Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Egy korszak vége
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig II.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz Mercutio_ #1698 üzenetére
1. Mindig a gyári oldalon nézz utána a gyártó által megadott sebességadatoknak
2. A piac legjobb vezérlője az Intel, nem véletlen, hogy az összes tesztelés intel chipset-es deszkákon megyHa ezt a 2 dolgot figyelembe veszed, akkor ezek teljesen elfogadható eredmények a konfigod és az AMD vezérlőt tekintve.
Ha bevállalod, akkor telepítsd fel a legújabb AMD chipset drivert (bejegyzésemben megtalálod a linkjét és egyéb instrukciókat) az talán még dob valamit az olvasáson(nem feltétlenül), de akkor is el fog maradni az Intel vezérlőhöz képest.[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Balázs1986
addikt
-
Mercutio_
félisten
válasz Mercutio_ #1481 üzenetére
Klónoztam az új Samu 840-re a régi - előzményben linkelt - rendszert, mi az oka az eltéréseknek, gondolok itt főleg a Kingstonnál rosszabb értékekre
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Bodor
veterán
válasz Intel fan11 #1696 üzenetére
Én is tesztelem már egy ideje, gond nincs vele ezidáig, de azért install előtt készítettem egy rendszer lemezképmentést a biztonság kedvéért...
-
Mercutio_
félisten
-
Bodor
veterán
válasz Intel fan11 #1691 üzenetére
Egyébként miért nem ajánljátok az inteles drivert ha jobb eredményt ér el mint az alap win 7-es?
Azért nem, mert ezekből a különbségekből semmit az égvilágon nem lehet a gyakorlatban érezni.
Csak még egy plusz driver, program, ami feleslegesen indul a Windows-al, és fut a háttérben. -
spiritex
veterán
válasz Intel fan11 #1691 üzenetére
Hehe, én most már ajánlom!!!
Főleg, hogy a te rendszereden is jobb értékeket produkált![ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
Intel fan11
őstag
válasz spiritex #1690 üzenetére
Megszületett nekem is a mérés:
Win 7 alap ahci driver
Intel driver:
Úgy látom nálam is jobb eredményt ért el az intel driverrel az a win 8 kompatibilis azt jelenti gondolom h win 8-hoz is jó, de win7 hez is ugye?
Egyébként miért nem ajánljátok az inteles drivert ha jobb eredményt ér el mint az alap win 7-es?
Battletag: hojszi#2983
-
spiritex
veterán
válasz Intel fan11 #1689 üzenetére
Ebből a cikkből, de azt írja mellette, hogy Intel® Rapid Storage Technology (W8 támogatás):, úgyhogy várd még meg a szakikat, hogy szerintük is fel lehet-e tenni Win7-re..
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
spiritex
veterán
Íme a 60GB-os Intel 520-am mérési eredményei Sata2-n:
Mint látható nem birtam ki és csak feltettem a 11.7-es IRST-t, és mintha picivel nőttek volna az eredmények, olyan 5-15MB/sec-el. Főleg az utolsó 4 érték:
26.67 helyett 30.77,
68.70 helyett 84.03,
78.53 helyett 79.61, és
190.2 helyett 201.1.[ Szerkesztve ]
-
tecsu
addikt
Koszonom a valaszokat!
Meg egy kerdes: Virtulalis memoria ill. lapozofajlt hogyan kell beallitani Win7-ben a fenti fellasban?
(4 GB RAM, 128GB Samsung SSD)Az ajanlott linket most fogom olvasni.
Koszi!https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
-
Bodor
veterán
válasz Aflamin #1685 üzenetére
Bibi mindig lehet, mert a bibik már csak ilyenek...
Marvell SATA3-as vezérlő csak a Sandforce vezérlős SSD-kkel nincs jóban, na ott lehet akár bibi is.. .Mivel az előző kérdezőnek nem SF vezérlős a kiszemelt Samsung SSD-je, ezért szóba sem hoztam a bibit.
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
Ajánlott az az SSD és jó is lesz a lapoddal, sokkal jobban jársz mint memória bővítéssel. 10% szabad hely elég. Olvasnivaló!
-
Qru
MODERÁTOR
10%-ot nem árt de nem muszáj, mert alapból hagy magának kellő "mozgás teret" a vezérlő (azt a "lemezrészt" nem is engedi megformázni).
Inkább SSD, ahhoz hogy értelmesen használható ramdrive-od legyen sok-sok ramot kéne venned az meg már nem olcsó (pech, mert most indultak el felfelé az árak, jó 5k-val drágább u.a. az a kit mint pár hete).
Igen.
Igen.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
tecsu
addikt
Sziasztok!
Vennek egy SSD-t a gyorsasaga miatt, altalanos ill. multimedia-szerkesztes-jellegu felhasznalasra.
Asus P7P55D-E alaplappal, 2x2 GB RAM-mal, i5 procival.Mekkora ures helyet kell hagyni az SSD-n?
Nem jarnek-e jobban egy memoriabovitessel? (A ketto egyutt mar sok lenne.)
Az alaplapom kompatibilis a Samsung 840 Pro 128GB-val? (Valoszinuleg igen, de fura egy alaplap..)
Ajanlott ez a tipus, amit kineztem?Koszi.
https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
-
addikt
válasz Nixon18 #1677 üzenetére
Én kihasználni szeretném az SSD komoly előnyét, a gyorsaságot.
Nagy dokumentumokkal és táblázatokkal is dolgozom, rengeteg kép fájlt használok.
Ezek megnyitása "kínszenvedés volt a HDD-ről.
Most egy pillanat.
A játékok betöltése a páyák betöltése lényegesen gyorsabb.Szóval ha csak arra használnám az SSD-t, hogy a win gyorsan felálljon, felesleges lenne az egész.
Úgysem kapcsolom ki a gépet szinte soha, alvásból, hibernálásból meg amúgy is gyorasan működésre kész 1-2 mp miatt nem kellene SSD."Aki ad,az nyer"
-
Intel fan11
őstag
válasz torma1981 #1678 üzenetére
Igen ez így van! Diablo 3 isten király gyorsan töltött be nekem vinyó-val ellentétben. Lassú betöltés kb utána fél perc szaggatás közbe vinyó darált mintha vágóhídon lett volna vmi mészárlás! Érdemes játékot telepíteni SSD-re. Most én úgy állok hogy 120 GB-ból 85 giga szabad. Rajta van a rendszer meg a diablo 3 install. szóval egy 120 GB-re jó pár játék felfér a rendszer mellett!
-
torma1981
veterán
-
spiritex
veterán
válasz Nixon18 #1671 üzenetére
Egy 60 GB-os SSD untig, de tényleg bőven elég lesz! Nekem pl. 43GB van szabadon a telepítés után.
A karbantartásról meg már azért nem találod a linkeket, mert már túlhaladottak, nem igazán van szükség azokra a dolgokra, amiket akkor még hittek az emberek. Minden le van írva Bodor "Windows 7 és 8 SSD-vel! Hogyan is?" c. cikkében, amire szükséged van.[ Szerkesztve ]
-
Nixon18
senior tag
Hello!
Még pár hónapja a téma előző topicjában kaptam pár igencsak hasznos linket az ssd-k használatáról/karbantartásáról. Most viszont nem találok rájuk. Nincs esetleg ilyesmivel kapcsolatos cikketek?És ha már itt vagyok: Mekkora SSD-t érdemes venni, ha Win7-en kívül nem kerülne rá semmi?
-
spiritex
veterán
Köszi!
Tudom, hogy nem mérvadó a mért sebesség, és hogy a használat során nem lehet érzékelni a különbségeket, de az első mérések alapján gyorsabb a nemrég megvásárolt Intel 520-am, a korábbi Samsung 470-emnél minden értékében. Estére közzéteszem az eredményeket.Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
spiritex
veterán
Ha az ember esetleg nem a Win7 ahci driver-ét használja, akkor mi a tapasztalat, hogy a legújabb 11.7-es IRST driver gyorsít az SSD sebességén a régebbiekhez képest vagy egyáltalán?
-
félisten
válasz robertlajos #1660 üzenetére
Szerintem meg indítsd el a rendszert SSD-ről, aztán
1. indítsd el a regsitry editort (WIN gomb + R, bepötyögöd regedit és enter)
2. navigálj el ide HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Setup/OOBE/, majd jobb oldalon duplaklikk a MediaBootInstall kulcson és módosítsd az értékét nullára, okézd le, kilpéhetsz a registry editorból
3. menj ki metróra, pötyögd be CMD, jobb egér rajta/futtatás rendszergazdaként, majd a megjelenő parancssori ablakban pötyögd be, hogy slmgr /rearm és enter. Egy kicsit várj, ameddig meg nem fog jelenni egy kis ablak, ha ez megvan, akkor okézd le és gép restart.Ezt követően amint kapcsolódsz a nethez, be fogja magát aktiválni ill kézzel is elindíthatod az aktiválást. Miután ez sikeresen megtörténik, utána már nem lesz gond a frissítéssel.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
spiritex
veterán
válasz robertlajos #1658 üzenetére
Na azt mondja a srác, hogy avval lehet a baj, hogy vagy bennehagytad a hdd-t, amikor telepítetted a win-t ssd-re, vagy ha nem, akkor meg le kéne húzni a hdd, amíg nem aktiválsz és frissítesz az ssd-s rendszeren.
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz robertlajos #1660 üzenetére
Belefutottál egy hibás Windows frissítésbe, az utóbbi időszakban előfordult néhány. Pl. a KB2685811-et ne telepítsd: az okoz ilyet. A többit nem tudom fejből, van még 2-3, legrosszabb esetben egyenként kell telepíteni és ha lukra futsz, akkor azt nem szabad feltenni.
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
robertlajos
csendes tag
válasz Fire/SOUL/CD #1655 üzenetére
Nem! Nincs aktiválva!
Ugyanis, mivel upgrade licencet vettem, az aktiválást csak az eredeti Win (Vista) újratelepítését upgradelve fogadná el a rendszer.
Ezzel, nem szívesen szemetelném össze az SSD-t!De van megoldás!
Telefonos aktiválással megoldható. (Beszéltem velük.)
Viszont ezt csak akkor indítanám, ha hardverileg minden OK, mivel nem akárhányszor lehetséges.De!, Nem is gondolom, hogy ez a hiba oka.
Egyrészt, a HDD is aktiválás nélkül frissített először,
másrészt most sem kaptam az aktiválásra utaló hibaüzenetet.Szerinted?
-
félisten
válasz robertlajos #1651 üzenetére
Tuti, hogy ténylegesen be van aktiválva neten az OS? Megnézted/ellenőrizted és ez van kiírva?
(A régi HDD-ről meg indítsd el utólag az OS-t, ha az SSD-n beaktiváltad, mert netkapcsolat esetén egyből le is tiltják az aktivációt, anélkül meg nem lehet frissítéseket telepíteni(pont az történik, amit írtál) )
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
Pontosan így járt a munkatársam SSD-re váltáskor, de Win7-el. Holnap megkérdezem neked mi oldotta meg a problémáját.
-
Mercutio_
félisten
Ha klónozod a HDD-ről a működő rendszert az SSD-re az nem oldja meg a problémát?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
robertlajos
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a véleményeteket kérni a következő problémámmal, hátha találkozott már valaki hasonlóval.
HDD-n rendben működő, aktivált W8 PRO verziót üres SSD-re újratelepítettem. (SAMSUNG 830)
Minden hardver azonos maradt, csak a HDD-t cseréltem SSD-re.
A rendben újratelepített W8 frissítések (első frissítés: 29db), több kísérletre sem
települnek.
Minden letöltődik, de telepítés után ez a hibaüzenet:
"A...frissítések konfigurálása nem sikerült. Módosítások visszavonása."
És ezzel, visszaáll az előző állapot, azaz újra tölthetem le a frissítéseket.
Persze, minden ismétlődik.Az alaplap, proc, RAM néhány hónaposak, tehát nem elavultak.
Alaplapi driverek telepítve és frissítve vannak.Ha kicserélem az SSD-t a korábbi HDD-vel, minden rendben működik.
A W8-at az SSD-re már kétszer újratelepítettem.
Nincs valami ötletetek?
Megj.
Hátha valamiben összefügg, ezért ideírom, hogy van még egy probléma.
A W8 élményindex minősítése is sikertelen, ezzel ér véget:"Nem mérhető meg a videolejátszási teljesítmény."
A HDD-s üzemben itt sincs gond!
Tudnátok segíteni?
Köszönöm!
-
Mercutio_
félisten
válasz Fire/SOUL/CD #1649 üzenetére
Ja amit elfelejtettem, de szvsz visszalépés a magician-ban: A 4-esben már nincs bootoló USB-s eszközre történő frissítési "csomag" létrehozás
-
félisten
válasz Mercutio_ #1648 üzenetére
Észre fogod venni nagyon hamar ha gond van (nyilván az már most kizárt, hogy abszolút ne lássa a BIOS, hisz látja), mert pár újraindítás után nem fog találni meghajtót, szóval ha meglesz a klónozás, utána amikor majd indítod az OS-t az SSD-ről párszor, akkor nagyon hamar előjön a hiba (már ha van).
Ha 5-10x újra tudod indítani a gépet és mindig rendesen indul az OS, akkor semmi gond nem lesz.Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Mercutio_
félisten
válasz Fire/SOUL/CD #1647 üzenetére
Ez D3-as épp, hm, jól értem lhet, hogy most látja gond nélkül a bios/rendszer és egyszer csak "elfelejti", mennyi idő után jön elő, vagy mivel lehet előhozni?
Nem lennék boldog, ha miután megváltam az eddigi SSD-től jönne elő a gondEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
félisten
válasz Mercutio_ #1646 üzenetére
"Viszont lehet, hogy jobb lenne acronis-sal klónozni a mostani SSD-t nem a Samu saját win-es programjával?"
Mindegy, de inkább azzal a progival végezd, amit többet használtál, jobban ismered..."Milyen hudson csipszetekkel vannak gondjai a Samu SSD-knek, vagy ez random dolog?"
M1/D3/D4 (ez az, amivel "személyesen" volt "szerencsém" találkozni eddig). Szerencsére ritkán fordul elő, viszont szerencsétlen módon -ahogy írod- random dolog, azaz pl egy X gyártmányú D3-as chipseten nem is látszik a meghajtó(BIOS és FW frissítés sem segít ilyenkor), míg egy másik, szintén X gyártmányú és szintén D3-as chipset-es deszkán meg semmi gondja...[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz Fire/SOUL/CD #1645 üzenetére
Pendrive-ról csont nélkül ment a frissítés
Viszont lehet, hogy jobb lenne acronis-sal klónozni a mostani SSD-t nem a Samu saját win-es programjával?
Milyen hudson csipszetekkel vannak gondjai a Samu SSD-knek, vagy ez random dolog?
-
félisten
válasz Mercutio_ #1644 üzenetére
Azt nem tudhatod, hogy milyen progi, mire érzékeny(én sem tudom, de lehet, hogy pont azért van a hiba, mert a Magician-nek nem tetszik a kihelyezett TEMP).
Pl én ha kihelyezem a TEMP-et (mindegy hova, csak a rendszermeghajtón "kívülre"), akkor 2 progim máris nyavalyog miatta, az egyik el sem indul...Ha a bootos módszerrel sem jársz sikerrel, akkor viszont lehetséges, hogy sikerült beleszaladni a Samsung egyes Hudson chipset-ekkel való inkompatibilitásába... Ha netalántán így lesz(de ne legyen), akkor egy másik gépen leszel kénytelen elvégezni a frissítést (amiben nem Hudson chipset-es deszka van). Ezt követően meg megint fohászkodni "valamihez", mert ha tényleg ez a gond, akkor lehet, hogy nem fogod örömöd lelni az SSD-ben, abban a deszkában...
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz Fire/SOUL/CD #1643 üzenetére
Nem ramdiskről frissítgettem, szimplán oda van átirányítva néhány temp könyvtár, és eddig egyetlen programnak se volt vele gondja, és most sem derült ki, hogy ez-e a baja a programnak
De a 3.2-vel fizikai hdd kötetről akartam frissíteni és ott is hibát írt, tehát hacsak magát a firm firssítést nem a rendszer temp-könyvtárak használatával végzi - balgaság, ha valóban ennyire érzékeny a program mindenre - akkor valami más kínja lehet.No mindegy, nagylevegő és pendrive a kézbe...
-
félisten
válasz Mercutio_ #1641 üzenetére
Akkor hozz létre a Magician-al egy boot-os lemezt vagy pendrive-ot és onnan bootolva végezd el a frissítést.
Őszintén szólva FW frissítéskor nem tudom mi vezérelt, hogy ramdiskről frissítgess...A Samsung eléggé törekedett a biztonságos frissítésrem így jó eséllyel ha újraindítod, akkor sem lesz gondja a meghajtónak(ha meg Te vagy az a ritka kivétel, akkor kukázható lesz)
-
Mercutio_
félisten
válasz Fire/SOUL/CD #1640 üzenetére
Ez egy Asrock A75M-ITX lap, ebben gondolom csak AMD-s vezérlő lehet
Ha jól tudom globálisan állítom a AHCI-t és az a biosban be van állítva, samsung progi is azt írja kiFut viszont az asrock XFastRAM ramdrive program, oda van áthelyezve a system temp és böngésző cache, de azt ha kikapcsolom a módosítás csak újraindítás után lép életbe.
-
félisten
válasz Mercutio_ #1639 üzenetére
Intel vagy AMD vezérlőre van kötve az SSD?
Amúgy kéz alól vetted? (mert manapság már nem jellemző, hogy ezzel a régebbi FW-el szállítanák)UI Avast-ot meg lődd ki a frissítés idejére teljesen...
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz Fire/SOUL/CD #1638 üzenetére
1. Leszedtem a 4-est, felraktam (a firmware forrást már ő szedi le, és gondolom a systemre teszi)
2. Átraktam fizikaira, de a 3.2 ugyanazt írta ki
3. Jobb gomb a magician ikonján és "futtatás rendszergazdaként" majd felugró ablakban engedélyezés, minden program bezárva (avastot is lőjem ki?) így is ezt dobja a 4-es isEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
félisten
válasz Mercutio_ #1637 üzenetére
1. Van újabb Magician (4-es)
2. Mi az az X meghajtó, valami virtuális meghajtó? (valami fizikai meghajtóra legyen kitömörítve a FW)
3. Minden alkalmazás legyen bezárva és a Magician admin joggal legyen futtatva.UI: Nehogy lekapcsold a gépet addig, amíg nem sikeres a FW frissítés! (Ha tényleg gebasz van és félbemaradt a FW frissítés, akkor lekapcsolást követően akár kukázhatóvá is válhat az SSD)
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
Rákötöttem a gépre (1 SSD, 1 HDD, 1 usb-s ODD mellé) a Samu 840-es SSD-t majd felraktam a hozzá kapott 3.2-es Samsung SSD Magiciant, és nyomtam egy firmware download-ot, a leszedett zip-et kicsomagoltam, programban az SSD-t betallóztam, firmware-könyvtárat betallóztam, katt a startra, és ezzel a hibaüzenettel kiszáll
-
djzsolt12
csendes tag
válasz Fire/SOUL/CD #1629 üzenetére
Köszönöm szépen a kimerítő válaszokat.
Hát majd meglátjuk hogy alakul az üzemidő, mennyi ideig lesz jó, majd egy év után hogy lesz e változás, lehet hogy amit írtok a tesztelések miatt volt benne ennyi, lehet hogy nem is mindben van ennyi, lehet csak szúró próba szerüen tesztelik és lehet hogy egy ilyet fogtam ki, majd idővel kiderül minden majd még fogok írni hogy ha valami változott. -
soldi3r
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #1625 üzenetére
minden franko, ujrameretezve a rendszerem! kossz!
E30 (oo=[][]=oo)
-
Intel fan11
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #1618 üzenetére
Igen így történt, de vissza tettem most azt ami volt rajta és így jó lett. Nem értem mi lehet a gondja a frissebb biossal. Esetleg ötlet?
-
Valdez
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #1632 üzenetére
Én csak annyit tudok amit láttam, 1-1,1tb körül voltak feltelepítve. Egyébként az enyém most több hónap után 1,22-ön áll a progid szerint, azóta pedig már megfordult rajta pár játék is. Kondíció 100/100 még mindig.
Nyilván dobozból kivéve és úgy ránézve egyből, némileg alacsonyabb értéket jelzett volna.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Mert amikor először reagáltam, ott még([link]) 1TiB írás "környékéről" volt szó, csak a későbbiekben írtad, hogy időközben több telepítés stb stb is lezajlott, majd sequator is adott infót.
A 2 későbbi plusz infó függvényében már más lehet a helyzet, de 1TiB vagy azt meghaladó írással szállított SSD nem létezik(ami zsír új).
Majd ha lesz még pár (legalább 5) versenyző, aki pont azt írja le, amit sequator, azaz egyből ránézve(particionálatlanul) az SSD-re 3 órás üzemidő és 750GiB írás lesz rajtuk ugyanazon FW-el(és pont ennyi, vagy valamennyi elfogadható szórással), akkor 100%, hogy az új tesztmetodika az "oka"...
(utoljára január 2. felében volt 5-6 darab Vertex4 egyszerre a kezem alatt, azokon annyi írás volt alapban, mint a kapacitásuk, azaz mintha 1x teleírták volna őket, de azok 0 órás üzemidőt adtak még vissza)Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Valdez
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #1629 üzenetére
Ezt már asszem korábban is írtad, csak nemtom miért egyből arra gondoltál, hogy nem új cuccokról van szó.
-
K_Gabor
tag
Ah értem,köszönöm.
Hirdetéseim: http://hardverapro.hu/tag/k_gabor_3#aprohirdetesei
-
félisten
Ez nem probléma, ez az OCZ időközben bevezetett tesztmetodikája. Ez az írásmennyiség csak akkor probléma, ha trógerkodás áll a háttérben(kb 1000 Ft újracsomagolni és eredeti matricával ellátni egy meghajtót) vagy valami "kétes rakományként" bekerült cuccról van szó (pl a Samsung 840-esek első generációja ki sem kerülhetett volna kereskedelmi forgalomba a rossz firmware-ével, mégis Hollandba a sarki fűszeresnél is lehetett venni raklap számmal) stb stb
Ha a fent leírtakat kizárjuk, akkor pont azért érdekel a dolog, mert akkor az OCZ betartotta, amit írt korábban és az jó dolog. (Amikor a tavalyi év második felében elkezdtek megjelenni az OCZ SSD-k és (akkor még) olyan 50GiB írással új korukban, írtam az OCZ-nek, hogy ez akkor mi is, a válaszukban arról tájékoztattak, hogy egy rövid terhelési teszten fognak átesni a meghajtók és csak azt követően kerülhetnek forgalomba. Hogy ez mennyi írást jelent, azt akkor nem tudták megmondani, viszont ez év elejére ígérték, hogy átállnak erre mindenhol és ez a teszt több üzemidőt és írást fog eredményezni egy vadiúj meghajtón)
Szóval jó eséllyel erről van szó és ez pozitív dolog és nem probléma, csak a mai napig még nem találkoztam ilyen Vertex4-el, ezért érdekel a dolog.
(vele párhuzamosan/folyamatosan számos terméket helyezett át az OCZ az EOL szegmensbe és mindezt azért, hogy több erőforrás jusson új fejlesztésekre, ami megint csak teljesülni látszik, szóval ez is jó dolognak tűnik)
K_Gabor
A 64G-s Samsung 830 ennyit tud, teljesen jók az eredmények.[ Szerkesztve ]
-
K_Gabor
tag
Sziasztok!
Végre elkészült a rendszer.
Mostmár az inteles csatlakozón lógva ezeket produkálta a 830-as:Az írási értékek nekem még kicsit furcsák,de a többi már alakul.
Mit szóltok hozzá?Hirdetéseim: http://hardverapro.hu/tag/k_gabor_3#aprohirdetesei
-
sequator
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #1618 üzenetére
1.5ös firmware volt rajta. Mivel az OCZ honlapja szerint az 1.5.1es nem szükséges frissítés, így hagytam az 1.5öst rajta.
sautia
sequator
-
soldi3r
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #1625 üzenetére
igen, jogos, koszi, arra gondoltam!
megprobalom, remelem meguszom adatvesztes nelkulE30 (oo=[][]=oo)
-
félisten
válasz soldi3r #1623 üzenetére
Újraparticionálni nem (az újraparticionálás azt jelenti, hogy minden partíciót letörölsz majd újra léthozol úja(ka)t), viszont átméretezni, összevonni, a felszabaduló területeken új partíciót létrehozni stb azt lehet, pl ezzel a progival. Free EaseUS® Partition Master Home Edition
-
Valdez
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #1614 üzenetére
Valamelyik nagykerből hozta ismerősöm. De ha egyedi probléma lenne, akkor bizonyára nem jelezték volna ugyanezt az anomáliát többen is a v4 128-as kapcsán itt a topikban.
-
soldi3r
veterán
hello!
az ssd-m es a hdd-m is 2-2 particiora van osztva, ebbol 1-en 1-en operacios rendszer van
ujra tudom en ezeket particionalni ujratepelites nelkul?E30 (oo=[][]=oo)
-
félisten
"Most tervezek egy ilyen ssd-t vásárolni..."
De akkor már mindegy. Nem, nem lehet OS alól frissíteni, ha az SSD-ről fut az OS, és ha alapban a 2.24-es FW-t tartalmazná, azt 2.25 sem lehet frissíteni. [link]
Magyarul (ha szükséges egyáltalán), akkor még telepítés előtt frissítsd le a FW-t.[ Szerkesztve ]
-
pifu76
tag
válasz Fire/SOUL/CD #1620 üzenetére
a kérdésem firmware frissítéssel kapcsolatos, sztem ez a Flash ssd topic, de mindegy legyen igazad.
volt már ssd-m, de ilyen típusú nem, azért írtam ide. (is)
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Azért "nem bagózunk rá", mert rossz helyen érdeklődsz... Ebben a topikban már SSD tulajok kérdeznek, akik már megvették az SSD-jüket. Itt tedd fel a kérdésed.
-
pifu76
tag
itt aztán lehet valamit kérdezni, senki rá se bagózik
-
félisten
válasz sequator #1616 üzenetére
És hányas FW volt rajta?
Intel fan11
Ha BIOS frissítés előtt nem volt ilyen jelenség, akkor nyilván az a rossz. (Gondolom BIOS frissítést előírás szerint hajtottad végre, azaz a BIOS frissítését követően kötelező azonnal újra belépni a BIOS-ba, betölteni az alapbeállításokat és menteni a módosítás, aztán csak ezt követően beállítani minden megfelelően.)Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Intel fan11
őstag
-
sequator
senior tag
Én az IPONban vettem, OCZ Vertex4 128GB SSDt pénteken. Telepítés előtt meg akartam nézni firmware verzióját, hogy kell-e frissíteni. Ezért rákötöttem a gépre és akkor láttam, hogy 3 óra működés és 750 GB írás van rajta. A csomagolása sértetlen volt.
Pár napja kérdeztem itt a fórumon is, hogy normális-e?
sautia
sequator
-
Anubis_9
őstag
Itt van az info az itthoniról. Amúgy ugyanolyan 120 GB-os mindkettő, de a céges gép Z77-es chipkészletű, a sajátom Z68-as. Az AHCI driver mindkét helyen 11.7-es. A céges 2.22-es firmware-es, a saját 2.24-es. Itthon a 4.30-as, cégnél a 4.20-as HDS van telepítve. Megpróbálom a cégnél is feltenni a 4.30-ast.
[ Szerkesztve ]
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
félisten
És ha szabad tudni, melyik üzletből származnak ezek a meghajtók?
(Amúgy az lenne igazán érdekes adat, hogy egyből, amikor kibontottad az SSD-t, úgy nyersen, még particionálatlanul ránézni, hogy úgy mennyi írással indult)Anubis_9
Ugyanolyan kapacitású, FW-ű az SSD, azonos konfigurációban is van, AHCI driver is megegyezik és legújabb HDS mellett tapasztalod ezt?
Ha átteszed a "problémás" meghajtót egy másik gépben ott is ez a szitu?[ Szerkesztve ]
-
Anubis_9
őstag
Sziasztok!
Ez mit akar jelenteni? A céges gépemben ugyan ilyen SSD van, pár nappal korábban lett az beüzemelve, de annál semmilyen ilyen jellegű üzenetet nem kaptam...
Köszi!
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
pifu76
tag
Üdv!
Most tervezek egy ilyen ssd-t vásárolni, az lenne a kérdésem, hogy kell e illetve hogyan tudom frissíteni, illetve ha már telepítettem rá op-rendszert akkor le tudom úgy frissíteni hogy megmaradjon a rendszer? USB-ről gondoltam, vagy van esetleg valami progi ami automatice megcsinál mindent?
Köszi a segítséget előre is -
Intel fan11
őstag
Frissítettem biost az alaplapomon. Most az a helyzet, hogy az SSD melett levő 1,5 terrás vinyó ha rávan kötve az alaplapra bármely sata portra mikor ellenőrzi az ahci a meghajtókat megáll annál a portnál ahol a vinyó van és nem tölt be a win! ez mitől van?
-
kerekfej
addikt
-
Malanrion
tag
válasz Balázs1986 #1554 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszodat beállította, 400-1024ig
-
spiritex
veterán
Chipset driver installálás után az eszközkezelőben visszatérni a Win7-féle Szabványos Ahci vezérlőre megfelel annak, mintha újrahúznám a win-t, vagy nem teljesen, mert be tud zavarni a chipset driver?
-
kerekfej
addikt
Itt találsz pár Samsung Review-et. Hátha van olyan amin a Kingston-al is összevetik.
130MB/s (sequential write) nem sok, de átlagfalhasználásra elég, egyébként nem csak azt kell nézni, hanem inkább a random write-ot ami sokkal fontosabb az átlagfalhasználásba.
[ Szerkesztve ]
-
kerekfej
addikt
De a cikkben OCZ volt. Nem tudom honnan szedték, hogy 16nm az Intel NAND, mert én még nem találtam róla semmit.
OCZ Vector PCI Express SSD Benchmarks from CES
CES 2013: OCZ's Respectable Vector PCI Express SSD
The sixteen 25 nm Intel-made MLC NAND Flash chipsManufacturers preparing for 16 nm NAND by 2013
Samsung-nak viszont van, de lehet még nem sorozatgyártás érett.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- AKCIÓ! "Új" 512GB Western Digital SN740 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- Western Digital 8TB RED Plus - SATA3, 5640 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
- 1 TB, 500 GB -os márkás 2.5", 3.5" -os PC , notebook HDD-k vegyesen a készlet erejéig!! AkciÓÓ
- Eladó új bontatlan WD Blue SA510 1TB M.2 SSD-30eFt, ADATA XPG SX8200 Pro 2TB M.2 SSD-50eFt
- Bontatlan! Samsung 850 PRO 128GB SSD
- Kingston SUV500MS480G mSATA 480GB SSD 42nap működés 1.97TB írt adat
- HDD Caddy optibay 12,7mm, 9,5mm, 9mm SATA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest