Hirdetés

2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1051) ArGab válasza viktorhu (#1050) üzenetére


ArGab
őstag

Asus AC66U B1, van pár igmp-s beállítási lehetőség IPTV szekcióban: [link]

(#1052) Norby86 válasza Gubu0101 (#1046) üzenetére


Norby86
őstag

~27Mbit/s nem kevés kicsit letöltési sebességnek? :) Az a garantált minimumon is alul van, mert azt olvasom hogy 60/25 a garantált. Közben kiszámoltam amire kíváncsi voltam mert megtaláltam a képletet, szóval 50 Mbit/s sebességgel ha jól számolom akkor 6,25 Megabájt/sec sebességgel jönnének le a fájlok a netről (persze szervertől is függ). Ez most jelenleg olyan 12-14 Megabájt/sec a Digin. Mondjuk tény ami tény, ha most letöltök egy 2 gigás fájlt már nem oszt vagy szoroz hogy lejön 3 perc alatt vagy várni kell rá 8 percet. De azért még erősen gondolkodom a váltáson. Milyen előnyei vannak ennek a Flip szolgáltatásnak a Digivel szemben? Képminőségben a HD csatornák képe tűéles? Műsorinfó van a boxon? Milyen boxot adnak hozzá pontosan?

(#1048) AMD Power: Nektek mi volt a bajotok a Digivel, miért váltottatok és milyen pozitívumot tudsz elmondani a Diviel szemben? Érdekelne engem hogy tudjak mérlegelni, mert nekünk majd csak áprilisba ér véget a hűség aztán döntünk hogy még egy év Digi vagy Flip. Ártól is függ, mert ugye nálunk 3 beltéri kellene ami már 600 Ft plusz és internetgyorsítás ami 1000 ft plusz ahogy olvasom itt, az meg 5600 Ft, eddig fizettünk a tavaly áprilisi hűség kezdetekor 4500-600 forintot miben volt az 1000 Mbit/s net, a 137 TV csatorna meg a telefon. Aztán mult hónapba már 5300-as csekk jött, most meg 6300 Ft-os.

[ Szerkesztve ]

-Norbi-

(#1053) viktorhu válasza ArGab (#1051) üzenetére


viktorhu
veterán

Az asusok jól viszik az iptv-t, nem lesz vele probléma.

(#1054) FreedomHUN válasza Norby86 (#1052) üzenetére


FreedomHUN
senior tag

Folyamatosan hibát kellet jelenteni tv-re pixelesedett, nettel nem volt gond, tv csatornakínálat sztm egy hulladék a diginél (sportot nem nézek). Nekem ez volt a fő indok, meg az hogy akkor már 10k-t fizettem. Boxon az infosáv tartalmasabb mint a legtöbb tv-n.

Argab asus ac1200-am van arrol megy az egyik box ap modban hiba nélkül.

[ Szerkesztve ]

(#1055) AMD Power válasza Norby86 (#1052) üzenetére


AMD Power
titán

Olcsobb es nekunk jobbak a TV csatornak.

(#1056) Norby86 válasza FreedomHUN (#1054) üzenetére


Norby86
őstag

Mondjuk nálunk is előfordul ez a hiba néha, meg olyan is hogy 1-2 órára vagy több órára kiesnek csatornák, a nettel csak félévente egyszer van gond max ilyen 30-60 perc kimaradás max. Végülis én nem igen nézek tv-t, viszont a család többi tagja igen. Még azért nem tudok dönteni mert a három box-al amennyire szükségünk van, már árban egálban van a digivel. Itt gyorsabb a net de ugye vannak ezek a kisebb hibák. Szerintem felkeresünk egy flipes ügyfélszolgálatot és akkor ott részletesen kikérdezem az ügyintézőt hogy mi mennyi meg hogy és talán úgy könnyebb lesz dönteni. Ha 4000-ért lenne a gyorsabb nettel meg a plusz két box, szó nélkül váltanánk. :)

(#1055) AMD Power: Ha nem kell plusz box valóban olcsóbb, csatorna kiosztásban pedig a sok HD csatorna ami kecsegtető, mert ennyit és ilyen minőségben a Digi nem ad HD csatornákat. A saját csatornáit adja, de az nem nagy szám, sportot nem nézek nagyon.

[ Szerkesztve ]

-Norbi-

(#1057) AMD Power válasza Norby86 (#1056) üzenetére


AMD Power
titán

Sport engem pl teljesen hidegenhagy. Max M4 amikor F1 van. :)

(#1058) FRENK1988


FRENK1988
veterán

Nyíregyházán másnál is köhög a szolgáltatás (net inkább igazából)

Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)

(#1059) AMD Power válasza FRENK1988 (#1058) üzenetére


AMD Power
titán

Itt nalunk Budapest III. Ker minden ok mindennel.

(#1060) El Gringo válasza AMD Power (#1059) üzenetére


El Gringo
senior tag

Nyíregyházát kérdezett, nem 300 km-re arrábbat. :( :O

ł----ł Myprotein regisztrációs kód belépésnél: 7UAY-R1 ł----ł Crypto.com meghívó (50$) ł-ł Revolut-meghívó (VISA ingyen posta) ł-ł CURVE meghívó (5 angol font ajándékba + MasterCard ingyen posta) PRIVÁTBAN ł----ł 5% iHerb kupon: LQV119

(#1061) sarkanyolo2


sarkanyolo2
őstag

Sziasztok!

Most kattingatom a flip oldalát és úgy átom van PIP funkció. Hogy lehet bekapcsolni? :D

Sony XZ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ / LG UJ620V / Kanto YU6

(#1062) tope válasza sarkanyolo2 (#1061) üzenetére


tope
addikt

A távirányítón a Guide gombnál van PIP, illetve a csatornáról előnézet, PIP-ről nem tudok, ez hol láttad hogy van?

Esetleg erre gondolsz ?

(#1063) sarkanyolo2 válasza tope (#1062) üzenetére


sarkanyolo2
őstag

Itt tűnt fel. :)

Sony XZ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ / LG UJ620V / Kanto YU6

(#1064) zazenke


zazenke
őstag

Sziasztok- csak hogy tisztán lássak ha az optikai verziót jönnek bekötni hozzám akkor optikával elmennek a huawei routerig utána meg 2 db utpvel megindulnak a számítógép és a tv beltéri felé ? vagy csak 1 szál utp vel kacsáznak végig és ha a tv és a számítógép egymáshoz közel van akkor a végén ketté osztják még valamilyen eszközzel?

(#1065) viktorhu válasza zazenke (#1064) üzenetére


viktorhu
veterán

optika a routerig, és abból jönnek ki a madzagok - egy utp a beltérihez, egy a számítógéphez, meg egy telefonkábel a telefonhoz.

(#1066) zazenke válasza viktorhu (#1065) üzenetére


zazenke
őstag

És ha később àtakarnék állni a Telekom fullos csomagjara akkor is ilyen felállás maradna? Azért kérdezem mert beakarom tenni a kábeleket a falba.

[ Szerkesztve ]

(#1067) tope válasza zazenke (#1066) üzenetére


tope
addikt

Igen, Flip a Telekom "alszolgáltatója", ugyanazon kábelt használja, és az eszközei is azonosak, illetve nagyobb net esetén lehet más lesz az digitális elosztó, illetve FLIP TV-nél nincs felvevős opció, így ott is lehet eltérés eszközben, de a kábelek maradnak

(#1068) itg válasza zazenke (#1064) üzenetére


itg
tag

az utp-t ki lehet váltani pl. powerline adapterekkel.
(nekem bekötéskor így csinálták)

(#1069) Halley válasza zazenke (#1064) üzenetére


Halley
csendes tag

Nálam optikai a Huawei routerig. Onnan is optikai a set top boxig, ami a tv mellett van. A box-ból HDMI a Tv-be. Tehát utp sehol. Sőt az optikai hossza nagyon pontosan kimérve, sehol egy felesleg 10cm, mert erre a hosszra állítják a jelerősséget, így soha semmi ingadozás. Szuper kép és állandó net. Nem hasonlítható a fapados digivel össze.

(#1070) qnadam válasza Halley (#1069) üzenetére


qnadam
veterán

erről mutass már néhány képet plz

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#1071) viktorhu válasza Halley (#1069) üzenetére


viktorhu
veterán

A router és a stb közötti kábel az utp.

(#1072) Halley válasza viktorhu (#1071) üzenetére


Halley
csendes tag

Valóban utp, megnéztem. Pedig annó mikor kiépítették azt mondta a szerelő hogy optikai lesz.

(#1073) FreedomHUN válasza Halley (#1072) üzenetére


FreedomHUN
senior tag

Félreértettétek egymást, a bejövő kábel lehet optika. Strukturáját tekintve modem/ont-től nincs különbség, utp megy a géphez is, meg az iptvhez is. Bejövő kábel lehet vagy optika vagy koax.

zazenke ha most kábelezel vigyél utp-t meg koaxot is a végpontokig, upc kaon médiaboxa (horizon) pl. mind a 2-t használja (dvb-c előreirányú ts de mivel modem ebben már nincs utp-n kapja az ip-t)

10 éve mikor nagy lakásfelujitást csináltunk vittem mindent mindenhova :DDD pedig akkor még telekomnak meg flipnek híre hamva sem volt ahol lakok.

(#1074) qnadam


qnadam
veterán

mondjuk ez a centire kimért optikai kábel is elég merész kijelentés, hogy attól stabil a net :) meg a kábeles digi képminőségét fapadosnak nevezni is érdekes.

[ Szerkesztve ]

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#1075) Halley válasza qnadam (#1074) üzenetére


Halley
csendes tag

Nem vagyok szaki, csak arra hivatkozom amit nekem mondtak.

Amikor kötötték be a telekomos szerelő mondta (az még nem flip volt) hogy pontosan mondjuk meg melyik készülék hova fog kerülni, mert még 10 cm sem lehet ráhagyni, hogy később máshova kerüljön pl. a TV. A lakás bármelyik legtávolabbi pontjára elviszi a kábelt, csak pontosan határozzuk, meg később ne legyen nem ide akartam. Elmondása szerint ez azért fontos az optikai rendszernél, mert a jel stabilitását csak akkor lehet garantálni, ha előre, meghatározzuk, és eszerint állítják be a jelerősséget. Ehhez én nem értek, de az biztos, hogy soha nem volt semmilyen ingadozás se TV-nél, se internetnél. Amikor telekomos IPTV-re váltottam előtte digi volt, ott ment a koax a tv-be és kész. Néztem a TV-t és más lehetőség nem volt, ettől jóval többet nyújtott a telekom iptv-je.
Ráadásul a diginél például egyik nap beállítottam a digitális csatornákat, a másik nap már nem tudtam nézni, mert pixelekre esett a kép. Az internet is folyton ingadozott. Amikor kifogásoltam azt mondták egy lépcsőházra a tetőn van beállítva jelerősség (lépcsőház/előfizetés) és valaki biztos ezerrel torrentezik és elviszi a többiek sebességét, és ennyibe hagyták. A telekomnál bármikor megmértem az annyi volt mindig, mint amit előfizettem. Aztán a flipre váltásnál csak a modemet és a set-boxokat cserélték, maradt a minőség csak extrák nélkül. Úgyhogy nálam nagyon jó a flip szolgáltatása, talán csak a felvétel funkció hiányzik néha.

[ Szerkesztve ]

(#1076) hunluigi válasza Halley (#1075) üzenetére


hunluigi
senior tag

Ez van, amikor nem végzett hálózat szerelőket alkalmaz egy cég, akiknek jó esetben tart egy ilyen-olyan képzést, és kizavarja terepre, azok meg utána beszélnek zöldeket...

A kezdetek kezdetén... XT 8Mhz; 640Kb ram; HERCULES monitor (papirfehér) és csatoló (256k ram); 20Mb MFM HDD 5,25''; 1.2Mb 5.25'' FDD; PC Speaker Hová szalad a világ...

(#1077) FreedomHUN válasza hunluigi (#1076) üzenetére


FreedomHUN
senior tag

Egyetértek.
Optikánál pont a távolság nem számít, hanem a karika átmérője, hogy ne térjen ki az iranyából. Ez érhezhető minden területen, tűnik el a szakmunka.

[ Szerkesztve ]

(#1078) Gubu0101 válasza FreedomHUN (#1077) üzenetére


Gubu0101
veterán

Jaja,nekünk is megkérdezte,hogy még mennyi pluszt tegyen rá az optikai kábelre,ha esetleg átpakolnánk a modemet máshová,így kb 1.5m van pluszba.

…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)…ROG Ally…ROG Cetra True Wireless  MacBook Air M1  iPad Air  iPhone 14 Pro Max  Apple Watch Ultra…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…

(#1079) tope válasza Gubu0101 (#1078) üzenetére


tope
addikt

Én is kértem ráhagyást, mondtam, hogy érjen el addig a pontig, de hogy méretre kell vágnia, az baromság...
Még jó hogy kértem, mert pont Vasárnap pakoltam át, mondjuk így is el voltam vele, mert a lyukon a kábel még átment, de a végén lévő csati már nem, kicsit játszottam (fúróval lyuk tágítás) mire sikerült visszahúznom, meg is sérült a külső védő réteg (van több is :) ) a kábel vége felé, de tökéletesen megy szerencsére (ha nem lett volna jó, akkor kértem volna hogy vágja le a végét és kösse be újra, nyilván az pénzes, de emiatt nem akartam hívni őket, megoldottam)

(#1080) hunluigi válasza FreedomHUN (#1077) üzenetére


hunluigi
senior tag

Szörnyű... 😔 Néha nem tudom sírjak vagy röhögjek... 10 cm-en variálnak egy 0.2-0.3 /km csillapítású szálnál, de ha az adott vezető határszögéről érdeklődnél nézne bambán. Anyáméknál konkrétan közel derékszögben (hurok nélkül) fordult a nagyon okos szerelő a szoba sarkában...

A kezdetek kezdetén... XT 8Mhz; 640Kb ram; HERCULES monitor (papirfehér) és csatoló (256k ram); 20Mb MFM HDD 5,25''; 1.2Mb 5.25'' FDD; PC Speaker Hová szalad a világ...

(#1081) FreedomHUN válasza hunluigi (#1080) üzenetére


FreedomHUN
senior tag

Sajnos az öreg szakik mennek nyugdíjba, a fiataloknak pedig nem álom munka (pl. nemrég másztam le az oszlopról viharos szélben kopogós jéggel a nyakamban) aki még a szakmában maradt létszámban meg kevés, mindegyik telko cégnél.

(#1082) qnadam válasza Halley (#1075) üzenetére


qnadam
veterán

nem ellened szól, te az ügyfél vagy, nem neked kell értened hozzá :)
a digivel peched volt, azért nem nagyon gyakori, hogy ennyire rossz.
az optika szintjeinek beállítása azért is vicces, mert a rendszerben a lakásodba egy passzív osztóról jön a kábel, ezzel az erővel minden kötés után át kellene állítani az egész környéket. családi házas digi bekötésnél kérdezték, hogy hagyjanak-e pár métert pluszban az ont előtt. kérdeztem, hogy ugye nem probléma az sem, ha az egész plusz mennyiséget rajta hagyják, mondták hogy ugyan már, csak ne nagyon törjem meg. így most a szekrény mögött szerintem 15-20 méter plusz kanóc van :) nem rosszabb tőle se a net, se a tévé.

[ Szerkesztve ]

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#1083) Gaborking


Gaborking
tag

Bekerült a Moziverzum és a Jocky TV csatorna :)

(#1084) Márton


Márton
nagyúr

gyorsítóval mennyi az up? 100mbit?

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#1085) AMD Power válasza Gaborking (#1083) üzenetére


AMD Power
titán

Ez a Jocky tv valami vicc? Mi megy rajta? Dallas 24 oraban...

(#1086) FreedomHUN válasza Márton (#1084) üzenetére


FreedomHUN
senior tag

22. Optikán 50körül.

(#1087) Márton válasza FreedomHUN (#1086) üzenetére


Márton
nagyúr

22? Kerület?

Azt hittem optikán 50 az alap:
"Optikai területen élő ügyfeleink részére 150/50 Mbit/s gyorsaságú internetet biztosítunk, sőt amennyiben a címen elérhető, lehetőség van internet gyorsító opciót igényelni. "

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#1088) FreedomHUN válasza Márton (#1087) üzenetére


FreedomHUN
senior tag

22-ben asszem optika van, írd be a címed a flip.hun kiirja hogy elérhető és koax vagy optika.

(#1089) 4Grider válasza Márton (#1087) üzenetére


4Grider
nagyúr

22. kerületben jobban jársz a másik négybetűs szolgáltatóval ha az up-ra gyúrsz. (A kerületben 300 Mbps van felfelé.)

(#1090) Márton válasza 4Grider (#1089) üzenetére


Márton
nagyúr

Nem ertem hogy jon ide a 22. Kerulet. :F

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#1091) 4Grider válasza Márton (#1090) üzenetére


4Grider
nagyúr

Már én sem...

(#1092) FreedomHUN válasza Márton (#1090) üzenetére


FreedomHUN
senior tag

Kérdésed kétertelmű is lehet :DDD
Koaxon 22 gyorsitóval, optikán 50 körülbelül.

(#1093) Márton válasza FreedomHUN (#1092) üzenetére


Márton
nagyúr

Ja, leesett, bocs :)
De még mindig nem értem optikán hogyhogy csak 50, mikor az kéne legyen az alap.
[kép]

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#1094) FreedomHUN válasza Márton (#1093) üzenetére


FreedomHUN
senior tag

75 :)

(#1095) Márton válasza FreedomHUN (#1094) üzenetére


Márton
nagyúr

nna, az már jobban hangzik :))

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#1096) yetmanus válasza Márton (#1095) üzenetére


yetmanus
tag

no, az uj csomiknál koax 150/5 (15/1), gyorsítóval 300/20 (15/4)
optika: 150/50 (60/25) és gyorsítóval 300/75 (100/30)
Zárójelben a garantáltak

Bármerre is jársz, soha ne feledd, hogy ha a folyó bármely partján állsz is, mindig a tulsó oldallal szemben van az innenső

(#1097) Márton válasza yetmanus (#1096) üzenetére


Márton
nagyúr

köszi

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#1098) sss


sss
senior tag

Hali,

A bekötésnek van bármi költsége? Google nem volt a barátom.

(#1099) Gubu0101 válasza sss (#1098) üzenetére


Gubu0101
veterán

Free :D

…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)…ROG Ally…ROG Cetra True Wireless  MacBook Air M1  iPad Air  iPhone 14 Pro Max  Apple Watch Ultra…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…

(#1100) sss válasza Gubu0101 (#1099) üzenetére


sss
senior tag

:R
Elvileg hétfőn jönnek bekötni.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.