Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• zetor2000

őstag

válasz Grillo #146499 üzenetére

Keress egy jó import sört, vagy egy olyan hazait, amit forglmaznak feléd, és idd azt, relatíve sokszor, ettől "beáll" az ízlelésed "egyfélére"...
    Az ilyen kicsit ez-kicsit az általában problémákhoz vezet. Ha egy nap van sok, akkor másnap fejfájás, "pedig nem is ittam, csak 4et 6 óra alatt"..., vagy ha nagyon sok van, akkor róka koma köszön be... Vagy ha nem is ez, akkor meg az, hogy mihez kéne hasonlítani a mit? Na, erre jó, ha van egy stabil alapod.
    Én a Krusovicét favorizálom, akár világos, akár barna vonalon, jéghidegen nekem nagyon bejön, nem vészesen drága, sokfelé árulják, már van hozzá poharam/korsóm (hja, szép fiatalkorom volt :) ), és nem vészesen trágya, habár nagyüzemi. Asszem még nem idehaza készítik, hanem Csehszlovákiában. Kocsmákban is sokfelé csapolják - ez se utolsó szempont.
    Most vittem vissza pár dobozt / üveget, a nagyja Krusovice volt.

Ebből már ki lehet indulni. Innen tudni lehet, hogy a Dreher (az alap) az kicsit más, a Dreher 'idegkomlós az merre más megint, a Soproni IPA mitől olyan, amilyen, meg amit a YT videóban láttál, azok miért vacak sörök, habár erős fejlődésen mentek keresztül, és már-már ihatóak. De ha kimész Munkenba, és ott iszod a HB-t (Hofbrau), meg a Löwenbrau-t, akkor a helyi - és nemzetközi viszonylatban is - a top sörök közül kortyolsz. Ott van sok sörfőzde, akár nagy, akár kicsi, ott erős a mezőny. (Paulaner, Hacker-Pschorr...) Idehaza meg ezek az "alja" sörök...
    Nem feltétlen osztom a Winkler véleményét mindenben, és én megiszom azt, amit ő nem (bár azért a 40 éves dolgokat én nem próbálnám ki...) és ami neki ízlik, nekem nem feltétlen, de ez így van jól.
    Szóval ha van egy stabil alap, akkor van mihez viszonyítani. És ha lehet, hidegen... 2...7 fok körül. (Mondjuk a Soproni 1895öt meg tudtam inni szobahőmérsékleten, de a többit nem... csak hűtve)

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés