Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
G-lader
tag
Sziasztok!
Mivel másik topicban nem igazán kaptam rá választ (és talán inkább ide tartozik) így szeretném itt is megkérdezni:
Mindenhol azt olvastam hogy az SSD-nek nem jó ha fullra van írva, viszont én a gépem titkosításához TrueCrypt-et használok, amit a hamarosan bekerülő SSD-nél is szeretnék tovább alkalmazni. A TrueCrypt-viszont ha jól tudom ilyen esetben az egész meghajtót titkosítja, azaz gondolom teleírja. Szerintetek ilyenkor mi van, hogyan hat ez az SSD-re? Esetleg van valakinek ilyen tapasztalata?
-
G-lader
tag
válasz Dr. Gonzο #1373 üzenetére
Emlékeim szerint 2 lehetőség van a TrueCrypt-ben, az egyik az az hogy csak a System partíciót titkosítsa, a másik pedig hogy az egész meghajtót. Ezek szerint mikor telepítem rá a Wint mondjuk a 256Gb-ből ha csak 240-et particionálok be, és utána azt titkosítom az jó is lenne? Amúgy azért érdekelne mi van ha az egész meghajtót titkosítja az ember...
-
G-lader
tag
válasz Fire/SOUL/CD #1461 üzenetére
Köszi, elküldtem asszem amit kértél.
-
G-lader
tag
Sziasztok!
Lenne még 1 kérdésem.
Tűzfal, meg minden telepítése után ezeket az értékeket kaptam.Ez eddig szép és jó, de TrueCrypt titkosítás után viszont ezeket az értékeket kaptam:
Ahogy látszik a 4K de főleg a 4KQD32 értékek nagyon visszaestek.
Kérdésem az lenne hogy ez a gyakorlatban mennyire lesz érezhető?
[ Szerkesztve ]
-
G-lader
tag
válasz Jester01 #1505 üzenetére
Alignálás elvileg OK, ellenőriztem, illetve szűz telepítés volt. Ahogy láttad TrueCrypt elött az a 8M az 18 volt, de ezért is kérdeztem hogy ez mennyire lesz érezhető napi használat során.
Ja azt most nem írtam, de Sata2-n megy a laptop mSata portja.
Hát sebességben túl nagy változást eddig nem vettem észre.[ Szerkesztve ]
-
G-lader
tag
válasz Daszkalosz19 #1754 üzenetére
Igen számít. Sentinel előző verziója nekem is csinált ilyet, HHD-vel és SSD-vel is. A 4.30 már semmi ilyet nem produkál ugyanazzal a konfiggal.
-
G-lader
tag
Sziasztok!
Nem vagyok egy nagy PC guru, de adott egy Dell E6440 amiben egy Intel 530 SSD van. Amit furcsállok az az hogy AS SSD-vel nézve a Seq írási sebesség 130MB/s körül van, az olvasási pedig 440MB/s körül. Ez nekem fura, mert elvileg írásban is majdnem annyit kéne tudnia mint az olvasásban. Mi lehet a hiba? (Friss Win7, szűz telepítés)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Pityu. #55753 üzenetére
(rögzített hozzászólás)
Nyugodtan veheted azt a Kioxia XG7-et is, teljesen megbízható szerintem az XG sorozat, nekem van egy XG5 félgigás, hol külső meghajtóban használom Ventoyos boot eszköznek, hol valamelyik notebookban van, csendben dolgozik, semmi gond nincs vele. Amúgy nem sok különbség van az SN730 meg a XG7 között, utóbbi PCIe 4.0, de mindkettőben Kioxia BiCS NAND van, kb a controller is saját gyártás, ami szintén Kioxiát jelent. 2021-ben Lenovo Thinkpad Carbon gen9 meg Thinkpad P1 notikba voltak ezek az XG7-esek OEM-ként.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest