Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bLaCkDoGoNe

veterán

válasz Fitzgerald #560 üzenetére

Szerintem semmivel sem pofátlanabb, mint pl. a mások nyomorán kibányászott gyémántokat csillió dollárokért árulni. Vagy az aranyat. Vagy az olajat. Vagy bármit, amiből relatíve kevés, ezért drága. Sokszor azoknak a bekerülési ára is sok nagyságrenddel kisebb, mint amit utána elkérnek érte. Itt annyi a különbség, hogy ez jobban érinti a hétköznapi embert, ill. pontosabban fogalmazva ezt jobban "látja".
    De mondhatnám egyébként a fél dolláros órabérben gyártott márkás cipőket vagy az Apple termékeit – ezek is sokkal drágábban mennek el, mint amennyibe kerültek.
    Ha van rá kereslet, eladják annyiért, amennyiért akarják. Ha meg elszámítják magukat, akkor előbb-utóbb olcsóbbá válik a dolog, ha nem akarják hogy a nyakukon maradjon.
    De ez nagyon off, és mi tulajdonképpen szerencsés helyzetben vagyunk, hogy erről eszmét cserélhetünk itt, ahelyett hogy egy gyémántbányában vagy egy sweatshopban gürcölnénk; szóval az, hogy egy 60 dolláros kontrollert, amire egy cartoon figurát mázoltak 120 dollárért adnak Ebay-en, igazi first world problem. :)
    Hiába nem tetszik (én sem vagyok boldog tőle), de ilyen a világ.

Új hozzászólás Aktív témák