Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Begi

senior tag

válasz jim_raynor70 #32183 üzenetére

Sajnos vagy szerencsére a TRIM nem ezt jelenti.
    Itt olvasható angolul és itt pedig magyarul.

Legalábbis ahogy irod annak nincs sok értelme, mert TRIM-mel rövidebb lenne az élettartam és lassabb az SSD is. Mivel akkor TRIM esetében ha ténylegesen megtörténne a törlés, az minden egyes lap törlése esetén egy blokk törlését eredményezné.

• MrTwister

őstag

válasz jim_raynor70 #32183 üzenetére

Jójó értem én, most is raid1-ben van 2*2 TB-os vinyóm, mert pótolhatatlan dolgok vannak rajta, írtam is, hogy ssd-nál nem számít a redundancia, mert oprendszer és játékok újrainstallálhatók adatvesztés esetén, a munkám meg csak k*rva gyors tempnek használja az ssd-t! :D A biztonságot úgy értettem, hogy élettartam biztonság az SSD-nek, de akkor mostmár megvilágosodtam, tehát ha nincs trim akkor szép lassan a raid0 tömb is belassul, ellenben ha van trim akkor meg jim_raynor70 kollega szerint az élettartamnak épp ellenkezőleg betesz, na szép... :N Kíváncsi vagyok mi lesz most akkor Fire/Soul/CD fórumtársnak az Intel részéről a válasz TRIM ügyben, mert ha HDDSentinel szerint nincs akkor az gyanús, bár Davidsz kollegánál meg úgy emlékszem éppenhogy azt jelzi(screenshot alapján), hogy van trim!? :Y Davidsz: a többi progi mit nyilatkozik 11.0.0.1032 RST + RAID0 esetén van TRIM?

Szerk:

"Szerintem itt azért nem mindegy milyen az alaplap, a SATA vezérlő. - Nálam működik, de másnál lehet hogy már nem."

nekem ugyanez a procim P76-es a lapom és ugyanennyi a memóriám: van esély, hogy menjen akkor nálam is mint nálad! :K

Aktív témák