- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
eattila
őstag
Csepegett a wctartalyunk. Vettem felujito keszletet, kicsereltem az oblitoszelep tomiteset. Es csopog tovabb. Es most cseren gondolkodok. Jelenleg domotor van fent. Magasan.
Gondolom egy ujnal ha nem pont ekkora akkor a csoveket is buheralni kell. Azt meg jo lenne ha nem en szabnam furesszel igaz? -
válasz
A. Crowley #145794 üzenetére
vettél vagy bérelsz?
-
A. Crowley
tag
Ma megyünk a lakóautóért. Holnap meg irány Spielberg, Forma1 a fiammal.
-
-
eattila
őstag
válasz
Sipi- #145789 üzenetére
A magasítás nem biztos, hogy megoldja. Elvileg azért van, mert túl nagy súlyt tart a kezed közben. Nekem is zsibbad a bal kezemen időnként. De még nem jöttem rá az ultimate megoldásra. Én magasítottam állítható stucnival, meg másik kormánnyal. De csak zsibbad. Megnéztem minden Bikefit James videót, de még mindig nem tudom, hogy túl rövid, vagy túl hosszú nyereg-kormány táv.
-
Sipi-
őstag
Múlt héten sikerült összesen 123 km-t tekernem (4 alkalom alatt összesen)
Ezen a héten nem lesz ennyi, de igyekszek, végre vége a srácok sulijának és én is szabadságon vagyok.
Familyparkban voltunk hétfőn, elfáradt mindenki rendesen. Még mindig nagyon jó szórakozás mindenkinek. Bár jövőre kiveszünk inkább egy májusi csütörtöki szabadnapot, mert volt ahol 20 percet is várni kellett, hogy sorra kerüljünk.
Biciklizésnél kb. 10 km után zsibbad az ujjam. Akkor megmozgatom, pozíciókat cserélgetekek és akkor elmúlik egy ideig. Egyenes kormányom van. Túl alacsony esetleg? Vagy mi lehet a hiba?
-
zetor2000
őstag
válasz
npera #145774 üzenetére
Tegnap én is voltam szemnyomásmérésen... 15 / 16 az érték, jelentsen ez bármit is, az asszisztens szerint ez "teljesen normális".
Múlt héten voltam egészségügyi szűrésen, amolyan munkaorvosi izé, ami szükséges pár évente, azt meg kell csináltatni (ha meg kell b*szódni, akkor... ugye), vér, vizelet, látás, hallás, ekg, röggöny, tüdőszűrés, urulógia (adott kor felett kötelező), stb. A szemész dokicsaj talált valami "érdekeset", hogy majd egy arra alkalmasabb helyen keressem meg, megnézi közelebbről (én meg a dokinőt...), addig meg méricskéltessem a szemnyomásom, klf. időpillanatokban, heti 3-4 alkalommal. Szerencsére van lehetőség rá, ~10 perc, mehet munkaidőben is.
Az asszisztens szerint ez szerinte semmiség lesz, valami "horpadás" van a szemgolyón, ami lehet kóros, lehet természetes, lehet sokminden, de ha egy arra alkalmas készülékkel vizsgálják, akkor kiderül, hogy kell e vele foglalkozni.Meg persze kaptam másik szemüveg receptet, hogy akkor csináltassak újat, ahelyett, amit eddig se nagyon hordtam.
De ne legyen atomdrága, mert ~2...4 évig lesz oké, utána megint lehet, hogy változik a látásom. Ez most épp valami multifokális lesz, kíváncsi vagyok mennyire nem szeretem én az ilyet - szerintük meg lehet szokni, csak idő és akarat kérdése. Azt aláírom, hogy sokkal jobban láttam a kis szar apró betűket ezzel, mint a mostanival, vagy anélkül hunyorogva. Messzebb is jó volt a másik fele, de nem akarok nagyon a jövőbe látni.
-
Jahno
veterán
Nem teljesen saját ötlet, csak kisállatfotós házi bajnokság van, aztán ezeket nem mindig szeretem, valamit azért néha be kellene dobni és hülyét kaptam a sok kiscicakiskutyától, így beugrottam bonyolult havercsajhoz alkotni. Míg összeütöttük a békasalátát:
Addig laborban elszabadultak az indulatok:
Hazafelé úton hívott, hogy jó eséllyel a szekrény alatt alszik, de felszívódott egy méretesebb kígyója és jól nézzem meg a táskáimat mielőtt meglepődnénkBékáson még gondolkozom beadjam-e vagy milyen dumával trollkodjam szét, mert 1-2 egeres képre lenne ötletünk, talán hó végéig meg tudjuk oldani.
-
Grillo
őstag
Az elmúlt két hétben többször megszakadt a Telekom szolgáltatás, egyre gyakrabban, a végén már akár percenként. Mire hívtam volna a szolgáltatót, kaptam tőlük egy SMS-t, hogy problémát látnak, egyeztetni fog velem valaki, mikor jöhetnek el megnézni, mi a gond. Tiszta űrkorszak.
Ez csütörtökön volt, a ballagással voltam amúgy is elfoglalva, ma hív asszony, hogy jöttek a szakik, úgy tűnik, megvan a baj oka.
Pedig nem is volt hangyás a kép....
-
npera
addikt
-
npera
addikt
Amikor szemvizsgálatról jöttem haza kanyarodó sávban zöld volt nekem és az azon keresztül haladó kerékpárúton jött egy nő egy mopeddel. Megálltam előtte aggódó pofával, hogy meg kelljen állnia, aztán haladtam tovább. Ha már piroson hajt át, akkor legalább legyen egy extra megálló neki. Nem mosolygott vissza rám, pedig küldtem az energiát.....
A város egyik másik pontján ugyanezt sikerült eljátszani egy piroson áthajtó rolleres effendivel. Itt már úgy éreztem, hogy az emberiség számára teszek szolgálatot a pirosozó köcsögök akadályozásával... :wub:
-
npera
addikt
Ma voltam szemnyomás vizsgálaton, mert múltkor túl magas volt az érték. Az lehetséges hályog, bár itt nem hisznek az ok-okozatban. Meglátjuk. Ma mértek egyet, de az orvos már hazament aznapra, így majd mondanak valamit valamikor...
Meló után mentem lámpát felrakni. Most akkor legyen világosság....
Ott is hagytam a sámlimat és a szerszámos dobozomat (az egyiket)
-
Jahno
veterán
Visszatért minden az elvárható irányba. Széthullott busz, de legalább levegőt is alig kapni.
-
eattila
őstag
Én ma felraktam az XT váltókart a gépre. Nem lett annyira patika, mint gondoltam, de majd még játszok vele.
elsőre elszabtam a hátsó bowdenházat, így gyorsan vettem egyet a bowdenbótban. 70Ft-ért. -
Jahno
veterán
Na, itt kb. 10 napig HÉV pótló van. Az aktuális sofőr jó arc volt, kicsit csúcsidő után mentem, tömeg sem volt, de minden járathoz +2 ember volt aki dokumentálta az indulást, érkezést, utasokat. Kicsit feleslegesnek éreztem, de biztos igazuk van.
Kicsit hosszabb idő a melóba járás, de ja, amit meg kell csinálni azt meg kell csinálni, bár még mindig azt mondom, hogy tavaly a felét csinálták meg hasonló módszertannal, akkor már kivégezhették volna az egészet. Remélem most tartós lesz.
Az előttem lévő pilóta eltévedt (Borsodvalahonnan importálták ide tegnap este). Akkor sem irigylem ha az utasok próbálják útbaigazítani, mert tavaly is összevissza beszéltek és vagy gyalogos vagy saját autós útvonalat akartak erőltetni, 1-2 kanyar rövidítéssel, viszont így egy megálló pont kimaradt volna.
Akivel mentem az jó arc volt, elég hosszú Nekik a munkanap. Reggel 5 felé kezdenek és este majdnem 9ig minden nap. Alapban Miskolcon sofőr, Őt is innen rugdalták ide tegnap este 1 hétre. Busz teljesen jó műszak állapotban volt, nem olyan széthullott lengéscsillapítós és minden porcikájában elkopott, mint a BKKsok.
-
blueboi69
őstag
válasz
Grillo #145761 üzenetére
A szőlőt úgy metszem majd, hogy ne legyen full sötét. Ezért is nem engedtem kívülre (vasatag vízszintes gerendán túl), illetve az egész fedés az kb 5m. A délutáni nap az alásüt.
A legelső ágyás délelőtt kap fényt, a második lesz a legsötétebb a harmaik, ami nem lászódik az már szinte full fényt kap. A legsötétebbe majd olyan növények kerülnek amiknek kevesebb fény is elég. mint hagyma, vagy nemtudom, mi fér még oda. A legelsőben van most hagyma és spárga. A spárga tavaszi növény, akkor még a lugason alig lesz levél. Ez a terv.. meglátjuk majd.A borostyánt rendszeresen vágom visza és nem hagyom, hogy a szőlőtőkére felmenjen. Ígyy jobban hozzáférek majd, eddig a szőlő érte fel a borostyánig, kisebb támrendszeren úgy nagyon szar volt ebből a szemptonból, mégsem volt gond. Tavaly tettem drótokat a kerítés és a ház szarufák közé, arra futott fel a szőlő, már akkor is árnyékolt valamennyit.
Remélem jó lesz. Ha nem, akkor az ágyást majd átlapátolom máshova.... -
-
-
blueboi69
őstag
Tudom nagyon izgultatok, de már majdnem kész a szőlőlugas.
Ilyen e:Lenti csavarok eltűntetve, még a falnál lévő gerendánál van némi munka, de az már ráér.
Alatta még nem rendezett a dolog. -
zetor2000
őstag
válasz
npera #145754 üzenetére
Olyan fedőmatracot nekem is ajánlott az IKEA, de nem vitt rá a lélek, hogy megvegyem. Anno vettem ott ágyat - a mostanit. Kellően drága volt, hogy azt a legfelső réteget ne vegyem meg. Igazából ez egy memóriahab - jelentsen ez akármit, ami elvileg köréd alakul, és kényelmesebb (?) lehet az alvás. Cserébe még pár peták...
-
npera
addikt
Ma voltam IKEA-ban és pakoltam bútorokat a lakásba. Több fordulóval kábé 6 órát mulattam el délután.....
Most van (még dobozban a padlón)
- ágykeret
- matrac alá fa rács
- matrac
- matracra puhább vékony matrac (?)
- matracvédő
- kis szekrényke ágy mellé
- 3 lámpa plafonraKell még ebédlőasztal, székek. Meg takarítóeszközök.
Holnap estétől kezdem majd felrakni a lámpákat, meg összerakni a bútorokat. Aztán lehet a konyhai dolgokat behordani, meg egyéb "kis" tételeket.
Aztán lefotózom, majd lehet szerződést kötni kiadásra.
-
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN #145749 üzenetére
Ahogy mondjuk: ősgyöp.
-
Sipi-
őstag
válasz
blueboi69 #145743 üzenetére
Valószínűleg nem szeretné a pehelysúlyomat
Illetve azzal semmit sem érnék el, hogy ott állok magasan a kezemben egy biciklivel. Lelépni nem volna triviális.
Keresek valami kicsire összecsukható sámlit, másnál is láttam már ilyen megoldástVagy a legjobb megoldás az volna, ha a magasságom nőne még 10 cm-t, de erre elég kevés esélyt látok már
-
Sipi-
őstag
válasz
blueboi69 #145742 üzenetére
Én inkább nem rakok be képet
Majd ha egyszer rászánjuk magunkat (meg a pénzt), hogy kiszedessük a tujákat, akkor a füvesítést is megcsináltatom. Öntözőfejeket is érdemes lenne cserélni, újra beállítani azzal a lendülettel. De egyelőre ez "majdl.
Addig is megszoktam szórni műtrágyával meg fűmaggal, lazító gereblyével végighúztam. Valamivel jobb. Zöld inkább, kevésbé fű -
zetor2000
őstag
válasz
Ennyiért inkább egy összecsukható sámlit, vagy kicsit többért... Az ugyan több helyet foglal a csomagtartóban, de nem b*ssza össze a fényezést az ember, ha esetleg mellé lép, vagy leesik, vagy bármi. Meg nem az ajtónyílás oldalát terhelem.
De a 20 kilós kínai csajoknak ez tuti jó. -
Jahno
veterán
válasz
Ki nem merném próbálni, éppen eleget játszódom a zárakkal, alul tuti benyomná a fémet. Mellé a 100 kilómmal dinamikusan rángatni a csavart. Kap nálam eleget a szájára, de ez így elég erősnek néz ki.
Ha nem is Dacia, amire ráfújok és horpad, de itt ha nem fekszik fel felületen, akkor hát ki tudja. Nekem kicsit akadnak az ajtók, zárak is kopnak, most szervezek meg egy ki tudja mekkora karbantartást, amit ilyennel nem tetéznék.
-
-
eattila
őstag
Nekem ma csak az hutott, hogy ezt vegre osszeraktam. Talaltam megfelelo hosszu csavart, de a legnehezebb a felul levo konzolt volt beszerezni.
-
-
npera
addikt
Óóó, ez a kép eszembe jutott mikor bringáztam hazafelé.....
Jött szembe egy téren egy hipszter gyerek egy Rawbike elektromos bringával (kábé, mint egy Camping, de fatbike kerekekkel és kábé 40-el mehet elektromosan tekerés nélkül) lehajtott támasztóval (!!!). Egy élesebb bal kanyarban szerintem majd észleli (
), de ha neki tetszik a veszélyes élet, akkor haladjon nyugodtan lehajtott támasztóval.....
-
npera
addikt
Kezdenek jönni a felvételek a FAB-3000-es légi bombákról. Van belőle többféle töltet, meg erre is rámegy a siklómodul, amivel messziről lehet odavitorlázni vele a célhoz. Kábé 1600 kg a töltet benne, valami elképesztő durva lökéshullámot csinál a "sima" verzió is.
Az épület a találat után kábé csak falakból áll, minden ki lett fúvatva belőle....
-
npera
addikt
Eddig egyszerűen nem volt energiám hozzányúlni, de ma rápróbáltam egy 4"-os kart az AOS O3 3,5"-os vázra. A 3,5"-os eredeti kart csak kicsavaroztam és oldalra hajtottam (a kábelek fogták), így elég furán néz ki a cucc...
A kar furatköz távolságát úgy nézem eltaláltam, különösebb erőltetés nélkül belement a csavar a furatba.
Át kell majd forrasztani hozzá az összes motort. Eleve toldva van a kábel a motorokon, de akkor most megint toldani kell. Le fogom vágni a toldásnál, aztán friss forrasztás lesz belőle.
-
npera
addikt
Ez jó móka volt. Asszony egyik kolléganője magyar, meghívtak minket (is) egy nyári ünnepségre (nyárközepe ünnepség, itt a tutorial hozzá).
5-kor kezdődött, bringával mentünk. Csak át kellett gurulni egy dombon (ott a család tolta felfelé), majd megkerülni a dombot félig és már hopp ott is voltunk. Egy főleg orvosokból és tanárokból álló család, ahogy nézem. Megfelelő időben váltogatták az ingatlanokat a 80-as évek óta, így most egy nagyon durva családi házban élnek. Tipikus skandináv ház. Az utcáról kábé semmi nem látszik. Egy meredek dombos utcában, az utcából egy garázsbejáró látszik. Utána van egy kis belső udvar, majd a bejárat, ahol koszosan is be tudsz menni és rögtön le tudsz fürdeni. Onnan van egy kis első kert is, ami fölött van az első terasz. Ha felmész a domb mentén a ház mellett, akkor ott van egy kellemes fenti kert, nagy hátsó terasz fából, meg gáz és szén grill.
A ház fullra fel volt újítva, minden modern, álomszép fa padló, modern gépészet, ízléses bútorok.
Volt 20 vendég és én grilleztem. Mindenki hozott magával cuccokat, aztán szimultán ment az 57-es Weber és egy kisebb 3-égős gázos grill. Volt saslik (eagle hole!!!), csirkés és nem malacos, fasírt, cupákok, virslik,, csevap....
Mivel én grilleztem, ezért hozták a söröket közben védőitalnak, meg stampózás is ment. A fiam 1 óra után megkérdezte, hogy mikor megyünk haza, aztán megnyugtattam, hogy majd pár óra múlva. Ezután rájött, hogy tud játszani a nővérével, meg jött 2 fiatalabb nagy srác is, akikkel akkor Sancho Panzázott. Onnantól kezdve nem is akart hazamenni, már jól érezte magát.
Jót beszélgettünk, volt mindenféle háttér. Volvo AB fináncos ember, Volvocars fináncos, SAAB beszerzős, meg orvosok és tanárok. Annyira tetszett nekik a grillezés, hogy mondták, hogy jövőre is szeretnék, hogy menjünk, mert a háziúr apuká már nem akar többet grillezni, de az én amatőr tudományom lenyűgözte őket
Kábé éjfél körül mentünk haza, addigra már "besötétedett". A család még simán bringázott hazafelé, a gyerekek nagyon szépen tekertek a késői óra ellenére is. Volt világítás minden bringán, én vezettem fel a sort, gyerekek középen, asszony hátul.
-
WiZARD
addikt
Közben megtaláltam hogy néhány mobilklímánál meg van adva a páramentesítő teljesítmény is. 2.5-3.5 kW hűtő teljesítményű mobilklímákra 40-60 l/nap a megadott érték.
Ami nálam van az is hasonló teljesítményű, szóval gondolom kb ennyit tudhat.
Attól félek az 50l/nap páramentesítővel se leszek előrébb.
Működésben "ugyanaz", csak amíg mobilklímánál a meleg ki van vezetve, addig páramentesítő először lehűti a levegőt, utána visszamelegíti és összességében fűt. -
Sipi-
őstag
válasz
WiZARD #145651 üzenetére
Páratartalomhoz: itt most 24,6 fok van és 76% páratartalom. De amikor megjöttünk, akkor is volt 23 fok és 70%, pedig másfél hete nem volt itt senki.
Lehet, hogy kellene nekem is egy páramentesítő, de ami hatékony, az nagy és drága. Évi 1-2 hônapra meg lehet túl nagy beruházás. Klímát sajnos a hálószobákba nem tudunk rakni, mert nincs akkora szabad falfelület(alacsonyak a szobák)
-
Sipi-
őstag
Ma kipróbáltam a bicikliszállítót. Stabilnak tűnt, a bicikli is megvolt amikor megérkeztünk
A tartó felszerelése nem volt bonyolult, de mégis sokáig eltartott. A bicikli felrakása könnyű volt: padka mellé parkoltam és felraktam egyedül.
Levételnél már hiányzptt az a 10-15 centi, ami a padka magassága volt. Visszarakni lesz érdekes, viszek majd kissámlit
Vezetés közben nem éreztem semmi különöset, nem volt hangosabb sem, bár 110-nél gyorsabban nem jöttem. -
zetor2000
őstag
válasz
-igu- #145712 üzenetére
Oké-oké, csak ha nincs, akkor ne érjen váratlanul.
Nekem egy hebrákolt megoldás van, de emiatt nem akartam tápot cserélni, mert az mostanában megint "akciós", azaz nem annyi, amennyit szeretnék rá áldozni. Egy csatlakozó hiánya miatt... 30K+ egy valamirevaló, amire lecserélném ezt. Ez most valami FSP 550W, típust nem tudok, mélyen van a gépben, és egy keret rá is lóg. -
zetor2000
őstag
válasz
-igu- #145707 üzenetére
Arra kell még figyelj, hogy ezeknek az újgenerációs VGA kártyáknak újgenerációs tápcsatija is van. Nekem van idehaza 550Wos tápom, de ezen még nincs se 6, se 8 tűs VGA csati. Így néz ki:
Nem hogy 2... Szóval ilyen legyen, vagy molex-6/8tűs átalakító kellhet.Ilyesmi:
A 6tűs VGA csati belemegy ugyan a 8tűs VGA csatlakozóba, de a kártyának kell 2 extra - talán föld/negatív - vezeték. Létezik 6tűsVGA <> 8tűs VGA csati átalakító is, ha kéne.
Ha van a tápon ilyesmi konnektor, akkor értelemszerűen a teljesítménye elég lehet, ha problémába ütközöl, akkor kellhet a 600+ wattos táp. Valami minőségi. Seasonic vagy Seasonic belsős jó lehet. Hogy mellikben van Seasonic töltelék, arra van a péhán topik, szerintem ott megmondják élből. Esetleg a finish szagüzletben az eladó is tudhassa, de ez innen nézve erőst kérdéses.Ha "szerény" méretű toronyházad van, akkor a kábelhosszakkal annyiból lehet baj, hogy mondjuk nem ér oda, ahová kéne...
-
-igu-
veterán
urak,
Jól gondolom, hogy az 550W-os PSU vígan ellenne egy RX 7700 XT-vel (245W), ha csak egy SAMSUNG 980 PRO SSD (8W), 2x16GB RAM meg egy léghűtéses AMD Ryzen 7 5700G (peak 80W) van mellette?
A matek szerint bőven belefér, de kicsit megzavar, hogy az ajánlott tápegységteljesítmény 700W.Közben nézem, hogy a 7600 XT-re 600W-os tápot ajánlanak, de az csak 20 euróval lenne olcsóbb a helyi Mistral-ban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen processzort vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Steam topic
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS