Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
potyi23
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #3594 üzenetére
a kezdeti meret mi legyen a virt memnal ? min lehet 400-500 , es a maximum 1024 ?
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz Blue Thunder #3595 üzenetére
Sandforce vezérlős SSD-knél Fájl/Test Data/ All 0x00 (0Fill) módban kell indítani a mérést ahhoz, hogy a gyári, megadott értékeket lássuk viszont!
-
baboss
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #3597 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
-
félisten
Ha elindul a progi, akkor küldjél egy hibajelentést ha lehet, talán okosabb leszek, hol lehet a hiba.
(plusz írd meg milyen OS-ről is van szó pontosan (pl valami szerver változat stb stb)Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
baboss
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #3594 üzenetére
Szia. Letöltöttem és ugyan az a hiba.Rákattintok a hibát jelző ablakban az ok-ra és bejön a program üresen.
A jobb oldalon a modell nél rákattintok az üres ablakra és behozza az SSD adatait,de a bal oldali ablak teljesen üres. Az op most lett telepítve. -
Blue Thunder
senior tag
Üdv!
Erre mit mondanátok miért ilyen kicsi az eredményem?
Ocz Agility 3 120GB
[ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 06-30-6-570-800 +++ Ha írok PM-et tisztelj meg azzal ha bent jársz hogy válaszolsz!!!
-
félisten
válasz potyi23 #3593 üzenetére
Minden a legnagyobb rendben. (Ha nem hibernálsz, akkor tiltsd le a hibernálást ill. fix mértet állíts be a virtuális memóriának max. 1024 MB-t)
baboss
Töltsd le a legutolsó verziót (hátha megsérült a fájl), ha az is ilyen csúf hibával indul(azaz nem indul), akkor gebasz van... (gondolt újra, hogy mit szedtél ki/tettél be/helyztél át másik portba/telepítettél-e valami driver-t stb stb, amióta ez a jelenség fennáll)[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
potyi23
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #3576 üzenetére
-
baboss
őstag
Sziasztok.
Tegnap óta erre még nem kaptam segítséget.Élőrre is köszönöm. -
félisten
-
havri1
félisten
válasz Fire/SOUL/CD #3589 üzenetére
Igen át :-) viszont valami nem jó. Satas dvdrol telepitem, de a második ciklusban iszonyatosan belassul a telepítés. ( a fileok előkészítése a telepiteshez) 4% nal tart 20 perc alatt.. Ujrainditottam.. Lehet a DVD nem szereti az ahci-t?
havri
-
félisten
-
havri1
félisten
válasz Fire/SOUL/CD #3587 üzenetére
:-D
Újrarkom, már mindjárt fent van :-) (amúgy is szükséges, már eléggé kivan)havri
-
félisten
W8-ban persze hogy nincs msahci kulcs, de a cikkemben ott van a W8-as módszer is (a W7-es alatt vazzeg, nehogy csak ez miatt újrahúzd...)
Keress rá a cikkemben a Windows 8 esetén szövegre, egyből megtalálod...[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
havri1
félisten
válasz Fire/SOUL/CD #3585 üzenetére
havri
-
félisten
6. SATA IDE módban telepítettem a Windows 7-t, utólag át lehet állítani SATA AHCI módra?
UI: SSDOK új verzió - bekerültek a kis kapacitású ADATA S599 modellek is az adatbázisba(korábbam kifelejtettem valamiért őket ), már ki kell jeleznie a SMART adatokat.
Ha sikeresen átállítottad AHCI-re, akkor már erről az új SSDOK-ról dobj képet, Thx!UUI: Crystal Disk Mark-al mér, de All 0x00 Fill-ben...
[ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
válasz Fire/SOUL/CD #3582 üzenetére
Trim működik, formázva W8 alól, tehát alignálás ok, szabad hely 70%..
De átnézem tüzetesebben a cikket, köszi.havri
-
félisten
1. Nem jól mértél
2. Még sok kérdést kellene feltenni, ha nem lenne megfelelő progi, ami kijelez mindent, arról kellene képÉpp az előző hsz-ban linkeltem a megfelelő cikket, ott a fenti 2 pont is ki van tárgyalva, tessék átolvasni.
-
havri1
félisten
Sziasztok!
2 éves Adata S599 es 64 gbos meghajtóm a következőt produkálja IDe beállításokkal. Ez így oks, vagy nem ok? Érzetre belassult, azért kérdezem...AHCI-t csak az összes SATA portra tudom ráengedni, a HDD-kre is, így nem mertem..Vagy mehet, HDD-t nem befolyásolja az AHCI mód? Illetve maradjon IDE, SSD jól megy így is?
Köszi!
havri
-
félisten
válasz Predator2 #3579 üzenetére
Bocsesz, sajnos megszokásból is hajlamos az ember ilyen "randa" szavakkal dobálózni, mint a random BSOD... Véletlenszerűen bekövetkező kékhalált jelent...
"Hol lehet azt megnézni, hogy általában mi az ajánlott IRST driver?"
Topik összefoglalójában van W7 telepítési segédlet, abban megtalálod. (meg mondjuk a szintén az összefoglalóban található Windows 7 és 8 SSD-vel! Hogyan is? cikket minden érdeklődőnek el kellene olvasnia, mielőtt kérdez itt a topikban)Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Predator2
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #3578 üzenetére
értem és köszönöm a segítséged
random BSOD? nézd el a tudatlanságom de az micsoda?
Hol lehet azt megnézni, hogy általában mi az ajánlott IRST driver?
Ha most nem írod h a 11.7 az akkor gőzöm sincs róla és szerintem vagyunk így vele egy páran.[ Szerkesztve ]
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
félisten
válasz Predator2 #3577 üzenetére
"Nem állítottam semmit a mérő progiban (remélem nem is kellett)"
Szerencséd, hogy Samsung-od van, ezért nincs szükség 0Fill-el mérni (amúgy az eredmények teljesen rendben vannak)"Még egy apró kérdés: Az IRST drivernél amit az intel kiad kell figyelni a kompatibilitást?"
1. A legújabbak régi deszkákon nem mennek, pl ez a 12.x-es közel sem biztos, hogy egy P35 deszkára telepíthető lenne. Ilyen esetben egy régebbi IRST-t kell használni.
2. Az IRST driver nem az a kategória, amit frissítgetni kell, és csak azért felpakolni, mert van újabb!!!
Az IRST driverek egy része bináris hulladék kategória, csak a javasolt IRST drivereket használjátok. Ez a 12.6-os nemrég van kint, majd lehet, hogy 1-2 hónap múlva jönnek olyan hibajelentések, amik egyértelműen ehhez köthetőek. Jelenleg a 11.7 a legújabb és javasolt IRST driver.
(Ha ezzel az új IRST-vel bármi anomáliát tapasztalsz(random BSOD, egyszer gyorsabb-egyszer lassabb boot, indokolatlan laggolás stb stb), akkor azonnal le kell szedniMindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Predator2
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #3576 üzenetére
És végül a teszt: [link]
Nem állítottam semmit a mérő progiban (remélem nem is kellett)
Még egy apró kérdés: Az IRST drivernél amit az intel kiad kell figyelni a kompatibilitást?
Mármint ha újra akarom telepíteni a rendszert és felmegyek az Intel honlapjára és leszedem a legújabbat akkor az tuti h jó lesz a lapomhoz?[ Szerkesztve ]
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
félisten
válasz Predator2 #3563 üzenetére
Minden OK-nak tűnik, mérhetsz egy sebességet -ahogy Bodor is már javasolta- és utána meg már csak használni kell az SSD-t.
potyi23
Mindig a progim legújabb verzióját töltsétek le és használjátok. (Ebből a képből nem egyértelmű, hogy azért nem lehet beolvasni a SMART információkat, mert xar a driver vagy azért, mert a progim régebbi verziója még nem támogat bizonyos dolgokat. (lásd épp Predator2) által linkelt képet, ott a progim legújabb változata van, legújabb IRST driver és beolvashatóak a SMART adatok...Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
janos666
nagyúr
Ha nincs, akkor tényleg felesleges, de ha van RAID köteted, akkor hasznos a szoftvert is feltenni. Be lehet vele állítani a kötetszintű cache-t.
Ha már így beszéltünk róla, akkor frissítettem az alaplapi BIOS-ban lévő ACHI/RAID ROM-ot és a drivert (+szoftvert) is 12.0-ről 12.6-ra Z68 chipsethez (így).
Szintetikus tesztek szerint nem vette észre az SSD-m zerofill-el sem.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
peterk
senior tag
válasz janos666 #3573 üzenetére
Elég, ha ezek közül a második, fél mega körüli kis zipet leszeded, kicsomagolod valahova, majd bemész az eszközkezelőbe, és az IDE ATA/ATAPI vezérlők alatt levő Microsoftos vezérlőn joblkikk, illesztőprogram frissítése és betallózod azt a mappát ahová kicsomagoltad.
Aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem!
-
peterk
senior tag
-
janos666
nagyúr
válasz andronymus #3567 üzenetére
Sok gyártótól 3, vagy akár 5 év garanciát is kapsz, így eddig mindenképp be lehetsz biztosítva.
A mai SSD-k várható élettartamát átlagos, hétköznapi rendszerlemezként használva szerintem évtizedekben saccold, ne attól félj, hogy előbb megy tönkre, mint hogy elértéktelenedik. -> Ez utóbbitól viszont komolyan "félhetsz", ha így gondolkozol, mert az nyilvánvaló, hogy 4-5 év múlva töredékét sem éri majd a mai vételárnak (kb egy tábla csokira lehet majd elcserélni egy SATA3-as 60Gb-os SSD-t 2018-ban). De ez szinte minden PC hardware-re igaz, közelről példálózva HDD-re is: egyre nagyobb tárkapacitású és gyorsabb lemezeket kapsz azonos áron, a régi csatolófelületek pedig elavulnak (bár az nem valószínű ilyen hamar, de addigra akár a SATA akárhanyadik reviziója, vagy az ezt váltó csatolószabvány sem feltétlenül lesz visszafelé kompatibilis a mai 3-as verzióig, tehát új gépekbe nem is feltétlenül lesz egyszer bekötni, a 60Gb pedig már nevetségesen kicsi lesz, mint egy 2Gb-os pendrive, miközben fajlagosan, Gb/forint-ban sokkal olcsóbb a 16Gb-os).
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
andronymus
tag
Helló!
Gondolkozom SSD vásárlásán az op-nak és az lenne a kérdésem most végül is milyen hosszú az élettartalmuk ? Olvastam, hogy több mint 1-2 év de szerintem drága játék arra hogy 4-5 évig mennyen csak. -
potyi23
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #3560 üzenetére
-
RnJ
tag
Hát 0-fillel is ugyanez az eredmény.
Ezt kellene letöltenem: [Intel Matrix Storage Manager Driver W7 64bit]
Ez már 4 éves driver, vagy itt is frissebb, csak nem annak írják?
[ Szerkesztve ]
-
Predator2
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #3546 üzenetére
Feltelepítettem a Drivert.
Nekem jónak tűnik a dolog de azért belinkelem ide is:
SSDOK: [link]
HDS: [link]
Ha valamit rossznak ítéltek kérlek szóljatok (akkor is ha kell még valamiről kép)
THX
-
otps
aktív tag
2 hónapos Kingston SSDNow V300 120 GB SSD-m SMART adatai a gyári szoftverből (már visszacserélhetem, azt mondták) - mit mond róla az orvos?
-
SMART READ DATA
Revision: 10
Attributes List
1: (SSD Raw Read Error Rate) Normalized Rate: 120 Sectors Read: 0 Read Errors: 0
5: (SSD Retired Block Count) Spare blocks remaining 100% Retired Block 0
9: (SSD Power-On Hours) Value 100 Total 725 hrs 45 mins
12: (SSD Power Cycle Count) Power Cycle Life Remaining 100% Number of power cycles 660
171: (SSD Program Fail Count) Program Error Count 0
172: (SSD Erase Fail Count) Erase Error Count 0
174: (SSD Unexpected power loss count) Unexpected power loss Count 20
177: (Wear Range Delta) Wear Range Delta 5%
181: (Program Fail Count) Program Error Count 0
182: (Erase Fail Count) Erase Error Count 0
187: (SSD Reported Uncorrectable Errors) Normalized Value 100 lifetime URAISE Errors 0
189: (Unrecognized Attribute) Value: 36 Raw Data: 24 00 53 00 0f 00 00
194: (SSD Temperature Monitoring) Normalized temp 36 Current 36 High 83 Low 15
195: (SSD ECC On-the-fly Count) Normalized Value 100 Sectors Read 0 UECC Count 0
196: (SSD Reallocation Event Count) Normalized Value 100 Reallocation Event Count 0
201: (SSD Uncorrectable Soft Read Error Rate)Normalized Value 100 Sectors Read 0 Uncorrectable Soft Error Count 0
204: (SSD Soft ECC Correction Rate (RAISE) Normalized Value 100 Sectors Read 0 Soft ECC Correction Count 0
230: (SSD Life Curve Status) Normalized Value 100
231: (SSD Life Left) Life Remaining 99%
233: (SSD Internal Reserved) 2311
234: (SSD Internal Reserved) 968
241: (SSD Lifetime writes from host) lifetime writes 968
242: (SSD Lifetime reads from host) lifetime reads 573 -
félisten
válasz potyi23 #3559 üzenetére
Fel kell rakni. (amíg van ismeretlen eszköz az eszközkezelőben, addig gebasz van)
Erről a progiról dobj képet[ Szerkesztve ]
-
potyi23
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #3552 üzenetére
Management Engine Interface-t érdemes felrakni ?
-
janos666
nagyúr
válasz atlasz52 #3553 üzenetére
Ez nem SSD kérdés, és ilyenkor az a gond, hogy a memóriavezérlő eddig támogatja a RAM-okt, fentebb csak tuninggal tudod tolni, ha tudod egyáltalán.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
potyi23
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #3552 üzenetére
Koszi,es melyik a legujabb irst driver ?
-
atlasz52
tag
Hátha valaki tudna segiteni,1600 mhz ram van a gépemben.
A biosban kiírja ,melyik slotba van,az értékét,1333 mhz,ez a maximum bandwidth.
Hogyan lehetne legalább a névleges értéket elérni?
A win7 5.5 pontot ad rá,a 4 gigára,az ssd 7.9 pontLÁSZLÓ
-
félisten
válasz potyi23 #3531 üzenetére
# USB az az USB3 driver-t hiányolja
# SM bus az lehet a VGA-, Audio- vagy chipset driverben (első kettőnek telepíts fel a drivereit, ha nem tűnik el az sm bus, akkor meg a chipset-et tömörítsd ki(ne telepítsd), majd az eszközkezelőben jobb egér az sm bus-on/illesztőprogi frissítése és betallózod azt a mappát, ahova a chipset ki lett tömörítve
# ismeretlen eszköz bármi lehet, elsőre legegyszerűbb ha felmész WU-ra keresel frissítést hátha talál hozzá a Windows (ha igen, akkor az ajánlottak közt szokott lenni, ha nem, akkor az is lehet a chipset driverben)Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
potyi23
senior tag
Valaki nekem ? 3531 ?
-
janos666
nagyúr
válasz Malanrion #3547 üzenetére
Ez mindegy. A hotplug az, mikor nem kapcsolsz ki minden aktív (saját tápellátásból áram alatt lévő) eszközt másik eszköz elektromos csatlakoztatásakor (jelen esetben nem állítod le a gépet, mikor bedugod a SATA csatit az SSD-be). Ezt egyformán el lehet játszani SSD-vel és HDD-vel is, de egyikkel sem ajánlott, ha nem indokolja semmi (és fontos, hogy ki legyen kapcsolva az írási gyorsítótár és ne legyen folyamatban lévő írási művelet, vagy szoftveresen le legyen választva a kötet, mielőtt kihúzod a dugót a meghajtóból, külön minimum egy scandisk kell majd utána hogy sérültek-e fileok vagy maga a filerendszer, ami megeshet). Ha nem akarod használni, akkor inkább kapcsold ki.
[ Szerkesztve ]
-
Malanrion
tag
Sziasztok, rendszermeghajtó, az SSD-m, most tettem bele egy terrás HDD-t adattárolásról, a biosban, az van írva, hogy hot plug disabled, az ssd-nél, és enabled a hdd-nél, ez így rendben van?
-
félisten
válasz Predator2 #3544 üzenetére
Kötelezőnek nem kötelező felpakolni, viszont ha mégis úgy döntesz, akkor a legújabbat tedd fel, a IRST 12.6.0.1033-ast.
(Ha felpakolod, akkor HDS-el meg a saját progimmal is nézz rá ameghajtóra, hogy be lehet-e olvasni infókat róla, nem hülyeségeket ad-e vissza a meghajtó a driver miatt stb stb)peterk - Windows 7 alap AHCI driver-ének dátuma, az annyi. (W8 AHCI drivere is hasonlóan régi dátumos)
[ Szerkesztve ]
-
peterk
senior tag
Ami nekem meglepő, az a driver dátuma (2006-os???). Szerintem szedd le a frissebb drivert a lenovo oldaláról. Ahogy látom, windows8-ig van támogatva a laptopod, biztos, hogy van frissebb driver hozzá. (Intel driver lesz, amit nyugodtan felrakhatsz, még jobb is, mint a win7 sajátja).
A másik, hogy a tesztet zero fill-el csináld, mert a Micronban is van belső tömörítési algoritmus, ezért véletlenszerű adatokkal nem fogod megkapni az elméleti max sebességet.
[ Szerkesztve ]
-
Predator2
addikt
Helló
Jelent meg új driver az alaplapomhoz Asrock z77 Extreme 4 (win7 x64)
Intel Rapid Storage Technology illesztőprogram 12.5.0.1066 (jelenleg ez van telepítve 11.7.0.1013)
Frissíthetem? Inkább kérdezek mint egy random kékhalál
THX
-
RnJ
tag
Sziasztok, szert tettem egy Micron REALSSD C400-ra (256GB), és elég siralmasak az írás adatai. Fura, hogy minden teszten ugyanannyi (nagyjából).
Specifikációk: [Micron C400]Amiben fut: Lenovo ThinkPad W500 (SATA2)
- biosban AHCI modra volt állítva már install előtt.
- TRIM ok, pre és super kikapcsolva, töredezettség mentesítés kikapcsolvaHol lehet a bibi? Örülnék ha menne a 200-260MB seq írás.
-
animatrix11
őstag
üdv
hátha valaki jártasabb nálam a témában
Kingston ha jól tudom 128gb v100-as 0 nap működési idővel hdsentinel 70%ra írt a kondíciót adatátviteli hiba fordult elő állítólag (igazából nem 0 napos volt hanem még ismeretlen időt írt ki)Leszedtem a legújabb firmware-t frissítettem így a hds 100% lett, crytaldisk info szinten kiváló, ssdlife viszont 70%ot ír telemásoltam, leformáztam tökéletes így is, de kinek van igaza a sentinelnek vagy az ssd lifenak?
Hozzáteszem van egy sima wd hddm amire minden 100%ot ír, de a crytaldisk info veszélyesnek minősíti
Hardvert vásárolok nagy tételben is!!! Elérhetőség: 18. kerületben.
-
Akcok94
senior tag
minden úgy van kivéve a meghatározott Trim olvasás Pipa. de az nem gond,
ezek az adatok jók:
AS SSD Benchmark 1.7.4739.38088
------------------------------
Name: Samsung SSD 840 Series ATA Device
Firmware: DXT07B0Q
Controller: msahci
Offset: 1024 K - OK
Size: 111,79 GB
Date: 2013.05.16. 21:19:48
Sequential:
Read: 466,15 MB/s
Write: 119,69 MB/s
4K:
Read: 20,90 MB/s
Write: 34,17 MB/s
4K-64Threads:
Read: 217,80 MB/s
Write: 73,76 MB/s
Access Times:
Read: 0,119 ms
Write: 0,070 ms
Score:
Read: 285
Write: 120
Total: 541
------------------------------Tévedni emberi dolog, de igazán összekutyulni valamit csak számítógéppel lehet.
-
Impressa
őstag
válasz ricshard444 #3535 üzenetére
Örülök, hogy futottál vele még pár kört. ha már itt van a Szakértő, akkor az SSD-k életre kelnek.
Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
ricshard444
veterán
válasz ricshard444 #3525 üzenetére
Ígértem, hogy írok:
Ma sokat ment a gép, az SSD-t is megpörgettem kicsit, hogy ne aludjon és gond nélkül megy az új Firmware-el Örülök, hogy nem épül le még a gépem is
Vannak dolgok...
-
Akcok94
senior tag
hali,
első ssd-m van, rá tettem a win7-t, biosban át állítottam a ide->ahci módra és valamit még valamit kell állítani mi megőrzi a ssd élettartamát.Tévedni emberi dolog, de igazán összekutyulni valamit csak számítógéppel lehet.
-
gregus021
tag
Sziasztok! Egy Samsung 840 120 GB SSD-m van most, és szeretném kihasználnii a caching lehetőséget. Egy 90 GB-os particiót szeretnék az op.rendszernek, és a maradékot a merevlemez cache-eként használni. Megoldható ez, vagy csak a teljes SSD-t lehet caching-re használni? Tudom, hogy az SSD-n mindig kell szabadon hagyni egy pár gigányi területet a problémamentes működéshez, ezt az oprendszer particióján oldanám meg, mert ott nem használok ki ennyi helyet. Formázva 111GB az SSD ebből most 78 szabad, tehát helyem van, hogy megoldjam. Előre is köszi a segítséget!
-
atlasz52
tag
válasz Fire/SOUL/CD #3524 üzenetére
Köszönöm szépen a hatékony segitséget,sikerült frissiteni a sasung 840 bacis ssd met.
A YUMI nagyon jó program,nem tudom ,hogy mire tudnám még használni,és benne azok a tételek,mire valók?
Esetleg oprendszerek telepitésére?LÁSZLÓ
-
potyi23
senior tag
hi.ujratettem a rendszert,osszes frissitest beraktam, de ezek meg hianyoznak :
Az alaplapomnal (Asus z77-V-Le plus)ezeket lehet letolteni : Chipset > 1 Management Engine Interface
2 Intel Chipset Driver V9.3.0.1019
SSD : OZC Agility3/90 gb. segitseget szeretnek kerni h mit is raknak fel err a tiszta rendszerre ,nehogy elrontsam ![ Szerkesztve ]
-
TaylorPro
addikt
válasz cintula187 #3528 üzenetére
Semmi. Nem kell defregmentálni. Nem is ajánlott.
Pixel 9 Wintergreen 256
-
cintula187
addikt
Ha kb 2 hét használat után a kettéosztott ssdm azon particiója amin nem a rendszer van 27% osan defragmentált mi a teendö?
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
atlasz52
tag
válasz Fire/SOUL/CD #3511 üzenetére
Megcsináltam a multiboot pent,ahogyan tanácsoltad.
Ugy tünik ez nem 64 bites rendszer,az én oprendszerem win 7 64 bit,vagy az mindegy?
Két mappa van benne,disk 4 bájt,és a multiboot,az isosban van az iso fájl.
Tehát az a bajom ,hogy nem bootol a penről,pedig a biosban az első helyen van.
Köszönettel veszem a segitséget.LÁSZLÓ
-
ricshard444
veterán
-
félisten
válasz ricshard444 #3523 üzenetére
Benne van a pakliban, hogy ennyi volt csak a gond. Ha szerencséd van, akkor a FW frissítéssel meg is lett oldva a probléma, ha nem, akkor viszont gariztatás előtt mindenképp ki kell próbálni másik gépben is, illetve egy teljes lassú formázást is rászabadíthatsz és OS reinstall...
(Külföldre csak tényleg rossz darabot szabad kiküldeni, mert ha véletlenül kiderül, hogy nem az, akkor visszaküldik, de nem csak a postaköltséget fogják kifizettetni veled és az jóval több lesz, mint amennyit az SSD ér)Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
ricshard444
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #3522 üzenetére
2011 végén vettem, nem néztem melyik firmware volt rajta.
5700 órát ír mostVannak dolgok...
-
félisten
válasz ricshard444 #3521 üzenetére
Amúgy melyik FW volt előtte rajta? Még az a 5184 üzemóra bugos vacak? Mert ha az M4 elérte ezt az üzemidőt, akkor BSOD-zik meg minden baja van...(csak nem gondoltam korábban, hogy valaki ne frissítse le az M4-esét...)
(Ha az üzemidő meghaladta az 5184-t, akkor biztosan az a gondja, de ezt az új FW orvosolni fogja)[ Szerkesztve ]
-
Orgi
addikt
válasz ricshard444 #3492 üzenetére
Azért ha nem legfrissebb a firmware rajta, egy frissítést még kipróbálnék, dosos módon, hátha megjavul... elég gyakran frissítgetnek.
A másik, hogy nekem behalt annó a ramom, 1 év kisker gari volt rá de kiderült, hogy a gyár 3 évet adott rá és simán visszavette rmaa-val, csak ki kellett küldeni a legközelebbi eu központba: 2 hét múlva kaptam zsír újat tőlük. Postaköltség 2k volt talán, ssd se lehet sokkal több. Egy utánanézést megérne, hátha még gyári garis... és a Crucialnak is biztos van eu központja.
Itt indul a folyamat.[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz hyperfaun #3515 üzenetére
Ha az alaplapod típusát legalább leírtad volna, vagy ki lenne töltve az adatlapod, akkor biztosabban kaptál volna más, gyors válaszokat, addig is azt ajánlom, hogy az összefoglalóban linkelt , telepítéssel kapcsolatos 2 cikket olvasd el, hátha magad is rájössz, hogy hol cseszted el..
-
hyperfaun
csendes tag
Sziasztok!
Végre sikerült felraknom egy W7 64bites rendszert a SAMSUNG 830 Series SSD re. Na most a következő lenne a problémám. Telepítéskor csak az SSD volt bedugva, és miután rácsatlakoztattam a HDD-t is, mintha a gép a HDD ről akarna bootolni de (gondolom én) mivel nincs rajta oprendszer, nem nagyon tud mit csinálni ,kapok egy szép kék képernyőt és utána semmi. Az SSD SATA3 csatlakozón van, míg a HDD SATA2-n. Biosban mindkettő kontroller AHCI módra van állítva, bár szerintem a HDD IDE módban lett formázva, vagy valami ilyesmi. Egyébként azt nem értem, hogy Biosban miért csak a SATA2 es illtve az IDEs drive-okat lehet bootsorrendbe rakni, az SSD-t meg meg sem jelníti a sorrendben, de felismeri a gép. Természetesen az lenne a cél, hogy a HDD mellett is működjön az SSD, amin a rendszer van, de egyszerűen fogalmam sincs, hogy hogyan lehet beállítani a bootsorrendet, ha az SSD ott sincs a bootlistán.
Ja igen még annyi, hogy SSD IDE módban lett formázva/telepítve, mert AHCI módban nem engedte rátenni az oprendszert. Azután valami ahci start registry file értékét átírtam 0 ra valamit átállítottam AHCI re a SATA kontrollereket Biosban. Valaki HELP. Válaszokat előre is köszönöm !!! Főleg a gyorsakat ! -
atlasz52
tag
válasz Fire/SOUL/CD #3513 üzenetére
Komolyan majd később foglalkozom vele,valaha az ocz ssd nél ,is bonyolult volt a frissités,de az sikerült.
Képet nem nagyon raktam még fel,gyakorolnom kell.
Pár adat 505mb/sec olvasás,írás 138 mb/sec
Random olvasás 58403,írás 30229.LÁSZLÓ
-
félisten
válasz atlasz52 #3512 üzenetére
Már hogyne lenne IDE mód a BIOS-ban...[link] (A legújabb deszkákon (értsd: idén jelent meg a piacon) is van még "elszórtan")
Sokat elárulna, hogy mit sikerült alkotni, ha dobnál egy képet az SSDOK-ról.
Sebességmérésnél meg nem csak a SEQ sebességet kell ellenőrizni, hanem a 4KQD32 szegmens eredményét (IDE módban ez nagyságrendekkel marad el)[ Szerkesztve ]
-
atlasz52
tag
válasz Fire/SOUL/CD #3511 üzenetére
Egy új alaplapom van,M5A99XEVOR2.0 ASUS.
A biosban ide mod sincs,semmit nem kellett állítani.amúgy amd +alaplap.
Az ssd a dobozon lévő értéket hozza.
Van egy laptopom,ott is samu 240 gigas basic ssd van,őt tegnap frissitettem az sikerült.
Lehet hogy abba rakom az ssd hátha ott sikerül frissiteni.
Köszönöm a segitséget.LÁSZLÓ
-
félisten
válasz atlasz52 #3510 üzenetére
Intel vagy AMD SATA vezérlőre legyen kötve az SSD és ezek üzemmódja AHCI-re legyen állítva. (persze ha SATA IDE módban telepítettél, akkor megint csak lehet plussz köröket futni és átállni AHCI-re)
Próbáld meg USB-ről frissíteni akkor, ahogy már topiktárs is javasolta1. Innen letöltöd a megfelelő FW-t, de ISO-ban, esetedben (mivel sima 840-esed van) DXT08B0Q jelzésű.
2. Letöltöd a YUMI-t
3. csatlakoztatsz egy pendrive-ot, elindítod YUMI-t, a többi a képen
4. ha elkészült a pendrive, gép restart, bebootolsz a pendrive-ról, onnan meg elég egyértelmű lesz a dolog.
5. Ha minden sikerül, akkor már ehhez hasonló látvány fogad majd.[ Szerkesztve ]
-
atlasz52
tag
válasz Fire/SOUL/CD #3509 üzenetére
Rosszul írtam C Primary partition.
Samsung magician 4 ,elindul a frissités kb 60 % nál megszakad,,ezt írja
Firmware update failed on the selected drive.LÁSZLÓ
-
félisten
válasz atlasz52 #3501 üzenetére
"Valószinüleg azért mert a C partició logikai meghajtó..."
És hogy sikerült ezt összehozni, mert ez már művészet bakker...
Logikai partícióra nem lehet OS-t telepíteni, ergo most sem lehet rajta, ha meg ez az okfejtés igaz, akkor takaríts le róla minden partíciót, aztán kivételesen "normálisan" hozz létre rajta egy elsődleges partíciót.
Ettől függetlenül FW frissítésnél érdektelen(legalábbis annak kellene lennie), hogy milyen partíció van egy meghajtón, szvsz nem az okozza a problémát.Amúgy miben mutatkozik meg, hogy nem tudod telepíteni? Nem talál FW-t hozzá, nem tölti le, nem megy fel és hibát ír ki, szóval miben?
-
atlasz52
tag
-
rayoliviero
veterán
válasz atlasz52 #3506 üzenetére
Én sem tudom pontosan, hogy kell. De olyasmi, hogy bootolható pendrive-ot kell készíteni és rá kell másolni a firmware fájlt, ami a Samu oldaláról szedsz le.
Hátha van valaki, aki tudja hogy kell.#3508: Nincs mit.
Lehet úgyis megtudná csinálni, ha beletennéd egy másik gépbe másodlagos meghajtóként. De ebben sem vagyok biztos.
[ Szerkesztve ]
-
atlasz52
tag
-
peterk
senior tag
válasz Blue Thunder #3502 üzenetére
Nem hiszem, hogy a piracy itt megtűrt lenne. Ráadásul offtopic is...
-
Blue Thunder
senior tag
Erre valaki???
Telefonszámom: 06-30-6-570-800 +++ Ha írok PM-et tisztelj meg azzal ha bent jársz hogy válaszolsz!!!
-
atlasz52
tag
válasz rayoliviero #3497 üzenetére
Sajnos a samsung 840 re a frissitést,nem tudtam telepiteni.
Valószinüleg azért mert a C partició logikai meghajtó nálam,valaki másnál is jelenkezett ez a dolog?van e megoldás rá?LÁSZLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Western Digital 8TB RED PRO - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Új 2TB KINGSTON XS1000 hordozható SSD , USB 3.2 Gen2, 1050/1000 MB/s, fekete .
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest