Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mert itt biztos, hogy megmarad.
Aktív témák
-
róland
veterán
Arra is érdemes figyelni, hogy kiktől kért eddig bocsánatot az Egyház, vagy kiket rehabilitált.
Van olyan vallás jelenleg, amelyik ''szent háborút'' folytat az általa hitetlennek tartottakkal szemben.
Ma Magyarországon minden egyház részesül a lakosság által befizetett adókból (nem csak az 1%-ból), kiegészítések által.
Neked van eredeti Bibliád, vagy a hittársaidnak. Az nagyon jó, szívesen venne egy másolatot belőle biztos az Egyház is. Tudtommal a legrégebbi leletek a Qumráni tekercsek, amik a Biblia szövegeinek egy-egy részletét tartalmazzák. Az eredetinek tartott héber és görög szövegekhez pedig sok helyen hozzá lehet jutni, így aki tud valamit ezen nyelveken, könnyen ellenőrízheti bármely magyar fordítás torzítását. Amúgy ezt a Magyar Katolikus Egyház (nem külön Egyház a Rómaitól elszakadva, de ez a hivatalos neve) is elismeri, hogy mivel műfordítás, így a szöveg néhol torzul. Hittudományi főiskolákon ezért a hallgatók sokszor nyersfordításból tanulják az épp aktuális anyagot, ott a legkisebb a torzítás veszélye. -
rog
addikt
en nem ismerem a konyvet ... 1x sem olvastam el .... de tudom hogy okkultizmusrol szol, es kesz vege, elasta magat elottem az a konyv ....
azert a grimm mesek, meg a nepmesek, meg a tobbi ilyen munek nem ennyire szerves reszet kepezi az okkultizmus ......
ezzel most akaratlanul is elmondtál mindent :))
''We take for granted we know the whole story
We judge a book by its cover
And read what we want
Between selected lines''
(vicces, hogyha nem koncentrálsz, akkor megjavul a helyesírásod..) :DD -
bzs
tag
Olvasd el, rájössz, hogy annyira szól okkultizmusról, meg mágiáról, mint a Timur és csapata.
Amit meg sértésnek vettél, az tudomásom szerint tény. Én nem sértésnek szántam.
És most akkor magyarázd el, hogy a törzsfejlődésnek nem a kicsinyített mása az egyedfejlődés. (egysejtű>puhatestű>gerinces>emlős>ember) vagy az egyházakban a gyereket a gólya hozza? -
tomcs
őstag
eeeeeeeees? attol hogy nagy a csordaja majd igaza is lesz? oszinten szolva nem erdekel mit csinalnak sokan vagy kevesen. majd en eldontom hogy kell-e nekem vagy nem.
sajnos en is egyetertek azzal hogy a keresztenyseg ma mar inkabb uzlet mint vallas. nem akarok kozhelyekkel dobalozni hogy milyen 1 amerikai istentisztelet stb... amugy mas eredetileg vallasnak indult dologbol is csinaltak mar uzletet, lasd taltosok, osmagyar kultura, stb stb. volt 1 pali nem tom mek tvadon ami emelt dijas telefonon elmondta milyen vizerek vannak a hazban. meg persze barmi baja volt a telefonalonak az vagy vizer vagy hartmann-zona... nem tudtam hogy sirjak vagy nevessek.......
oszinten szolva ha valaki ervek nelkul, csak ''ugy'' elfogad valamit amit mondtak vagy leirtak abbol nekem nem az jon le hogy az illeto racionalisan gondolkodik.. -
Aku-Aku
tag
Bár nem nekem szólt, válaszolok.
Nem szólom le a HGY-t, sem pásztorait. Igaz, hogy kritizáltam egy cikket és ezen
keresztül a szerkesztőséget, de mindenki tévedhet. Nem kell rögtön rosszindulatot
vagy hátsó szándékot feltételezni. Én nem is teszem.
Viszont Te nem válaszoltál nekem. Pedig azt igazán vártam...
Maradjunk az eredeti topiknál. -
bzs
tag
Semmiképpen nem szeretnék kötözködni, de #106-ban is említettem már ezt a tényt.
Mégis milyen pásztor lett fikázva?
Mellesleg ez a legegyszerűbb, megsértődni, majd duzzogva elszaladni.
Valóban nehezebb lenne ugyanis(de legalábbis kényelmetlen) utánanézni a dolgoknak, majd érvekkel visszaballagni. Nagyon nem sajnálom, hogy ennek a törpeegyháznak a lelkes képviselője nem hinti itt tovább az ''igét''.
Tudom, érzéketlen fatuskó is vagyok, meg toleráns sem. -
bzs
tag
Ez esetben hasonló kirohanásokat kellene tennie a szerzőnek az ''Indul a bakterház'' c. regény ellen is, amiben Regös Bendegúz barátunk pipamocsok és gatyamadzag levesbe applikálásával tevékenyen feketemágiázott a bakter öreganyja ellen!
Vagy már ez is megvolt és csak én voltam figyelmetlen???
Mert ha mégsem, kéretik sürgősen pótolni! -
Aku-Aku
tag
rii elolvastam az általad megadott első linken lévő cikket.
Először is érdekelne, mi a Te véleményed, konkrétan.
Hogy segítsek, előre leírom az enyémet.
Idézet: ''Harry Potter árva gyerek, akit egy rokon család nevel megértés, szeretet nélkül. A gyerek a családi gyűlöletre gyűlölettel felel.''
Szerintem a cikkíró vagy nem ismeri a művet, vagy nem érti, vagy ferdít. Azt hiszem
nincs több variáció. Talán egy maradt, az hogy téved.
HP nem gyűlölettel felel, hanem meneküléssel. Amikor pedig valamit csinál amit negativnak lehet értelmezni, az lázadás a kegyetlen bánásmód ellen. Szerintem nincs gyűlölet benne, csak megbántottság, keserűség és értetlenség. Nem elemzem tovább a cikket. Viszont furcsa, hogy ahol ez megjelent ott biztos van egy szerkesztőség, ami több ember létét is feltételezi. Tehát nem egyvalaki átnézi, véleményezi a megjelenő (vagy éppen elutasított) cikkeket. Az ott olvashatóság tényéből adódik, hogy egyetért a cikkíróval. Mivel ez vmiféle központi helynek tűnik, nekem az szűrődik le ebből, hogy a hely látogatóinak is ezt sugallja. Csak szomorkodok rajta...
Hát lássuk a Te véleményedet. A Sajátodat... -
Aku-Aku
tag
rii, nem írtam, hogy abban hiszek, hogy Isten az evolúciót használta teremtésre.
Azt írtam, egy mindenható omnipotenciális ereje képessé teszi arra, hogy ilyen
világot teremtsen, amiben evolúcióról és teremtésről vitatkozzanak. Ill. olyan világot
is tud, ha akar, létrehozni ahol evolúció van. Az tudomány mai állása mellett pedig
ez van éppen.
Nem a Te ikudat bántottam, sőt senkiét, szerintem :)
Rendkívül érdekelne miért utasítod el a tudásalapú hitet.
Ha pedig már igazi mindenhatóról akarunk beszélni, akkor pedig nem 6 az a nap,
és nap az a tizezredmilliomod másodperc.
Itt most szépen bele lehet keveredni egy vitába, hogy ha tényleg mindenható akkor
miért nem teremtette meg 6 napnál hamarabb a világot?
De maradjunk az eredeti felvetésnél, és vizsgáljuk meg azt a tényt, hogy a hívők miért becsülik le a saját istenüket azzal, hogy nem tartják képesnek az evolúció létrehozására? Akármennyi idő alatt...
Nem akarok aggresszív lenni, elnézést mindenkitől, ha sértve érzi magát azért mert sarkítva adom elő a mondanivalómat. -
tomcs
őstag
harry pottert mar buzniak is irtak. hogy a varazspalcaja a ''fallikus szimbolum'' es dudley azert ijed meg tole stb. mg hogy a varazslok elzart vilaga tulajdonkeppen a melegeket szimbolizalja.
egyszeruen sikeres es csomoan ugy szereznek maguknak 1 kis reklamot hogy ott kotnek bele ahol tudnak
klasszikus irodalomban is van ''par'' konyv ami meg durvabb is. varom a betiltott konyvek listajat meg a nyilvanos konyvegeteseket. telleg, boszorkanyegetes mikor lesz? -
zahar
csendes tag
a középkor NEM az okkultizmustól volt sötét, hanem attól, hogy a katolikus egyház tudatosan ostobaságban tarotta a népeket. ázsiában pl ugyanebben az időszakban nem volt sötétség, az ''okkultizmus'' viszont ezerrel nyomta
joslasok babonaságok... tele van velük a biblia, ráadásul a ''jók'' ugyanugy művelik, mint a ''rosszak''.
ostoba handabanda a scifire, meg a mesékre fogni a világ elqrvulását -
KovacsUr
addikt
herry plotter: szal azert a fekete / feher magia nagyon rossz dolog .... szerintem nem jo ha megint sotetseget, babonasagot, joslasokat nepszerusitik....
...
mi ennek a konyvenk az eredmenye? boszorkany iskoalak nyilnak, a josdak felviragoznak, az embereket eltaszitjak a Biblia Istenetol....
Na de mi ez a kettős mérce? Miért lenne a kereszténységnek nagyobb létjogosultsága, mint pld. a Wiccának? A régi vallások gyakorlóinak valószínűleg szintén nem tetszett, hogy az egyház ''eltaszította'' az embereket attól a hittől, amit ők igaznak hittek. Véleményem szerint egyik sem jobb vagy rosszabb, mint a másik (illetve talán a boszorkányságnak annyi előnye van, hogy kevesebb folt van a múltján...) -
Phantom
tag
Hello
Adakozás, tized... ezeket személyesen nem tapasztaltam meg, de azt igen, hogy lenéznek. Több HGY-st is ismerek, és amikor beszélek velük, mindig éreztetik velem, hogy nem tartanak teljes értékű embernek.
A fiktív történetek és a szólásszabadság közé nem tennék egyenlőségjelet. Én pl. a ''Tiltsuk be a Harry Pottert, mert rosszra, Istentelenségre tanítja a gyerekeket'' kezdetű gondolatmenetekre céloztam. Én kb. 5 éves korom óta sci-fin élek, lehet, hogy éppen ezért érint érzékenyen ez a téma. Éppen ezért gondolom komolyan, amit a gyereknevelésről írtam. Micsoda dolog az, hogy az utódomnak nem engedem meg, hogy elolvasson egy mesét, ami tetszik neki?!
Amúgy, ha jól veszem ki, akkor Te belülről látod a helyzetet. Amennyiben az itt leírtak nem állják meg a helyüket, és eddig kimondottan a HGY negatív oldalához volt szerencsém, akkor ünnepélyesen bocsánatot kérek. -
Phantom
tag
Hello
A HGY-ben tudtommal nem adakozás van, hanem tized. Amit ha nem fizetsz be, kőkeményen kigolyóznak. Mellesleg van ''szerencsém'' ismerni néhány ilyen embert, és:
1. Mindenkit(!) lenéznek, aki nem közéjük tartozik.
2. Ha rajtuk múlna, nem létezne irodalom. Minden fikciót, ami csak egy kicsit is ellentmond a vallásos írásokkal, legszívesebben -- kis túlzással -- tűzre vetnének, de legalábbis betiltanának.
Csak az a szomorú, hogy ilyen szellemben nevelik a gyerekeiket is... :( -
Panther
HÁZIGAZDA
1. látod, mivel én nem hiszek se a mennyben se a pokolban, nem kell amiatt aggódnom hogy hova kerülök. A földbe, a giliszták közé! :)
2. ''lecsokazni istent'' - most mit mondjak rá? én nem hiszem hogy létezik, mégsem hívhatom mindenhatónak, mert ha mindenható lenne, csak megoldaná vlaahogy hogy létezzen :) amúgy meg hiszem ha látom. velem még semmi jót nem tett. a rosszakra meg ott van murphy, lehet őt szidni :)
3. ''a bizonyitek azok az emberek, akik megtertek Jezushoz, es elhagytak a drogot, az alkoholt, a cigit .... '' - ez nem bizonyítja isten létezését... csak azt hogy ők hittek benne. ha én hiszem hogy holnap 2 Ft-ért kapok egy mercedest, még nem biztos hogy kapok is (sőt, igen valószínűtlen :DDD)
4. feltamadt halottak -- pfff, badarság.... -
Panther
HÁZIGAZDA
Ez teljesen igaz, de kit érdekel mi lesz ha meghaltam? Felőlem azután akár fel is robbanthatják a Földet :) Hol érdekel az már engem? Szerintem ha meghaltál akkor nincs másvilág, nincs semmi, halott vagy és kész: elporladsz, megesznek a kukacok, a lelked meg nem száll sehova az agyaddal együtt meghal az is. Szörnyű, de ha egyszer ez van... :DDD
Aktív témák
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 512GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3410, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest