- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sol4r: DDR2-es processzorok összehasonlítása "azonos" órajelen
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
Guitar14 #46000 üzenetére
1. Odaeszkabálod ahogy tudod, legközelebb meg jobban figyelsz a méretre, vagy visszaviszed és másik, méretileg passzoló M.2 PCIe SSD-t veszel, ennyi.
2. Nem feltétlen, M.2 PCIe NVMe SSD-ről is lehet akár Legacy (CSM) módban bootolni (példa), meg attól is függ mit támogat az adott alaplap illetve UEFI BIOS, SSD, stb.
3. Ha estedben UEFI szükséges, akkor a Legacy—►
UEFI konvertálás Windows 10 esetén megoldható nem destruktív módon az MBR2GPT parancssori eszközzel , + egy másik válaszban említett módszerrel is, valamint maga a klónozás is már számos alkalommal el lett magyarázva ebben és másik topikban is, sőt az maga eleve az utóbbi topik témája. -
zizidor
őstag
válasz
Guitar14 #46000 üzenetére
Bármilyen stabil rögzítés megteszi, ha nem tud elmozdulni. Akár az is, ha egy műanyag lappal lefogatod, amit 2 ponton odacsavarozol.
A klónozás is megoldható elméletileg. Először a meglévőt kell átkonvertálni, átállítani a BIOS-t, utána lehet klónozni. Persze a legelső lépés mindig a fontos dolgok mentése.
-
Guitar14
senior tag
Sziasztok!
M.2-es SSD-t vásároltam itt HA-ról. (WD SDAPTUW-256G-1012)
Kicsit idegen volt számomra ez az M.2-es SSD téma és a windows-omat klónoznám rá HDD-ről. És mivel az alaplapomon van M.2-es slot mondom miért ne. Utána kutattam a csatolófelületeknek, specifikációknak és a méreteknek.
Így meg is vettem a fentebb írt Western Digitalt. Viszont mivel nem volt ráírva az SSD-re a mérete így azt utólag gyorsan csekkoltam és látom 2230-as úgyhogy figyelmetlen voltam és elbaltáztam mivel a lapon 2242-es a legkisebb amit be lehet csavarni. (nyilván gyorsan rendelek egy átalakítót mivel láttam van ilyen)
Itt jönnének a kérdések:
1. Baj az ha addig szigetelőszalaggalberagasztom és átklónozom rá az OS-t?
2. Viszont ha ráklónozom az OS-t olvastam fentebb ha nem SATA módban üzemel akkor csak UEFI módban telepített OS-t tudok bootolni? (otthon majd megnézem milyenbe van mivel lehetőleg nem szeretném újratenni a Windowst)
3. Amennyiben a 2. kérdésre igen a válasz vagyis csak UEFI-s OS bootolható akkor az újratelepítésen kívül van még valami esélyem, hogy a jelenlegi Legacy OS-emet bootoljam a fentebb írt M.2-es SSD ről.
Segítségeteket előre is nagyon köszönöm szépen, minél többet olvastam ezek után egyre jobban összezavart a dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- AKCIÓS - Újszerű 18TB Western Digital HC550, WD HC 550 szerver grade SATA HDD
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Sandisk 1TB SD kártya
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- Hozz a Nyuszi Tárolót! Seagate IronWolf 4TB (ST4000VN006) INGYEN FOX-al Érdekel?
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest