Hirdetés
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Kalandor: Habemus papam
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
KisBundi #499 üzenetére
Hát, és beszereztem egy X8 V2-t. Tény, hogy a DJI több szempontból is jobbnak tűnik, de még az új Fimi is durván olcsóbb volt, mint az itt árult használt DJI Mini 2-k, meg aztán azzal riogattak, hogy a DJI nem lesz hajlandó felszállni a nálunk fontos helyen a szomszédság miatt.
MaCS
-
KisBundi
őstag
Ne csodálkozz rajta. Jelenleg sokkal jobb opció egy használt DJI alterantíva mint egy új Fimi gép. Nekem volt egy Fimi X8-am, majd egy Mavic Pro és most egy Mavic 2 Pro. A fimi gépe köszönő viszonyban nincs egyikkel se. A DJI gépei annyival kiforrottabbak és profibbak, hogy ilyen áron teljesen felesleges erőltetni és legálisan is akadályokba ütközöl a fimivel.
-
Jól látom, ugye, hogy kissé elsivatagosodott ez a topic?
MaCS
-
Fricó
aktív tag
Valaki vásárolt már drónt közvetlenül a FIMI honlapjáról?
Mennyi idő alatt jön meg, és kell-e rá vámot fizetni?
Garanciát hogy lehet intéztetni?
Köszi, ha tudtok válaszolni. -
nem tud hangot rögzíteni, miért is kellene ezt tudnia?
mivel lennél előrébb vele, ha az egész videó alatt ez lenne: [link]antennára én ezeket csináltattam 3D nyomtatóval: [link]
félbevágott aluminium üdítős dobozzal béleltem ki, és tényleg működik
még a drónszabályozás előtt repültem vele városban, stabilabb jelet tudott, nagyobb hatótávde idéntől már nem repülök városban, nem hiányzik a többszázezres bírság
-
B4l!nt
aktív tag
Sziasztok.
Ma volt az első repülésem egy x8se 2019 drónnal. Két kérdésem lenne.
Hangot tud rögzíteni? Letöltöttem a készített videókat de nincs alatta hang, erre vonatkozó beállítást sem találtam a szoftverben.
Az antennára szerelhető jel erősítők valóban hatásosak? Az élőkép távolságát megnövelik érdemben vagy csak a drón hatótávolságát? -
baldav
csendes tag
Adás-vevés módja. Wi-Fi-nek jóval kisebb a hatótávolsága, mint az RC módnak.
-
bandigno
senior tag
Sziasztok!
A héten csatlakoztam a csapathoz egy X8 2020-szal, sajnos még nem repült, nem kockáztattam a héten mutatkozó nagy szélben.
Lenne egy kérdésem, nem bukkantam rá a papírjaiban és itt a fórumban sem a megoldásra:
A microSD kártya melletti Wifi-RC kapcsoló mire szolgál? (RC állásban van)Köszi!
-
imis
senior tag
Fimi X8 se drónra mi a szabály, hogyan értelmezitek? A1, A3 jogsi elég rá, nem kell A2, ha nem megy lakott terület fölé? Gép+üzembentartó regisztráció kell+biztosítás. Ez 2023-ban mennyiben változik?
-
válasz
FrankóStein #486 üzenetére
image composite editor
Microsoft program
-
FrankóStein
aktív tag
Tudtok ajánlani Androidra egy panoráma készítő appot, ami a dron által készített panoráma fotókat helyesen rakja össze? A Binostitch-et próbáltam, de az alját "összecsípi" egy pontba.
-
FrankóStein
aktív tag
Nincs valakinek eladó aksija x8 2020-hoz ami keveset használt? Aliról tudnék rendelni, de ha van valakinek reális áron keveset töltött, akkor vennék.
-
FrankóStein
aktív tag
válasz
ittakary #483 üzenetére
Én Androiddal csinálom a Video Maker progival, és nem lehet megkülönböztetni a forrás fájl minőségétől.
Megnéztem 4k-s tv-n. Persze ez romolhat ha többször újra kell konvertálni a darabolások miatt. A fájlméret pedig szinte azonos, a hangsáv méretével növekszik. Lehet, hogy te nem allitottal be minden minőségi lehetőséget a maximumra. -
válasz
FrankóStein #482 üzenetére
eleve a telefonos videó render nagyon tré videót eredményet
tudom mert kipróbáltam
iPad Proval és PCvel rendereltem ugyanazt az MP4-et, az iPades fájlmérete valami feleakkora lett
és láthatóan szarabb minőségű... mintha nem is 4k lett volna
-
FrankóStein
aktív tag
válasz
ittakary #481 üzenetére
Igazad van, erre nem gondoltam. Csak jó lenne ha nem kéne veszteséggel osszefűzni a fájlokat. A telefonommal csinálok mindent, és a fájlok összefűzése sem egyszerű, mert azokat az mp4 fájlokat amiket ír a drón, egyik szerkesztő progi sem tallózza be csak egyet egyszerre, viszont ha azokat kimentem, utána már tallózhatók akárhányan.... Ez a sok konverzió meg valószínűleg minőségvesztést okoz. Ezért lenne jó ha egyet kellene csak szerkeszteni, nem több darabot. Remélem érthető volt.
-
válasz
FrankóStein #479 üzenetére
ha lenne egy írási hiba és az egész fél órás videó fájlod menne a kukába amiatt az egy hiba miatt akkor lenne könnycsepp
nincs rá mód és ez így is van jól
videószerkesztőben szó szerint egy mozdulat egyberakni őket
-
hardline
senior tag
válasz
FrankóStein #479 üzenetére
Nincs.
-
FrankóStein
aktív tag
Van mód vagy lehetőség arra, hogy egybe vegye fel a videókat és ne darabolja 5 percenként?
-
FrankóStein
aktív tag
Ma meló után (3 körül) kiszaladtam ezúttal manuális videózásra egy korábbi helyszinre, csak az összehasonlítás végett. Borongós idő volt, de azért arra nem számítottam, hogy a 800-as ISO is kevés...
Napos időben 200-as jó volt, most meg a 800 is sötétebb nála. Ez igy normális, hogy ekkora, sőt ennél inkább nagyobb ISO kellett?
-
DIEGO15
őstag
válasz
FrankóStein #475 üzenetére
Értem, akkor ez van. Jobbak a felvételek, mint szűrő nélkül?
-
DIEGO15
őstag
válasz
FrankóStein #473 üzenetére
Amikor csak lehet iso100 használd, úgy a legkevesebb a zaj, és mint korábban írtam 30fps-hez 1/60 shutter ajánlott. Van ND16 szűrőd? Azzal érdemes lenne az általam leírt beállításokat kipróbálni. Ha nincs, akkor amit tudsz tenni, már megtetted.
Egyébként az iso200 világosabb képet ad az iso100-nál, viszont az 1/64 sötétebbet az 1/60-nál, szóval ez egy érdekes beállítás lett
-
-
DIEGO15
őstag
válasz
FrankóStein #471 üzenetére
Ahogy nézem sajnos már lelőtték mögötte a szervert és helyadat nélkül ezek szerint nem engedi használni. A lényeget ITT megtalálod.
(Nálam még azért működik, mert korábban már megadtam a helyadatot)
-
FrankóStein
aktív tag
Köszi, a manuális beállítást megtaláltam a dronon.
Az appban viszont nem találtam amit mondasz, de nem számít, kézivel fogom használni, mert automatán néha siralmas a látvány.
Bal sarokban a föntin ha ranyomok, akkor ez jön elő, innen nincs használható dolog számomra, de nem gond, majd beallitok menet közben valami jó értéket a dronon.
-
DIEGO15
őstag
válasz
FrankóStein #469 üzenetére
Nem kell location, ahhoz amit mondtam. Csak a Video shutter speed calculator kell, bal felül. Itt a video, hogyan tudod a drónt álltani. Én ezt az appot csak egy jó ajánlásnak említettem, nem kötelező használni. A "kézi" videó beállításokat (1/50, 1/60) viszont mindenképpen javaslom, különben nem sok értelme van szűrőt használni.
-
FrankóStein
aktív tag
Köszönöm, de ez nekem kinai.
Már a location-nél elakadok, nem ismeri még BP-t sem, arról nem is beszélve, hogy lövésem nincs hogy ez miért kéne neki, a szűrő ajanlasahoz, ráadásul ahhoz hasonló menü sincs az appban.Biztos arra való ez?
Visszatérve a video kézi beállításhoz: lehet egyáltalán ilyet csinálni az x8-ban?
És még egy kérdés: a hatótávnövelő megoldások közül használ valaki valamit? Érnek bármit is? -
DIEGO15
őstag
válasz
FrankóStein #467 üzenetére
Úgy látom már leszedték, de itt még megtalálod.
-
FrankóStein
aktív tag
Köszi a választ!
Ilyen nevű appot hol találok, mert Play áruházban nincs, csak hasonló,de annak a beállításait sem értem.
Másik: biztos hogy lehet manuálisan állítgatni a videó értékeit, mert sehol nincs a menüben ilyesmi.? Profilok közül tudok válogatni, de se ISO, se más nem állítható, csak a fotó módban. -
DIEGO15
őstag
válasz
FrankóStein #464 üzenetére
ND32 ilyenkor mindenképpen sok. Ha egy egész szettet vettél, akkor a következőt javaslom.
Androidra elérhető Polar Pro appot használd segítség képpen. Szállj fel szűrő nélkül, nézd meg automata üzemmódban mekkora záridőt állít be. Írd be az appban az adatokat és megmondja melyik szűrőt tedd fel. Általánosságban elmondható, hogy a záridőnél a cél az fps szám kétszerese, tehát pl.: 25fps-nél 1/50 shutter, 30fps-nél, 1/60 shutter. Ekkor lesz a szemnek kellemes a mozgás. -
FrankóStein
aktív tag
Csináltam ma egy próbarepülést. A szűrő nem esett le, igaz, hogy összesen 7 percet repült csak. Amit eddig észrevettem: a telefonon alig láttam valamit, túl erős szűrőt vettem. (ND32) Az EV emelessel már láttam a képet, viszont a havas táj emiatt kissé kiégett. Szebb az eredmény ott, ahol még nem volt emelve az EV, viszont ott meg sötétebb minden, és irányítani is nehezebb
-
FrankóStein
aktív tag
válasz
ittakary #462 üzenetére
A jegesedesrol tudok, csak akkor fogok reptetni, ha plusz fokok vannak ködös időben, illetve ha minuszok vannak, akkor csak száraz időben.
Kivancsi lennék én is a videok különbségére, de valami megoldás kéne, hogy ott maradjon a szűrő a kamerán. Valami ragacs kéne ami nem dermed meg, de nem is kenodik rá a kamera testre, és úgy is fixen tartaná.
-
válasz
FrankóStein #460 üzenetére
olvass utána ennek a Drone Hungary oldalán hogy miért is nem javasolt olyan időben drónozni mint ami most van ... kulcsszó: propeller-jegesedés
nem drón függő ez a jelenség, minden repülőre veszélyes
ND-szűrőm nem volt, mert sajnáltam rá a pénzt, de ha neked sikerült felrakni, kérlek rakj fel néhány összehasonlító vidit
-
FrankóStein
aktív tag
Na jó, azért hogy életbentartsam a fórumot ismét kérdezek
: vettem egy ND szűrőt a kamerajara, de szinte azonnal leesik mivel keskeny a pereme. Van valami megoldás, hogy ne essen le 1 percen belül, de azért le is tudjam szedni ha szükséges?
-
FrankóStein
aktív tag
Ki próbált már havas tájat videozni mínuszokban? Hány fokig bírja normálisan a repülést? Persze úgy, hogy az aksi "zsebmeleg" lenne.
-
hardline
senior tag
válasz
FrankóStein #458 üzenetére
Passz. Nekem se mindig marad meg a legutóbbi beállítás. Nem tudom mitől függ.
-
hardline
senior tag
válasz
FrankóStein #456 üzenetére
Én csak 4K-ban rögzítek. Használok landing pad-et, nálam elég jó aránnyal megtalálja. 75cm-es.
-
DIEGO15
őstag
válasz
FrankóStein #454 üzenetére
-
FrankóStein
aktív tag
Nagyon pörög a fórum. 😊
-
FrankóStein
aktív tag
Használtok landing pad-et? Hogy lehet ravenni a drónt, hogy arra szálljon le? Most mellette kb 1 m-el száll le.
-
FrankóStein
aktív tag
Sziasztok!
Jól érzem, hogy a 2.7k/60 fps videó gagyi minőségű? Egy nappal korábban simán 4k-ban videoztam (mashol), de az egyértelműen szebbnek, kontrasztosabbnak tűnt. A 2.7k elmarad az általam látott egyéb fullhd videók minőségétől. Csak én látom így?
-
Biohazardxxx
tag
Sziasztok. Vettem egy fimi x8 se drónt, és azzal kapcsolatban érdeklődnék hogy ezeket ilyen téli hideg időszakban lehet e használni?
Azzal tisztában vagyok hogy az semilyen aksi nem szereti a hideget és nyilván ugy érdemes kivinii hogy a gép aksival együtt a meleg szobában pihent és fokozatosan kicsit járatva érdemes elinditani. Na de most azzal nem vagyok tisztában ha párásabb hidegebb esetleg gyengén ködös az idő az árthat neki? Hallom hogy megy benne egy kicsi venti és biztos hogy valahonnan sziv is be levegőt a gép hogy hűtse magát , de ilyen időben ez ártalmas is lehet? esetleg ha valakinekvan jó tanácsa azt szivesen meghalgatomKöszönöm szépen előre is hogy segitetek
-
Williwaw
újonc
Sziasztok,
Az új X8 SE 2020-al nemrég kezdtem el próbálkozni. Több felbontásban is a videók itt-ott ugranak, picit beszaggatnak. 4K-ban is, és 1920x1080-ban is (30fps), pedig menet közben nem jelez slow sd card-ot.
Itt egy ma reggeli próba felvétel, full hd, 30 fps-ben készült:
[youtube link]
A vége felé, 1:10 után jól látszik pár ugrás.Ez SD kártya hiba lehet? Az még érteném, hogy 4K-ban nem bírja, de hogy HD-ban sem azt már nem vágom...
Leteszteltem a kártya sebességét: 32 MB/s olvasás, 22 MB/s írás
Elviekben Sandisk ultra 64gb A1-es, de valszeg nem eredeti...Van valakinek ilyennel tapasztalata?
-
-
szasza0802
tag
Mégis csak kéne, de most már nem találom, esetleg neked van linked hozzá?
-
szasza0802
tag
Köszi láttam, közben sikerül talán megegyeznem a BG-al....
-
hardline
senior tag
válasz
szasza0802 #439 üzenetére
Alin van alkatrész a távirányítóba. Jobb oldali joystick 40$.
-
-
hardline
senior tag
válasz
szasza0802 #437 üzenetére
A tárhely elég kell legyen. A rögzítés helyét már tisztáztuk. Itthon hivatalosan senki nem javít fimit, így ezt kilőheted. Szerintem csak az a 2 opció létezik, amit fentebb vázoltam.
Esetleg szétkapod a távirányítót, mert lehet csak valami kosz került bele összeszereléskor. Vagy egy lezúzott gép távirányítóját megveszed, és átrakod abból. Akár A3 gépé is jó szerintem. -
szasza0802
tag
válasz
hardline #436 üzenetére
Köszi hardline a választ és a tippeket, minden hsz-t szívesen veszek, mert már kicsit tanácstalan vagyok.....
1. Oké megoldottam egy korábbi telefonra feltettem egy másik rom-ot azzal most működik a fimi app.
2. Fimi Xiaomi nem válaszol, Banggood azt kérdezte akarok e fizetni egy alkatrészért de nem részletezte ill kérdezte, hogy nem akarom e helyi szervizhez elvinni (megjegyzem 3-4 szervizt megkerestem de mindenki csak DJI-t szerivel a német disztribútor nem írt vissza még). Jah, próbáltam a géppel repülni 2-3 percig nem is volt vele gond azonban egyszer csak elkzdett arra húzni amerre rosszul kalibrálható a stick alig bírtam letenni a gépet.....
3-4. köszi, így gondoltam én is, de érthetőbb ahogy leírtad, a telóban lévő kártyán (sd) és az internál tárhelyen is 10-10 Gb hely van.... mi nem fért fel frissíteni? nem értem....Szóval még mindig nem oldódott meg a helyzet, de legglább itthon tudtam egy használaton kívüli telót kreálni amivel majd irányíthatom ha jó lesz a stick....
Várom a további bármilyen ötletet..köszi
-
hardline
senior tag
válasz
szasza0802 #435 üzenetére
1. passz. Talán nem támogatott rendszerchip az oka.
2. közvetlenül a fimivel felveszed a kapcsolatot, visszaküldöd a távot, ha beérkezik küldenek másikat. Vagy a banggooddal veszed fel a kapcsolatot, visszaküldöd az egészet és visszakéred a vételárat, majd rendelsz újat.
Dobozból kivéve nem is próbáltál repülni, csak egyből nekiestél mindent kalibrálni?
3-4. Mindent a drónban lévő kártyára rögzít. Megfelelő sebességűnek kell lennie és megfelelő legyen a formázás.A firmware-t a telefonra tölti le az app, majd onnan frissíti a gépet. Nem árt, ha van egy csepp szabad hely az eszközön. A rögzített tartalmat közvetlenül a kártyáról tudod elérni. (kiveszed a drónból) -
szasza0802
tag
Sziasztok. Nemrég kaptam kézhez a 2020-as verziót.
Több gondom is van vele.1. A Fimi Navi 2020 app egy Lenovo Tab3 7-es tablet és egy Huawey Y5-ös telefonon is azt írja telepítés után, hogy "Sorry the app is abnormal will exit" és kilép. A Xaiomi Redmi 4x telefonon frankón működik de nem akarom a munka eszközömet erre használni.
Sehol nem találtam megoldás, hogy a két másik gépen miért nem működik az app.2. Külföldről a Banggood oldaláról vásároltam az ott lévő hivatalos Xiaomi áruházból egy Xiaomi Fimi x8 se 2020 típusú drónt.
A vásárlás után a kicsomagolást követően hibát nem észleltem semmin. A készülék üzembe helyezése során a leírásnak megfelelően először a hivatalos oldalról letöltöttem a telefonomra a Fimi Navi app 2020 nevű applikációt. A szükséges beállításokat a telefonomon elvégeztem, majd a kontroller kalibrálásának álltam neki.
Ennek során azt észleltem, hogy a jobb oldali irányító kart nem, lehet megfelelően kalibrálni, rossz pozíciót mutat folyamatosan, azaz a kar közép állásban is a telefon kijelzője azt mutatja, hogy jobb irányba húzott állapotú.
Többszöri próbálkozás és mozgatás során sem jött helyre a jobb oldali kar pozícionálása.
Mivel a kar állása pontatlan feltehetően a drón felszállást követően jobbra fog húzni, ami így irányíthatatlan. A hibáról videót készítettem, mely az alábbi linken érhető el:Gőzöm sincs mit tudnék vele csinálni, eddig sem a Xiaomitól sem a Fimitől sem a banggoodtól érdemi választ nem kaptam.
3. Ez már az én tudatlanságom: mikor a firmwaret akarom frissíteni a Fimi Navi app-ban akkor azt írja, hogy nincs elég hely az SD kártyán. Na most a frissítést a telefonra akarja tenni ?(ill az abban lévő SD kártyára) vagy a madárban lévő 64 Gb-os Scandisk u3-as kártyára? A telón lehet nincs elég hely. De mikor rámegyek a play áruházra és ott keresem ki az appot nem írja, hogy lenne frissítés hozzá....
4. A leglámább kérdés, szerintem a videó felvételt a gép a hasában lévő SD kártyára tteszi és nem a telóra, jól gondolom? Ma próbltam kicsit repülni (a hibás stick ellenére), de hiába nyomtam rá a felvétel gombra nem rögzült se fotó se videó sehova.
Akinek van türelme a fenti pontokra nekem szájbarágósan váalszolni, annak nagyon megköszönöm, eddig analóg drónom volt, ezek a kérdések most újak nekem.
köszi.
-
hardline
senior tag
Valahogy így vagyok ezzel én is. Videókat akartam készíteni saját célra, erre szuper. Fényképezni nem lehet vele, mert az tényleg okádék, panoráma nincs. Ha ezeken túlteszi magát az ember, akkor van egy remek 4k-s drónja. Egy dji miniért nem adnám semmiképp.
Air 2 meg számomra túl drága lett, főleg ennyi használatra, mint az X8. -
KisBundi
őstag
Sajnos az X8 nem lett annyira jó mint reméltük. Mint egykori tulaj az tudom javasolni, hogy inkább egy használt Mavic Air vagy Pro. Az Air ára a 2 megjelenése miatt annyira lent van, hogy sokkal jobb vétel mint az X8. Nem repül olyan sokat és olyan távol se, de úgy gondolom a drón lényege a kamera és abban az Air és a Pro is mérföldekkel jobb mint az X8 és a többiről még nem is beszélve. Szenzorok, stabilitás, támogatás, megbízhatóság, minőség, irányíthatóság stb. Ezekben sokkal jobb a DJI.
-
hardline
senior tag
válasz
Mtomasz81 #425 üzenetére
"Panorámát" a 2020 verzió tud egyelőre, bár túlzásnak tartom így kijelenteni ezt, mert tudni éppen nem tud. Csinál pár különálló katasztrofálisan szar minőségű fotót, amit te PC-n valami arra alkalmas programmal összefűzhetsz (pl Photoshop) és így kapsz egy panoráma képet. Ez alapján gondolom már leesett, hogy így kb bármivel készíthetsz "panorámát", nem kell hozzá semmi, csak körbefényképezel egy pontból.
-
Sinu
senior tag
-
Mtomasz81
tag
Sziasztok egy kis segítséget kérnék egy Fimi x8 drónom van. Lehet valahogy éjszakai képet csinálni a drónnal, illetve panoráma funkciót hogy tudom kiválasztani?
-
vegyszer
addikt
Sziasztok!
Egyszer valaki valahol linkelt egy trükköt, ahol a Xiaomi 4k drón FPV képét a vezérlő eszköztől független eszközön lehezett nézni a repülés közben.
Kb az van meg, hogy egy külső média lejátszó (Talán VLC volt) valami egy linket megnyitva tudta ezt.De nem lelek rá a pontos leírásra. Esetleg valaki tudja, hogy mire gondolok? És dobna egy linket? Van ilyen a Fimi termékei eseten is? Hátha a kettő azonos.
Köszönöm a segítségét!
-
válasz
KisBundi #419 üzenetére
amennyiért én vettem most az X8 2020at, használt Minit kapsz maximum, ami azért nem rossz, de hazugság lenne azt állítani hogy van olyan jó mint az X8
mindenkinek a saját pénztárcája dönti el hogy mit vesz
a DJI a drónok között az Apple, a Fimi pedig a Xiaomi
anyámnak 60ezerért vettem Xiamomi Redmi Note 8T-t ami 4 kamerás, és 2-3 napos üzemidős, fullHD kijelzős, tök jó telefon, és mégis van iPhone 440ezerért is
én drónra hobbi szinten nem vagyok hajlandó többet költeni mint ez a szint, mert tudom hogy az én kezemben nem tudna sokkal többet a DJI
használt drónokról meg megvan a véleményem.... én biztos nem vennék mástól pedig az elektronikai cuccaim 80%-át használtan veszem
-
KisBundi
őstag
Én váltottam anno X8-ról Mavic pro-ra. Hát mit mondjak, óriási a különbség. A fényképei mérföldekkel jobbak és sokkal felhasználóbarátabb. Szóval én csak annyit tudok mondani, hogy itthoni áron inkább egy használ Mavic Pro vagy Air.
-
hardline
senior tag
válasz
hardline #413 üzenetére
Közben utánanéztem a panorámának. Hááát... Egy így ebben a formában egy nagy nulla.
Fényképezget magának a megszokott szar minőségben, aztán PC-n valamilyen szoftverrel rakd össze magadnak. Ezt bármilyen buta drónnal megcsinálhatja bárki.
Ha ez 2 év fejlesztése a Fiminél, akkor k.... nagy gondok vannak a fejekben. -
Mtomasz81
tag
Sziasztok! Lehet valahogy esti felvétleket csinálni a fimi x8 se (2019-es változat) drónnal? Milyen beállítás szükséges hozzá?
-
scream
veterán
válasz
ittakary #410 üzenetére
Én is gondolkozom, hogy eladom a set-et (szintén X8 2018), mert nem igazán használom ki vagy ha használnám, akkor úgy vagyok vele, hogy á, most nem, mert túl nagy és végül csak 5-10 percet marhulok (értsd: felszállok, megyek pár kört, nézem a szép fényeket, felveszem, leszállok és leszállok).
Meg covid előtt úgy volt, megyünk most nyáron ki USA-ba és gondoltam ott kint beszerezni DJI Mavic Mini-t X8 helyére, de még mindig nem tudni mi lesz belőle...
-
hardline
senior tag
válasz
ittakary #412 üzenetére
Így érthető a döntés. Végre működik a panoráma? Ez új infó. Megtennéd, hogy egy összehasonlítást a saját tapasztalataid alapján írsz majd, ha kipróbáltad? Ha van időd, türelmed 1-1 néhány másodperces összehasonlító videót készíteni ugyan ott, ugyan arról, meg fényképeket is, az még jobb lenne. A HDR meg a panoráma érdekel leginkább.
Mennyiért megy a használt X8?
-
Kezemben X8 2020
Sajnos nyaralóban hagytam a másik drónom, abban van az összes nagysebességű microSD kártyám szóval szerdán fogom tudni kipróbálni
3 hét alatt megjött ÁFA mentesen Banggooddal Kínából 410$-ért, frissítés lement pár perc alatt
Ha visszahoztam Budapestre, hirdetem is meg az X8 2018-at
-
F.E.K..
senior tag
"Gondolom a kisebb reptereket is érdemes elkerülni 5-10 km-rel és nem menni 120m fölé?
(Nem hiszem hogy az alá jönne a mezőgazdasági gépen kívül más azt meg hallja látja az ember...)"De, jöhet olyan alacsonyan (permetezni nem több száz méter magasan szokás), valamint mire észreveszed már ott is van, arra inkább ne számolj hogy majd időben észleled és kényelmesen kitérsz...
A legtöbb drón applikáció elve beépítve jelzi a tiltott zónákat, és persze vannak külön segítő alkalmazások is (pl uav Forcast), amik szintén hasznosak.
Mint fentebb is írta a DIEGO15 repülési engedély szükséges...
120 méter szerintem tájfotózáshoz sok lesz amúgy is.
(Mintának itt pár kép, igaz ez csak egy tello, a fimi kamerájával semmilyen szinten nincs "partiban", de a lényeg így is látható:
-
DIEGO15
őstag
Szia. Van aktuális szabályozás, ami teljesen egyértelműen fogalmaz (Szerintem). Hivatalosan légtér engedéllyel és biztosítással repülhetsz.
Nem- vagy csak ritkán lakott területen a kutya nem fog hozzád szólni, amíg nem okozol kárt. Én nem javaslom, hogy 50-60 méter fölé menj és 5-600m távolságot se lépném át.Nem Fimivel repülök, csak követem a topikot, szóval a géppel kapcsolatos kérdésekre nem próbálok válaszolni.
-
SaGaIn
senior tag
Sziasztok!
Tervezem beszerezni ennek a drónnak a 2020as változatát... (ár/képesség arányban ezt találtam jelenleg az egyik legjobbnak)
Milyen szabályokat kell betartani manapság, hogy ne kerüljünk bajba egy reptetéssel?
Gondolom a kisebb reptereket is érdemes elkerülni 5-10 km-rel és nem menni 120m fölé?
(Nem hiszem hogy az alá jönne a mezőgazdasági gépen kívül más azt meg hallja látja az ember...) Le lehet ellenőrizni valahol, hogy repülőgépes repülés be van-e jelentve arra területre/időre amit kinézett az ember magának...Van valami tanácsotok, ti hogy szoktátok? Mert böngésztem a netet de konkrét szabályozás helyett maszatolást találtam csak... Meg majd a jövőben életbelépő dolgokra...
Egy utolsó kérdés kb hány óra repülést bír ki egy ilyen gép milyen gyakran kell szervizelni?
(Tájvideókat szeretnék csinálni)üdv: SaGaIn
-
D4M13N
aktív tag
Nem sok jóval kecsegtetnek az rc oldalakon a spanyol raktáras rendelésről. Én elvileg e hónap 16.-án kapok érdemi választ. Kezdek én is elbizonytalanodni, hogy lesz raktárfeltöltés vagy sem.
-
Nmballi1
csendes tag
[link]
Ha esetleg erdekel valakit akkor itt most egesz jo aron van az x8 2020 -
válasz
ittakary #393 üzenetére
és lassan újabb hónap telt el... én pedig nem vártam tovább lemondtam a rendelésem. Sajnos ES - Spanyol raktárból rendeltem, onnan pedig senkinek nem vitték még ki. Valami nagyon nagy gáz lehet ott
Viszont kell a 2020as, szóval megrendeltem tegnap CN-ből, ma már kaptam is Tracking numbert. EU Priority Line-nal tavaly 1 hónap volt a szállítás.
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Drón topik
● DJI topic
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen monitort vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Motoros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 4 mm alá fogyhat a Galaxy Z Fold7
- Formula-1
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Babzsák fotel (Dr. Relax - Gamer, sötét zöld, keveset használt, hibátlan)
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Mamas & Papas Flip XT3 babakocsi szett 3 az 1-ben
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- Eladó egy szinte új Kukirin G2 elektromos roller!
- Fotó állvány eladó
- Vadiúj SSD-k!
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest