletkötőt) és senki sem tudta megmondani közülük, hogy valóban képes-e a dekóder a kép-a-képben szolgáltatásra. Nem értem ezt a nagy érdektelenséget, mert ha nekem ilyenem lenne, akkor soha többé nem néznék reklámot: amikor elkezdődik a reklám, abban a pillanatban az aktív TV csatornát letenném kisablakba és a nagy képernyőn elkezdenék nézelődni a többi TV adók között, vagy ránéznék a hírekre, időjárásra, akármire. És amikor a nagykép sarkában a kisképen látom, hogy véget ért a reklám, akkor újra kitenném teljes képernyőre. Nem értem, hogy ez a szolgáltatás miért nem érdekel senkit.

(#1359) tope válasza Elekk (#1358) üzenetére


tope
addikt

Mert a Flip csak alapszolgáltatást ad, és nem is akar mást adni, azért kerül ennyibe...

(#1360) viktorhu válasza Elekk (#1358) üzenetére


viktorhu
veterán

Ilyen szinten nem tud. Olyat tud, hogy az EPG-ben lapozgatva mutatja az épp kiválasztott csatorna előképét.

(#1361) Elekk válasza viktorhu (#1360) üzenetére


Elekk
csendes tag

Nem ez a képp-a-képben szolgáltatás, minden második TV és beltéri egység tudja, hogy EPG közben piciben megy a műsor. Nekem is van ilyen, kettő is.

(#1362) Elekk válasza tope (#1359) üzenetére


Elekk
csendes tag

"Mert a Flip csak alapszolgáltatást ad,"

Ez nem a Flip szolgáltatása, hanem maga a dekóder tudja vagy nem, szolgáltatótól függetlenül. Műszakilag ez úgy néz ki, hogy a dekóder egyidőben egy helett két TV adást dekódol és az egyik adást kis méretben beilleszti a másik TV adás képébe.
A Flip honlapján több utalás is van arra, hogy a dekóderük gyári szoftvere képes erre, most csak az kérdés, hogy ezt a szolgáltatást a Flip letiltja-e szoftveresen, vagy engedi használni.

(#1363) viktorhu válasza Elekk (#1361) üzenetére


viktorhu
veterán

Azt hittem, hogy nem a kép a képben definíciója volt a kérdés, hanem a set top box tudása:) Egyébként Telekomként is ugyanazt az stb-t adják.

(#1364) Elekk


Elekk
csendes tag

Felhívtam a Flpet és egy csinos szőke női hangnál érdeklődtem a kép-a-képben funkció felől. Ő is azt kezdte mondani, hogy EPG közben a sarokban fut a TV műsor, de érezhetően nem volt biztos a dolgában. Tehát elmondhatjuk, hogy még a Flip se tudja a választ erre a rettentően nehéz kérdésre.
Komolyabb szolgáltatóknál a rengeteg egyszerű callcenteres mögött megbújik egy technikai profi, akit ilyenkor a csajok meg tudnak kérdezni, vagy egyszerűen tovább kapcsolják neki a nehezen megválaszolható kérdéseket. A Flipnél a jelek szerint senki sem tudja, hogy mi az a "kép a képben" funkció, amit több helyen is reklámoznak a honlapon :)

(#1365) Apollo_21


Apollo_21
addikt

Sziasztok,

ma reggel óta az 1ik tv-n a box villog...a bal zöld és a kék bejön majd felvillan a jobb oldalon is egy zöld, csinál a tv-n egy self tesztet "kisebb méretben egy kockát pár színnel letesztel"
majd az addigi bal zöld led sárgásra vált, ezután bal és jobb oldalon is elkezd mindkettő villogni, majd kikapcsol és ezt előről :D
Kérdés h mit tudok vele csinálni?

Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/

(#1366) FreedomHUN válasza infoszerelo (#1356) üzenetére


FreedomHUN
senior tag

PIP csak az infósávban van, ha a navi gombokat nyomkodod.
Beltérin az usb le van tiltva semmire nem tudod használni, csak áram jön ki rajta, de nem érdemes mert leülteti a helyi hálót.
ONT portjára nyomtatót tudsz kötni (print server) illetve tud dlna-t is.

(#1367) FreedomHUN válasza Apollo_21 (#1365) üzenetére


FreedomHUN
senior tag

Kapcsold be a boxot, reset lyukba tollat benyomsz, kikapcsolod, visszakapcsolod, mikor megjelenik a tv-n a fogaskerék elengeded a tollat. Ilyenkor úratelepiti magát, csak hard resettel lehet kiugrasztani a bootloopból.

(#1368) Apollo_21 válasza FreedomHUN (#1367) üzenetére


Apollo_21
addikt

Nemtudja megcsinálni, ugyaúgy loopol.

Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/

(#1369) Apollo_21 válasza Apollo_21 (#1368) üzenetére


Apollo_21
addikt

Sokadjára csakjobb lett...most annyit tud a "box" hogy kb A4es méretben lejátsza az adást.....
Amint a menüjébe mennék a távírányítóval, bármit lépek onnanfogja a tv elsötétül :D
Jön a következő szop....

[ Szerkesztve ]

Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/

(#1370) FreedomHUN válasza Apollo_21 (#1368) üzenetére


FreedomHUN
senior tag

Ha nem csinálja meg a resetet, hivd a 1446-ot, jelentsd be hibára, csere lesz. Ha minden kerek elsőre el kellet volna indulnia ahogy azt kell.

(#1371) Elekk válasza FreedomHUN (#1366) üzenetére


Elekk
csendes tag

"PIP csak az infósávban van, ha a navi gombokat nyomkodod."

Ez a mondat nekem túl homályos :) Ilyenkor kép van képben (picture in picture, PIP, tehát egyidőben két TV adás látható), vagy kép van az EPG-ben? Mert utóbbit kép-a-képben szolgáltatásnak nevezni enyhén szólva csúsztatás, kevésbé enyhén szólva az ügyfelek megtévesztése. Ez utóbbit két (nem flipes) dekóderem, plusz két TV-m is tudja, de közülük egyiknek sem volt pofája ezt kép-a-képben szolgáltatásként megjelölni.

"Beltérin az usb le van tiltva ... ONT portjára nyomtatót tudsz kötni (print server) illetve tud dlna-t is."

Ez korrekt, egyértelmű, köszönöm.

(#1372) viktorhu válasza Elekk (#1371) üzenetére


viktorhu
veterán

Szerintem megkaptad a válaszodat most már kettőnktől is arról, hogy mit tud és mit nem tud a telekom / flip iptv stb. Ha ez a döntő szempont nálad, akkor meg tudod hozni a döntésedet, bár ha ennyire fontos a tévé, nem biztos, hogy pont ezt a megoldást érdemes választani.

(#1373) FreedomHUN válasza Elekk (#1371) üzenetére


FreedomHUN
senior tag

Akárhogy nézem, ez bizony pip, kép a képben. Nem értem mire gondolsz csúsztatás alatt. Ez egy telekomos stb, de a flipnél is ugyan ilyen (pontosabban az idősáv nem magenta hanem sárga).

[ Szerkesztve ]

(#1374) mbalint987 válasza Elekk (#1371) üzenetére


mbalint987
aktív tag

Fogalmakon van vita, lényeg, hogy a Flip-es beltérik a linkelt fotón lévő funkciót sajnos nem tudják, mindössze annyit, hogy előnézeted ad az adott csatornáról, mondjuk EPG használatakor. Igazából lövésem sincs, hogy amúgy a magyar szolgáltatók beltéri egységei közül melyek tudnak ilyet, szerintem ritkaságszámban megy, ha van egyáltalán ilyen (többiek kijavítanak, én úgy tudom, hogy a T IPTV sem tud ilyet). Ha ez így neked nem OK, akkor olyan szolgáltatót kéne keresned, aki mondjuk DVB-C technológián tolja az adást, és akkor azzal nézed, amivel szeretnéd.

„Így száll hát sírba a szabadság... tapsvihar közepette.” /Star Wars Episode III/

(#1375) Tothgera30


Tothgera30
Ármester

Sziasztok. Tegnap kötötték be a Flip-et (alapcsomag), amihez egy Huawei HG8245H router-t adtak. Ezzel csak annyi a problémám hogy 2,4Ghz-es sávszélességet tud wifi-n, és 80/50mbps-nél megáll a tudomány. Úgy olvastam a honlapjukon hogy lehetőség van a másik router választására. Ezt hogyan tudom igénybe venni? Vagy mindegy ha rádugom a sajátomat?

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#1376) FreedomHUN válasza Tothgera30 (#1375) üzenetére


FreedomHUN
senior tag

Huawei HG8245H-t adnak optikai területen, nincs másfajta eszköz jelenleg a flipnél. Kapcsold ki az ont wifijét, rakj mögé egy router amilyet szeretnél, kapcsold ki a dhcp-t hogy ne legyen ip ütközés.

(#1377) Tothgera30 válasza FreedomHUN (#1376) üzenetére


Tothgera30
Ármester

Köszönöm a segítséget.

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#1378) Elekk válasza FreedomHUN (#1373) üzenetére


Elekk
csendes tag

Egyértelmű, köszönöm a segítséget.

(#1379) Elekk válasza mbalint987 (#1374) üzenetére


Elekk
csendes tag

Rengetegen szeretnek reklámok alatt úgy böngészni a többi csatornán, hogy eközben fél szemmel figyelhesse,hogy mikor folytatódik az éppen nézett film. Ezért bármelyik kábel TV szolgáltató eytra ügyfeleket csalogathatna magához, ha olyan dekódert adna, amelyik tudja a kép a képben funkciót. Lehet, hogy a fliplén kívül más dekóderek is tudják ezt a trükköt, de ennek kiderítése hosszú nyomozás lenne.

(#1380) FreedomHUN válasza Elekk (#1379) üzenetére


FreedomHUN
senior tag

Amelyik szolgáltató DVB-C-t használ, pl. Digi, UPC nem valószínű hogy lesz pip-es stb. Nagyon magas többletköltséget jelentene egy tripla tuneres box (élő, pip, pvr). Ugy is ip alapú tévére terelődik a technológia, közeljövőben esélyes hogy több helyen felbukkan nem csak flip/T iptv platformján.

(#1381) viktorhu válasza FreedomHUN (#1373) üzenetére


viktorhu
veterán

Hát azt, hogy ezt nem ismeri el kép a képbenként, mert szerinte a guide-ban nem ér. Erre mondtam, hogy felesleges definícióról vitatkozni, elmondtuk, hogy ezt tudja a készülék, többet senki nem tud tenni a témában.

(#1382) FreedomHUN válasza viktorhu (#1381) üzenetére


FreedomHUN
senior tag

Na igen. Pedig ez is pip csak kisebb a kép. Nagyképes dvb-c vel elmúlt 5 évben nem is találkoztam.

(#1383) <stdio.h>


<stdio.h>
csendes tag

Sziasztok!
Mostanság váltottam flipre és eddig kritikán aluli ez az egész. Állandóan belassul és elmegy a net és ezzel egy időben a tv is. Most is órák óta nincs se net se tv.
Sagemcom digitális elosztóról van szó.
Az eseménynaplóban ezek a legutóbbi bejegyzések:

Ha valakinek ez alapján eszébe jut bármi azon túl hogy hajítsam le az erkélyről azt megköszönöm. ;)

(#1384) tope válasza <stdio.h> (#1383) üzenetére


tope
addikt

Telefonon hibabejelentés próbáld ki pl. elsőre

Egyébként azt megnézheted, hogy valahol nincs-e megtörve a coax kábel, már ahol látod, csatlakozókat, toldásokat (a legjobb ha nincs rajta) nézd végig.

(#1385) <stdio.h> válasza tope (#1384) üzenetére


<stdio.h>
csendes tag

Ok köszi

(#1386) FreedomHUN válasza <stdio.h> (#1383) üzenetére


FreedomHUN
senior tag

Hivd a 1446-ot. Ingadozik a jelszint. Vagy nézd át az f-csatikat. :D

(#1387) nextman válasza tope (#1384) üzenetére


nextman
aktív tag

Van valahol coax kabel?

(#1388) boosterx


boosterx
csendes tag

Sziasztok, az lenne a kérdésem hogy a flipnél is van e olyan funkció mint a telekomnál, hogy műsorokat vissza lehet nézni a beltéri egységen keresztül? Igazából ez egy lényeges info lenne a váltás miatt. Köszi.

(#1389) Gubu0101 válasza boosterx (#1388) üzenetére


Gubu0101
veterán

Nincs :(

…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)…ROG Ally…ROG Cetra True Wireless  MacBook Air M1  iPad Air  iPhone 14 Pro Max  Apple Watch Ultra…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…

(#1390) bkiky01


bkiky01
senior tag

Felvételen kívül miben különbözik a telekom optikától? Hűség lejár, gondolkozom a váltáson..
150megabit elég. Gondolom ugyanazon az optikai kábelen is jön, max ont és ip tv box csere..
Nethez publikus az ip?

[ Szerkesztve ]

(#1391) FreedomHUN válasza bkiky01 (#1390) üzenetére


FreedomHUN
senior tag

Ugyan olyan az ont/box, cserélni fogják.
Natolt.

(#1392) bkiky01 válasza FreedomHUN (#1391) üzenetére


bkiky01
senior tag

Ha natolt az nem annyira jó.. Lehet kérni public ip-t?

(#1393) FreedomHUN válasza bkiky01 (#1392) üzenetére


FreedomHUN
senior tag

Nem. Pont ez a lényege a flipnek, hogy fapados, nincs fix ip, nincs dvr, visszanéző, videótár, magyarul egy natolt netet kapsz, lineális tv-t 140 csatornával és 5 forintos telefont.

(#1394) beta válasza FreedomHUN (#1393) üzenetére


beta
aktív tag

A router publikus ip-t kap, de nem lehet bridge módba rakni az iptv miatt.

(#1395) bkiky01 válasza beta (#1394) üzenetére


bkiky01
senior tag

Nem baj, ha nem fix az ip, publikus legyen. Fura a bridge hiánya, mert régebben ezzel a routerrel mentek a Telekom kisebb csonagjai, ott ment a bridge mód..

(#1396) viktorhu


viktorhu
veterán

Flipes optikán van pppoe passthrough? Semmi pppoe beállítást nem találok a huaweien :(

(#1397) Wajk


Wajk
addikt

A Telekomnál már 2006-ban is Huawei hg8245h-t adtak. Mikor akarják már lecserélni valami normális eszközre? Az összes beragadt raktárkészletet felvásárolták valszeg :D

nincs valakinek valami belső infója, hogy a közeljövőben kifogynak-e a készletek?

[ Szerkesztve ]

iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB

(#1398) viktorhu válasza Wajk (#1397) üzenetére


viktorhu
veterán

Mit értenél normális eszköz alatt? Sokkal jobb ez, mint a Sagemcomok.

(#1399) Wajk válasza viktorhu (#1398) üzenetére


Wajk
addikt

ahogy olvastam annál igen, az 5Ghz-es WiFi hiányzik, meg hogy mégis egy 2016-os eszköz aminek a WiFi sem igazán a megbízható kategória.

iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB

(#1400) viktorhu válasza Wajk (#1399) üzenetére


viktorhu
veterán

Kell hozzá saját router wifinek. De addig örülj, amíg az van. Ha rendes wifit akarsz, akkor a sagemhez is kell saját router.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.