Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rap, Hip-hop 90'
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lasarus1988
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Sajnos pont az első sor a probléma a többi már csak diagram készítés. Egyébként beépített excel add-in az első sor (Analysis Toolpak, Analysis Toolpak - VBA).
A makrók ugyanúgy vannak beállítva ahogyan Nálad!
Próbáld ki a következőt:
Excel beállításai/Bővítmények/Excel bővítmények/Ugrás->Analysis Toolpak, Analysis Toolpak - VBA pipa és OK
Private Sub Workbook_Open()
Range("A1").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = "1"
Range("A2").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = "2"
Range("A1:A2").Select
Selection.AutoFill Destination:=Range("A1:A20"), Type:=xlFillDefault
Range("A1:A20").Select
Range("A1").Select
Application.Run "ATPVBAEN.XLAM!Histogram", ActiveSheet.Range("$A$1:$A$20") _
, ActiveSheet.Range("$D$1"), , False, False, False, FalseEnd Sub
Ha ez megvan akkor rakj egy gombot a munkalapra és rendeld hozzá ugyanazt a fenti kódot. Ment, bezár, újra megnyit! Ha működik akkor a D és E oszlopban megjelennek a rekesz és gyakoriság értékek, hanem akkor nincs ott semmi.
Nyomd meg a gombot! Megint nem történik semmi és ezt sokáig el tudod játszani.
Manuálisan csináld meg a hisztogramot (Adatok fül/Adatelemzés/Hisztogram)
Bemeneti tartomány : A1:A20
Rekesz tartományt ne adj meg
Kimeneti tartomány: D1D és E oszlopban megjelennek a rekesz és gyakoriság értékek! Töröld ki, nyomd meg a gombot és működik! De addig nem csinálja automatikusan amíg egyszer végig nem csinálod manuálisan.
Bocsánat, ha nagyon szájba rágós lett, de három napja ezen töröm a fejem és nem jöttem rá a problémára.
Köszönöm, ha kipróbálod!
-
lasarus1988
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hello,
miután megvannak az adatok amiket kiolvastam, akkor meghívom a hisztogram rutint, hogy készítse el a gyakoriság táblázatot illetve a hozzá tartozó oszlop diagramot.
Application.Run "ATPVBAEN.XLAM!Histogram", ActiveSheet.Range("$A$2:$A$30") _
, ActiveSheet.Range("$B$1"), , False, False, False, FalseActiveSheet.Shapes.AddChart.Select
ActiveChart.SetSourceData Source:=Range("'Munka2'!$A$1:$B$7")
ActiveChart.ChartType = xlColumnClustered
ActiveChart.Location Where:=xlLocationAsNewSheet
Sheets("Diagram1").Select
Sheets("Diagram1").Move After:=Sheets(4)
Sheets("Munka1").Select
Range("A1").SelectHa csak megnyitom az xls-t akkor hiba nélkül lefut a program, épp csak a gyakoriság táblázatot nem készíti el, de ha utána manuálisan újra lépésről lépésre megcsinálom, majd újra elindítom a programot, akkor már automatikusan megcsinálja ahogyan kéne.
Köszönöm a segítséget!
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hali!
A SumColor függvényben ki kell cserélni ezt a sort
nResult = nResult + WorksheetFunction.Sum(rngCell)
erre
nResult = nResult + rngCell.Value
Fire.
-
zsotesz81
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hi!
Úgy tűnik sikerült megoldanom a visszaolvasást listbox-ba. Igaz nem egyedül jöttem rá, túrtam a netet rendesen.
Private Sub UserForm_Initialize()
Dim cells As Range
Dim Rng As Range
With ThisWorkbook.Sheets("listbox1")
Set Rng = .Range("a1", .Range("a1").End(xlDown))
End With
For Each cell In Rng.cells
Me.ListBox1.AddItem cell.Value
Next cell
End Sub -
zsotesz81
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
oks, köszi, majd hétvégén kicsit töröm rajta a fejem.
-
zsotesz81
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
így már jó, thx
-
zsotesz81
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Legyen a munkalapos. Meg van még egy kérdésem, azt szeretném hogy amikor beírom a nevet a szövegdobozba akkor azt az enter leütésével elfogadja, tehát ne kelljen külön az ok gombra kattintani. Ezt be is állítottam (Private Sub cmdok_Enter()), viszont amikor leütöm az entert akkor kijelöli a cancel gombot, majd ha innen rámegyek a bal kurzor gombbal az ok-ra akkor fogadja el. Ez vajon miért van? Ilyet pedig már csináltam korábban és akkor működött.
-
zsotesz81
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Csak azokat vegye figyelembe amiket textboxból hozzáadok.
-
zsotesz81
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
zsír, köszönöm
-
Tier555
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szia,
Mind2 esetben egyediek az azonosítók azaz csak 1x szerepelnek a táblázatban.
Második kérdésre is igen a válasz. Az már persze mindegy, hogy bemásolom egy munkalapra vagy 2 munkalap vagy 2 külön file.
-
DopeBob
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
megyek elbujdosok 
-
DopeBob
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére

köszi, nekem nem sikerül összehozni neten sem találtam egyenlőre semmit

-
DopeBob
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
mondjuk az A oszlopban vannak a nevek B oszlopban valami névhez tartozó tulajdonság. Egy név szerepelhet többször is. Ha szűrök valamilyen B oszlopban lévő értékre, akkor utána hogy tudom megszámoltatni az A oszlopban lévő neveket? Ha mondjuk 100 név van és megadom az A1:A100at, akkor hiába van bekapcsolva autoszuro és csak mondjuk 5-6 nevet látok megszámolja mind a százat

Lehet hogy teljesen hülyeséget mondok/gondolok nem nagyon használtam eddig excelt

-
DopeBob
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szia, működik köszönöm.
Akkor ezzel nem fogok tudni olyat csinálni, aminek egy oszlopot adhatok meg?
=SZUM(1/DARABTELI(A:A;A:A)) akkor ezek szerint ez sem lesz jó.
Hogy lehet megoldani ilyen jellegű feladatot olyan táblában, ami tele van autoszűrővel?

-
napocska2
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi a segítséget, működik!
Erre sem jöttem volna rá magamtól soha! 
Ezek szerint nem volt véletlen, hogy nem találtam meg a Excel beállítások között...
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ezt nem tudtam, köszi.

-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Azon egy HA függvény segítene, de nem az én megoldásom kell a kérdezőnek.
-
Sickboy25
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm ez szuper lett és ha azt szeretném, hogy ne írja ki a hónap nevét csak a számát, akkor, hogy módosítom?

Delila: próbálom a tiedet is...
-
Oly
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Sziasztok
Tegnap még működött a macro, de ma reggel már Debug üzivel fogadott.
Sárgával a .Bodí sort jelöli, pedig semmit sem váltortattam rajta.Mi lehet a baj?
Csináljak PS-t?
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ez nem helyesírási hiba, a működést hamisítja meg.
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Írd meg nekik. Te szoktad úgyis figyelmeztetni őket a hibákra, hiányosságokra.
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A 2003-as súgójában nem tették ki a $-okat.

-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
nah, de ügyes voltam

[link]remélem most látszik.
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
itt is van[link]
szóval nem adatfeliratok kellenek, hanem gyakorlatilag mintha két vízszintes tengely lenne, és az egyik jelezné a valós számokat, a másik pedig ezt az intervallumot %-osan.
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
öö, nem egészen

mondjuk a vízszintes tengelyen napi értékek vannak, alatta megjelenítve: 0-365-ig. és a vízszintes tengely felett lenne jó megjeleníteni ezeket, százalékosan: 0 napnál 0%, 50-nél 13,7%, 120 napnál 32,9%, stb.. és 365-nél 100%. remélem így okés a leírás, ha nem akkor megszerkesztem valahogy painttel

-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
köszi, ezt a képletet kerestem
kevesebb mint 20 intervallumom van, szóval ezzel megoldható
mégegyszer nagyonköszi 
nah már csak az a bibi, hogy nem hajlandó használni a képletet
hanem kiírja a cellába, mintha szöveg lenne -
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Jó félórája Shift nélkül próbáltam (ő; ú), azzal nem jött be. Most újra megpróbáltam, mire fel akarja telepíteni az angol nyelvű automatikus javítást.

-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Csak nem esett le a tantusz az Alt+Shift-re.
Az Ő és Ú a kapcsos zárójeleket adja, nem a szögleteseket. A { az Alt+0123; a } pedig Alt+0125-tel is behozható. -
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A bal Alt, és a számbillentyűzeten bepötyögött 091 behozza a [-et.
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ez nálam nem jön össze.

Mielőtt kérdeznéd, igen, 2007-es verzióban.
-
Zyrius
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Neked és még a másik 3-4 embernek aki ebben a témában beszélt néhány hsz-el visszább.
Nem tudom ki tette fel a kérdést, csak most találtam meg ezt a topikot, ezért nem mint válasz irtam be hanem mint információt, amit szerintem önmagában is lehet hasznosítani.Te meg használhatnád az offtopicot, ha nem témával kapcsolatos hozzászólást írsz

Ne kezdjünk inkább szájkaratéba.
-
kenesei1982
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
köszi a választ, közben már rájöttünk.
Share-elve volt a cucc, azért nem ment. -
Oly
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Thx!
Múkodik!
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
köszi, megpróbálom azzal, ha pedig nem megy, akkor küldenék egy mailt

-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
hogy konrkét legyen, egy tartamdiagramot akarok készíteni, vízállás adatokról. pl 2000-ben a duna maximális vízállása az adott állomásnál 643 centi volt,a minimális pedig 46. a közöttük lévő intervallumot szeretném felosztani 2-3-4 centinként (majd kiderül milyen pontosságú diagram kell), és így megnézni, hogy például hány napon esett a vízszint 46 és 50 centi közé, hány napon 50 és 54 közé, stb... (minden napról csak egy adatot használok). remélem ez isérthető így

-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Kösz, így már egyértelmű

-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nem jött össze

Ha újat csinálok, és beírok adatokat véletlenszerűen, csak két pontot jelöl csíkok helyett...

-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére

-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ez azt jelenti, hogy semmiképp sem szabad feltenni a 2010-et, még a 2007-en is van mit javítani.

-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Van egy sejtésem. A csatolt képről úgy látom, hogy a felt. formázásba bevetted az R1-et is, a képletek pedig R2-től szólnak. Az R1 üresnek látszik, a darab2 függvény a címsorral is számol. Ez okozhat esetleg hibát.
Még egy hibalehetőség, bár erre biztosan figyelsz: nem fordulhat elő, hogy az R oszlop lentebbi részén maradtak adatok egy előző feltöltésből?
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Tedd át az egészet egy másik lapra. Tudod, előfordulnak hibás lapok az Excelbe.
Az R2-be egy jóval nagyobb számot írtam, mint a többi, és hibátlanul működik. -
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
1. Az Excel belső eseményeire írt gépi kódú reakció mindig gyorsabb, mint a VB-s makró.
2. Valami csak nem jó az adoptálásnál, nálam kiválóan működik. :)
3. A nagy(r$2:r$500;4) kisebb, mint a nagy(r$2:r$500;3), ezért írtam >nagy(r$2:r$500;4), ill. >nagy(r$2:r$500;6) képleteket. -
Sickboy25
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
köszönöm
este kipróbálom...
-
Sickboy25
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Oké bocsi a hibákért, legközelebb, majd ezekre is figyelek...

Azért láttam célszerűbbnek, ha elküldöm. Köszönöm még1x
-
Sickboy25
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ment is, majd írd le mit rontottam el...
Köszönöm

Ui.: mindent megcsináltam amit írtál...
-
Sickboy25
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
bemásoltam, de valamiért nem színezi ki... Mit csináltam rosszul? Elküldjem a táblát megnézed?
-
Sickboy25
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
akkor még egy kérdés ezt a makrót, hova kell beírnom, hogy működjön? Bocs a láma kérdésért, de ilyet még nem csináltam...

-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm a segítséget, a megoldásoddal rávilágítottál arra, hogy hol keressem a hibát, a feltételben megadott formátum volt a rossz, mivel a dátumozásnál egyénit használtak, így azt átírva oda már működik tökéletesen!
Még egyszer köszönöm a segítségedet!

-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
bemásoltam, ahová kell, de egy expected end sub hibaüzenettel kidob

mod:
hatalmas programozói tudásommal megoldottam a dolgot
mindössze az első sort keleltt kitörölnöm, és tökéletesen működik. köszönöm a segítséged
most kb. a tizedére csökkentetted az időt, amit a szakdolgozatomra kell szánnom

-
kenesei1982
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
és ezt hol találom office 2003 alatt?
meg ez a megoldás nem olyan szimpatikus. nem lehetne mégis kikapcsolni vhol az automata kovertálást? -
Surfym@n
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
jó szórakozást...

teret el ne görbítsd...
-
Surfym@n
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi, így már jó.
Diagramos kérdésemre van ötleted esetleg?
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Közelítünk a tökéleteshez, köszönöm a segítségedet Fire.
A közepén, a nem megengedett érték helyére befirkantottam, hogy akkor a két cella különbsége legyen beírva, ez odáig ok is lenne, de egy %-os sorban vagyunk, azt nem lehetne elérni, hogy beírja az eltérést, de mögé biggyessze a mértékegységet (m2)? Akkor egyértelmű lenne, hogy azokban a sorokban nem százalék van, nem arányszám, hanem tényleges eltérés.
Aztán ígérem, befejeztem ennek a csavarását...

-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm, ez így tökéletes.
Ha még egy kicsit cifrázhatnám, aztán már lehet, hogy sok lesz: mit lehetne tenni az ügyben, ha valamelyik cellaérték 0? Gondolok itt arra, hogy lesz olyan, amikor a mért adat 0, vagy az előirányzott, de lehet mind a kettő is. Egyik esetbe ugye jön a zéróosztós hiba, a másik esetben a -100 százalék. Nem tudom, hogy lehetne-e olyan feltételrendszer, hogy ha az adat zéróosztós, akkor azt valami más módon jelezni lehet-e, mondjuk a két cella közti különbséget ez esetben. Bár csak ötletelek. Csak nem szeretném, ha buta zéróosztó vagy hülyeség szerepelne ott.
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Tárgytalan, elkeltek.
Fire.
-
föccer
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére

köccke.
mod:
A feladat, hogy a C oszlopba olyan összeget hozzak létre a B oszlopban lévő számokból,, amik az A oszlopban szereplő azonosítók szerint azonosak
csak lehet egy picit bugyután fogalmaztam...
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A darabteli egy olyan számot ad eredményül, ami azt mondja meg, hogy hány darab cellám van a megadott tartományban, ami eleget tesz az adott feltételnek. Nekem arra lenne szükségem, hogy a feltételnek eleget tevő cellák tartalmát összeadja. Jobban modva nem is azoknak a celláknak, hanem a mellette lévőknek.
Köszi,
üdv, föccer
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hali!
Bocsi, SZUMHA-t kértél, akkor C1-be =SZUMHA(B1:B18;A1), aztán C1-et lemásolod ameddig kell.
Fire.
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Azt mondod, hogy az F7 tartalma Vasárnap: süt a nap? Meglehet.
-
maci25
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hogy itt a forumon ki debreceni honnan kellene tudnom?

Bár ha nincs debreceni akkor környékbeli is jo -
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Elolvastam, köszönöm.
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Fejben számoltam. Kisebb volt a kivonandó óra, perc, és a másodperc is.

Nem merném magamat expertnek titulálni.
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
5:36:05 kellett ahhoz, hogy eljussunk oda, ahonnan el kellett volna indulnuk:
egyikőnk sem akar senkit meggyőzni a maga igazáról, a másik fél szokása, belátása, ízlése, és pénztárcája ellen.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ez az! Maradjunk ennyiben!
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ez mind szócséplés. Te a 2007-et favorizálod, én jobban szeretem a 2003-at. Viszont senkit sem akarok rákényszeríteni arra, hogy azt alkalmazza, amit én szeretek.

-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ha 2007-ben kell makrót írni, azt 2007-ben teszem meg, nem a 2003-ból viszem át.
Minden feladatnak több lehetséges megoldása van, és ez jó. A szumhatöbb helyett pl. kiválóan működik a szorzatösszeg, de ezeken kívül ismerek néhány más megoldást rá.
Jó étvágyat!
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
...ha valaki magasabb szinten dolgozik (makró programozás, fejlesztőeszközökkel való kommunikáció, beépíttet függvények nagy számú használata/ismerete stb stb), akkor annak már régen váltania kellett.
Ez a rész rám is vonatkozik, azt hiszem, megfelelek a kritériumoknak, de megvagyok a váltás nélkül.
Van egy ismerősöm, akit gyerekkorában valószínűleg gramofontűvel oltottak be, egyet hajt, mint a pereces, és nem hajlandó tudomásul venni a körülményeket. Úgy gondolja, hogy csakis az ő szempontjai üdvözítőek.

-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Lelkes szószólója vagy a magasabb verziók alkalmazásának. Egy dologról azonban megfeledkezel. Az újabb verziókat úgy fejlesztik ki, hogy a felhasználónak minden alkalommal bővítenie kelljen a hardverét.
Valaki, aki számítástechnikai termékek forgalmazásával foglalkozik, kért tőlem egy programot. A feladat az volt, hogy a 12-14 xls-be, csv-be letöltött, eltérő struktúrájú árlistát egy fájlban, azonos küllemmel jelenítsen meg.
Minden árjegyzékből törölni kellett sorokat más-más szempont szerint. A törlések után a változó tartalmú árjegyzékek összesítése után 20-25.000 sor került az új fájlba.
Mivel két helyen, két gépen dolgozik, 2003-ban, és 2007-ben is meg kellett írni. Kiváncsiságból tettem bele két sort, ami a makró elején, és végén beteszi egy-egy cellába az aktuális időt, és ezekből kiszámoltam a futás időtartamát.
Az én gyenge izomzatú gépemen és az övén a 2003-as verziós csaknem azonos ideig futott, de a 2007-es nála 1,5, nálam 28 percig tartott (gutaütés kerülgetett a tesztelés alatt).
Volt egy 12,5 megás fájl is az árlisták közöt, amit a 2007 alatt meg sem tudtam nyitni, előbb felére kellett csökkenteni a rekordok számát.Hát ez még hozzátartozik a modernizáláshoz.
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A 2003 nem ismeri a szumhatöbb függvényt.
-
motinka
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
köszi,
valami nem jó, lehet hogy az én képletemben?
most "tömbösítettem" az adatokat talán így 1xűbbtehát az alábbi tömbök vannak:
- "DATE" egy oszlopból áll a sorokban dátumok
- "TCH" egy oszlopból áll és a sorokban nevek
- "TCH1" egy oszlopból áll és a sorokban nevek
- "UNIT" egy oszlopból áll és a sorokban számokegy részt azt szerettem volna hogy ha megadok az O2 cellában egy nevet, akkor
a TCH tömbben ilyet talál a vele egysorban levő UNIT-okat összeadja
=SZUMHA(TCH;$O2;UNIT) ez működik is.
Ha azt szeretném hogy ne csak aTCH hanem a TCH1tömmben is figyeljen, akkor a követzkezőfüggvénnyel ez is megy, de nem tudom lehet-e ezen egyszerűsíteni ?( a TCH:TCH1 nemjó eredményt ad)
=SZUMHA(TCH;$O4;UNIT)+SZUMHA(TCH1;$O4;UNIT)Na most jön amire nem tudom a megoldást és az sem működik amit küldtél:
az előzőeket tovább kellene szűrni - dátum szerint-, mégpedig ha megadok egy dátumot az S1 cellában, akkor nézze meg a DATE tömböt és ahol ezt a dátumot találja csak azokat vegye filyelembe a SZUMHA függvényben.
Talán most érthetőbb volt.
köszi előre is.
-
kzs
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
És működik! :-)
Köszönöm a segitséget -
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Lesz név bőven, ahogy a névadásnál látom, ezért a Nevek-et át kellene tenni máshova. Legjobb lenne egy másik lapra árhelyezni, és annak megfelelően átírni az OFSZET-es meghatározást is.
-
motinka
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
biztos én vagyok a béna, a lista lesz a gond megnéznétek? ide raktam:
www.hunsurf.hu/lista.xls
köszi
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hali!
Ja nem teljesen azt csinálja, amit kértél "Az összesnél kinyílna a teljes táblázat." kimaradt, úgy hogy Delila_1 utólagos engedélyével beleírtam azt a 2 sort a kódba.
Neked meg még annyi dolgod lesz, hogy a listában szerepeljen az Összes elem is a neveken kívül.Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Dim kezd As String, vég As String
If Target.Address = "$A$1" Then
Select Case Cells(1)
Case "Csaba"
kezd = "D": vég = "F": GoTo Rejt
Case "János"
kezd = "G": vég = "I": GoTo Rejt
Case "Ferenc"
kezd = "J": vég = "L": GoTo Rejt
Case "László"
kezd = "M": vég = "P": GoTo Rejt
Case "Összes"
Columns("D:O").Hidden = False
End Select
End If
Exit Sub
Rejt:
Columns("D:O").Hidden = True
Columns(kezd & ":" & vég).Hidden = False
End SubFire.
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Minden oszlop külön listaként volt formázva, így mindegyiket külön kezelte a rendezés.
-
Aron76
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
hello Fire, epp azert kertem segitseget mert nem ertek hozza 1 hete hasznalom az excelt, tehat ha gunyolodsz se fogok jobban erteni hozza
, azt hogy nemet excel van csak azert irtam hogy hatha szamit vmit......nem tudhatom hisz ezert kertem segitseget
,koszonom
-
Aron76
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hallo, eloszor is koszonom a segitseget, valasz a kerdesre:35 euro alatt nem vallalunk fuvart
, a kepletet beirtam, mindig azt irja ki hogy van benne egy hiba, nekem nemetul beszelo excel-em van (hogy kicsit bonyolitsuk a helyzetet
), egyebkent ha F mezobe van az osszeg akkor HF -el kezdodik? -
Forza_JUVE
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi, megpróbálom.
Az első hsz-odban leírtakat vágom, csak azt nem tudtam hogy csináljam h 1 oszlopba kerüljenek, elválasztva.
Megnézem ezzel a képlettel.
Köszi! -
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ne adj ötelteket!

-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm a fáradozást.
"Beborult"? azért nem ment tönkre, ugye?
Kénytelen lennél visszatérni a 2003-hoz.
-
motinka
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
köszönöm Neked is!
ha nem haragszatok a kettőből csináltam egyet, remélem nagyon nem rontottam el, működik:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
If Not Intersect(Range("HIÁNY"), Range(Target.Address)) Is Nothing Then
Range("A11").Select
Selection.AutoFilter Field:=5, Criteria1:=Cells(Target.Row, 1)
Selection.AutoFilter Field:=9, Criteria1:="="
End IfIf Target.Address = "$D$9" Then
Selection.AutoFilter Field:=5
Selection.AutoFilter Field:=9
End IfEnd Sub
Így csak a D9 cella hozza vissza az összeset.
Azt még persze jó lenne, hogy (mivel többen is dolgozunk ebben a táblázatban) bizonyos cellákat / oszlopokat/ tartományokat írásvédetté lehetne tenni.
Próbáltam a lapvédelem/ zárolt cellák pipa kivét módszerrel de akkor e VB nem működik.
Esetleg ha erre is tudtok valamit.köszi
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ha már 2007: a szűrőnél a lenyíló ablakot egérrel meg lehet nagyobbítani. Ismersz módot arra, hogy ez bármelyik megnyitott fájlnál így maradjon? Ezt kérdezte múltkor valaki tőlem, de megbuktam.
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Tapasztalatom szerint a felhasználók zöme még a 2003-ast használja, míg ez nem változik, addig én is maradok a "zöm"-mel.

Remélem, másnak is hasznára válik a feltett fájl.

-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm. Meg tudnám szerezni a 2003-as formára konvertálót, de nem akarom. Csak azért tartom a 2007-et, hogy ne legyek teljesen járatlan a témában.
Azt hiszem, csak akkor váltok át újabb verzióra, mikor már nem maradhatok meg a rongyos réginél.Felteszek egy 2003-as verzióban készült füzetet, amiben a különböző funkciók elérési lehetősége szerepel a 2003-as, és 2007-es alkalmazásban. Hátha hasznára lesz valaki(k)nek.
Excel 2003_2007.xls -
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Fent van a 2007, de nem szeretem.
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Akkor még annyit mondjunk el Motinkának, hogy ennél a megoldásnál a "műbe vétel" előtt a D3:D8 tartományt el kell nevezni X_TARTOMÁNYnak.
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Fogadok, választ fog adni.
Nagyon késő volt... -
motinka
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
köszi
) jó éjszakát -
motinka
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
igen erről lenne szó, de azt szeretném hogy mindezt a nyillal jelölt cellára, vagy esetleg egy mellette levő gombra kattintva kapjam meg.
Persze kell egy lehetőség hogy újra teljesen kinyíljon az egész táblázat
Erre valami függvény vagy VB kell? -
motinka
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
Cuci3
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Tehát akkro nem lehet olyat, hogy egy megnyitandó fájlról megtudom, hogy az valahol nyitva van-e vagy sem?
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nem mérgelődöm, virágos jókedvemben vagyok a hideg őszi eső ellenére.

-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Félreérthetően "javítottam", a LE az alapérték.

-
jasohn
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
És az lehetséges valahogy, hogy ez a leugrás ne kijelölés hatálya alatt ,hanem csak szimplán-kijelölés nélkül- egy oszlop előtt megtörténjen, mintha egy fal lenne jelen esetben a 7es oszlop előtt.
-
jasohn
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Régi talán 2003-as vagy még régebbi, sajnos nem tudom pontosan, mert nyárimunkán használom.
Tehát ha én azt akarom, hogy A6-ról B1-re, majd B6-ról C1-re és így tovább, akkor csak a fent leírt beállításokat kell eszközölnöm?
És ha igen akkor hol?Ki kell jelölnöm azt az oszlopot amely előtt mindig lefelé lépjen vagy hogy?Köszi szépen a segítséget!
-
ALI_G
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
így világos

Ezekről esetleg van valami összefoglaló leírás, hogy később magamtól tudjak ilyeneket csinálni? -
ALI_G
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
zsír! bár ;;; kellett cserélni ;^p -re, de működött.
^p miért jelent új sort? -
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Úgy látszik, a napokban nem sokmindent lehet rámbízni.

Ezesetben egyszerű a dolog.tusi74
Feltételezem, hogy az egyes országok lapjai üresen ásítozva várják az adatok özönét, és a kiinduló lap neve Munka1, ahol az első sor a címsor.

Sub Masol()
Sheets("Munka1").Select
sor = 2
Do While Cells(sor, 10) <> ""
lapnév = Cells(sor, 10)
usor = Sheets(lapnév).Range("A6000").End(xlUp).Row + 1
ActiveSheet.Range("A" & sor & ":I" & sor).Copy Destination:=Sheets(lapnév).Range("A" & usor)
sor = sor + 1
Loop
End Sub -
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A J oszlop az ország nevén kívül egyebeket is tartalmaz. Az aktuális cellára hivatkozva a left("UK és egyebek",2) adja az egyik lapnevet, a másik cellánál a left("Németország stb.", 11). Egy kis segédtáblával, fkeressel egyszerűen meg lehet oldani, ha tudom, hogy a J oszlop bal oldaláról hány karaktert figyeljek a tuti azonosíthatósághoz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- BLACK FRIDAY! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V15-IWL: i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3653,100% Akkumulátor
- RTX 5080-as GAMER laptopok + dokkolók + licencek
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
megyek elbujdosok 

Erre sem jöttem volna rá magamtól soha!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
,
, a kepletet beirtam, mindig azt irja ki hogy van benne egy hiba, nekem nemetul beszelo excel-em van (hogy kicsit bonyolitsuk a helyzetet
) jó éjszakát

Fferi50