Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Aktív témák
-
Aku-Aku
tag
Engem azért még érdekelne egy dolog.
Vajon rii fog válaszolni nekem vagy sem?
Nincs más dolga mint végigolvasni a topikot, mint ahogy én meg tudtam tenni.
Akármennyire is megsértődött, nem fair ha valaki csak egyszerűen figyelmen
kívül hagyja a másikat. A helyében félnék attók, hogy negatív vélemény alakul
ki róla, és köreiről...
És még egy dolog érdekelne.
Emberek miért hisznek el csak úgy valamit mert az le van írva valahol?
Ennyire befolyásolhatók lennének? -
Aku-Aku
tag
Bár nem nekem szólt, válaszolok.
Nem szólom le a HGY-t, sem pásztorait. Igaz, hogy kritizáltam egy cikket és ezen
keresztül a szerkesztőséget, de mindenki tévedhet. Nem kell rögtön rosszindulatot
vagy hátsó szándékot feltételezni. Én nem is teszem.
Viszont Te nem válaszoltál nekem. Pedig azt igazán vártam...
Maradjunk az eredeti topiknál. -
Aku-Aku
tag
rii elolvastam az általad megadott első linken lévő cikket.
Először is érdekelne, mi a Te véleményed, konkrétan.
Hogy segítsek, előre leírom az enyémet.
Idézet: ''Harry Potter árva gyerek, akit egy rokon család nevel megértés, szeretet nélkül. A gyerek a családi gyűlöletre gyűlölettel felel.''
Szerintem a cikkíró vagy nem ismeri a művet, vagy nem érti, vagy ferdít. Azt hiszem
nincs több variáció. Talán egy maradt, az hogy téved.
HP nem gyűlölettel felel, hanem meneküléssel. Amikor pedig valamit csinál amit negativnak lehet értelmezni, az lázadás a kegyetlen bánásmód ellen. Szerintem nincs gyűlölet benne, csak megbántottság, keserűség és értetlenség. Nem elemzem tovább a cikket. Viszont furcsa, hogy ahol ez megjelent ott biztos van egy szerkesztőség, ami több ember létét is feltételezi. Tehát nem egyvalaki átnézi, véleményezi a megjelenő (vagy éppen elutasított) cikkeket. Az ott olvashatóság tényéből adódik, hogy egyetért a cikkíróval. Mivel ez vmiféle központi helynek tűnik, nekem az szűrődik le ebből, hogy a hely látogatóinak is ezt sugallja. Csak szomorkodok rajta...
Hát lássuk a Te véleményedet. A Sajátodat... -
Aku-Aku
tag
rii, nem írtam, hogy abban hiszek, hogy Isten az evolúciót használta teremtésre.
Azt írtam, egy mindenható omnipotenciális ereje képessé teszi arra, hogy ilyen
világot teremtsen, amiben evolúcióról és teremtésről vitatkozzanak. Ill. olyan világot
is tud, ha akar, létrehozni ahol evolúció van. Az tudomány mai állása mellett pedig
ez van éppen.
Nem a Te ikudat bántottam, sőt senkiét, szerintem :)
Rendkívül érdekelne miért utasítod el a tudásalapú hitet.
Ha pedig már igazi mindenhatóról akarunk beszélni, akkor pedig nem 6 az a nap,
és nap az a tizezredmilliomod másodperc.
Itt most szépen bele lehet keveredni egy vitába, hogy ha tényleg mindenható akkor
miért nem teremtette meg 6 napnál hamarabb a világot?
De maradjunk az eredeti felvetésnél, és vizsgáljuk meg azt a tényt, hogy a hívők miért becsülik le a saját istenüket azzal, hogy nem tartják képesnek az evolúció létrehozására? Akármennyi idő alatt...
Nem akarok aggresszív lenni, elnézést mindenkitől, ha sértve érzi magát azért mert sarkítva adom elő a mondanivalómat. -
Aku-Aku
tag
Nekem úgy tűnik, aki nem tud elég erősen hinni Istenben az elképzelhetetlennek tartja
az evolúciót (egyszerűen értelmileg kevés hozzá). Egy igazi mindenható valószínüleg simán képes teremteni egy komplett világegyetemet, ősrobbanással, metagalaxisokkal, szénalapú élettel és evolúcióval együtt. A 6 nap az valószínüleg túlzás volt, azok számára, akik szimpla ókori IQ-val rendelkeztek.
Én evolúció-hitű vagyok.
Aktív témák
- Asus V16 V3607VM 16" FHD+ IPS Core 7 240H RTX 5060 16GB 1TB NVMe gar
- Samsung Galaxy A02S 4G 32/7GB kártyafüggetlen + dual simes okos készülék, TÖBB DARAB!
- Samsung Galaxy A20E 4G 32/3GB kártyafüggetlen + dual simes okos készülék, dobozos, TÖBB DARAB!
- Iphone 8 64GB kártyafüggetlen, újszerű okos késüzlékek, több darab! /DOBOZ/GYÁRI TÖLTŐ SZETT/
- Samsung Galaxy S7 Plus 6/128GB Megkímét,Dobozos,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF X570-PLUS WiFi X570 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12GB RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest