Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Szerintetek az IRST okozhat olyan problémát, hogy más programok telepítésébe bezavar? .iso fájlokból akartam telepíteni két különböző programot, a telepítés le is zajlik,majd az első megnyitás során valamilyen html fájlt akar megnyitni vagy menteni, de egyiket se tudja megtenni és ezután üres aktiválási ablakok ugranak fel.
Bocs, ha off, de az IRST-t itt ajánlottátok, és eddig nem volt gond a telepítésekkel. -
félisten
válasz imotep03 #197 üzenetére
"csak a kábel régi nem sata 6gb-os, am a particionálás az ssd szempontjából mind1?"
A SATA1/2/3 kábelek külső megjelenésükben ill. belső felépítésükben teljesen azonosak. Amiben különbség van köztük (és az árukban ez meg is mutatkozik) az a belsejükben leledzik, ami a szigetelésben, árnyékolásban és a vezetőképességben mutatkozik meg.Bodor #179
Én is elolvasom, de csak holnap.[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
imotep03
tag
válasz Fire/SOUL/CD #194 üzenetére
Valóban roszul irtam elsőre elnézést, de marvel porton mértem nem intel sata 2, csak a kábel régi nem sata 6gb-os, am a particionálás az ssd szempontjából mind1?
-
dnelb
veterán
Igen, egész biztos. A használat meg ugyanolyan, előtte napi 2-6 GB közt ingott, most 10 alá nem nagyon megy be. Másra nem nagyon tudok gondolni, mert nem változott semmi.
Amúgy hülye kérdés, de 2 hónapos SSDnél 887 óra üzemidő meg 300 bekapcsolás soknak számít? Vagy ezzel se kell foglalkozni ?[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz imotep03 #188 üzenetére
Te írtad, hogy a tizedét, de akkor ezek szerint rosszul... Na mindegy, akkor tisztázzuk
1. Intel SATA2-es porton mérted azt a 250MB/s eredményt? Mert ha igen, akkor az nem is fog feljebb menni
2. A Marvell SATA3-as porton viszont 300MB/s fölé kell, hogy menjenek az értékek, igaz, ott sem fogja elérni a gyári értéket de talán kb 400MB/s-t megközelítheti(ezt pontosan megmondani nem lehet)[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
ledgeri
nagyúr
válasz radi8tor #176 üzenetére
#177) Fire/SOUL/CD x2
(#179) Bodor
(#186) Bodor A merevlemezen az adatok egy szakaszon csücsülnek, egy particion belül...
Az ssd-kben bárhol lehetnek, akár 2 particio esetén összevissza nem két nagy adat tömb van, hanem akár töb kissebb˙´, vagy nekik is van egy "particionálási telkük, amire építhetnek adatot, de a szomszédéba nem nyúlhatnak át"?[ Szerkesztve ]
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
törölt tag
válasz Fire/SOUL/CD #187 üzenetére
Remek, köszönöm! Ez működött. Már csak az AutoCad-el kell megküzdenem
Az amúgy nem baj, hogy a lomtár a SSD-n van? A HDD-ről törölt adatok átíródnak oda? Vagy ez téveszme részemről?
-
dnelb
veterán
Amióta w7be bekapcsoltam az indexelést meg a windows searchot napi 4-5 giga helyett 15öt ír az ssd. Nem mintha baj lenne de azért mégis 3x annyi . Másnál is ekkora növekedést okoz?
-
imotep03
tag
válasz Fire/SOUL/CD #187 üzenetére
Nem a tizedét a gyáriadat 530 kb nekem meg most 250 a seq read pl, megpróbálom majd hnap kábel az egy sata 2 es van mivel nem kaptam még sata 3 asat bár vki azt mondta anno h a kábel egyforma
-
félisten
válasz #25712384 #180 üzenetére
Közben visszaolvastam, és az egy nem mai deszka, amire kellene. Próbáld meg ezt a régebbi IRST driver-t (STOR_allOS_10.1.0.1008_PV.exe, elméletben ez még megy P35-ös chipset-en.)
imotep03
Tizedét? Mert az durva, tekintve, hogy a korábbi képed szerint minden rendben(már ami lehet).
Próbáld átdugni az Intel SATA2-es portra és mérj újra. Ha van lehetőséget, akkor a SATA adatkábelt is cseréld le ill. egy másik gépben is meg kellene próbálni.
Mondjuk a mérésről dobhatnál képet, mert őszintén szólva ilyennel még nem találkoztam.[ Szerkesztve ]
-
imotep03
tag
vki erre [link]
pls
nekem a crystal disk mark nagyon gyenge eredményt produkál a gyárinak kb a tizedét, nem igazán tudom hogy kellene beállítani...[ Szerkesztve ]
-
dobobazsy
őstag
crystaldiskmark-al nyomattam egy seq sebességmérést, az utolsó próbálkozásnál 485.5 mb/s volt az olvasás, most meg 506.9. ez hogy van?
van valami összefüggése a procival az ssd-nek? (proci feszültségét vettem lejjebb 1 lépcsővel) -
törölt tag
Próbáltam telepíteni az Intel IRST 11.7 -et, de folyton ebbe a problémába ütközöm.
Valami megoldás? Esetleg máshogy is ki tudom venni az ssd-t és a vinyókat az eltávolítandó hardverek közül? -
crashpipi
csendes tag
válasz Fire/SOUL/CD #177 üzenetére
Köszönöm szépen.
-
félisten
válasz crashpipi #171 üzenetére
"Ki kell keresni egy adatot, osztani 4096-al és ha egész szám jön ki akkor ok."
Ez így van, viszont a progi leveszi ezt a "terhet" is a válladról, mert ellenőrzi ezt is (Partition Alignments)"most 100-ra állítva gyorsabb adat jött ki... "
Nem azért jött ki nagyobb sebesség, hanem az All 0x00 0Fill mérés miatt(ha nem így mérnél, "ugyanúgy" lassabb eredmények születnének.
Tömörítést használó SSD-knél (Sandforce-os SSD-k, mint a tied is) csak így lehet mérni, ha a gyártó által megadott, vagy az adott konfighoz mérten szeretnél összehasonlítani sebesség eredményeket.Amúgy minden rendben van.
ledgeri #163 - "Asmedia>intel: csak úgy átdugja és kész?"
Igen, max a BIOS-ba érdemes egyből bemenni és ellenőrizni a boot sorrendet, mert az megváltozhat ilyen esetben. (Ha az OS telepítése előtt, az összes SATA vezérlő összes SATA portja AHCI-re volt állítva, akkor az OS automatikusan feltesz hozzá AHCI drivert(leggyakrabban az OS alap driver-ét), függetlenül attól, hogy az adott SATA port-ra van csatlakoztatva SSD avagy sem. Ilyenkor(amikor egy másfajta sata vezérlőre kerül át az SSD, ahol még nem volt) annyi "jelenség" szokott előfordulni, hogy először felismeri az adattárolót az OS, majd egy restart-ot kér és azzal kész is.ledgeri #175
Igen, az van Basic esetén is, amit radi8tor1 írt.[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
Aki 840-et vett: mennyire van becsomagolva? Értem ezalatt, hogy van műanyagborítás vagy hasonló matrica, ami azt jelentheti sérülése esetén, hogy már ki volt bontva?
---Más: Még mindíg lehet úgy babrálni az ssd-kkel, hogy olyan legyen az elemző progiknak, minha új lenne, vagy ez már orvosolva van?
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
crashpipi
csendes tag
válasz Fire/SOUL/CD #169 üzenetére
Az eltolás dolog az rendben van. Amit belinkeltem cikket a 12 pontról, abból az egyik ez. Ki kell keresni egy adatot, osztani 4096-al és ha egész szám jön ki akkor ok.
A felét se tudom mik azok a tételek, de becsülettel végigcsináltam, ahogy le volt írva.Most próbaképp a CrystalDiskMarkban levettem azt az értéket, ami alapból 1000MB volt és az előbb azzal mértem, most 100-ra állítva gyorsabb adat jött ki... Átállítottam azt is, amit mutattál a képen.
Nem tudom ez mit jelent.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #169 üzenetére
Jólvan meghajlok tudásod előtt, tényleg én sem néztem, hogy nem 0fill-be mérte. Nem szoktam még én sem hozzá a tömörítőshöz
-
félisten
válasz KaiotEch #166 üzenetére
Na látod ez pont 2 olyan kérdés, amit nem kellett volna feltenni, ha az SSDOK-ról dobott volna képet.
(persze ezután még meg kérdezheted, hogy a partícióeltolás rendben van-e, vagy működik a TRIM rendesen stb, persze ezt sem kellene)
Nem az SSD-ről vissza adott infó a lényeg progiban, hanem pont az ilyen kérdések felesleges feltevését(és akkor még ott van, hogy lehet, hogy a user nem tudja, hogy azt mivel és hogy oldja meg, meg merre keresse az adott progiban az infót, amiről kérdezted) és az esetleges "hiba" könnyebb kiszűrését segíti)crashpipi
Dobj egy képet erről a progiról: [link]
Ezen felül meg így mérj.[ Szerkesztve ]
-
crashpipi
csendes tag
válasz KaiotEch #166 üzenetére
Asszem a 4-esre a 6-ból. 1-4-ig asszem Achi, az 5-6 meg IDE-ként megy. Van jelentőssége? Ha átdugom, elszáll a telepített rendszer???
Igen telepítve van a chipset driver.
Ez a 2012.10.22-ei: http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/raid_windows.aspx#2
[ Szerkesztve ]
-
crashpipi
csendes tag
Sziasztok!
A minap vásároltam egy Kingston 120 GB SSDNow 200V+-os meghajtót. Sikerült telepítenem, az ASUS M4A77TD alaplapom BIOS-ában át van állítva ACHI módra és SATA 2-es csatival van rákötve.
A hivatalos oldal szerint SATA2-vel 280/260MB-os sebességet kellene produkálnia.
(Lsd: http://www.kingston.com/us/ssd/vplus#svp200s3)Telepítés után tettem fel egy friss AMD-s chipset drivert is.
Ezt a cikket követve, mind a 12 pontot végigcsináltam, hogy megfelelően legyen beállítva:
http://logout.hu/bejegyzes/gaabbaa/ssd_beutemezese_a_gyakorlatban/hsz_1-50.htmlMégis, ha a CrystalDiskMark-kal letesztelem kb. 200/150 MB-os sebességet produkál felfelé kerekítve.
Miért van ez? Mit lehetne még állítani? Segítségre volna szükségem!
-
ledgeri
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #132 üzenetére
Asmedia>intel: csak úgy átdugja és kész?
(#141) Bodor Ugye a prticiók is kevered(het)nek a trimm során, és ezért is bajos lehet a helyreállítás azon az ssd-n ami behalt, ha nem a vezérlő miatt...?
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz KaiotEch #160 üzenetére
Nem azért jó ez a program, mert Fire/SOUL/CD kolléga progija, hanem azért, mert egy helyen látható sok olyan információ, melyet egyébként 2-3 vagy több programmal kellene megnézni, mellette ad olyanokat is, melyet más programok nem. Igazából ez nagy segítség nekünk, mert nem kell az idelátogató embereket kifaggatni a körülményekről, hamarabb diagnosztizálhatóak a problémák, szóval ezért kaptunk rá. Nem azért mert valakié, hanem azért mert jó és hasznos, és nagyon megkönnyíti a segítő munkánkat. És egyébként meg azért ilyen jó, mert Fire/SOUL/CD kolléga direkt erre a célra készítette. Szerintem örülhetünk neki, hogy van.
-
nagyúr
Ez az SSDOK amúgy mire is jó? Ezeket az adatokat megtudhatjuk más progiból is nem? Csak látom, hogy mindenki nagyon rákapott most.
Ja mert, hogy ez Fire/SOUL/CD kolléga progija...
[ Szerkesztve ]
-
imotep03
tag
válasz Fire/SOUL/CD #157 üzenetére
Igen de nem akartam most még szét szedni a gépet h átkössem , ok, am a 3. pontot már megcsináltam csak nem jeleztem itt de köszii, és a s.m.a.r.t így utólag nézve nem kellene bekapcsolnom a leírásod alapján mert azt most itt nem irtad
[ Szerkesztve ]
-
sch_a
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #155 üzenetére
Valóban hülyén tettem fel a kérdést. Azt hittem talán máshogy van megoldva, nincs állandóan lefoglalva a hely vagy valami hasonló esetleg. Nálam fenn áll az UEFI + W8 esete, a hibernálást pedig ki akartam venni, csak ezért kérdeztem. Köszönöm a választ!
-
félisten
válasz imotep03 #156 üzenetére
1. Mivel csak Marvell SATA3-as port van a deszkán, ezért nincs nagy választás, de ha szörszálhasogató lennék, akkor mondanám, hogy a leírásomban le van írva, hogy az alacsonyabb sorszámúra illik kötni, te meg a magasabb sorszámúra kötötted(de ez nem gond ebben az esetben)
2. A BIOS-ban a Marvell-en belül a Compatible Mode-ot Enhanced-re állítsd
3. A marvell driver nem továbbítja a TRIM parancsot, ezért az OS AHCI driverére kell lecserélni. Hogy ezt hogyan kell, azt megtalálod a leírásom vége felé, keress rá erre: "5. Hogy tudom visszaállítani a Windows 7 alap IDE vagy AHCI driver-ét?"
(A Marvell általában a tárolóeszközök csoportban "bujkál", nem az IDE ATA/ATAPI vezérlőknél)4. Ezt követően meg dobj képet erről a progiról (linkeld a képet, ne beilleszd, mert hosszú lesz a topik) [link]
[ Szerkesztve ]
-
imotep03
tag
válasz Fire/SOUL/CD #153 üzenetére
igen onnan vettem mindent , a bios beállitását is bár az én lapom konkrétan nem volt ott, csak hozzá hasonló, am az jó ugy ahogy csináltam a mellékelt képen?
köszii -
félisten
Nem azt írtam, hogy "nem kell tiltani", hanem azt, hogy nem kézenfekvő, mert vannak olyan szolgáltatások(csak UEFI install és csak W8 esetén), amelyek csak akkor működnek, ha a hibernálás engedélyezve van. 2 ilyen tipikus dolog a Hybrid Boot és az UEFI GOP(itt vannak még furcsaságok, mert pl nálam csak bekapcsolt hibernálás mellett állt fel a gép 3 sec alatt, míg a neten olvasható, hogy kikapcsolt hibernálásnál mellett is működött usereknél).
Előbbi ismertebb(Fast Startup vagy Fast Boot néven is emlegetik), utóbbira meg (UEFI GOP) keress rá a W8 topikban, értekeztünk már másokkal is a témában ott.[ Szerkesztve ]
-
sch_a
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #151 üzenetére
W8 UEFI esetén miért nem kell tiltani a hibernálást?
-
félisten
válasz imotep03 #152 üzenetére
összetettt a kérdés, de minden kérdésedre(és még annál is többre) a bejegyzésemben megtalálod a választ.
[ Szerkesztve ]
-
imotep03
tag
Hali, egy ocz vertex 4 256gb vettem, az alaplapom pedig asrock 770 extreme3, próbálom beállítani a max. ra de elakadtam, a HD Sentinel irja hogy "Kondíció 100%, de a Teljesítmény csak 80%, illetve azt is írja, hogy az "SSD TRIM funkciója támogatott de inaktív", a logout.hu-n irják hogy kell frissíteni a marvel drivert nem igazodok ki hogy melyik lenne az marvell vagy a Windows 7 alap AHCI/IDE driver-ére kell cserélni. és hogy kell arra cserélni??
az ssd mellet még egy sata 2es 500gb vinyo van.
a bios a köveketkezö képp állitottam be:[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz kapicsabi #149 üzenetére
Csak egy képernyőképet kérek úgy, hogy elindítod a CDI-t, kijelölöd az SSD-t és kész.
(nem inkább csak arról van szó, hogy összekeverted a Crystal Disk Mark-ot, a Crystal Disk Info-val?)Askania01
Akkor tedd fel, az valóban eltünteti az eltávolítható eszközök közül az SSD-t/HDD-t.
Én sosem tiltom a virtuális memóriát és nem is szoktam ezt javasolni, max kihelyezni, ha szükséges.
(W8 esetén itt is van változás W7-hez képest, pl nálam 16G RAM mellett mindösszesen 5,5G a virtuális memória mérete, úgy, hogy az OS kezeli, nem nyúltam hozzá. W7 eseté a virtuális memória is 16G lenne)
Hibernálásnál meg egyértelmű, ha nem használod azt a szolgáltatást, akkor tilthatod.
(W8 UEFI install esetén már nem ennyire kézenfekvő ez sem, de ha nem W8-t használsz, vagy azt, de nem UEFI-ben telepítettél, akkor ott is mindegy.)[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Fire/SOUL/CD #148 üzenetére
Bodor javasolta, mivel olyan problémám van, hogy az SSD-t látom a tálcán, úgy mint mikor egy pendrive van csatlakoztatva...
Hibernálást érdemes leállítani? Nem igazán szoktam alkalmazni. Illetve még a lapozófájlt érdemes kiiktatni? -
kapicsabi
tag
válasz Fire/SOUL/CD #148 üzenetére
Szerk: Lehet tudom miről van szó! Pill...
Azt hol találom? :-)
Beléptem a Crytal Disk-be, de ott nem találok ilyet! (bocs, ha nagy hülyeséget írok, de még csak most ismerkedek az ssd-vel)
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz kapicsabi #146 üzenetére
Ez teljesen rendben van, egyetlen "anomália", amit látok(de ezen amúgy sem lehet javítani), az az, hogy azt adja magáról vissza az SSD, hogy csak SATA2-vel kompatibilis, holott SATA3-ommal is kellene. Privátban dobhatnál egy képet a Crystal Disk Info-ról.
A 400i-s FW meg a legújabb szerintem, ami van hozzá.Askania01
Ez is teljesen rendben van, ha gondolod felteheted az IRST 11.7-t, de nem kötelező.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
kapicsabi
tag
Ezek jó eredmények? Vagy kellene valamin még állítanom?
Firmware-t hogy tudok frissíteni SSD-n? (sajnos azt sem tudom, hogy a legújabb van-e rajta?! )
Intel 520 120 GB, SATA-2-es port.
-
félisten
válasz #25712384 #143 üzenetére
Elnézést, ez az én saram(pontosabban a netszolgáltatómé) volt, mert kb 3/4 óráig nem volt netem, pont azt követően tűnt el a netem, miután a linkről már töröltem a letöltést.
Most már jónak kell lennie.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A letöltő link nekem ebbe köt ki. 'Invalid or Deleted File.'
Arra van esetleg megoldás, hogy az SSD-t ne jelölje úgy a win, mint egy pendrive-ot? Eltávolításnál, ott van az SSD is :\
[ Szerkesztve ]
-
rooland
senior tag
Valami lehet nem tiszta nekem. Az SSD-n szükségesen üresen hagyott területtel kapcsolatban.
120Gb-os Vertex3-asomat egyetlen összefüggő partícióra formáztam és így használom. Ebből a 120Gb-ból viszont kb 75Gb szabad. Így jó? Vagy külön nem megformázott helyet kell neki hagyni?
(remélem nem, nem igazán van kedvem újra telepíteni a rendszert emiatt) -
HZoli87
veterán
Üdv!
Így jól van beállítva a lapozófájl? Kezdeti és maximális érték is 400MB. Köszi.
-
törölt tag
Nos az SSD-t felismerte a BIOS. Sata-nál be is állítottam az AHCI módot, aztán nézegettem még mik vannak ott és találtam egy ilyet.
Onboard PCI Device - Storage Controller ez is IDE-n van, kérdésem, hogy ezt is állítsam át AHCI-ra vagy ez lényegtelen?Szerk.:
Úgy gondolom, hogy ez valami PCI-os bővítő kártyának a vezérlője lenne :\ tekintve, hogy ilyenem nincs. Feltételezem, teljesen mindegy mire van állítva. Jól gondolom?[ Szerkesztve ]
-
geckowize
őstag
Hello!
Olvastam, hogy 15%-ot kell szabadonhagyni egy SSD-nél. Na most nekem a V+200-am alapból 120GB-os, tehát már 7% így megvan (ugye?), tehát a rendszerpartíció létrehozásakor nem a fennmaradó 120ból gazdálkodtam, hanem még a 8%-át abból is lecsíptem. Tehát 101 GB-os lett a rendszerpartícióm.Kérdésem, hogy ha "Nem lefoglalt" azaz unallocatedben van ez a lecsippentett további 8%, az is jó ugye? Vagy formázzam azért meg?
-
haddent
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #132 üzenetére
Hihetetlen ... nemrégiben rengetegszer volt szétkapva, és valamiért teljesen az rögzült, hogy a "navy blue" az intel sata3.. hát persze, hogy nem.. valóban csak ennyi volt, köszi
-
félisten
"Aztán ha azután marad még kérdőjeles eszköz az eszközkezelőben, írok (hogy hogyan tudnátok megoldani chipset driver nélkül...)."
Egyszerűen kitömöríted a chipset drivert egy mappába, majd az eszközkezelőben manuálisan telepíted a drivereket, úgy, hogy jobb egér az ismeretlen eszközön/illesztőprogi frissítése és kézzel betallózod azt a mappát, ahova korábban kitömörítetted. Majd az OS megkeresi, amire szüksége van és csak azt telepíti.haddent
Vélhetően az ASMedia SATA3-as vezérlőre kötötted az SSD-t, nem pedig az Intel SATA3-asra, az Intel a szürke színű a deszkán, oda kösd át.[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
Tehát akkor javaslatokat várunk a topik új egyes hozzászólásához, melynek tervezetét ITT Olvashatjátok el.
[ Szerkesztve ]
-
atesss
addikt
Rendben, köszi.
Akkor rakom fel a többi drivert.
Aztán ha azután marad még kérdőjeles eszköz az eszközkezelőben, írok (hogy hogyan tudnátok megoldani chipset driver nélkül...).
És persze a driverek felrakása után is ellenőrzök egy sebességet.Akkor ezért volt ilyen kevés hely...
Én meg gondoltam, hogy kicsit elszámítottam magam, és ennyivel több helyet foglal a 64 bites (amúgy pontosan mennyivel is ?)
De nem hogy a lapozófájl foglal, hanem még a hiberfil.sys is 5,9GB...
Nem igazán használtam még 2GB-nál több ramos gépet, ezért lepett meg talán ez ennyire. -
Bodor
veterán
(#121) Askania01 és (#122) sch_a :
Samsung SSD-ken lehet úgy is firmware-t frissíteni a Samsung Magician programmal, hogy már fent van az SSD-n az oprendszer, de szinte biztos vagyok benne, hogy a legújabb van már rajtuk, egyébként ha nem akkor sem kötelező, csak ha valami gond van. Alaplap bios-t is csak akkor kell frissíteni, ha esetleg nem ismerné fel az SSD-t.
...optikai meghajtó ki lesz szedve.. Így is kell még valamit tiltani biosban?...
SSD miatt nem kell kiszedni az optikai meghajtót a telepítés idejére sem, mert arra úgysem tudja kihelyezni a Windows az indítófájlokat, ez csak HDD-re vonatkozna. Nem kell semmit sem tiltani a biosban, floppy vezérlőt , és az firewire-t sem. HDD is mehet AHCI módban természetesen.
Torrent-nél ahogy írod, maga a program telepítése történhet az SSD-re csak az 'új letöltések' helye legyen a HDD-n.
(#126) atesss:
Szerintem jók ezek az értékek, és az SSDOK is mindent rendben talált, de kell neked 8GB RAM mellett 8 GB lapozófájl ? Elég sok helyet lefoglal egy 64 GB-os SSD-nél. Cikkemben ezt javasoltam:
"Lapozófájlt 4-8 GB RAM-nál, és efelett nem igazán használ a Windows, viszont nagy ritkán a letiltás rendellenes működést eredményezhet az ezekre érzékeny programoknál vagy a Windowsban, ezért azt javaslom, hogy állítsunk be pl. fix 400 MB-os értéket. Ez nem foglal túl sok helyet, de mégis van."
Üdv
-
atesss
addikt
Itt vannak az eredmények:
Gigabyte GA-B75M-D3H, Celeron G550 (Sandy Br.), 2*4GB DDR3, Samsung 830 64GB.
Win7 HomePr SP1 64 bit. Divert még nem nagyon raktam fel (Chipset drivert, vagy IRST-t egyáltalán nem), néhány program viszont már fent van (Firefox, SSD teszteléshez programok, Flash Player, Adobe Reader, Java VM), de gondlom ezek nem befolyásolnak.
Alap beállitásokkal, 64 bites, Shizuku Edition (bár ez gondolom csak a design) és 32 bites CDM-al is mértem.Szövegesen:
-----------------------------------------------------------------------
CrystalDiskMark 3.0.2 x64 (C) 2007-2013 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]
Sequential Read : 484.555 MB/s
Sequential Write : 174.632 MB/s
Random Read 512KB : 340.323 MB/s
Random Write 512KB : 145.993 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 23.837 MB/s [ 5819.6 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 63.187 MB/s [ 15426.5 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 209.129 MB/s [ 51056.8 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 68.423 MB/s [ 16704.9 IOPS]
Test : 1000 MB [C: 69.4% (26.4/38.0 GB)] (x5)
Date : 2013/01/17 9:46:16
OS : Windows 7 Home Premium Edition SP1 [6.1 Build 7601] (x64)-----------------------------------------------------------------------
CrystalDiskMark 3.0.2 (C) 2007-2013 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]
Sequential Read : 501.391 MB/s
Sequential Write : 173.908 MB/s
Random Read 512KB : 341.965 MB/s
Random Write 512KB : 153.450 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 23.776 MB/s [ 5804.6 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 63.885 MB/s [ 15596.8 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 214.741 MB/s [ 52427.1 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 69.028 MB/s [ 16852.6 IOPS]
Test : 1000 MB [C: 70.7% (26.9/38.0 GB)] (x5)
Date : 2013/01/17 10:32:50
OS : Windows 7 Home Premium Edition SP1 [6.1 Build 7601] (x64)[ Szerkesztve ]
-
sch_a
addikt
válasz #25712384 #121 üzenetére
Nekem is ma jön meg az első SSD-m, nekem is Samsung 830. FW frissítésre én is kíváncsi lennék. Az megy úgy is, hogy arról megy a rendszer, vagy érdemes még használatba vétel előtt átesni rajta? Notebookba lesz, AHCI eddig is engedélyezve volt, optikai meghajtó ki lesz szedve.. Így is kell még valamit tiltani biosban? Illetve, 64gb-os SSD esetén, azt a ~10% szabad hely úgy is megoldható, hogy egyből csak egy mondjuk 54 gb-os partíciót hozok létre/használok? Bocs a sok kérdésért, csak általában az szokott lenni, hogy mire felteszem a rendszert és felrakok minden drivert, észreveszem, hogy valamit mégse így kéne, és kezdhetem elölről. Most ezt elkerülném.
-
törölt tag
Sziasztok!
Ma ugranék neki egy SSD használatba tételének. Elolvastam a két szakértő által írt cikkeket. Röviden összefoglalnám, hogy mit tervezek csinálni és, hogy milyen kérdések merültek fel bennem, hogy megpróbáljam megelőzni az esetleges problémákat.
Elsőként, a nem használt vezérlők letiltása.
Ahogy néztem az alaplapomon (Abit ip35 PRO) a floppy vezérlőt kell letiltanom biosban, illetve amiben nem vagyok biztos, az ieee 1394 (firewire) vezérlővel mi legyen, ezt is érdemes, vagy ez nem zavarhat be? Tuning mentes a gép, szóval telepítés előtt már csak a HDD-t leveszem és indulna a folyamat.
Megnéztem bios-ban a lap támogatja az AHCI módot, ez is beállításra kerül majd!
A kérdésem még az lenne, Bios frissítésre van szükség? Illetve egy tavaly novemberben vásárolt Samsung 830 SSD firmware frissítésre szorulhat esetleg?
Win 7-el fogom formázni az SSD, és telepítés után nem készülök alaplapi drivereket telepíteni, ha minden megfelelően működik... A teszt programok eredményével pedig majd jelentkezemHa telepítés után visszakötöm a HDD-t nyugodtan mehet az is a AHCI módban, vagy esetleg külön vissza kell neki állítani valamit?
Illetve még annyi, hogy torrentet, hogy érdemes beállítani? Maga a program telepítése történhet az SSD-re csak az 'új letöltések' helye legyen a HDD-n?
A segítséget előre is köszönöm! -
ledgeri
nagyúr
-
ledgeri
nagyúr
nem gonoszságból, de lehet, hogy kéne ennek írni egy kis cikket, hogy legyen topikja, ahol a fejlesztésről lehet diskurálni (#80-asban jött a felhívás...) és akkor "tiszta" maradna a topik... mert ez a mi, hova elhúzódhat még
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
Az 1. hszt inkább olyan dolgokkal kellene kibővíteni, hogy Sandforce vezérlős ssd-t 0fill-el mérj, ne használd sebességmérésre az AS ssd progit, stb... amikkel nap mint nap találkozunk itt a topicban.
Ezek mind benne vannak a cikkemben, az meg benne lesz az egyesben.
De ha gondoljátok, akkor külön is ki lehet írni az egyesbe, de akkor ezenkívül még nagyon sok más dolgot is , és akkor megint csak hosszú lenne. . . Ezért vannak a cikkek linkelve.
[ Szerkesztve ]
-
vazzz
őstag
Igazad van, ez nem tuningverseny, nem sok értelme van így ennek... több vesződséggel jár, mint amennyi haszna van. Igazából a statisztikát már tudjuk, ezért van az ajánlás, kérdésekhez meg a fórum.
Az 1. hszt inkább olyan dolgokkal kellene kibővíteni, hogy Sandforce vezérlős ssd-t 0fill-el mérj, ne használd sebességmérésre az AS ssd progit, stb... amikkel nap mint nap találkozunk itt a topicban. -
Bodor
veterán
-
vazzz
őstag
Természetesen így megvan a kockázata, hogy bárki belebarmolhat... most nézegetem az opciókat, le lehet védeni cellákat, oszlopokat és sorokat is külön, de a megoldás tényleg olyasmi lenne, hogy kipofozni a jelenlegi listát, ha kell pár instrukciót beszúrni, és valamilyen szinten védetté tenni. Kell pár ember, aki adminként ráfigyel naponta, és levédi a meglévő helyes adatokat, hogy aki barmolni akar, ne tudjon nagy kárt tenni a listában.
A másik, talán egyszerűbb megoldás hasonlóan működhetne, mint a 3dmark topikokban, hogy aki szeretné, hogy felkerüljön a listára, az itt a topicban jelezze. Ehhez lehetne az 1.hsz-ben instrukciókat adni, hogy milyen adatok kellenek hozzá, és egy zárt listát kellene létrehozni, amit pár admin tudna szerkeszteni....
Nem olyan egyszerű ez azért... -
ledgeri
nagyúr
Logout írás amibe linkelni kellene a reportot, és a jelszóval rendelkezők pedig frissítik a doksit (és szólnak kb x hsz után, hogy bevittem) és a kövi ember csak az az utánikat figyeli (pl mint ahogy a modok csinálják az arcképkérőst..)
-
Bodor
veterán
válasz geckowize #109 üzenetére
Szerintem jók ezek az értékek, és az SSDOK is mindent rendben talált, de kell neked 8GB RAM mellett 4 GB lapozófájl ?
(#108) zsírsámán : Ez jó ötlet, de ki lesz az a pár ember?
Prt Src helyett még mindíg jobb megoldás egyébként a Windows-os képlopó alkalmazás...
[ Szerkesztve ]
-
-
geckowize
őstag
[ Szerkesztve ]
-
zsírsámán
senior tag
Jó ötletnek tartom, de érdemesebb lenne valami szabályszerűséget is bevezetni. Pl arra gondolok, hogy az első sorba egy két instrukciót beírhatnál, hogy pontosan milyen programmal kell végezni a mérést, milyen beállítások mellett, és hogy mindenki valami rendszer szerint, pl a márga neve szerint betűrendbe illessze be az eredményét, így az azonos tipusok egymás mellett lesznek, és nem összevissza, tehát áttekinthetőbb lesz.
-
ledgeri
nagyúr
-
vazzz
őstag
Ha szabadon szerkeszthető lenne, akkor jobban érdekelné az embereket, hamarabb beírná az eredményét, és rá is kukkantana, hogy hogyan áll a többihez képest.
Szerintem mindjárt csinálok egy másolatot, nézzetek rá, hogy jó-e... ha nem működik, töröljük.Bodor: szerintem jó lesz, átfutottam, de tüzetesebben is átolvasom mindjárt.
Itt van a szerkeszthető változat: [link][ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
Én nézegettem, de nincs változás rajta, így hagytam... de heti frissüléssel jó lenne...+grafok az adatokból + ki mennyit írt adatsáv
De ha nincs ember(idő) a kezelésére, akkor vesszen nyomtalan...
-
vazzz
őstag
válasz KaiotEch #100 üzenetére
Igazából én sem értem, miért kell ezt felügyelni annyira... simán lehetne készíteni egy másolatot a meglévőről, ami szabadon szerkeszthető és időközönként átvinni az adatokat az eredeti táblázatba, ahol a tulaj tudná formázni a szöveget, vagy kiszűrni a hibás bejegyzéseket... nem lenne ilyen nyögvenyelős a dolog. Én még tavaly nyáron küldtem be eredményt, mai napig nincs fenn... így nem nagyon van az embernek ambíciója...
Ha megengedné a tulaj, én készítek szabadon szerkeszthető másolatot a jelenlegi táblázatról és már lehet is írkálni az eredményeket...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Western Digital 8TB RED Plus - SATA3, 5640 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP) + ünnep alatt is
- Új 2TB KINGSTON XS1000 hordozható SSD , USB 3.2 Gen2, 1050/1000 MB/s, fekete .
- 1 TB, 500 GB -os márkás 2.5", 3.5" -os PC , notebook HDD-k vegyesen a készlet erejéig!! AkciÓÓ
- Eladó új bontatlan WD Blue SA510 1TB M.2 SSD-30eFt, ADATA XPG SX8200 Pro 2TB M.2 SSD-50eFt
- Bontatlan! Samsung 850 PRO 128GB SSD
- Kingston SUV500MS480G mSATA 480GB SSD 42nap működés 1.97TB írt adat
- HDD Caddy optibay 12,7mm, 9,5mm, 9mm SATA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest