Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Egy korszak vége
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig II.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
LLKobe
veterán
válasz Daszkalosz19 #1798 üzenetére
Igen, akkor tudsz. De ha jól tudom firm frissítéssel gyalulódik róla minden adat.
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
deadwing
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #1744 üzenetére
Hát, kipróbáltam. A write leesett majd a felére, olvasás picit javult.
Vagy eddig az a 400-as write, valami hibás mérés volt? Rejtélyes dolgok ezek... Próbálgatnám én a drivereket, de már így is túl sokat irkáltam az ssd-re és nem akarom túlzásba vinni. Mi lehet a végső megoldás szerinted? Vagy tegyem vissza az alap W7-es drivert és ne foglalkozzak vele a továbbiakban? Tanácstalan vagyok.(#1798) Daszkalosz19: vezérlőpult/eszközkezelő/IDE/ATA vezérlők/jobb klikk illesztőprogram frissítése/keresés a számítógépen/választás a gépen található eszköz listából. Ott megtalálod az alap drivert.
[ Szerkesztve ]
60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
LLKobe
veterán
válasz Daszkalosz19 #1795 üzenetére
Nem, lehetne ez gyorsabb is. 2 dolog: nem az AMD AHCI drivert kéne használni, hanem az alap windows-ost. Valamint egy firm frissítés is ráférne. Azt azért nem engedi, mert azon az SSD-n nem lehet firmware-t frissíteni amiről a windows fut.
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
Daszkalosz19
aktív tag
válasz Daszkalosz19 #1795 üzenetére
-
LLKobe
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #1789 üzenetére
Na legariztattam az Agility 3-at, kis ráfizetéssel kaptam helyette egy Vertex 3 MAX IOPS-ot.
Most bepróbáltam itt a cégnél beletoltam egy notiba, (amiben az agility-vel ugyanúgy megállt a win8 install)
és ezzel simán továbbmegy ahogy kell. Remélem az otthoni géppel is minden frankó lesz.Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
boken
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #1789 üzenetére
Akkor tényleg én vagyok a nagyon láma
10000 köszi
Tanulj, tinó, ökör lesz belőled!
-
félisten
Korábban 4 képet osztottál meg, azt gondoltam a Crystal mérési eredményei kapcsán kérdezted, hogy minden rendben van-e. (mert ott lassabb eredmények születtek, mert nem All 0x00 Fill-ben mértél, holtt abban kellene)
Ezenkívül minden rendben van.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
boken
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #1786 üzenetére
Át olvastam még egyszer,biosban is ellenőriztem ACHI módban van,sata 3 csatin,sata 3 kábelel,progit is lefuttattam:Ha esetleg te mégis úgy látod hogy valami rossz akkor megmondod ha szépen megkérlek?
ssd[ Szerkesztve ]
Tanulj, tinó, ökör lesz belőled!
-
boken
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #1786 üzenetére
Köszönöm,át olvastam már egyszer de akkor figyelmetlen voltam valószínűleg,de már olvasom is újra.
még 1x kösziTanulj, tinó, ökör lesz belőled!
-
félisten
Itt megtalálod a választ, hogy mit csináltál rosszul. (A 0. hsz-ban lévő cikkek, bejegyzéseket célszerű elolvasni, sok olyan kérdésre választ adnak, amit fel szoktak tenni a topikban nagyon sokszor...)
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
boken
senior tag
Sziasztok,be tenném ide a kérdésem mert a másik topic halott:
nekem annyi kérdésem lenne hogy az én SSD-mnek ennyit is kell tudni vagy valami nem jól van belőve?Tanulj, tinó, ökör lesz belőled!
-
SteadyMan
aktív tag
válasz HZoli87 #1775 üzenetére
Szia!
Amikor kihúztam az ODD-t a notiból, annak a végén lévő kis fém fület le lehetett csavarozni róla és a Icy Box keretén hátul ott volt a kiképzett helye. Még arra is figyelt a kit gyártója, hogy adott hosszabb csavarokat, hogy vissza tudd szerelni ezt a kis tartófület a keretükre. A HDD-hez is volt 4 db csavar, hogy be tudd alulról csavarozni.
Az Y580 eredeti ODD takarólemezét rá lehetett pattintani erre a keretre, így amikor visszadugod a már HDD-s blokkot, minden olyan, mint amikor az ODD volt benne, sőt még világít is egy zöld LED rajta, ami a HDD használatakor türkizkék színűre vált.
A kit tartalmaz még egy külső házat is, amibe bedugod a kioperált és a fülecskéjétől megszabadított ODD-t. Ehhez is kapsz megfelelő csavarokat, hogy hátulról rögzíteni tudd. Ez a ház gyönyörű szálcsiszolt felületű és rejtve van benne a kis rövid USB kábel, amit egy kis gombbal ki tudsz belőle tolni és ezzel csatlakozhatsz egy USB port-hoz. Természetesen az ODD-hez is adtak egy takarólapot, amit rá tudsz pattintani a drive elejére.
Szóval mindent összevetve, csak ajánlani tudom, nálam teljesen szabványosan a helyén volt minden, nem kellett csavarokat keresgélni, működik rendesen és még jól is néz ki. -
HZoli87
veterán
válasz Balázs1986 #1780 üzenetére
Köszönöm, ez nem is jutott eszembe. Remélem szabványos a gépben lévő és nem lesz gond áttenni az új keretre.
Szerk.: közben megrendeltem (9,5k szállítással és háztól-házig garanciával).
[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
addikt
válasz HZoli87 #1779 üzenetére
Na, csak egyre gondolunk
Ez a csavar ami a képeden látszik a ház alján, bent az ODD hátulján levő kiálló fülbe megy bele, így fogja az ODD-t. Ezt a fület le lehet csavarozni az ODD-ről, és át lehet csavarozni a keretre (a keretnek nincs saját füle, viszont van csavarhely a felcsavarozható fül számára). Így az is rögzíthető lesz.
Kép1 Kép2 Kép3[ Szerkesztve ]
-
HZoli87
veterán
válasz Balázs1986 #1778 üzenetére
Lehet, hogy én is.
Én erre a rögzítésre gondoltam, ami a notebook alján van (képen baloldalt, középen), ez fogja az ODD-ét. Remélem egyre gondolunk.
Nem tudom milyen fülre gondolsz. Ezt a videót néztem, ez alapján nem olyan nehéz a beszerelés.
[ Szerkesztve ]
-
HZoli87
veterán
válasz Balázs1986 #1776 üzenetére
Igen, egy alulról fogja (be is van jelölve gyárilag, hogy melyik). Én a keretre gondoltam, hogy azon megvan-e neki a hely, hogy a csere után rögzíteni lehessen. De ahogy írod, valószínű rendben lesz, gondolom szabványos lehet.
-
HZoli87
veterán
válasz SteadyMan #1766 üzenetére
Szia!
Egy ideje én is hasonlóban gondolkozom (én notebookomban msata sincs), unom már hogy állandóan cipelnem kell a külső HDD-ét. Miután az ODD helyére bepattintottad a merevlemezt és visszaraktad a gépbe, van mód annak a rögzítésére (azzal a csavarral ami eddig a helyén tartotta, gondolom egy nálad is fogta alulról)?
[ Szerkesztve ]
-
worxland
addikt
"Azért rákérdezek, hogy van ez az urban legend, hogy a drive 15%-át üresen kell hagyni? A gyártó szerint is? Illetve, ha felpartícionálom, akkor partíciónként 15%-ot, vagy lehet egyiken több, másikon kevesebb? Vagy simán hagyjak formázatlanul 15%-ot és jó? "
Nem urban legend. Tökmindegy, melyik megoldást választod. Arra jó, hogy tovább fogja bírni az SSD-d. 15%-nál már biztos, hogy hamarabb megy tönkre az elektronikája vagy dobod ki,mert elavult, minthogy elfáradnának a memóriacellák az újraírásoktól. A 15% pedig nem kőbe vésett érték és nem kell folyamatosan üresen hagyni.''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
Balázs1986
addikt
Ha 120Gb van ráírva, nem pedig 128Gb, akkor nem kell szabadon hagynod helyet. Ezt anno én is számolgattam, és megerősítést is adtak, amikor rákérdeztem.
Számolás:
Az a 120Gb valójában 128Gb, mert 16db 8Gb chip-ből áll, ami összesen 128Gb. Tehát, 8Gb plusz-od már eleve van. Formázás után 112Gb lesz kb. amit látni fog, ez további 8Gb, így már van 128Gb-112Gb=16Gb üres részed, amihez magadtól sehogy se fogsz hozzáférni. Ez a 16Gb pedig éppen a felhasználható 112Gb hely 14,8%-a. Szóval pont jó.Más: A Force GT nálam 0Fill random 4K mérésnél 20Mb/s olvasás, és 45Mb/s írás sebességet produkál mind MS, mind Intel (most épp 11.7) driver-ekkel. HM76 / C216 chipset van a laptopban, és SATA3 porton megy az SSD. Annyira nem tud zavarni, de ha ez esetleg túl lassú, akkor milyen tanácsok vannak, mit érdemes kipróbálni még sebességnövelésre? SSDOK szerint minden oké.
[ Szerkesztve ]
-
SteadyMan
aktív tag
Sziasztok!
Először is szeretnék mindenkinek köszönetet mondani, aki segített hozzászólásaival, hogy én is csatlakozhassak az SSD-t használók táborához.
Megfogadtam Bodor fórumtárs tanácsát, és a Lenovo Y580-as notiba végül nem mSATA SSD-t vettem, hanem egy 2,5"-os Intel 520 120GB SSD-t. Ezt a javaslat szerint bekötöttem a HDD helyére, a HDD-t pedig az ODD helyére tettem a javasolt Icy Box IB-AC642-es kit segítségével.
Így lett egy külső ODD-m a kit-ben lévő házba szerelve. El kell ismernem, hogy nagyon jó lett minden, a kinyert DVD egységet USB-n más géphez is tudom használni, nagyon kulturált a kis beépített USB kábellel rendelkező külső ház.
Leméretem a szokott dolgokat, a bal oszlopban a Win7 saját AHCI driver-e, a jobb oszlop az Intel chipset AHCI driver-ével mért értékek. Szerintem gyakorlatilag nincs különbség, (talán egy hajszállal a Win7 jobb) de majd a guruk megmondják a frankót. Gondolom, így minden beállítás rendben van, ha láttok valami javítani valót, ne kíméljetek! -
Jander
senior tag
Ha minden igaz sikerült megoldani az alignment problémát (csináltam egy image backup-ot, utána windows telepítőből töröltem az ssd partícióját és létrehoztam egy újat, arra vissza a backup image majd végül egy boot helyreállítás). SSDok és egy CrystalDiskMark mérést csináltam, láttok még valami bibit?
If practice makes perfect, and nobody's perfect... WHY PRACTICE?
-
Bodor
veterán
válasz Highground #1761 üzenetére
Ha elolvastad ezt a cikket és a benne lévő linkeket , akkor már mindent tudsz, tényleg nincs szükség hókuszpókuszra.
-
Highground
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Elolvastam a kötelező cikkeket felül, de azért gondoltam biztos ami biztos rákérdezek. Van egy 830 series SSD-m és most lesz először újratelepítve rajta a W7. Ha jól olvastam akkor elég a sima W7-es formázás és nem kell semmiféle hókuszpókusz "secure erase" meg ilyesmi? Szeretném még sokáig használni Van olyan nagyon fontos dolog amire oda kell figyelni SSD-nél OS reinstallnál?
Köszönöm a választ!
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Highground
-
Bodor
veterán
".. napi 1,5 vagy 2 gb írás van az ssd n ez mitől lehet ..."
Attól, hogy működik a Windows, minden rendben van ezzel.
Ha napi 30 GB írás lenne az SSD-n, az se sokat számítana, szóval nyugodj meg, és használd inkább.(#1755) Jander: Rossz a partíción az eltolás, mert valószínű, hogy nem a telepítővel formáztad az SSD-t. LINK
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
Nekem az lenne a gondom valami nekem sokat ír az ssd re windows 7 x64 sp1 trendszer van a gépemen február elején telepítettem újra a rendszert az előző rendszeren windows 7 tűzfalát használtam,meg az avast free antivírust,na most tavaly májusban raktam össze a gépet és májustól idén január végéig kb az ssd n 295gb írás volt ugye el végeztem a neten is fel lelhető leírásokat [link] Na most február elején ahogy írtam újra raktam a rendszert most kikapcsoltam a windows 7 tűzfalaát helyette comodo firewall van és ugyan úgy avast free antivírus és ugyan úgy megcsináltam az ssd beállításokat hogy ne legyen sok írás,de most még is van hogy napi 1,5 vagy 2 gb írás van az ssd n ez mitől lehet most az ssd n a képen látható írásmennyiség van,én azt mondom újratelepítés óta valami többet írt rá mint anno tavaly májustól idén január végéig de nem tudom vajon a vírusírtó meg a tűzfal csinálná
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
G-lader
tag
válasz Daszkalosz19 #1754 üzenetére
Igen számít. Sentinel előző verziója nekem is csinált ilyet, HHD-vel és SSD-vel is. A 4.30 már semmi ilyet nem produkál ugyanazzal a konfiggal.
-
Jander
senior tag
válasz Jester01 #1751 üzenetére
Köszi, készítettem egy képet SSDok -ról, úgy látom a Partition alignments -nél van a gond, bár nem tudom mit jelent. Azt írja: Incorrect on some partition [MBR]. Kép
Szerk: AS SSD progi azt írja: 1 K - bad. (Offset / Alignment @ 4K Cluster
[ Szerkesztve ]
-
Daszkalosz19
aktív tag
válasz Fire/SOUL/CD #1753 üzenetére
Na ezt most nem tudom,szerintem nem. Számít valamit,h melyikkel nézem?
-
félisten
válasz Daszkalosz19 #1752 üzenetére
Legújabb Sentinel-el nézted? (4.30)
-
Daszkalosz19
aktív tag
Sziasztok!
Sikerült beszereznem egy OCZ Agility 3 240gb-os ssd-t.
Felraktam rá a win7-et. Az ssdlife azt írja,h kondi100% trimm enabled.
viszont a sentinel,meg azt irja,h kondi 100 % ésalatta egy piris keretben meg azt,h az ssd hamarosan meghibásodhat!!!!
Találkozott már valaki ilyennel? -
-
Jander
senior tag
Elnézést nem olvastam eléggé végig a cikkeket, úgy tűnik a All 0x00 (0Fill) beállítást kellene használnom (ha jól értem a dolgot), így már tök más eredményeket kaptam. Ha ez volt a megoldás akkor kérlek nézzétek el butaságomat lentebb, ha nem akkor továbbra is várom az ötleteket. Új eredmények fentiek alapján.
-
Jander
senior tag
Sziasztok, a napokban vettem egy Vertex 3-as 120Gb-os ocz ssd-t. A gépben amúgy is lettek új alkatrészek, és kicsit tesztelgettem mikor is megláttam, hogy az CrystalDiskMark eredményem több helyen igen gyalázatosak a több helyen is fellelhető review-s eredményeknek.
Pl. itt egy review eredmény
Itt meg az enyém.Miért lehet ekkora különbség adatoknál (nem futott semmi csak OS, Win 7 64bit) és lehet-e, érdemes-e valamit kezdeni a dologgal, vagy ezek csak számok hagyjam a fenébe?
-
-
Mercutio_
félisten
válasz Fire/SOUL/CD #1709 üzenetére
Lemértem mindkettőt 1Fill-lel is, számomra meglepő, hogy az első 2 write-értékben így lemarad a samu, vagy ez ugyanaz a szitu, mint a gyors és méggyorsabb SSD-k esete, hogy a HDD-ről SSD-re váltás a lényeges, és a mai SSD-k sebességénél már a különbségeket nem érezni, csak a mérőprogramok szintjén látszanak?
Ha már sebesség, egy kis RamDrive teszt
Az itt jelölt beállításoknak mi a hatása, és ha később cserélem az SSD-t vagy eltávolítom az SSD Magiciant akkor se lesz gond, ha meglépem?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Ombi5
őstag
Lapozofsjllal elkezdtem kinlodni,majd veleltlenul megadtam neki annyit,mint a memoriam 16gb-ot,majd korrigaltam es kikapcsoltam,de istennek se jelez a win7 tobb helyet,pedig ha a sajatgep kezeles/lemezkezelonel nezem ott tobb helyet ir ki... Miert nem mutatja ki,h felszabaditja a helyet a sajatgepnel?! Restart mar megvolt,mert ugye kerte.... SSDOK progi az irja ,h nincs mar page file....
-
tankal
tag
Sziasztok!
Ezennel szeretném megköszönni Fire/SOUL/CD és Bodor fórumtársak segítségét.
A cikkeik és segítségük elengedhetetlen volt egy ilyen laikusnak mint amilyen én vagyok!
Minden kezdő nyugodtan hagyatkozhat az írásaikra és fórumbeli segítségükre!
Lehet hogy kikapok,hogy nem off-ba írtam -
félisten
válasz deadwing #1741 üzenetére
Az alaplapodhoz legjobban javasolt Intel AHCI driver van a letöltésben, ami remélhetőleg a korábban linkelt képed alapján "feldobja" az olvasási sebességeket.
werszomjas
Van olyan játék, amire van kihatása, van olyan amelyikre nincs, szóval játéka válogatja.
FPS-ben is lehet plusz, de itt nem arra kell gondolni, hogy megduplázódik stb.
Mivel vásárlás előtt állsz, ha lesz még bizonyos szempont, akkor ebben a topikban érdeklődj, illetve olvasd el annak a topiknak az első hsz-át.Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Intel fan11
őstag
válasz werszomjas #1742 üzenetére
Én diablo 3at rá telepítettem SSD-re mert sokkal gyorsabban tölt be és nincs fél perces kezdeti szaggatás és vinyó darálás. Mindenképp érdemes rá telepíteni ha van annyi helyed. Egy 64 GB-snél mondjuk nem nagyon van elegendő hely, de egy 120-128 GB-s változatnál bőven elfér pár játék install és a rendszer!
Battletag: hojszi#2983
-
werszomjas
addikt
Sziasztok.
SSD-t szeretnék venni, de a méretet nem sikerült még eldönteni.
Főleg játszom a géppel, a kérdésem lenne, hogy a játékokat érdemes-e az ssd-re tenni, hoz-e plusz fps-t vagy csak gyorsabban töltenek be a pályák?
Nem jelent-e gondot, hogy az ssd-n van az oprendszer, játékok egy külön HDD-n és onnan futtatja őket?
üdv
-
deadwing
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #1711 üzenetére
Köszöm!
Sajnos csak holnap tudom tesztelni, mert ma egész nap melóhely... Mi ez egyébként?60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
HZoli87
veterán
válasz Intel fan11 #1737 üzenetére
Hihetetlen nehéz volt megtalálni, tessék. Link
-
Intel fan11
őstag
hard disk sentinel 4.30 mivel tud többet a 4.20tól?
Battletag: hojszi#2983
-
Cartmenn
tag
Lehet hogy rosszul emlékszem!És köszönöm!
-
félisten
válasz Cartmenn #1730 üzenetére
Így rendben van minden, NVidias az alaplap, így nem kell az NVidia drivert felpakolni, mert az nem küldi a TRIM-t.
Ahogy Jester01 is írta, a HDD-knek ennyi a sebességük, az korábban sem lehetett magasabb.Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
válasz Cartmenn #1726 üzenetére
AHCI módban kellett volna telepítened, nem IDE-ben...
Most annyit tehetsz, hogy utólag kísérletet teszel AHCI üzemmódra átállni. [link]Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Bodor
veterán
Vagy Force 3 vagy Force GT, olyan nincs hogy Force 3 GT, egyébként megbízható típus mindkettő, lehet hogy hibás darabot fogtál ki, ha fél éves, akkor van még bőven garancia rá.
Ellenben erre, hogy " can't detect TPM device", nem igazán SSD-vel kapcsolatos problémákat dob fel a barátunk...
No meg még ezt találtam hirtelen..
[ Szerkesztve ]
-
NoiZz
tag
Üdv
van egy Corsair 60Gb SSD Force-3 GT-m, egyik napról a másikra minden előjel nélkül megadta magát nem indult a gép biosba nem látta az SSDt, bootolásnál pedig belassul és ki írja h cant detected TPM device, 2 gépen is ki lett próbálva ugyan ez a hiba jelentkezett
jól sejtem hogy ez már menthetetlen? fél éves volt az ssd ennyire megbízhatatlan lenne ez a széria vagy csak kifogtam egy rossz példányt? -
Bodor
veterán
Intel 2.0 csatoló-ra tedd az SSD-t, az a biztos. Másik SSD se lett volna lassabb, viszont tuti olcsóbb...
(#1721) Ombi5: Nem lehet SATA2-es port, ha 370-el olvas...
Sandforce vezérlős SSD-knél Fájl/Test Data/ All 0x00 (0Fill) módban kell indítani a mérést ahhoz, hogy a gyári, megadott értékeket lássuk viszont!
Vagy pedig még az lehet a gond, hogy a Marvell-es SATA3-as portra tetted az SSD-t, nem pedig az Inteles-re...
[ Szerkesztve ]
-
vodkaboy22
addikt
Van egy olyan érzésem, hogy haldoklik az ssd-m !
linux grub nem tud bootolni!
win8 is sokadjára tudott bootolni
win8 alatt ssd 100% utulization és halott lassu volt a win8 20-25 perc utan kicsit normalizalodott elindítottam a HD tune error scan-t 100%ban tisztán futott végig...Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
Ombi5
őstag
Intel sata vezerlonel, ezt a drivert erdemes hasznalni?
-Intel Rapid Storage Technology 11.7.0.1013 (12MB)[ Szerkesztve ]
-
tecsu
addikt
ASUS P55D-E alaplap esetén, 3 féle SATA vezérlo áll rendelkezésre.
Intel és JMicron - 3Gbps-os.
Marwell - 6Gbps-os.
A baj az, hogy a Marwell 6Gbps-os alaplapi csatolója állítólag lassabb, mint az Intel 3Gbps-osa.
Ez igaz? Tényleg jobb az Intel 2.0 csatolója, mint a Marwell 3.0?(Az SSD: Samsung 840 Pro 128MB, saját Samsung vezérlovel.)
Lehet, hogy feleslegesen rendeltem ezt a gyorsaságú SSD-t, egy lassabb/olcsóbb is elég lett volna?
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
-
Jester01
veterán
válasz Intel fan11 #1713 üzenetére
Elég lassú az autód, mert az enyém kétszer olyan gyors. Igaz, az enyém Ferrari
A 840-es írási sebessége gyári adat szerint 130MB/s, ezt még túl is teljesíti. Rendben van az.
lsc:
[ Szerkesztve ]
Jester
-
drtimot
aktív tag
Leteszteltem a frissen beszerelt Samsung 840 120 GB meghajtómat egy Lifebook A532-ben.
Ezek az értékek megfelelnek a várhatóaknak?
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/drtimot/index.html
-
félisten
válasz Mercutio_ #1707 üzenetére
Sokszor ki lett ez már tárgyalva, 0. hsz-ben lévő cikkekben is benne van.
([link] - keress rá a All 0x00 (0 Fill)-re, leírtam miért. (Samsung meg nem használ tömörítést, ergó mindegy hogy méred))Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
PyroS
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #1706 üzenetére
Köszönöm választ .
-
Mercutio_
félisten
válasz Fire/SOUL/CD #1706 üzenetére
Ja, hogy a Kingston-t eredetileg se azzal kellett volna mérni, mert a 0-fill csak a tömörítéses SSD-knél használt? (Eszerint a samu is tömörít, vagy nem, de van valami más metódusa, amit alkalmaz és ami miatt a 0-fill-t kell nála használni?)
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
félisten
válasz Mercutio_ #1704 üzenetére
"Izé, mármint a Kingston V+ 200-ban van intel vezérlő, vagy...."
Dehogy, Intel chipset-es alaplapot írtam, nem az SSD-ben lévő vezérlőről van szó."aztán kiderül, hogy ugyanazon lapban ugyanazon verziójú driver mellett a "régi" V+ 200 egyes területeken simán lehagyja a samut."
All 0x00 Fill-ben elképzelhető, de ezt a mérést csak azért alkalmazzuk, hogy kiderüljön, hogy minden rendben lett telepítve és üzemel ez az elméleti maximális sebesség ilyenkor. Mérj egyet nem all 0x00 fill-ben (Kingston-on) és máris látod a különbséget.Általánosságban igaz, hogy a kisebb kapacitású példányok(minden gyártónál) lassabbak írásban legalábbis
PyroS
IDE üzemmód és SATA1 esetén ezek az eredmények teljesen elfogadhatóak.[ Szerkesztve ]
-
PyroS
senior tag
Sziasztok.
Vettem egy 120Gb Samsung 840 ssd-ét a Dell Inspiron 6400 laptopomba.Egy 2Ghz-es T7200 proci +2Gb Ram mellé.Megfelelő ez az eredmény?
Már így is sokkal gyorsabb mint az előző 7200rpm-es WD Black Scorpio vinyó,de gondolom a laptop csak ennyire tudja kihajtani az ssd-ét.Ja és elég magas az ssd hőmérséklete 40 fok körül van.Kipróbáltam az asztali gépben ott nem volt gond a hőfokkal.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz Fire/SOUL/CD #1700 üzenetére
Izé, mármint a Kingston V+ 200-ban van intel vezérlő, vagy....
Azért lepett meg az eredmény, mert itt a Samsung SSD-k tekintetében amikor néha benézek megy a magasztalás (megbízhatóság, sebesség, stb.) aztán kiderül, hogy ugyanazon lapban ugyanazon verziójú driver mellett a "régi" V+ 200 egyes területeken simán lehagyja a samut.
Ráadásul míg a samu 250-es a kingston csak 120-as, akkor eszerint egy 120-as samu még lassabb lenne?[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz Intel fan11 #1693 üzenetére
Neked meg a 4K QD32 olvasása több sokkal. Az meg hogy nagyobb egy SSD inkább a javára válik, tehát általában gyorsabbak, mint a kisebb változataik, úgyhogy nem emiatt van az eltérés az enyém javára 4K olvasás terén.
[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
Balázs1986
addikt
Ja tényleg, ezek kellettek a nagyon "hasznos" Rapid GUI-hoz MSConfig-gal első indulásuk után megismerkedtek
Még vannak folyamatok, de azokhoz nem merek hozzányúlni, mert nem tudom, mire valók, illetve hogy a chipset driverrel kerültek fel, vagy a Rapiddal:
- Capability Licensing Service Interface
- IntelMeFWService
- Dynamic Application Loader Service
(- és USB3.0 Monitor, de az kellhet, nem lövöm le)
Majd délután lelövöm őket, és tesztelem, lesz-e változás. Mondjuk csak az IntelMeFWService amit kérdésesnek érzek. -
Bodor
veterán
válasz Balázs1986 #1699 üzenetére
Driver szinten igazad van, mindenképpen fut egy belőle.
Programszinten viszont nem mindegy, ha csak az alap Windows driver van fent, akkor ilyet nem látsz a feladatkezelőben a futó folyamatoknál, és az induló programok listájában.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- AKCIÓ! "Új" 512GB Western Digital SN740 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital 8TB RED Plus - SATA3, 5640 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 1 TB, 500 GB -os márkás 2.5", 3.5" -os PC , notebook HDD-k vegyesen a készlet erejéig!! AkciÓÓ
- Eladó új bontatlan WD Blue SA510 1TB M.2 SSD-30eFt, ADATA XPG SX8200 Pro 2TB M.2 SSD-50eFt
- Bontatlan! Samsung 850 PRO 128GB SSD
- Kingston SUV500MS480G mSATA 480GB SSD 42nap működés 1.97TB írt adat
- HDD Caddy optibay 12,7mm, 9,5mm, 9mm SATA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest