- Asszociációs játék. :)
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mutt
senior tag
válasz artiny #16865 üzenetére
Hello,
most egy olyan függvényt keresek ami megtalalja abszolut ertekben a 2 legnagyobb erteket
Excelbarát megoldása rendben műkődik, amíg a számok között nincs ismétlődés (esetedben is csak akkor van gond, ha a maximum pl. 9 többször szerepel).
Ha ez nem okoz gondot, akkor NAGY(tartomány;2) kell neked, ha CSE függvényként viszed fel akkor még a segédoszlopra, ahova az abszolút értéket teszed sincs szükség:
{=NAGY(ABS(tartomány);2)}
Ha viszont tényleg a második legnagyobb szám kell, akkor kell egy segédoszlop vagy egy UDF.
A segédoszlopba (pl. B1) ez a képlet kell (adatok A1.A8-ban vannak):
=(ABS(A1)<>MAX(ABS(MAX($A$1:$A$8));ABS(MIN($A$1:$A$8))))*ABS(A1)A segédoszlop maximuma lesz a 2. legnagyobb érték, amit keresel.
üdv.
A tanácsaimat ingyen adom. Ha nem tetszik, akkor kérlek ne kritizáld! / https://github.com/viszi/codes/tree/master/Excel
-
Excelbarat
tag
válasz artiny #16865 üzenetére
Hi!
az első legnagyobb megtalálására a MAX függvény. Ha a 2., 3., 4., .... legnagyobbat akarod megkapni akkor használd a NAGY függvényt =NAGY(A1:A10;2) pl ez a második legnagyobbat adja vissza az A1:A10 tömbben. Ha abszolút érték szerint kell akkor felveszel egy új oszlopot amiben az első cellában =ABS(A1) és lemásolod majd a függvényben erre az oszlopra hivatkozol. Remélem érthető ahogy írtam[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz artiny #16860 üzenetére
Elnézést, a 16862-es hsz. nem neked szólt.
Megnyitottam a txt fájlodat Excelben. A Szövegbeolvasó varázslóban semmit nem módosítottam, csak a Tovább gombot nyomogattam, és tökéletesen olvasta be a fájlt.
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Delila_1
veterán
válasz artiny #16860 üzenetére
Úgy gondoltam, át tudod alakítani azt, amit írtam. Átírtam, hogy ne az első, hanem a t nevű lapról másolja az adatokat. Az A1:D66 terület fix? Ha nem, a
Range("A1:D66").Copy Sheets(lap + 1).Range("A1")
helyett ezt írd:
Range("A1").Select
Selection.CurrentRegion.Select
Selection.Copy Sheets(lap+1).Range("A1")És akkor az átírt makró:
Sub Gomb80_Kattintás()
Dim lap As Integer, szam, ujnev
Sheets(1).Select
lap = Worksheets.Count
If Left(Sheets(lap).Name, 10) = CDate(Date) And Len(Sheets(lap).Name) > 11 Then
szam = Right(Sheets(lap).Name, Len(Sheets(lap).Name) - 12)
ujnev = szam + 1
Sheets.Add After:=Sheets(lap)
ActiveSheet.Name = Date & "_" & ujnev
Else
Sheets.Add After:=Sheets(lap)
ActiveSheet.Name = Date & "_1"
End If
Sheets("t").Select
Range("A1:D66").Copy Sheets(lap + 1).Range("A1")
Sheets(lap + 1).Select
Selection.AutoFilter
Columns("A:A").ColumnWidth = 24
Sheets("napi").Select
End SubProgramozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
poffsoft
veterán
válasz artiny #15721 üzenetére
bocsi, de az ilyen "feladatoktól" kapok agyvérzést. A feladatírók iq-ja már alulmúlta a gyökkettőt.
Wiki barátnőm szerint ez a másodfokú függvény esetén használt formula lesz (gondolom, a feladat kiagyalója még a wikiről sem hallott).
vagyis majdnem jó amit kiemeltél, de azt szöveges feladatban így kellene mondani szerintem:
' a hányados tízes alapú logaritmusát szorozzuk meg hússzal, így kapjuk az értéket decibelben kifejezve'
persze ez sem pontos, de elég... wiki mindent elmond, amit kell.H(dB)=20*log(H/H0)
Excelben pedig:
=20*LOG10(E1)a logaritmus azonosságai is megérnének 1-2 szót...
[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]
-
poffsoft
veterán
válasz artiny #15719 üzenetére
picit pontosítsd.
a képleted az E1 cellában lévő érték 20-as alapú logaritmusát adja meg (0,941515438).
log 20 alatt mit értesz? 20-nak a 10 alapú logaritmusát? mert az excelben :
=log10(20)a te képletedben meg az eredmény gyanúsan =E1*2
a 2 pedig nem a 20 tízes alapú logaritmusa, mert az 1,301029996
szóval, most kibogozva a kérdést:
=E1*LOG10(20)
a válasz
[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz artiny #10551 üzenetére
Ne keress olyan opciót mint pl egy Userformon lévő Textbox specialEffect tulajdonsága.
Szerintem ez a munkalap úgy készült, hogy a készítő kijelölte a teljes munkalapot A1-től IV65536-ig, majd adott neki egy viszonylag világos szürke háttérszínt. Aztán a beviteli mezők (pl:C7) háttérszínét fehérre vagy inkább No Fill (nincs kitöltés-re) állította majd a cella felső és bal oldali keretét egy sötétebb szürkére. Ettől van olyan hatása a cellának mintha süllyesztett lenne, de ezt neked kell megcsinálni, nincsen hozzá gomb ami egy kattintással megadja a stílust. (el lehet művészkedni vele egy darabig ha valakinek van hozzá affinitása)
Szép kis meló lehetett megcsinálni ezt a munkafüzetet még akkor is ha a cella formátumát le lehet másolni és nem kell minden egyes cellánál külön beállítgatni.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz artiny #10551 üzenetére
"az első nem sikerűl...rámegyek jobb klikk cellaformázás egy kijelőlt cellánál,kitöltés vagy a szegélyezésre(keretezésre) menjek?"
Igen. (szlovákul sajnos nem tudom mi a keret meg a kitöltés )Alapban (amikor egy teljesen új/üres munkafüzetet hozol létre) minden cella zárolt. Magyarul minden olyan celláról le kell szedni a zárolást, amiket szeretnél szerkeszteni a későbbiekben, de még a lapvédelem beállítása előtt.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
válasz artiny #10549 üzenetére
1. cellaformázás / Kitöltés és Szegély
3. Fejlesztőeszközök lap/Vezérlők csoport/Beszúrás/Űrlap-vezérlőelemek/Léptetőnyíl (ez az objektum épp nem szerepel a linkben, de a lényeg/az elv benne van). Miután beszúrtad a léptetőnyilat, jobb egér jarta/Vezérlő formázása/többi a képen
4. Zárolt cellák, lapvédelem
Nagyon leegyszerűsítve a kijelölt opció elől ki kell venni a pipátJobb egér a cellán (vagy több kijelölt cellán)/cellaformázás/védelem fül. Itt állíthatod, hogy a cellák zároltak legyenek avagy sem
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Delila_1
veterán
válasz artiny #10099 üzenetére
Konkrét dátumnál a feltételes formázás képlete
=A1<DÁTUMÉRTÉK("2011.04.12")A MA() függvény ebben a formában adja a mai dátumot, nem szabad a zárójelek közé semmit írni. Zárójelek nélkül egyszerű szöveg lesz, nem függvény.
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Delila_1
veterán
válasz artiny #10095 üzenetére
Kijelölöd a dátumokat tartalmazó területet.
A Kezdőlap - Stílusok közül a Feltételes formázást választod. Új szabály - A formázandó cellák kijelölése képlettel.
Az 'Értékek formázása, ha ez a képlet igaz' mezőbe ezt írod:
=MA()-A1>80
(ez arra az esetre vonatkozik, ha a dátumot tartalmazó adataid az A1 cellában kezdődnek, és azokat a cellákat akarod színezni, ahol a dátum több, mint 80 nappal előbbi, mint az aktuális dátum)A 'Formátum...' menüben kiválasztasz egy szimpatikus formátumot.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Honor 200 Pro - mobilportré
- OLED TV topic
- Óra topik
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Képregény topik
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest