- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
Új hozzászólás Aktív témák
-
Na ebreszto nagyokosok.
Egyik mondat:
I help my son with his homework.
Masik:
I chat with my friends on the Internet.
A with miert ott van, ahol? Vagy csak epp igy mondta a tanar es tobbfelekeppen is jo?
-
attrax
aktív tag
válasz
Inv1sus #9685 üzenetére
Középfokú angol (Secondary English gondolom nem lesz jó...)
Szakmai angol (Ez meg lefordítva elvileg professional, ami szintén mást jelent, mint ami valóság.)
Én szpsöl így írnám:
A középfokú angol az middle rate: I graduated in 2009 at middle rate.vagy I finished my studies at BME high school and got certification in english at middle rate.
Az hogy szakmai angol az így szerintem nem angolos.
I got professional english experience at Bosch company. pölö -
Kassadin
addikt
válasz
Psychonaut #9684 üzenetére
Kösz.
-
Inv1sus
addikt
Sziasztok!
Fordítom angolra az önéletrajzomat és ezeknek kellene az angol megfelelője:
Középfokú angol (Secondary English gondolom nem lesz jó...)
Szakmai angol (Ez meg lefordítva elvileg professional, ami szintén mást jelent, mint ami valóság.)Tudtok nekem segíteni?
-
Red_Bull
aktív tag
Would you like to have small or large family? Ez mit is jelent pontosan?
-
Red_Bull
aktív tag
Ez a feladatom angolból: Speak about your shopping habits!
Az jó ha így kezdem? If i went shopping Ez ezt jelenti ugye? : HA elmegyek vásárolni
Vagy úgy kezdjem hogy if I go shopping? -
Kassadin
addikt
válasz
Psychonaut #9668 üzenetére
Köszönöm. Én azt hittem olyan az angol please mint a német bitte, nem csak akkor lehet használni ha kérsz valamit, hanem akkor is ha a köszönömre kéremmel válaszolsz, akár a magyarban.
-
Kassadin
addikt
Ha egy külföldi megköszöni a segítséget, akkor hogyan lehet rá válaszolni?
-
koshmar
addikt
Ezúton szeretnék....
"We note from our records that you have not..."
Szerintem a have not ott nem a birtoklásra utal, (mert az úgy lenne, hogy have not got vagy don't have vagy have no sg), hanem arra, hogy még valamit nem csinált meg.
Az ott egy Present Perfect eleje lesz szerintem. Pl. have not done sg yet.Hasaggymeg: Köszi, nem néztem utána, inkább egyből leírtam magyarul.
Szerk.: Most nézem,Hasaggymeg szinte szó szerint ugyanezt írta.
Nem volt semmi. Pedig el sem olvastam azt övét, csak a legfelső két szót, a vicious circle-t.
Utána egyből írtam ezt. -
sonar
addikt
Sziasztok
Ezt le tudná vki pontosan fordani?
We note from our records that you have not -
ladlac
tag
Ha van kedved hozzá, elmehetnénk a plázába. Az első tagmondat hogyan lenne angolul? "If you like it..."? bár az inkább az, hogy "ha szeretnéd". Olyan van, hogy "If you have mood..."?
-
-
Hasaggymeg
veterán
"A man who views the world the same at fifty as he did at twenty has wasted thirty years of his life."Muhammad Ali
-
attrax
aktív tag
válasz
koshmar #9649 üzenetére
To tell the truth I might be weird 'cause I'm not so keen on music like yours.But ok! what I die for is Cause 4 Concern.Each of the tracks they made is my personal favourite!Love them very much!
Nevertheless I am so crazy , sometimes I compose such tunes in my spare time as well -
Ticsi.
csendes tag
Sziasztok!
Kérlek írjátok már le, hogy a következő időtartam hogy van helyesen(írásban) angolul:
2011. január 04. - 2011. március 01.
Hivatalos levélhez kellene, ezért nagyon fontos a pontosság.
Ticsi.
-
koshmar
addikt
válasz
Hasaggymeg #9645 üzenetére
Elég érdekes állsz hozzá. De hát ízlések és pofonok.
Szerintem tiszteletből, emlékadás céljából vették fel a Ramstein nevű kisváros nevét. (Igen, egy m-mel írták).
Hogy meg lehessen különböztetni, a zenekar neve Rammstein.Nekem 4-5 szám kivételével az összes (kb. 80) számuk tetszik.
Van olyan is, pl. az Asche zu Asche, amit ha három órán keresztül hallgatok folyamatosan, akkor sem unom meg.
De egy valami holtbiztos: Ebből nem fogok kinőni.
Ha gondolod, végig nézheted a linkelt videót, ha nem, akkor nem. -
Hasaggymeg
veterán
válasz
Their instrumentation is OK but in my opinion they're overplaying on their "tough guy" image,for instance by choosing as band name the name of the city where the notorious air show catastrophe that claimed several lives took place,or having a dead embryo's picture as one of their album's cover.You'll grow out of it.
-
attrax
aktív tag
válasz
hello hello offolók!
-
koshmar
addikt
válasz
Hasaggymeg #9643 üzenetére
Költői túlzás, na.
Igazából inkább a dallam fog meg. Sokszor meghallgatom. Kívülről tudom.
Utána már a szöveg is elkezd érdekelni. De a német és finn zenék esetében fogalmam nincs, mit mond az énekes, így jönnek képbe a Youtube-os lyrics videók, ahol egyszerre lehet hallgatni és olvasni.
A szöveget azért szeretem minél előbb memorizálni, hogy együtt tudjak ordítani az énekessel adott esetben.
Pl. itt.
Már anyanyelvi szinten vágom a szövegét, mert annyit hallgattam. És ennyi.
Álmomból is fölkeltve is elkezdem: Nur für mich bist du am Leben.(Ezt meg már meg sem említeni, nem elég, hogy a teljes szöveget tudom, de már szinte a teljes dob cover-t is ez egy az egyben le tudom utánozni.
)
-
Hasaggymeg
veterán
-
rien
senior tag
válasz
Hasaggymeg #9640 üzenetére
Köszi!
Oké -
koshmar
addikt
válasz
Hasaggymeg #9640 üzenetére
Ha én egy új dalt hallgatok meg, már az első alkalommal csak a szövege érdekel.
Amint azt megtanultam (vagy legalább értem, mit mond), már élvezem is. -
rien
senior tag
válasz
Hasaggymeg #9638 üzenetére
Köszi!
A zene nálam örök kedvenc marad, az értékéből semmi nem vesz le
Ám még egy ilyen csavart vélek hallani benne, még ha meghallgatnád azt is.
Refrén szöveg szerint:
Blind faith in you, oh yeah
I got blind faith in you.Én Like a blind faith in you-nak hallom.
-
Hasaggymeg
veterán
-
Kassadin
addikt
Mostanság időm nem nagyon volt angolozni meló miatt, amikor meg lett volna, lusta voltam. Legyetek szívesek mindannyian leb@szcsizni!
-
rien
senior tag
Mit mond?
Tanulásként szoktam zenét hallgatni. Először csak hallás után próbálok minél több mindent megérteni belőle (nagyon gyalázatosan állok) majd keresek hozzá szöveget és úgy is meghallgatom többször.
A mai zene: Warrant - Blind Faith
Kérdéses szöveg:
And the first day that I met you
I consider the first day of my lifeÉn azt hallom I consider the first thing in my life. Több oldalon néztem a szöveget, de mindehol a first day of my life van. Szerintetek?
-
nike_
addikt
válasz
Hasaggymeg #9619 üzenetére
ja tényleg, az "ajánlom"-ot "ajánlanám"-nak olvastam. na mind1, ez már így maradt.
-
Mr X
veterán
válasz
Hasaggymeg #9621 üzenetére
mainboard egybe, would like utánnem kell is.
-
Gyuri27
félisten
Urak kérnék némi segitséget.
Szeretnék a sapphirének egy egyszerü kérdést feltenni.
Van nekem egy PI-AM2RS780G - Hybrid CrossFire 780G ilyen lapom. A sapphire CPU support List - update 24/02/2009(2.0) kiadta ezt a proci támogatási listát. Viszont az utolsó bios update AGESA code for new CPU - 2009/9/1 . Tehát szeretném tudni, hogy az utolsó biossal hivatalosan milyen procik mennek.Elnézést a komplikált kérdésésrért.
A forditást előre is köszönöm. -
Sonja
nagyúr
Ezt szeretném angolul, ha lenne olyan kedves valaki, hogy lefordítaná nekem!
Köszönöm!
"Hali!
Abszlút meg vagyok vele elégedve, nagyon ajánlom! Gyors, és rettentően halk, még terhelés hatására is! Az alap tuning pedig kellemes. Vedd meg, ha teheted!
"
-
Froclee
őstag
sziasztok. szokták mondani például az "I help you" helyett, hogy "I do help you". vagy hogy bármely ige elé beteszik a do/does igét.
ilyenkor a do/does-zal nyomatékosítunk? -
rien
senior tag
Oké!
Hát még nekem nagyon-nagyon-nagyon újrakezdőnek ez így az elején nagyon erős. Az addig oké, hogy Arnold is as storng as Johnny, meghogy Call me as quickly as you can, meg Max twice as tall as Martin, de ez? Nem értem.. nagyon nem értem
#9608: ez így teljesen érthető nekem
De ettől függetlenül továbbra is érdekelne, hogy jó-e az előbbi mondat?avagy kukázzam a könyvet? -
rien
senior tag
-
rien
senior tag
Ebben kérnék segítséget:
Tízszer akkora a házuk mint a miénk. -
nike_
addikt
ez nem jó, most jöttem rá.. ezzel azt kérdezed meg, hogy lehetséges-e 2003-at felrakni a 2008 helyett..
javított: so, would you please install windows server 2003 on my... bár ez nem annyira "tisztelettudó", mivel itt megszólítod, de csak nem veszi sértésnek. ha igen, akkor írj megint..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ !! 16.2" MacBook Pro M4 MAX - 16C CPU / 40C GPU / 48 GB RAM / 1 TB / 1 ÉV APPLE GARANCIA
- Félkonfig napi használatból! Leírást, olvasd!
- 150 ezerre ár alatt !új 0km-es garanciás Dell G15 gamer laptop rtx 4060 i7 13650hx
- BOMBA ÁR!! MacBook Pro Retina 16" M4 Pro 14CPU / 20GPU / 24GB / 512 SSD / Magyar - ÚJ!!
- UTOLSÓ darab - 2024 MacBook Pro Retina 14" M4 PRO - 12C / 16C / 24 GB RAM / 512 SSD / BONTATLAN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest