Hirdetés
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
npera
addikt
válasz
blueboi69 #104390 üzenetére
Állófűtéssel kábé ökölszabály, hogy amennyit fut az állófűtés akkor 2x annyit menj a kocsival. Különben csak sütöd ki az akksit.
Mert kellemes a meleg kocsiba beülni, csak ha aztán nem indul a motor, akkor megint kihűl és mehetsz be a házba
RC töltővel fel tudod hozni az akksit, van rajta Pb-mód szerintem. Novának ment.
-
hobizoli
nagyúr
-
npera
addikt
válasz
WiZARD #104394 üzenetére
Most hívott a magyar store manager, nem dícsért meg. Azt mondta máskor ne az amerikai ügyvezetőnek írjunk ha bajunk van
Ilyenkor inkább rendkívül kedvesnek és alázatosnak kellene lennie, nehogy már neki álljon feljebb, hogy az inkompetenciájuknál csak az arroganciájuk nagyobb (vagy valami hasonló frappáns körmondatot képzeljetek ide)
A kocsi átadásakor azért csavarnék egy barackot a fejére, aztán megkérdezném, hogy fej vagy gyomor?
-
npera
addikt
Nova, Blueboi, great news!
Ma ebédidőből lecsippentettem kábé 20 percet és kimentem a garázs mögé tesztelni. Vittem mindkét gépet, aztán próbáltam legrosszabb fényviszonyokat kreálni a modul számára. És sikerült. A Nap csak úgy ragyogott, de elég alacsonyan, mivel még csak 11 óra volt. Így a közeli erdő szélénél lebegve egy magasabb fa árnyékából kibukkanva közvetlenül a Napba nézve tudtam turáztatni a modult. Néha bezizzent és átment greyscale, de nem volt rolling shutter, nem volt elmászó kép oldalra. Pillanatnyi zizzenések voltak csak.
Utána a garázs mögött állva a sarkon túlrepülve bementem a garázs árnyékába és úgy kukucskáltam a Nap felé néha ki-kiemelkedve. A garázs leárnyékolta a VTX-et, ezért a vétel picit zizegős volt, a patch eleve pont 180-fokkal másik irányba nézett, az omni pedig csak a garázson át penetráló jelet és az erdőből visszaverődő lepattanót fogta.
Itt is csak pici zizzenések voltak, semmi lassú elmászás oldalra, nem volt besötétedés, nem volt rolling shutter.
Ez a V2.3. beta FW a modulon. Szerintem megoldották.
Ha line of sight repültem, akkor a kép teljesen stabilnak tűnt, nem volt villódzás, a házfalak egész jól néztek ki. A korábbi túlszaturált villódzás és Trinitronos színek már nem jöttek elő.
Nem tudom mit varázsoltak a FW-ben, de jól tekergették a potmétereket.
Úgy tudom elképzelni, hogy a Rapidfire és a TBS Fusion még ennél is jobb, de akkor lehet szopni külön modulházzal a Fusion esetén, a Rapidfire pedig annyira drága, hogy az tényleg csak annak éri meg, aki profi freestyle vagy racsing pilóta. Az én hobbi bohóckodásom nehezen "indokolja" azokat a modulokat.
Örülök, hogy megoldották, mert maga a goggles valami elképesztően jó és kellemes cucc. Pont jó a fejemre, a szememre is rá tudom állítani, jól látom a képernyőt, nem kapok tőle fejfájást, a képminősége pedig mesés. Most a modul is feljött a goggle szintjére, szóval öröm és bódottá.....
Videót majd szerkesztem, még nem volt rá idő. Bealudtam a szófán meló után, annyira szétcsaptam magam a héten....
-
WiZARD
addikt
#tesla_hungary
A teljes storyhoz hozzátartozik, hogy páran eléggé felhúztuk magunkat ezen. Facebookon írtunk magyar teslás csoportba, betaggeltük a magyar store managert, aki csoporttag. Írtunk a linkedin profiljukon az önünneplő kép alá.
Én kinéztem cégjegyzékből a tesla hungary kft cégvezetőit (2 amerikai, egy holland lakcímű, de talán ő is amerikai), linkedinen megtaláltam őket, a https://rocketreach.co/ weblap a linkedin profiljukból kiszedett valami emailcímeket. Nem hittem benne, de írtam nekik.Most hívott a magyar store manager, nem dícsért meg. Azt mondta máskor ne az amerikai ügyvezetőnek írjunk ha bajunk van
Viszont azt is mondta hogy tök kamu hogy csak 10-20 autó jön, sokkal több jön. Holnapra már szerinte látni fogom a hozzám rendelt alvázszámot a rendszerben.
Magyarázkodott egy kört, hogy induló cég, kevesen vannak, nehézkes de beindul és ők is sokat akarnak átadni, blabla. -
Sipi-
őstag
válasz
blueboi69 #104390 üzenetére
Látod lenne garázsod, akkor tovább bírná az akku is
Holnap megyek a gumiszerelésre, meg futóműállításra is.
A nyárigumik 2016. 10. hetiek és kb. 4-5 mm-es minta van rajta. Ezt érdemes még elhoznom szerintetek vagy hagyjam a gumisnál, hogy dobja ki? Én nem fogom felrakni már, de el lehetne még adni néhány ezer forintért? Tavaszig biztos nem tudom elrakosgatni. Continental egyébként a márkája. -
blueboi69
őstag
#smax kalandok
Nem is említettem szerintem, hogy az smax-ban van állófűtés is. Van hozzá távirányító. Elvileg 15fok külső hőmérséklet alatt lehet aktiválni és amikor először volt 10fok környéke, gondoltam kipróbálom. Távirányító se kép se hang...
Biztos lemerült az elem gondoltam, nosza google, youtube, minden IT-s fegyvere, távirányító szétszed, van benne 2db gombelem, rámérek, van rajtuk elég delej... hmm nézem a Zinternetet, ott 1db elemet írnak. Nézem a távirányítót, jobban szétkaptam nézem, nézem itt a 2 elem sehogyan sem érintkezik megfelelően sorba kötve. Rákeresek, hogy milyen elem való bele, mert életemben nem láttam még ilyet. Méretre olyan mint 2db LR44.
Persze local kínai, tesco, auchan, sehol nincs ilyen elem, hát jó, akkor menjünk vissza a Zinternetre. Találok is, 1900ft/db + posta.. ehh
Megrendeltem, megjött, átvettem, berakom, semmi... na mondom kurvaéletbe, hogy ez sem jó már, megint Zinternet, írják, hogy hogyan kell az autóval összetanítani. Én balfaszkodtam el, a gombokat kellett hosszabban nyomni mint 1sec... Oké, kimegyek kipróbálni, vmi elindul, látom a műszerfalon is van vmi kiírás.
Battery low....
'nyádpics.
Lefotóztam a műszerfali hibát, elküldtem a csávónak, hogy hát úgy néz ki pusztul meg az akksi. Gondoltam baszik válaszolni. Eltelik 5perc, hív, hogy hát igen, kezd bejönni a hideg, sokaknál megdöglik, csakhát 40ezer körül van, de kb 10esével veszi....
Mondom hát jó, de valami legyen már vele, mert ha reggel nem tudom indítani, akkor nem leszek boldog.
Szóval elvileg holnap jön és hoz egy új akksit bele, és megnézi mi lehet a parkradarral is. -
eattila
őstag
Sikerult lonom egy regebbi tacx gorgot hasznaltan
-
npera
addikt
Ismét Ford patakos kalandok...
Ahogy a Mercedes X-class (Navara gyakorlatilag) RWD próbálja kihúzni a hidrosokkot kapott BMW 3 Touringot az valami álomszép.
Ezen elvileg lenne AWD is, nem?Ahogy a sebességben levő kocsit végignyektetik az úton az valami újabb szép állomása ennek a géprombolós szubkulturának.....
-
zetor2000
őstag
válasz
A. Crowley #104382 üzenetére
Énnekem ez annyi volt anno, hogy időpontot foglaltam, és odamentem az okmányirodába.
Biztos, ami biztos, nálam volt egy pld. a lakásvásárlási szerződésből, meg egy tulajdoni lap is, de az már erősen "régi" volt.
De semmi nem kellett, csak a Mancika kérdésére válaszolni igennel, hogy tulajdonos vagyok e? Mondom, ja. Ennyi erővel akárki bejelentkezhetett volna, mert már nyomtatta is a lakcímkártyát. -
A. Crowley
tag
Én megpróbáltam online lakcímet létesíteni.
Ilyen-olyan okok miatt úgy alakult, hogy én vagyok tulaj, feleségem haszonélvező. Ő, és a gyerek minden további nélkül létesítettek címet. Én 2x futottam neki, mindkétszer elutasítottak, úgyhogy feladtam, megyünk személyesen majd jövő héten. Kell valami hoki hozzájárulás a haszonélvezőtől, hogy bejelentkezhessek, amit meg is tett, ellenben ügyintéző Gizike nem fogadott el, hiányosan van kitöltve. -
hobizoli
nagyúr
válasz
Jahno #104378 üzenetére
ja es olyan egyetlen nagy felso ivbol allo hidszerkezet lesz, mint pl a Sydney-i kikotoi hid is, (csak 500m helyett 140m-t hidal at) aminek mostanival ellentetben a pillerjei csak a parton vannak ketoldalt, a mederben nuku
de biztos azert, mert azt nem lehet a Clark Adam-l helyrepattintani ugy, mint a Deli osszekoto vasuti hid elemeit a nagy Dunan par het alatt es jobban foghat a ceruzaerted, nem am a funkcionalitas a lenyeg... elveszunk a dizajnban
szokasos vitezy fele feleslegesen bonyolult, meg azzal draga urallomas projekt.... plane, hogy teherforgalom megy csak rajta
vagy majd lesz hid-turizmus japanbol hozza?megint mas kerdes hogy ott milyen hajoforgalmat(?) is akadalyozna az a ket mederben allo piller is, foleg hogy mogotte a kozuti hidé az azert ott marad tovabbra is es annelkul kb qrva mind1, hogy vasuti hidnak meg csak a parton van pillerje 5m-l elotte
-
hobizoli
nagyúr
válasz
qnadam #104375 üzenetére
jaaa azt nemtudtam hogy levettek mar onnan, csak regebben ott volt, meg a GM kepen is meg ott figyelt
amugy igen, 2012-ben is terv volt, es 2027 elott em is lesz semmi, ujabb 15 ev elment a semmibe
most csinaljak itt a 50-s vilivonalat is allitolag a CAF-khoz idomulva, de itt is keregvezetesu metro volt a terv a 70-s evekben azaz 50 eve
most ujabb 20-30 evre elnapolodott ez a metro is
de majd tapsolhatunk erte, hogy Dabas-ról elobb be tud erni a KöKi-re vki, mint innen a kerületből egy köpésről
1977:
-
válasz
hobizoli #104371 üzenetére
ja, hogy te a szürke tetejűre gondolsz. azt két éve lebontották.
a wikin a forrásoknál van egy műholdkép, és arra rárajzolva a nyomvonaltervek, megállók stb, ott a föld alatti megálló pont a vasútállomás épületétől északra van. ha ehhez képest a vasútállomást délre tolod, akkor akárhogy is nézem, távolodni fog.
egyébként a vita pusztán elméleti, mert választások előtt néha meghirdetik, hogy na most aztán tényleg elkezdik megtervezni, és itt meg is áll a dolog.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
npera #104372 üzenetére
ez inkabb alul volt meretezve
hidakat 5-10x tulmeretezessel kell csinalni, legalabbis mi a suliban ezt tanultuk, a sajat mernokirodas tanartol, azaz ha ez megroppant, akkor ezt nem igazan tartottak be
kb mint az M0 hidjan az a saru is, amit alulmereteztek vala es 2-3 hetente eltort -
npera
addikt
válasz
hobizoli #104367 üzenetére
Igen, de ha túl hirtelen épül meg, akkor lehet hamarabb kell bontani, mint gondolnád.
A göteborgi kis híd nem olyan régen került lebontásra és bár nem gyorsan építették a svédek (legyen idő mindent kilopni közben), de azért csak sikerült úgy megcsinálni, hogy pár fontosabb "lemez" beroppanjon rajta. Most megy a möhőzés, hogy mikor és mit csináljanak vele, mert ezen megy a villamos a város szárazföldi és szigeti része között, valamint durva tehergépkocsi és buszos forgalom is. És ha csak várnak vele, akkor durván erodálódik a híd élettartama, mert ugye a helytelen terhelés a megroppant teherviselő elem miatt évtizedeket fog lekapni a teljes élettartamból ha csak várnak vele.
A legnagyobb terhelést viselő kereszttartók (nagy ovális nyílású "lemez") roppantak meg.
-
Samott
addikt
válasz
Jahno #104357 üzenetére
A pont 8-al zavartal meg. Mert johet ugy villamos ami pont 8-ra visz be, de ugyanugy busz is johet. Abban igazad van hogy 8-kor nagyobb a tomeg mint tizkor. De a 4-6 meg a 7-es busz is csurig van nyolckor ez nem a jarmuvon mulik. Es itt most ket videki varosrol (es a koztuk levo forgalomrol) beszelunk nem budapest belvarosarol.
-
-
hobizoli
nagyúr
ja amugy itt a legutobbi tervezet M3 Kapmegyerre: [link]
-
hobizoli
nagyúr
válasz
qnadam #104356 üzenetére
az allomas epulettol eszakra azt a romot eldozerolnak, azzal eleg sokat lehet nyerni ez ugyben, 200m siman eleg fejonni a felszinre 10m melyrol, a Hatar utnal sincs sokkal tobb erre
meg az vasuti allomasepulet is kozelebb ugorhatna ott a buszvegalomashoz egy korszerubb/ujabb formaban az aluljarozast is megoldva egyuttal a vasut tuloldalara is -
Jahno
veterán
válasz
hobizoli #104358 üzenetére
Óóóó, nálunk lehet meg is csinálják, ugye a HÉVvel 1.5évet szívtunk (asszem) meg most némi járulékosat. Persze tudjuk, hogy meg kell csinálni, de azért faszom van, hogy most akarják nymni a Gubacsi híd cseréjét, az is jár majd némi kényelmetlenséggel és még ki sem heveri a sziget már jön a HÉV toldás/felújítás, ami kb. 2 évig fog tartani. Ezek azért folyamatában erősek és jelenleg a visszaállított HÉV közlekedés miatt gyorsabban beérek dolgozóba, még simán párban van az autózással.
-
hobizoli
nagyúr
[link]
"Az alagút Újpest-központtól egészen a Rózsa utcáig kész van. A Rózsa utca és a Rákospalota-Újpest vasútállomás közötti nyomvonalon építési tilalom van érvényben.A Rákospalota-Újpest és Káposztásmegyer között pedig készen van a pálya, azt a 14-s villamos használja a Fóti úti felüljáró és az Óceánárok utca között"
meg lattam is regebben egy fekete-feher kepet, ahogy az Arpad ut fel van bontva a tizemeletesek elott a keregvezetesu alagut miatt....
Tarlostata nagy tervei 2013-bol: [link] -
Jahno
veterán
válasz
Samott #104350 üzenetére
Azon mit lehetne tovább ragoznom, ha 10re vagy 8ra kell beérned dolgozóba? Itt is látszik a HÉVen/villamoson, hogy melyik pár van tele, 7 órától pld. betolnak 10 járatot, ami közt gyorsított is van. Ezek vannak kb. csonton, akövetkező körben már le is tudsz ülni és nincs gyorsított járat sem. 3. után meg már mindenki ismerős a szerelvényen és tudod ki megy be a pékhez :-D Egy fordával 600 főt szállít és gyorsabban fordul (kb. 8-10ezer/órás csúcsról szoktak beszélni ami 6-8 közt lemegy), mint a busz. Pótlásnál azért látszott, hogy erre is optimalizálni kell mindenfélét, mert mire a busz néha megfordult arra a HÉV simán oda is ért volna. Utána du 14-16 vagy kb. 17 óráig van csúcsabb és szerintem az este 9es vagy utolsó előtti járatok valamelyike, aminél több ember látok. De lehet nem jól emlékszem vagy rossz a mintavétel és tuti van erre mindenféle tanulmány, ami számokat ad, másik tanulmány meg az ellenkezőjét :-D
Ezek alapján egy reggeli HÉVet 4-5 busz tud helyettesíteni, ami egyszerre már át nem megy a kereszteződésen és akkor lesz az, hogy nincs negyed órás követés sem, hanem folyamatában mennek, kvázi menetrend nélkül. Egyszer 7es buszt néztem, az elvileg 150 utast tudvinni, ami ismét attól függ, de óránként 60 forda.
-
-
válasz
WiZARD #104348 üzenetére
az oké, csak ezt eddig nem írtad
szerk: oké, felfogtam, hogy nálatok amúgyis van étel.a titoktartásik viccesek, egy szerződés értelmében az egyik tévécsoportra nem mondhatok semmi rosszat. szóval azt bármikor állíthatom, hogy a tv2 meg az rtl műsora szar, de a viasaté kiváló
Új hozzászólás Aktív témák
- BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest