- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
Új hozzászólás Aktív témák
-
koshmar
addikt
A nyelvtan márpedig kell.
Pl. ha tudsz magyarul három szót (én, lenni, magyar), de nem tudod a nyelvtant, akkor nem fogsz tudni létrehozni egy értelmes mondatot. 'Én magyar vagyok'. nem pedig lenni, voltam, és egyéb hülyeségek.
Tudom, szar példa volt.
Én spec. csomó orosz szót ismerek, de a nyelvtan ismeretének hiányában egy értelmes mondatot nem tudok összehozni.
-
Kassadin
addikt
válasz
Psychonaut #9394 üzenetére
Sir, yes, Sir!
Lauda: Olvassd el még egyszer.
To be, utána jön a to have.
-
-
válasz
Kassadin #9390 üzenetére
Na mit tanulsz ma?
Mi kaptunk ilyen temazaro feladatlapot hazinak, ket oldalas, de lehet vele cumizni rendesen. Kerdes alkotas, ige potlasa, osszeparositas, mondat alkotas osszekevert szavakbol, ahonnan szinten hianyzik az ige, meg egy csomo josag.
Neró Persze, igy van. Csak meg kicsit sok ez igy.
-
Kassadin
addikt
-
Neró
őstag
válasz
koshmar #9375 üzenetére
Esto suena bien!
Több mint fél éve tanulok spanyolt 2. nyelvnek. A német nem igazán jön be. Szerintem csúnya, nem tetszik. Ha viszont tudsz beszélni spanyolul akkor már Olaszba is megértenek meg Mexiko környékén is.
u.i.: Esetleg majd még egy latinnak nekiesek. A latin az a nyelv ami még nagyon tetszik.
-
Kassadin
addikt
Naughty és tall kiejtése? Ezen már a sztaki se segít.
-
válasz
Kassadin #9362 üzenetére
Ok. Azokrol a kis konyvekrol en is olvastam, asszem majd beszerzek parat.
Mi a headway tankonyvbol, munkafuzetbol es a hozzavalo nyelvtani osszefoglalobol tanulunk.
(#9363) $p@rr0w Nyelvtan nelkul semmit sem ernek a szavaid. Persze makogni meg ganyolni lehet szavakkal is, ha valaki megelegszik vele.
-
-
Neró
őstag
válasz
$p@rr0w #9363 üzenetére
Az meg a másik. Kint úgy is máshogy beszélnek. Van csomó szleng meg miegymás.
Más:
Three swiss witch-bitches, which wished to be switched swiss witch-bitches, wish to watch three swiss Swatch watch switches. Which swiss witch-bitch which wishes to be a switched swiss witch-bitch, wishes to watch which swiss Swatch watch switches?
Na?
-
Kassadin
addikt
Tanuljunk könnyen gyorsan angolul jelenleg, de van még itthon egy rakat angol könyv(angol beszédgyakorlatok, angol kifejezések és szólások stb).
Szerk: Meg Headway vékony kis könyvek, a libriben vettem még régebben, 300-400Ft darabja, 6 részes, és benne vannak a fontosabb alap dolgok.
Miért te/ti miből tanultok?
-
Neró
őstag
válasz
Kassadin #9354 üzenetére
Ha én most kezdenék angolul tanulni akkor elösször is a szavakra feküdnék rá. Úgy sokkal könnyebb összerakni a mondatokat ha tudod is, hogy mit jelent.
(#9358) Kassadin: De ha elösször megtanulsz pár szót akkor könnyebb lesz tanulni a nyelvtant. (én most így vagyok a spanyollal. szavakat nem nagyon tanultam és hiába tudom a nyelvtant ha a szavakat nem, a nyelvtant sem tudom majd használni)
-
válasz
koshmar #9353 üzenetére
Kivancsi leszek ra. Onmagaban egyik sem tunik bonyolultnak, viszont ahogy szepen epulnek egymasra a dolgok, az mar finomsagos.
Kassadin A fonevek tobbesszama nagyon konnyu. Alapbol s tagot kapnak. Ha s, ss, sh, ch vagy o-ra vegzodik, akkor es tagot kap. Ha y-ra vegzodik es az maganhangzo utan all, akkor szinten s-tag, mint pl. day - days, boy - boys. Amikor az y massalhangzo utan all, akkor abbol i-lesz es ugy kapja meg az es -tagot. Pl.: city - cities, dictionary - dictionaries.
-
koshmar
addikt
A legegyszerűbb az, ha elképzeled, hogy profi vagy.
A Present Simple könnyű lesz.
Használható:
- vélemény kifejezésére (I think you are clever)
- olyan dolgokra, amelyek mindig igazak ( The rises the east)
- ha olyasmiről beszélünk, ami rendszeresen megtörténik (I get up at 7 o'clock every day)
- ha valamilyen tényt állapítunk meg (He comes from Russia)(Ööö, ki is hagyhatod az órát
)
-
Kassadin
addikt
Hol van még egy ablak?=Where is there another a window?
De miért kell a mondatba there? Gondolom itt a there nem az ott-at jelenti. -
-
napocska2
senior tag
válasz
Kassadin #9340 üzenetére
Sajnos nem könnyű egyedül nyelvet tanulni.
Na de itt van ez a topic, ha elakadsz valamiben! Az úttörő ahol tud, segít! - szoktam mondogatni.
Azért manapság már jóval könnyebb a helyzet, nem csak könyv van, meg magnó, hanem tele van net interaktív nyelvleckékkel. Csak ki kell választani egy szimpatikusat és remekül lehet gyakorolni.Pl. az angol hangokról és a kiejtésről itt.
-
napocska2
senior tag
válasz
Kassadin #9337 üzenetére
Sztaki szerint: [UK: pjuːpl ] és [US: py'uːp·ʌl ]
Már csak a jeleket fedő hangokat kell megtanulni.
Ne csak hallgasd, hanem válaszd a "kiejtés a szócikkben" opciót és akkor egyszerre láthatod a jeleket és mellé hallod a tényleges kiejtést is. Sokkal könnyebb így és pontosabb is szerintem. -
koshmar
addikt
Mi óriásikat szoktunk röhögni a kiejtésén.
(magyar szavakat írunk pl. a lengyel nyelvhez, és muhaha.)
De egyébként egész jó a kiejtése.
-
Kassadin
addikt
válasz
Psychonaut #9336 üzenetére
Köszönöm, a pupil-t nem pjupölnek ejti az angol? Amúgy sztakin szoktam hallgatni, de hát ez olyan mint hallottnak a csók. A google translatet pedig kipróbálom.
Szerk: Kipróbáltam, ez nagyon állat.
-
Kassadin
addikt
Valaki letudná nekem írni a ceiling és a pupil kiejtését? Hiába hallgatom, nem megy.
Köszönöm.
-
napocska2
senior tag
-
attrax
aktív tag
Cute Examples That Show How Piaget Preoperational Lack Of Conservation Experiments Can Trip Up Little Kids
Aranyos (kis)Példák amelyek azt mutatják be miként működnek Piaget /..../ módszerei és csapják be a kicsiket.
Ez egy pszihológiai megfogalmazás és szakszavak.Csak az érti aki ezzel foglalkozik. -
rt06
veterán
valaki ki tudna segiteni azt illetoen, hogy mit jelent ennek a videonak a cime magyarul?
elore is koszonom
-
koshmar
addikt
válasz
Hasaggymeg #9322 üzenetére
You are damn cruel. -
Hasaggymeg
veterán
válasz
koshmar #9321 üzenetére
Not necessarily in this order.
...like I said before this apology accepted too.
-
koshmar
addikt
válasz
Hasaggymeg #9319 üzenetére
Now I see. I have hurt you.
Could you forgive me?
Or I will be slaughtered and then steamed? -
Hasaggymeg
veterán
válasz
koshmar #9318 üzenetére
I certainly hope you will not as love and hate are feelings usually nurtured by lovers,what-since I am normally not interested in a same-gender relationship-we obviously aren't.I am just angry (not too angry,just moderately angry
) with you for not respecting the silver-backs.
-
koshmar
addikt
válasz
Hasaggymeg #9317 üzenetére
So you hate me now.
You can do it, but I won't hate you.
-
koshmar
addikt
válasz
Hasaggymeg #9315 üzenetére
Ya are going on my nerves!!!
You behave like a fuckin' bastard. You are not, but you behave like that...Sorry man, I gotta tell you what the situation is...
-
Hasaggymeg
veterán
You little bastards managed to allure the first girl here.Things are getting out of control so I'm off.Married with children,if you know what I mean...ten men on a lady... ptooie-ptooie
-
napocska2
senior tag
Művelődünk, művelődünk?!
Nem győzök visszaolvasni, meg értelmezni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ryzen 7 5800X / RX 7600 XT 16GB / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB + 1TB SSD / 650W
- AKCIÓ !! 16.2" MacBook Pro M4 MAX - 16C CPU / 40C GPU / 48 GB RAM / 1 TB / 1 ÉV APPLE GARANCIA
- Félkonfig napi használatból! Leírást, olvasd!
- 150 ezerre ár alatt !új 0km-es garanciás Dell G15 gamer laptop rtx 4060 i7 13650hx
- BOMBA ÁR!! MacBook Pro Retina 16" M4 Pro 14CPU / 20GPU / 24GB / 512 SSD / Magyar - ÚJ!!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest