- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- gerner1
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BeBe
csendes tag
Nekem az amőba, mint játéknak kellene az angol megfelelője
Előre is köszi! -
L3zl13
nagyúr
válasz
Kuznyikov #42 üzenetére
Almost any small signal transistor will do to drive the power MOSFETs gate and the LEDs. Any P-channel power MOSFET will do as long as RDS (on) is low enough at the current rating high enough. Make sure the MOSFET's VGS is not exceeded if you use high supply voltages (The RFP15P05 used here is fine for supply voltages up to 15V). The N-channel MOSFET should have a low RDS (on) at a gate-source voltage of 5V. A logic-level MOSFET is ideal. I just browsed the Farnell catalog and selected the cheapest suitable ones...
Szinte bármelyik ''small signal transistor'' megfelel, hogy meghajtsa a ''power MOSFET'' kapuját és a LED-eket.
Bármelyik P-csatornás ''power MOSFET'' megfelel, amíg az RDS (on) elég alacsony kellően magas ''current rating''-nél. Bizonyosodj meg róla, hogy a MOSFET VGS-e nincs meghaladva magas tápfeszültség használatakor (Az itt használt RFP15P05 15V-ig megfelelő). Az N-csatornás MOSFET-nek alacsony RDS (on)-jának kell lennie 5V-os kapu-forrás (gate-source) feszültságnél. Egy ogic-level MOSFET az ideális. Én csak átfutottam a Farnell katalógust és kiválasztottam a legolcsóbb megfelelő darabokat...
A szakkifejezéseket nem fordítottam. Illetve a ''current ratingben'' sem vagyok biztos.
[Szerkesztve] -
Kuznyikov
aktív tag
NAAAAAAAAAAAAAAAA! HELP ME!
-
Kuznyikov
aktív tag
Légyszi ha valaki érti (legalább egy picit) segítsen nekem. Fontos lenne! Egy áramkörhöz kell MOSFET-et választanom, de az ajánlott persze sehol nem kapható
Viszont itt azt írja, hogy nyugodtan lehet mást is választani, csak - ezt nem értem - valamilyen értékekre kell odafigyelni!
-
Kuznyikov
aktív tag
Almost any small signal transistor will do to drive the power MOSFETs gate and the LEDs. Any P-channel power MOSFET will do as long as RDS (on) is low enough at the current rating high enough. Make sure the MOSFET's VGS is not exceeded if you use high supply voltages (The RFP15P05 used here is fine for supply voltages up to 15V). The N-channel MOSFET should have a low RDS (on) at a gate-source voltage of 5V. A logic-level MOSFET is ideal. I just browsed the Farnell catalog and selected the cheapest suitable ones...
Ezt elmondaná nekem valaki, hogy pontosan mit is jelent? -
tildy
nagyúr
Tényleg nagyon köszönöm nektek , hogy elmondtátok.Tudom a ti szemetekben biztos kicsit hülyének tűnök, de tényleg nincs nyelvvizsgám, csak németből
És főleg ezekkel a mondatalkotásokkal van bajom.Mint pl. az alábbi példa mutatta.Köszönöm, hogy kijavítottatok!!! -
Bazsiii
tag
Szia Tildy:
a have cselekvő ige, mint minden más ige, ami nem létige. Cselekvő igéket do segédigével tagadjuk, illetve cselekvő igés kérdésben ezekkel kérdezünk, ezek segítik a főigét, ezért segédigék.
I have not English exam. - hiányzik a főige. Ez a mondat így nem jelent semmit.
I do not have an English exam. - így helyes
I have not got an English exam. - így is
I have no English exam. - szleng kifejezés, főleg amerikai angolban. Nyelvvizsgán ne használd!
Remélem segítettem
Bazsiii -
dr. rozmark
tag
No-val mondatot, kijelentés, nagyobb nyelvtani egységet, not-tal szót, mondatrészt tagadsz. Egy kivételt máris tudok, de majd Ti úgyis rájösztök...
-
Wildmage
senior tag
Az biztos, hogy erthetobb, mint az en magyarazatom
-
Wildmage
senior tag
válasz
kapcs-ford #31 üzenetére
Ezt mondtam en is. Vagyis majdnem.
Maradjuk ennyiben sztm.
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Köszönöm!!!
De utálom az igeidőket..... -
Wildmage
senior tag
Ne izgulj nekem sincs, de megyek angol kozepfok C+uzletire aprilis vegen
Regen angol szamtech tanari szakra jartam az ELTEre ket honapot
Haverom, aki meg mindig odajar azt mondja jo did-del meg were +ing-gel is... -
Wildmage
senior tag
Nem did van a were helyett?
-
tildy
nagyúr
Mit csináltála hétvégén?Ez hogy van angolul?
What were you doing at this weekend? -
-
Kuznyikov
aktív tag
Hát elvagyunk...
-
Flameus
aktív tag
válasz
Intelligencs #18 üzenetére
As they say... -
lesaux
veterán
Szerintem a gazdája, de ez az üzenet mindjárt el fog innen tűnni.
-
-
lesaux
veterán
válasz
-=Sawtooth=- #16 üzenetére
Az anyja.
Mije fehér a négernek?
Ööö... ezt inkább nem... -
lesaux
veterán
Husband into your skin!
-
Flameus
aktív tag
És ont monoton, bút konokon és fájon
Na, na.. -
Kuznyikov
aktív tag
Köszi-köszi! Angol lecke kezdőknek...
-
L3zl13
nagyúr
válasz
-=Sawtooth=- #2 üzenetére
Szerintem inkább ''but the sun is shining already.'' a vége. Ez sem biztos, csak valahogy jobban cseng a fülemnek.
-
Kuznyikov
aktív tag
És ez: Összel sok felhő van, és fúj a szél?
-
Kuznyikov
aktív tag
válasz
-=Sawtooth=- #2 üzenetére
Kösz!
-
Kuznyikov
aktív tag
Tavasszal gyakran esik az esső, de már süt a nap. Köszi szépen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Hisense LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest