Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-02-23 09:55:40

LOGOUT.hu

Aki engedély nélkül készít, alakít át fegyvert, az a “Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény 325. §-ába ütköző lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntettet követ el.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2401) DNReNTi


DNReNTi
őstag

Sziasztok,

Gondolkozom egy gumilovedekes gaz- riaszto pisztoly beszerzesen vagyonvedelmi cellal. Magyarul ha hivatlan vendeg tevedne a hazba, vagy az udvarra, akkor illedelmesen meg tudjam kerni, hogy tavozzon. A kinezett peldany egy Keseru Revenge 14M 4" lenne. Erdekelne minden tapasztalat vele kapcsolatban, mire erdemes figyelni, barmi ami eszetekbe jut.

Kerdesek:
Toltetlenul tarolni nem nagyon latom ertelmet. Megis hogyan latna el a vedelmi funkciojat, ha ejjel kell elkezdenem bezsirozgatni, majd almosan beletomkodni a 15 milis bogyokat?! Nyilvan ez eleg eletszerutlen, hiszen ez egy legalabb 2-3 perces muvelet. Toltotten tarolni viszont kicsit nyugtalanna tenne (gyerekkel a hazban foleg), szoval en mindenkepp valami kulccsal zarhato fem fegyverdobozban tartanam. Erre vonatkozolag nem talaltam szabalyokat. Van e eloiras ennek a doboznak a milyensegere, van esetleg tapasztalat, hogy ilyenbol milyet keressek? Szabad e egyaltalan toltotten tarolni? Nem e rohad bele a gumilovedek idovel, de ha igen, akkor milyen idokozonkent erdemes hasznalaton kivuli karbantartast, ujrazsirozast es ujratoltest vegezni? Erdemes e hozza plusz dobtarat venni? Tekintettel arra, hogy mindossze 5 lovedeket tud tarolni, ami egy vagyonvedelmi szituban keves lehet.

Erdekelnek alternativak is, de megnezve nehany videot, ez a fegyver igazan meggyozo. Sot, meg lehet kicsit tulzas is, ebbol kinezem, hogy siman bordatorest okoz.

Legfegyverekkel es hasznalatukkal van nemi tapasztalatom, 5+ eve airsoftozom, de ez masik liga a 80-100J csotorkolati energiaval, igy minden tanacs, tapasztalat, tipp jol jon.

Koszi!

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#2402) pendre54 válasza DNReNTi (#2401) üzenetére


pendre54
addikt

Szia!
Nekem is az egyik gumisom a Revenge, tavaly vettem a Keserű Művek boltjában, akkor 48 e Ft volt. A másik gumis egy cseh Alfa G030-as. A legutóbbi lövöldözésről itt írtam. [link]
Ahogy írtam is ott, a Revenge-hez érdemes beszerezni a nagyobb, 75 shore keménységű gumit, mert azzal szinte majdnem minden lövés kb. 5 m-ről átvitte, a 2 cm-es bútorlapot, szóval a csontot is töri.
Semmi nem tiltja, hogy otthon töltve tároljad, és nincs rá szabály, hogy miként. Nagyon bezárva sem érdemes tartani, mert mire előszeded a kulcsot, a dobozt kinyitod, az se 10 másodperc, és az alatt sok minden történhet.
Olyan helyen tároljad, ahonnan gyorsan elő lehet kapni, és persze a gyerek ne tudja ezt a műveletet utánozni.
A szilikonzsírral bekent, és betöltött gumiknak semmi baja nem lesz, ha hónapokig nem lövöd ki azokat. Évente meg egyébként sem árt egyszer-kétszer gyakorolni is, akkor meg úgyis mennek ki a régik. Egy fegyver esetén érdemes plusz dobot venni, mert kis gyakorlással pár másodperc alatt cserélhető.
Én mondjuk inkább vetem egy Alfát vettem, így van két gumis otthon, arra a fegyverviselésit is kiváltottam, bár nem hurcolászom magammal, egyelőre. :D

[ Szerkesztve ]

"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

(#2403) N€T0X|N válasza DNReNTi (#2401) üzenetére


N€T0X|N
őstag

A szilikonzsír pont azért jó, mert a végtelenségig eláll. Egyetlen dolgot tennék hozzá, hogy arra kell figyelni, hogy tároláskor vagy úgy egyáltalán, ne nagyon menjen a töltényekre, mert az összehúzásnál idővel át tud folyni és eláztatja a lőport. Erre szokták pl. a körömlakkot javasolni (a töltények orrát bekenni). :D

Sent from my keyBoard

(#2404) DNReNTi


DNReNTi
őstag

Koszi sracok :R

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#2405) MasterDeeJay

Szerelék még nem végleges. Haenel 310-es M38 Svéd Mauser tusában + 1943-as SVT40 távcső.

Hiányolom a mai légpuskákból a hadipuskás kinézetet, pedig szerintem ezek sokkalta szebbek. (mondjuk még messze nincs kész, hiányzik egy rakás dolog róla.)

[ Szerkesztve ]

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#2406) Samus


Samus
addikt

Sziasztok.

Találtam a kértem egy használt lőszert, és nagyon érdekel, milyen típus lehetett.

Képek: Google Fotók

Méretig hasonlít a 7.62x54 R - re, de annál picit kisebb.

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#2407) MasterDeeJay válasza Samus (#2406) üzenetére

8×50mmR Mannlicher

Parent case 8×52mmR Mannlicher
Case type Rimmed, bottleneck
Bullet diameter 8.15 mm (0.321 in)
Neck diameter 9.03 mm (0.356 in)
Shoulder diameter 12.01 mm (0.473 in)
Base diameter 12.48 mm (0.491 in)
Rim diameter 14.11 mm (0.556 in)
Rim thickness 1.38 mm (0.054 in)
Case length 50.38 mm (1.983 in)
Overall length 76.21 mm (3.000 in)

Első világháborús nekem is van jópár féle.
Gyártó: Weiss Manfréd csepeli lőszer- és ércárugyár

[ Szerkesztve ]

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#2408) cstiwu


cstiwu
csendes tag

Sziasztok!
Lehet nagyon láma lesz a kérdés, de nem értek hozzá.
Van egy Keserű gumilövedékes pisztolyunk, amit még 2010-ben vettünk. Gyakorlatilag nem volt használva ez idő alatt, szinte a létezése is feledésbe merült. Ma valamiért eszembe jutott, hogy ránézzek, és csak most vettem észre, hogy a tanusítványa lejárt 2015-ben. A kérdésem, hogy mi a teendőm? Kell és lehet ezt mêg vizsgáztatni ennyi idő után?
Előre is köszönöm a segítséget!

(#2409) N€T0X|N válasza cstiwu (#2408) üzenetére


N€T0X|N
őstag

Ha nincs rá viselési kiváltva, akkor semmi teendőd nincs. Amúgy lehet vizsgáztatni, ha szükség volna rá (csak most magánszemélyeket nem fogadnak a PKLV-nél).

Sent from my keyBoard

(#2410) MasterDeeJay válasza cstiwu (#2408) üzenetére

Helyi vadászboltokkat ha megkéred levizsgáztatják.
Megyénként válltoztó hogy szükséges-e a viselésihez érvényes mkh kártya, van ahol értesítenek hogy lejárt és vissza akarják vonni, van ahol nem.
Ha nincs rá viselési akkor nem kell vele semmit sem csinálni.

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#2411) Laszlo733


Laszlo733
aktív tag

Sziasztok! Érdeklődnék egy forgótáras pisztoly felöl, hogy ez riasztó fegyver, vagy igazi? Keserű mod vzd 4mm.

(#2412) MasterDeeJay válasza Laszlo733 (#2411) üzenetére

Ez egy régi flóbert, hála az elcseszett jogrendszernek engedélyköteles fegyvernek minősül pedig annyi energiája sincs hogy egy télikabátot átvigyen, már ha egyáltalán működik. Gyakorlatilag légpuska szint sincs.
A hatástalanított verzió lehet riasztó is.
Arról híres hogy a legszarabb létező keserű fegyver és talán a földön a legolcsóbb létező sorozatgyártott revolver, ez miatt gyűjteményben jól mutat elrettentő példának.
Problémája csak annyi hogy nincs ütőszegbiztostása azaz eleve nem biztonságos használni, illetve csöve huzagolatlan, azaz az éles verzió is maximum szobába jó pár méterre lövöldözni. De mivel éles fegyver ezért szerintem ember nincs akinek ilyen lenne, valószínű a duna alján van pár példány.

Válasz a kérdésedre: Igen ez egy éles fegyver, de riasztóvá/használhatatlanná alakított verziója is van (más kérdés hogy legálisan-e). Az éles értéke 2-8 év nyaralás rikárdóval és a smasszerrekkel, a riasztóé pedig 0ft.

[ Szerkesztve ]

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#2413) Laszlo733 válasza MasterDeeJay (#2412) üzenetére


Laszlo733
aktív tag

Köszönöm szépen a választ.

(#2414) shield válasza MasterDeeJay (#2412) üzenetére


shield
őstag

Ebből is látszik milyen hozzáértők hozzák a jogszabályokat. Ez kb. egy műszaki analfabéta szint. Bal f@szoktól ennyire futja. Szánalmas pöcsök.

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#2415) Marci112233


Marci112233
őstag

Üdvözletem!

Van itthon egy jó öreg azt hiszem magyar gyártmányú 4,5 mm-es légpuska. Na most a lőszer kifogyóban van amit több éve vettünk. Most is 500db/dobozba gondolkodok, de kérdezném mi az ajánlott lőszer ami nem túl drága, de viszonylag jó minőségű az az ha belövöd a puskát akkor az nem mindig máshova érjen célba. (Sajna találkoztunk már ilyennel, pedig a puska jó, mert másik lőszerrel ami most van de pontosan meg nem mondom milyen szinte mindig ugyanoda talál.) Hegyes lőszert nem szeretnénk, hanem maradnánk a tompánál most is.

Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Hydro G 650W

(#2416) Nikaré


Nikaré
őstag

Sziasztok!
Légpuskával kapcsolatban kérdezem, hogy milyen szabályok vonatkoznak rá? Viselése, tartása?
Kiskorú (18 év alatti) használhatja, birtokolhatja -e?
Budapesten hol lehet vásárolni?

(#2417) MasterDeeJay válasza Nikaré (#2416) üzenetére

Légpuskát viselni nem lehet, szállítani igen, töltetlenül zárt tokban (ez lehet fegyvertok de akár sima kukászacskó is ha pl csomagtartóba rakod be)
Tartani minden papír nélkül lehet. Használni magánterületen lehet akár nyílt udvaron is de biztosítani kell hogy a lövedék ne jusson ki a területen kívülre.
Kiskorú is használhatja, nyilván szülői felügyelettel. (sőt én a gyermekeimet meg is fogom tanítani rá mert eleve szükség lenne minden fiatalnak hogy tudja is meg mi az a fegyver, ne a COD-on meg CS-n nőljenek fel)
Vadászboltok nagy részében vannak légpuskák is.
Birtoklásról nem kell semmilyen papír, gyakorlatilag szabadon adható-vehető de ha eladod akkor csak adásvételivel sorozatszámmal hogy ha esetleg a vevő valami hülyeséget csinál akkor te igazold hogy nem a tiéd.
A boltok adnak hozzá egy úgynevezett MKH kártyát aminek légpuskánál semmi haszna nincs.

[ Szerkesztve ]

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#2418) Nikaré válasza MasterDeeJay (#2417) üzenetére


Nikaré
őstag

Huu kösziiii!
Még lenne technikai kérdésem, :K ezeknél van különbség működésben?
Vagy a név, hogy légpuska ezzel le is van tudva?
Valami fogalmam van, de inkább nulla.
Rugós, levegős, patronos. :B
Mi választék?
(Minőségben, megbízhatóságban hol a határ?)
Jó ötlet a gyermekek oktatása e téren!

[ Szerkesztve ]

(#2419) MasterDeeJay válasza Nikaré (#2418) üzenetére

Van dugattyús (magyarán rugósnak is nevezhetjük), és van sűrített levegős, CO-s.. táras, félautómata...egylövetű stb.
Felhúzásban is van sokféle, felsőkaros, alsókaros, oldalkaros...
Modern légpuskákat nem ismerem, leragadtam a 70-80-as években. :DDD
Annyi biztos hogy kínaiakat (legalábbis az olcsóakat) NEM szabad megvenni mert életveszélyesek.
Itt van pár teszt. [link]

[ Szerkesztve ]

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#2420) Nikaré válasza MasterDeeJay (#2419) üzenetére


Nikaré
őstag

Ezen már el tudok indulni!
Köszönöm!
:R

(#2421) MasterDeeJay válasza Nikaré (#2420) üzenetére

Használtan is vehetsz ha találsz. Fég Lg14 alsókaros nekem a kedvenc volt, vagy Haenel 310-est ha talász akkor örömködni jó vele. Slavia 630 meg hasonlókat inkább kerüld, sajnos nagyrészük berhelt duplarugós meg fele se tudja mi amitől bár erősebb lesz (fölöslegesen) de rezonál és nem jó vele lőni.

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#2422) #74353664


#74353664
törölt tag

Sziasztok!

Aránylag új vagyok a témában... :)

Szeretnék beszerezni egy gumilövedékes fegyvert. Honnan érdemes és milyen modellt ajánlanátok? Láttam a topicban, hogy valaki Alfát használ, de annak nagyon sokallom az árát.
Láttam azt is, hogy 75-ös gumival eléggé masszívak ezek, viszont ez nem veszélyes a fegyvert használó személyre? Valahol olvastam, hogy valakinek szétrobbant a kezében a dob, mert nem megfelelő gumit használt... :F

[ Szerkesztve ]

(#2423) #74353664 válasza #74353664 (#2422) üzenetére


#74353664
törölt tag

Keserű Onestáról mi a véleményetek?

(#2424) @mriya@ válasza #74353664 (#2423) üzenetére


@mriya@
őstag

Én Revenge-t vennék. :K

Bose, Philips hangcuccok a hardveraprón.

(#2425) #74353664 válasza @mriya@ (#2424) üzenetére


#74353664
törölt tag

Az is probléma, hogy eléggé korlátozva vagyok vidékről. :U Házhoz a legtöbb helyen nem szállítanak, de raktáron is alig-alig van 1-1 modell. [link] Erről pl. mi a véleményed? Ez van raktáron, talán szállítják is, viszont ez se olcsó. Otthonvédelemre alkalmas, megbízható?

(#2426) @mriya@ válasza #74353664 (#2425) üzenetére


@mriya@
őstag

Szerintem Magyarországon nem küldik ki a fegyvert, és a gyári mintaboltban sokkal olcsóbbak a termékek.
Nagyon jó ez a pisztoly, bár én a rövidebbek csövűt választanám.

Bose, Philips hangcuccok a hardveraprón.

(#2427) pendre54 válasza #74353664 (#2425) üzenetére


pendre54
addikt

Üdv!
Én használok egy cseh Alfa G030-at, és egy Revenge 14 M-et. [link] Az előbbihez kiváltottam a rendőrségen, a viselési engedélyt is.
Akkor a felvetett kérdéseidre, sorjában.
1./ A jelenlegi hazai jogszabályok értelmében csak személyesen van lehetőséged megvenni bármelyik revolvert, és a hozzávaló lövedéket, és riasztó töltényeket. Én mindent Pesten vásároltam, és mivel 220 km-re lakom a fővárostól, minden egyes alkalommal egy nap elment erre.
2./ Tavaly nyáron vettem az Alfát, akkor még 86 e Ft volt, látom, hogy közben majd egy tizessel ment fel az ára. Revenge 14 M-et, meg a gyártójánál érdemes venni, egy éve még 48 e Ft-ért megkaptam, a Keserű Művek mintaboltjában. [link]
Ha a használt is játszik, akkor itt érdemes még szétnézni, sokszor jó áron, jó cuccok beszerezhetők. [link] [link]
3./ A gumilövedék keménységének nem sok köze van ahhoz, hogy pl. szétrobban a dob, sokkal inkább annak köszönhető, hogy nem oda való patronokat használnak, mint pl. diszó, és marhakábító partonok. A Fegyverellátóban a legolcsóbb a szabványos patron [link] , én is itt szoktam megvenni, vagy hozatni ismerőssel. Egyébként a Keserű Műveknél is kapható, az árát nem tudom. [link]
Én az 55-ös gumikat jellemzően gyakorlásra használom, élesre meg a 75-össel vannak töltve.

"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

(#2428) MasterDeeJay válasza pendre54 (#2427) üzenetére

Azért az tényleg durva ha valaki bele meri tölteni a disznó meg marhakábítót sima kis revkóba. Én még réges régen gorkij65-be raktam próbának egy egyedileg gyártott gumivető toldattal. Arra már nem emlékszem mivel próbáltam ki de nem volt erősebb csak hangosabb.

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#2429) @mriya@ válasza MasterDeeJay (#2428) üzenetére


@mriya@
őstag

Sajnos sok a hülye ember mindenhol. :W

Bose, Philips hangcuccok a hardveraprón.

(#2430) #74353664 válasza pendre54 (#2427) üzenetére


#74353664
törölt tag

Szia!

Köszi a részletes választ. Megkérdeztem, jelenleg 54.990 Ft a revenge 14M. Az alfából kapni most is 86.000 forintért, de csak a feketét. Eléggé jelentős a különbség árban, tehát valószínűleg a Revenge lesz a befutó. Az egyetlen problémám a revenge -el kapcsolatban az, hogy sokak szerint rettentő gagyi, hamar szétmegy, stb... :F Olvastam nem egy fórum bejegyzést, hogy alig több, mint 100 lövés után elromlott rajta valami. Tényleg ennyire vacak az Alfához képest? :Y

A másik, hogy mennyire érdemes - az árán felül - a 100J miatt húzni a Revenge irányába? Az Alfa 55-65j torkolati erővel bír a gyártói adatok szerint, míg a Revenge 100. Kérdés, hogy birtokvédelem esetén ez mire elég? Érdemes-e emiatt az erősebb, bár gyengébb minőségű fegyvert venni? :F

Egyébként kapni 75-ös gumit a Keserű mintaboltban? Ezt csak így kell kérni, hogy "kérek szépen 75-ös gumit"? :DDD

(Bocsánat, tudom, sok a kérdés... :U :D)

(#2431) lomposfarkas válasza #74353664 (#2430) üzenetére


lomposfarkas
tag

Nem tudom, hogy az utóbbi évekeben változott-e a Keserű revolverek egyedi barkácskészlet jellege, de évekkel ezelőtt úgy nézett ki, hogy elcsíphettél jót, amivel sokat lehetett szórakozni, meg ócskát is, ami hamar lehevert. Én az utóbbi cipőbe léptem, és amilyen marha voltam, kétszer is. Az aludobos jól forog, de kb. fél év múlva már alig sütütt el valamit. Az acél dobost annyira nehezen forgatja, nem is nagyon szeret a pozícióba fordulni, hogy lényegében konstrukciós zsákutcának nevezném (de az acéldobossal legalább nem kellett várni, az már vadonatúj állapotában is alig sütött el valamit, de javították, persze később ez is bedobta az unalmast) Azzal hitegetem magam, hogy egyszer feldarabolom őket és megerősítem a rugót meg átpolírozgatom a kapcsolódó felületeket, de számomra egy k. mérgesítő csalódás volt. Az én keserveimtől persze még te vehetsz jól működőt.

https://www.tomitesgyar.hu/gumigolyo-gumibogyo.html

(#2432) #74353664 válasza lomposfarkas (#2431) üzenetére


#74353664
törölt tag

Ez nem valami jó hír... :( Így nehéz lesz dönteni. :F

Más: a linkelt weboldalon nem találtam 75-ös gumit...

[ Szerkesztve ]

(#2433) pendre54 válasza #74353664 (#2432) üzenetére


pendre54
addikt

Felveszed a kapcsolatot a gyártóval, egyedi megrendelésre gyártanak 75-ös gumit. A Revenge-hez is jó, 15 mm-es, 70-es keménységű gumi, meg kapható a Fegyverellátónál is. [link]

"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

(#2434) #74353664 válasza pendre54 (#2433) üzenetére


#74353664
törölt tag

Köszi.. :) Szerintem marad az Alfa. Nem olcsó, de nem bízom igazán a Revengeben, túl sok rosszat olvastam róla... És ahova az Alfa nem elég, oda sanszos, hogy már a Revenge sem. :U Remélem jó lesz.

(#2435) Árpi001 válasza lomposfarkas (#2431) üzenetére


Árpi001
senior tag

Ez sok mindent megmagyaráz.
Vettem egy éve egy pitbult, és már első alkalommal volt olyan hogy nem csettent el az össze skuli
Második alkalommal a hatbol vagy 2,3 nem durrant el.

A Föld a Naprendszer elmegyógyintézete.

(#2436) #74353664 válasza #74353664 (#2434) üzenetére


#74353664
törölt tag

Még az lenne a kérdésem, hogy melyik Alfát érdemes venni? A nikkelezett ("ezüst") megéri a felárat? A fekete kb. 10.000 forinttal olcsóbb.

[ Szerkesztve ]

(#2437) @mriya@ válasza #74353664 (#2436) üzenetére


@mriya@
őstag

Azt szokták mondani, egy kézifegyver csakis fekete színben elfogadható.
Van benne némi igazság. :K

Bose, Philips hangcuccok a hardveraprón.

(#2438) N€T0X|N válasza #74353664 (#2436) üzenetére


N€T0X|N
őstag

Elméletileg a nikkeles felületkezelés tartósabb. Ha kell a fancy megjelenés (mert nézegetni is akarod, vagy csak úgy), akkor naná, hogy megéri.
Hazabeszélek, mert nekem az van. :) Max. egy G060-ra cserélném el, de annak egekben az ára használtan (újan nem kapható már egy ideje és addig is csak feketében volt).

Sent from my keyBoard

(#2439) pendre54 válasza #74353664 (#2436) üzenetére


pendre54
addikt

Nekem is a fekete van, semmit nem ad hozzá a nikkelezett szín. Ráadásul nekem pont az eladó mondta, hogy ha nem ragaszkodom kifejezetten a nikkelezetthez, akkor a feketét ajánlja, mert a nikkelezettnél sajnos gyakori probléma, hogy bizonyos idő után egyszerűen lekopik a nikkelezett felület.

"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

(#2440) #74353664 válasza pendre54 (#2439) üzenetére


#74353664
törölt tag

Köszönöm mindenkinek. :R

N€T0X|N: Számomra ez nem fontos. Nem sokat fogom nézegetni.... :) Tehát így valószínűleg a feketét választom majd.

[ Szerkesztve ]

(#2441) MasterDeeJay válasza pendre54 (#2439) üzenetére

Nekem hordásra Rg88 altnickel van tizenéve, nem kopik bár ez drágább kategória (akkor volt 45eft), de tartok aranyozott mdm-et is. :DDD [link]

[ Szerkesztve ]

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#2442) Samus


Samus
addikt

Foglalkozik itt valaki felújítással? Van egy Slavia 630as légpuskám, nincs használatban, de számomra eszmei értéke hatalmas. A tus jó állapotnak örvend, de a tárolás miatt főként a cső pár pontos elkezdett rozsdásodni (pöttyök formájában, nem tűnik vészesnek). Mivel lehetne házi körülmények között kezelni, esetleg festeni? Szedjem szét, csiszoljam meg, és matt akril mehet rá?

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#2443) MasterDeeJay válasza Samus (#2442) üzenetére

Barnításnak hívják, rémlik fegyver barnítókészlet 15 éve volt is olyanom de nem használtam és szétfolyt.

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#2444) HollyBoni


HollyBoni
veterán

Sziasztok!

Slavia 630 lépguskám évek óta áll, hiányzik belőle 1-2 dolog.

Konkrétan innen 41, 36-os alkatrész kéne, meg pár csavar. Egyelőre nem sikerült megtalálnom a 41-es alkatrészt, milyen boltokban lenne érdemes nézelődni, esetleg utánakérdezni hogy tudnak e rendelni? Jöhet itthoni és külföldi bolt is. Soha nem vettem még légpuska alkatrészeket, tehát egyáltalán nem ismerem a jó boltokat. :R

(#2445) shield válasza HollyBoni (#2444) üzenetére


shield
őstag

Szerintem itt tudnak segíteni.
[https://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9124971&la=158657270]

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#2446) #74353664


#74353664
törölt tag

Egyébként ki, hol tart az Alfájával? Mennyit lőttetek vele eddig, mennyit bírnak ezek? :D Úgy néz ki, hogy szerdán nekem is meglesz, RUAG riasztóval fogom használni.
Tölteni mivel szoktátok?

(#2447) pendre54 válasza #74353664 (#2446) üzenetére


pendre54
addikt

Én kb. egy év alatt, olyan 10-12 dobbal lőttem vele. Az egyik legmegbízhatóbb cucc, ami itthon elérhető, és az egyes fórumokon vannak olyan beszámolók, ahol már 1000 körüli lövés után is tökéletes.
A 12-es gumibogyeszt, meg egy ilyen töltő nélkül el se kezd tölteni, mert vagy az ujjad törik el, vagy garantált idegbaj. :DDD [link]

"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

(#2448) N€T0X|N válasza pendre54 (#2447) üzenetére


N€T0X|N
őstag

A 12-es gumibogyeszt, meg egy ilyen töltő nélkül el se kezd tölteni

Adom. Lacitól vettem én is. :D Azt hittem, megzavarodok, mire az első dobot teleerőszakoltam csavarhúzó segítségével. 11-es meg csak gyakorlásra jó bele.

Sent from my keyBoard

(#2449) #74353664 válasza pendre54 (#2447) üzenetére


#74353664
törölt tag

Ez azért mindenképp pozitív, hogy nem hullik szét 100-200 lövés után, mint egyes modellek... :U :K

Basszus, még jó, hogy rákérdeztem. :DDD Gondoltam, jó lesz az csavarhúzóval, de azért megkérdezem... :D

(#2450) #74353664 válasza #74353664 (#2449) üzenetére


#74353664
törölt tag

Megvan az Alfa. :U Még nem próbáltam ki, mert nincs szilikonzsírom. Honnan és milyet érdemes beszerezni? :F
Egyébként nem rakódik le a dobban a sok zsír? Néha nem kell kipucolni?

[ Szerkesztve ]

(#2451) N€T0X|N válasza #74353664 (#2450) üzenetére


N€T0X|N
őstag

Ahol vetted ott nem volt? Fegyverboltok szoktak tartani, jellemzően azt a piros-fehér tubusos 60 grammosat. De akármelyik jó. Pont az a lényege, hogy legyen gazdagon, le nem rakódik úgymond, csak lövészet után kell eltakarítani, ami ráég a zsírból meg olajból az alkatrészekre, de revkónál ez nem nagy etvasz. Van, aki havonta tisztítgatja ha lő, ha nem, de ha pormentes helyre van elzárva, akkor szvsz felesleges folyton simogatni (az eszmei értékét leszámítva, ha amúgy élvezed :D ).

Sent from my keyBoard

(#2452) #74353664 válasza N€T0X|N (#2451) üzenetére


#74353664
törölt tag

Nem volt az önvédelmi boltban... :N Megnézem majd itt a helyi vadászboltban, nem valami nagy üzlet, de szilikonzsírjuk lehet, hogy van. :D

[ Szerkesztve ]

(#2453) pendre54 válasza #74353664 (#2452) üzenetére


pendre54
addikt

Én ajánlottam a múltkor az Alfához a töltő beszerzését, anélkül bele se kezdj. Onnan lehet rendelni szilikonzsírt is, a Fegyverellátó amúgy is az egyik legolcsóbb ilyen profilú bolt. [link]

"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

(#2454) #74353664 válasza pendre54 (#2453) üzenetére


#74353664
törölt tag

Jogos.. Addig már nem jutottam el agyilag, hogy megnézzem, van-e a Fegyverellátónál szilikonzsír. :D De ez így jó, mert a töltővel együtt meg tudom rendelni. Köszi! :R

(#2455) #74353664 válasza #74353664 (#2454) üzenetére


#74353664
törölt tag

Holnapig leadom a rendelést. Ha már rendelek, akkor rákérdezek erre is: érdemes ilyen, vagy hasonló tisztító szettet venni? Vagy ezekhez a gumis fegyverekhez nem kell ilyesmi? Védőszemüvegnek gyakorláshoz van értelme?

[ Szerkesztve ]

(#2456) N€T0X|N válasza #74353664 (#2455) üzenetére


N€T0X|N
őstag

Védőszemüveg mindenképpen ajánlott. "Élesben" úgysem lesz rajtad, de az más tészta, ha már akkor kell használni.

Sent from my keyBoard

(#2457) MasterDeeJay válasza #74353664 (#2455) üzenetére

Tisztító szett felesleges, egy sima kefe amit adnak a fegyverhez az elég. Ha nem adnak akkor sima fogkefe is jó. Nem kell túlgondolni, nem koszolódnak ezek jelentősen hogy gond legyen. Én akkor tiszítok fegyvert ha már gondot okoz a működésében a kosz, orosz kispuskánál ha már nem bírom visszazárni a zárt a kosz miatt akkor elgondokodok a tisztításon. :DDD
Védőszemüveg ajánlott, de a sima szemüveges vagy az fölé nem kell pluszba, a visszapattanó nem okoz nagy kárt ha csak nem vagy túl közel a célhoz.

[ Szerkesztve ]

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#2458) #74353664 válasza MasterDeeJay (#2457) üzenetére


#74353664
törölt tag

MasterDeeJay, N€T0X|N:

Köszi! :R :D

(#2459) b1sti


b1sti
senior tag

Sziasztok!
Teljesen új, ám de lelkes érdeklődő vagyok a légpuskák (pisztolyok is) körében. Van a topikban olyan, aki hobbi szinten használ vagy inkább a gumilövedékes pisztolyosok vannak többségben? :DDD (Ami azért elég ijesztő, hogy Mo-on mennyien vesznek önvédelmi célból - bocsi, nem Mo-on élek)
Sig Sauer és Umarex típusokat néztem első körben. A felhasználás a saját magam szórakoztatása, teljesen hobbi szinten. Nem a legolcsóbb, de nem is a legdrágább érdekel. Bár, ha még jobban rákattan az ember, akkor mindegy :D Mondjuk nagy álom lenne egy a valódi M1-hez hasonló :))
Szóval, ha van vki aki tudna nekem segíteni, akkor nagyon hálás lennék :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.