Hirdetés
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
- GoodSpeed: Mutasd magad topic!
- Klaus Duran: RCS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Yutani: 20 év a Prohardveren
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
Új hozzászólás Aktív témák
-
abzo33
újonc
sziasztok! beszereztem egy fimi mini 3 at nemrég.. van még itt élet ebben a csoportban ? esetleg valami egyéb csoport facebook ? köszi
-
pumuklis1
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Fimi X8 SE 2022 drónom. Téli időszalban hogyan tudom tárolási feszültségre metíteni az aksiját? Úgy olvastam, hogy télen azért havonta fel kell tölteni az aksikat, viszont a Fimi-vel a szobában nem lehet lebegni mint a DJI mini drónokkal. Kint repülés közben meg nem igazán szeretném lemeríteni ilyen hidegbe. Már mint én vagyok nagyon fázós. Vettem egy kis "töltőt" amit külön a Fimi aksikhoz ajánlottak, amihez 4 db aksit lehet csatlakoztatni, de nem jó, a kijelzőn ugrál a feszültség bármelyik portra csatlakoztatom az aksikat. Így nem merem használni. Van normál töltőm Li-Po, Li-fe Li-Ion aksikhoz, de 10-ből Kb. 2-ször ismeri fel a Fimi aksikat. Ha éppen felismeri, akkor tudom tölteni, és tárolási feszültségre meríteni. De rendszerint nem sikerül.
Esetleg van valakinek használható ötlete? -
Mtomasz81
tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! Fimi x8 se 2019 drónom akkumulátora meghalt. Mivel ehhez a verzióhoz már nem találok akksit. Jó hozzá a 2020-as verzió akkumulátora is?
-
válasz
KisBundi
üzenetére
Hát, nálunk történetesen olyan a szomszéd, aki, ha felveszi a telefont, akkor jó eséllyel ugrasztja a rendőröket a DJI-os bőröndjükkel.
Ettől függetlenül könnyen lehet, hogy túlparáztam a dolgot, és már nem őszinte sz örömöm a Fimivel.
Friss tapasztalat:
4K-ban 50 Mbps bitráta fölött rögzít h.265-ös videót, ami szerintem nagyon sok, de sebaj, vegyük lejjebb a minőséget. Levettem "Normal"-ra, de a 4K-hoz nem nyúltam.
Na, a bitráta valóban lement 25 Mbps-ra, aminek egy pillanatra örültem is, aztán látom, hogy a felbontás meg lement 720p-re. Magyarán: csökkentette a minőséget, kijelzés nélkül nyolcadára vette vissza a felbontást, amivel elérte, hogy a bitráta megfeleződjön...
MaCS
-
KisBundi
őstag
Jobb félni mint megijedni, de hidd el lakott területen kívül a kutya nem fog veled foglalkozni. Lakott területen belül pedig mindegy milyen géped van, mert engedély nélkül akkor sem repülhetnél. Ha csak a rendőrség vagy akármilyen felügyeleti szerv nem rendelkezik a DJI saját rendszerével ami méregdrága, akkor ha jó esetben nem a terep közepéről irányítod a drónt, akkor a büdös életbe nem fogják megtalálni az irányítóját. Röviden, okosan kell csinálni. A DJI gépek beazonosítása is csak regisztráció után tudják biztosan. Addig maximum egy egyedi azonosítót látnak csak, de nem tudják kihez kötni. A technológia nem csak a DJI gépek esetében működik amivel zavarni tudják őket, hanem bármelyik gépnél.
-
válasz
KisBundi
üzenetére
Magamról tudom, hogy nem fogok senkinek a tyúkszemére lépni a drónnal. Ebbe az is beletartozik, hogy nem fogom zaklatni a T. Szomszédot. Ez a szomszéd viszont elég nagy kutya ahhoz, hogy a drónügyben bennfentes ismerősöm azt mondja, hogy jobb félni, mint megijedni, DJI-t ott inkább ne.
A Fimi X8 V2 állítólag komoly előrelépés az alapmodellhez képest, mégis jelentpősen elmarad a DJI Mini 2-höz (akár SE) képest. Főleg a kamerája.
De összességében mindent meg tudok vele oldani, csak jót tett volna az önérzetemnek, ha szépek (szebbek) is a felvételek. Meg baromira tetszik a DJI-nál az, hogy feliratfájlba menti a telemetriát.
De most pár évig (ha össze nem töröm) marad a Fimi.
MaCS
-
KisBundi
őstag
Az egész jó ár érte. Az első generációs X8-at én 4-5 éve olyan 120 körül adtam el 2 akkuval. Kezelhetőségre nem volt rossz, de a kamera és a szoftver irtó gagyi volt. Fehéregyensúly, zaj stb borzasztó. A Mavic Pro már annyival profibb volt, hogy el nem tudom mondani. Műszaki ember lévén mondom, hogy a rendőrség mindenféle drón beazonosítását meg tudja oldani. A DJI a saját gépeire olyan eszközt is be tud vetni, amivel át tudja venni felettük az irányítást, de olyan területen nem is kell használni. Ha nem feltűnően csinálod és kerülöd a zsúfolt, lakott területeket akkor nem lesz gond. 100m felett már szinte nem is hallani a gépet.
-
válasz
KisBundi
üzenetére
Nekem valamivel 100e Ft fölött megállt a Fimi X8 V2 két akkuval, táskával, pótpropellerekkel. Jó akció volt.
Őszintén szólva nem értek a drónokhoz. Azt tudom, hogy a rendőrség a DJI-ok levadászására ven felkészülve, a DJI támogatásával, illetve azt, hogy az egyik szomszédom panaszkodott a minap arról, hogy a másik szomszédunk miatt a DJI drónja folyamatosan tiltakozik -- de a tetőt aztán végig tudták fotózni vele.
Egyébként sokmindent irigylek a DJI-októl, főleg a kamerát, ami az esetemben a drón lényegi szolgáltatása. (Kimondottan birtokvédelmi célokra kell, de ha már megvan, dokumentálnék is vele.)
MaCS
-
KisBundi
őstag
Az elég érdekes, hogy X8 V2 olcsóbb mint a Mini 2. A X8 v2 itthon újonnan bőven 200 rúgó felett van és használtan 200 körül már kapni Air 2-t, Air 2S-t vagy Mini 3-at de még valamivel 200 felett Mavic 2 Pro is kapható. Itt gyér a kínálat, de pl fb DJI adok-veszek csoportokban lehet jókat kifogni. Nekem sok gépem volt már és kezdésnek jó volt az X8, de a DJI nagyon más kategória. X8-tól még az első Mavic Pro is sokkal jobb volt. Fel fog szállni a DJI, ne aggódj. Csak a NO fly zonákban nem fog pl reptér mellett.
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Drón topik
● DJI topic
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- PlayStation 3
- Formula-1
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Bittorrent topik
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- Autós topik
- Mégis meglepi egy új GeForce-szal a rajongókat az NVIDIA?
- További aktív témák...
- Honor Magic6 Pro / 12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Latitude 5285 (Tablet) 2 az 1 ben,FHD +,12.3,i5-7200U,8GB 128GB SSD,LTE, WIN11
- Samsung Galaxy A33 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4270, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest